ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 391
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Здравейте мамита,
скоро ми педстои раждане,но нямам намерение да ваксинирам бебето си.Проучих въпроса и съм твърдо решена.В момента търся педиатър,които да ни поеме след раждането,но за сега нямам успех.Ако може някои да ми даде съвет или да ми предложи лекар ще съм много благодарна.Аз съм от София моля, пишете ми лично съобщение по разбираеми причини. Grinning
Аз пък не мога да разбера, защо въпросните лекари се опъват да ви поемат  Rolling Eyes Подайте оплакване щом е така. Или пък не им споменавайте преди да ви приеме за вашите намерения  Wink
Също така от нашия педиатър разбрах, че втория болничен може да го издаде и ЛЛ на майката, който пък не е педиатъра на детето  Peace

Ами на мен пък моя ЛЛ ми каза, че не може (аз исках тя да ми го издаде, защото имахме проблем с педито заради ваксина)  Thinking

# 271
От друга страна по-голямата част от бебетата са добре,заболяванията ,за които се ваксинира детето са почти изчезнали. Значи има някакъв смисъл от ваксините.

И какъв е той?   Rolling Eyes  Ето например линкът в първия пост за коклюша в България... По каква точно логика, ваксината против коклюш има някакъв смисъл?

# 272
  • Добрич
ivka_007 тук http://www.nhif.bg/web/guest/10 ще отговорят

# 273
От друга страна по-голямата част от бебетата са добре, заболяванията, за които се ваксинира детето са почти изчезнали. Значи има някакъв смисъл от ваксините.
Е тук вече няма да се разберем!
1. По голяма част от бетата - да. По-голяма част от хората развиват тежки автоимунни заболявания и рак, когато натрупат малко повечко годинки живот. Говори се много по темата ТУК

2. Причината за изчезване на болшинството болести е каква ли не, но не и ваксините!
Примерно първоначални признаци на хигиена, течаща вода, нормални тоалетни и пр.
Нататък ти каза стелт.  Не искам да я повтарям...

# 274
Здравейте,от няколко дни започнах да се интересувам по-сериозно по въпроса с ваксините...Въпросите и съмненията ми възникнаха след като изгледах един филм за ваксините...Започнах да чета разни статии,сега попаднах и на вашата тема...Имам приятелка,чиято племенница е с диагноза аутизъм след поставяне на тройната ваксина...Детенце на друга моя позната,родено в 7-я месец,изписано е здраво,без никакви диагнози и проблеми...Ваксини започнали да слагат като на всяко доносено бебе,изобщо не изчакали с ваксините,както би трябвало да направят...Детето се развиваше нормално,гукаше,ходеше с проходилката...и след поредната ваксина много се промени,спря да се движи,спря да гука,казаха ми,че даже била спряла и да дъвче...Накрая диагнозата беше ДЦП,вече 3 години детенцето има тази диагноза,пооправя се,но родителите му преминаха през доста изпитания...Аз лично не вярвах,че това може да се случи от ваксините и се чудих като ми разказаха родителите на детето,но сега след всичко прочетено съм склонна да вярвам на това...
Сега аз очаквам бебе през октомври и чуденката ми е дали изобщо да слагаме ваксини...Сега ще поразгледам и останалите линкове на първа страничка,ще изгледам и филмите....Но може ли някой да ми обясни как се процедира,когато родителите откажат на детето да се слагат ваксини...Нямам никаква представа,а трябва да се информирам,за да мога реално да преценя нещата...Ще продължавам да ви следя и да чета.

# 275
Съни, много мъчно ми стана за детенцето!Как осакатяват здрави дечица Sad Как това детенце и родителите ще страдат Sad Колко деца по света са в това положение Sad

Съвета ми е, чети и се информирай!Решението го вземате вие, с таткото.Колкото повече , четях , гледах филми и се сблъсквах с пострадали деца на мои познати , мнението ми се затвърди!

# 276
  • София
Съни, здравей!

Мога да ти дам малко кураж и смелост за отказ от ваксините - имам три деца и двете по-малки нямат никакви ваксини. Най-големият има само три, а е на 18 години...По онова време беше много трудно да не набодат детето ти с хиляди лайна, но аз се справих. Сега е по-лесно... В родилния дом, преди раждането, трябва да предупредиш лекарите, че се отказваш от ваксините и не желаеш да поставят на детето ти първите следродилни такива. Вероятно ще те накарат да се подпишеш някъде. И най-вероятно ще докладват за случая. Също така, вероятно, може да ти наложат глоба - мисля, че беше 90 лв. После обаче няма да взимаш и детски, защото са обвързани с имунизациите. Най-сложният момент е в род. дом. Някак трябва да си сигурна, че няма да ваксинират детето ти, въпреки твоите предупреждения - ужасно са нагли и нахални. Аз говорих за това с лекаря си доста преди раждането и го набивам в съзнанието му месеци наред - подсле идваше да ме успокои, че детето не е бодено.....Вярвам му. Също така, случихме на педиатър, който, макар и привърженик на ваксинирането, не ни е издал още на ХЕИ и все още не са ни глобили..... Това е нашата история -ако нещо те интересува, пиши ми смело. Желая ти лека бременност и раждане, и едно слънчево, здраво и дебело бебе.....  bouquet

П.С Прочети постовете на Чукчи и разгледай всички дадени от него и другите линкове. Повярвай ми, този човек не говори наизуст.....Успех.

# 277
Здравейте,от няколко дни започнах да се интересувам по-сериозно по въпроса с ваксините...Въпросите и съмненията ми възникнаха след като изгледах един филм за ваксините...Започнах да чета разни статии,сега попаднах и на вашата тема...Имам приятелка,чиято племенница е с диагноза аутизъм след поставяне на тройната ваксина...Детенце на друга моя позната,родено в 7-я месец,изписано е здраво,без никакви диагнози и проблеми...Ваксини започнали да слагат като на всяко доносено бебе,изобщо не изчакали с ваксините,както би трябвало да направят...
Толкова е тъжно това, че направо не знам какво да кажа Sad

Цитат
Детето се развиваше нормално,гукаше,ходеше с проходилката...и след поредната ваксина много се промени,спря да се движи,спря да гука,казаха ми,че даже била спряла и да дъвче...Накрая диагнозата беше ДЦП,вече 3 години детенцето има тази диагноза,пооправя се,но родителите му преминаха през доста изпитания...Аз лично не вярвах,че това може да се случи от ваксините и се чудих като ми разказаха родителите на детето,но сега след всичко прочетено съм склонна да вярвам на това...
Точно това опитвам да бъде избегнато Sad
Дори давам пари, за да бъде достъпна информацията за всички! Няма да се уморя от преводи и от правене на субтитри! Филмите са най-лесния начин за представяне на информация пред хората...

Цитат
Сега аз очаквам бебе през октомври и чуденката ми е дали изобщо да слагаме ваксини...Сега ще поразгледам и останалите линкове на първа страничка,ще изгледам и филмите....Но може ли някой да ми обясни как се процедира,когато родителите откажат на детето да се слагат ваксини...Нямам никаква представа,а трябва да се информирам,за да мога реално да преценя нещата...Ще продължавам да ви следя и да чета.
Внимателно с педиатрите, понеже те са хора от сърцевината на медицината! Ще ви репортват къде ли не, ще ви говорят какво ли не, ще ви заплашват как ли не само и само да постигнат своето! Разбира се има и изключения, но повечето са така...
Моята 2-годишна дъщеря няма нито една ваксина, както са и повечето тук, в тази тема! Супер щастливи, здрави и усмихнати деца, за разлика от ваксинираните си приятелчета..

Алекс

# 278
  • СТАНДАРТНО.
 Попаднах на това в интернет. Не знам дали сте го поствали. Въпросът ми е такава декларация ли трябва да представя на ЛЛ при отказ на ваксини?  newsm78

Д Е К Л А Р А Ц И Я
за отказ от ваксини

от

...
трите имена
Ваксинирането е „медицинска дейност” по смисъла на чл. 87 от Закона за здравето и "инвазивен метод, носещ риск за живота и здравето" по смисъла на чл. 89, както и съгласно определението в § 1 т.3 от Допълнителните разпоредби. От това следва, че преди поставяне на ваксина трябва да ми бъде предоставено информирано съгласие в писмена форма, което съгласие, съгласно чл. 90 от същия закон, може да бъде оттеглено по всяко време.

Тази ми позиция се покдрепя и от следните международни нормативни актове:

Конвенция за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагане постиженията на биологията и медицината (ратифицирана от Р. България и имаща статут на закон):
     Чл.5. Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.
     Чл.6 т.2. Когато според закона непълнолетно лице е неспособно да даде съгласието си за дадена интервенция, тя не може да бъде извършена без разрешението на посочения от закона негов представител, власт, лице или инстанция....
     Според чл. 5, ал. 4 от Конституцията на Р. България, влезлите в сила международни актове имат предимство пред тези норми на вътрешното право, които им противоречат.

Универсална декларация за биоетика и човешки права на ЮНЕСКО:
     Чл. 6. ал. 1 Всички превантивни, диагностични и терапевтични медицински интервенции се извършват само с предварително свободно дадено информирано съгласие на лицето, основано на адекватна информация. Съгласието може да се оттегли по всяко време и по всякаква причина, без негативни последици за лицето и без предразсъдъци към него.
     Чл. 5. Свободата на лицата да вземат сами решения и да носят отговорност за тези решения, зачитайки свободата на другите, трябва да се уважава.
      България като член на Юнеско е длъжна да вземе предвид тази Декларация.

Поради гореизложените факти ОТКАЗВАМ да бъдат поставяни ваксини на детето ми:

...
трите имена

Дата:........................................                                               Декларатор:.............................................

# 279
  • София
Нашата педиатърка на място, в кабинета, ни даде да се подпишем на готова бланка. Накара ни да се разпишем, само, за да не я санкционират нея, но пък не ни докладва в ХЕИ newsm78
Но може и тази декларация да е, не знам.....Това изглежда доста по-официален документ от нашия....

# 280
Попаднах на това в интернет. Не знам дали сте го поствали. Въпросът ми е такава декларация ли трябва да представя на ЛЛ при отказ на ваксини?  newsm78

Въпреки, че има няколко примерни декларации за отказ от ваксини в първия пост на тази тема, не съветвам никого да дава декларация на ЛЛ-то си... Декларации може да пишете за родилното, защото там бебето остава без вашия надзор и може да го имунизират... При ЛЛ искайте информирано съгласие в писмен вид, както си е по закон и във въпросното съгласие се подпишете с отказ... Почти съм сигурна, че на никого няма да предоставят такова писмено ИС, но това е законовият начин да откажете имунизация - друг начин просто няма и всичко останало, което подписвате е за да си измие лекарят ръцете с вас...

# 281
  • СТАНДАРТНО.

Въпреки, че има няколко примерни декларации за отказ от ваксини в първия пост на тази тема, не съветвам никого да дава декларация на ЛЛ-то си... Декларации може да пишете за родилното, защото там бебето остава без вашия надзор и може да го имунизират... При ЛЛ искайте информирано съгласие в писмен вид, както си е по закон и във въпросното съгласие се подпишете с отказ... Почти съм сигурна, че на никого няма да предоставят такова писмено ИС, но това е законовият начин да откажете имунизация - друг начин просто няма и всичко останало, което подписвате е за да си измие лекарят ръцете с вас...

Благодаря!   bouquet

# 282
ВяраВики, стискам палци всичко в родилния дом да мине леко и по план!  Peace

# 283
Американско семейство спечели първото в историята съдебно дело, в което беше разглеждана връзката между ваксините и бумът на неврологичните и автоимунни заболявания. Родителите на 9-годишната Хана Полинг, която страда от аутизъм след ваксинация, бяха обезщетени с 1.5 милиона долара, съобщи hicomm.bg.

Детето развило атуизъм (наред с други “странични ефекти”), веднага след като на 18-месечна възраст му поставили 9-валентна ваксина (срещу морбили, заушка, рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae). Въпреки опитите на фармацевтичните компании за извънсъдебно споразумение и дори намесата на държавата, за да бъде прекратено делото, близо 8 години след началото на кошмара семейството на Хана най-сетне постигна целта си: Доказа в съда, че ваксините могат да причинят по-опасни заболявания от тези, срещу които са създадени.

# 284
Благодаря за съветите и пожеланията    въпроса е ,че сам в майчинство и няма как да избегна ЛЛ,но ще проуча въпроса.Ясно е ,че без спънки няма да мине.

Общи условия

Активация на акаунт