ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 738
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Много са ми смешни с туберкулозата. Лично гледах преди около година по ТВ, един намазан председател на не знам си коя Педиатрична асоциация, който заяви че бума на туберкулозата сред 30-40 годишни /т.е. ваксинирани през соца/ българи се дължал на факта, че сега разпространения причинител на туберкулоза бил различен от този, срещу който се ваксинира, понеже онзи срещу който се ваксинира, бил мутирал, предвид масовостта на имунизациите. На въпроса, защо, аджеба в такъв случай се ваксинираме срещу туберкулоза приятно се разсея.
А за този хепатит, срещу който ваксинират в родилното, всъщност, може ли да се разпространява по въздушно-капков път?
За шарките била съгласна, ха-ха.
Още не съм ходила при овцата ЛЛ, която му сложи пентаксима на Алекс, за да й кажа какво точно си мисля за нея, ама се опасявам, че посещението ми ще прерасне в груба селско-стопанска проява от моя страна и се въздържам, засега.

# 511
Vaniliya, точно тези 2ваксини, които си избрала да поставяш....не виждам смисъл от тях.
За тетанус е напълно безсмислено наистина. Така или иначе, при нараняване и ако желаеш в болницата ще му поставят такава ваксина. Иначе...никаква полза от нея.
Тази за полиомиелит...същата работа. В повечето случаи децата се разболяват в следствие поставената ваксина, а не преди това.
Дори и детето да прекара полиомиелит, в повечето случаи симптомите са като на грип, че понякога и такива липсват. В едва 2-5% от случаите се стига до онези тежки случаи, с които плашат лекарите и за които тръбят за ваксиниране.

sdd_varna, аз не разбирам от поста ти, защо ЛЛ на детето да е овца? За това, че му е сложила ваксината ли? Ми на нея това и е работата, за това и плащат.
Ти защо си позволила да му я сложат? Пък после обвиняваш този, който го е направил?
Странно ми е подобно мислене от страна на родителии, съвсем честно казано.

# 512

а тук - http://www.capital.bg/interaktiv/debati/21_triabva_li_vaksiniran … aika_na_dve_deca/ останах без сили вече Sad
Сам водя битката с много хора Sad

Алекс, прочетох ти всички коментари и се чудя защо се мориш да убеждаваш хора, които не искат нищо да разберат!
Не се хаби! Няма да те разберат! Те просто не искат! Обиждат те и ми стана доста гадно като прочетох коментарите  Hug!

Аз вече дори и не загатвам пред приятелките си за своите убеждения! Няма смисъл!
Скоро една приятелка с две деца, второто е на годинка, гордо ми заяви, че ще слага на детето Пневмококова ваксина и как ако знаела, че има по-рано щяла да си спести толкова главоболия с голямата! Всеки си има право на мнение! Не се опитах да я разубедя! Тя е сигурна, че ваксините са едно от най-големите изобретения на медицината!
Така че, аз за себе си съм решила, че никого няма да разубеждавам!
Може да звучи егоистично, но както аз съм намерила точната информация, така всеки който иска може да я намери  Peace!

Дари, аз никого не убеждавам, цитирам факти и имформирам, пък който - каквото Страдание му е писано! ... което е различно от агитация.

Майката е права че ще си спестява, цитирам: "...главоболия..." нейното "главоболие" и нейния спокоен сън...

Мисля, че Дари имаше предвид мен Wink  Hug
Peace

# 513

Не трябваше ли в Капитал да има нов гост-експерт?

Има вече.И е ужасно неподготвена.Да я разкъсаме! Mr. Green

# 514

Не трябваше ли в Капитал да има нов гост-експерт?

Има вече.И е ужасно неподготвена.Да я разкъсаме! Mr. Green

Viktoria09 дай линк .

Не виждам каква е драмата с организацията на срещата . Мястото е ясно , остават деня и часа . Чукчи ще каже кога му е удобно, съобразявайки се с близкине си и семейният им ритъм и ... му се изсипваме . Mr. Green

Знаеш ли , chukchi, относно МС след Хеп.В , онзи ден гледах Гала , на която й биха два пъти въпросната ваксина в ефир  Sick ,  оплакваше се от особени тръпнения и странни усещания в ръцете . Доктора , с когото говореше в ефир й препоръча .... нестероидни противовъзпалителни или каквито обезболяващи ви се намират . ooooh! ooooh! ooooh!

Крис , ако хвърляш око насам би ли ми обяснил причинно-следствената връзка на вихрещият се в момента стомашно-чревен летен грип . Може и на ЛС. Hug

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 15:10 от nice

# 515
Нещо ми се върти в главата, че ваксината срещу хепатит В създава имунитет за 7-8 години. Някой знае ли повече?

# 516
Чукчи ще каже кога му е удобно, съобразявайки се с близките си и семейният им ритъм и ... му се изсипваме .
Чукча каза - "иска дойде възможно най-скоро!" Hug
Наистина... искам да дойдете колкото се може повече, макар и да ми казват, че не можело повече от 7 човека Simple Smile
Искам да е колкото се може по-скоро, а ако питате мен за удобно време - стига да е преди 23 и след 08 съм ОК Simple Smile

Цитат
Знаеш ли, chukchi, относно МС след Хеп.В онзи ден гледах Гала, на която й биха два пъти въпросната ваксина в ефир и се оплакваше от особени тръпнения и странни усещания в ръцете . Доктора, с когото говореше в ефир й препоръча... нестероидни противовъзпалителни или каквито обезболяващи ви се намират .
Това за мен е странно, тъй като знам негативното отношение на Гала към ваксините, но знае ли човек...хората под въздействието на парите се променят....

# 517
Ох, тази гадна ваксина против хепатит В! А уж беше най-безопасна! Поредната масова заблуда! Crossing Arms

Миналата седмица козметичката ми се оплака как дъщеря й направила криза и отключила астма точно след ваксината - в рамките на 24 часа! Crazy В момента детето било зле - получавало кризи Sad и редовно се налагало да постъпват в болница заради това! Cry Много мъчно ми стана - нали и при нас тя беше проблема! Странно ми се видя обаче, че майката въпреки всичко продължава да ваксинира - тя е бивша медицинска сестра и просто не може да промени мисленето си! Всяка следваща ваксина са слагала с противоалергични!

# 518
Ох, тази гадна ваксина против хепатит В! А уж беше най-безопасна! Поредната масова заблуда! Crossing Arms
Миналата седмица козметичката ми се оплака как дъщеря й направила криза и отключила астма точно след ваксината - в рамките на 24 часа! Crazy В момента детето било зле - получавало кризи Sad и редовно се налагало да постъпват в болница заради това! Cry

Много мъчно ми стана - нали и при нас тя беше проблема! Странно ми се видя обаче, че майката въпреки всичко продължава да ваксинира - тя е бивша медицинска сестра и просто не може да промени мисленето си! Всяка следваща ваксина са слагала с противоалергични!
Ще окапват една по една такива до 5-6 години, след като голяма част от действащите в момента проваксинатори се разболеят и пенсионират.

На държавите ще им се скъса гъза да плащат обезщетения и пари за гледане на повредени деца в една много неприятна бъдеща и неизбежна обстановка, а именно финансова катастрофа...

Не ми се иска така да стават нещата, но явно болката е най-добрият учител!

# 519
  • София
немога да схвана в капитал къде се вижда гласуването сумарно и въбоще има ли такова сумиране?
за срещата мога утре и в други ден само.

# 520
Не мога да схвана в капитал къде се вижда гласуването сумарно и въбоще има ли такова сумиране?
За срещата мога утре и в други ден само.
Направи си регистрация и се логни. И да не забравиш да подкрепиш Румен с едно ЗА Wink

# 521
  • София
Ти се изказа! Че аз отдавна съм регистирана и гласувала, че и писала!

# 522
# 523
Мирама, то е ясно, че истинската овца съм аз, но нея специално наричам овца, понеже работата й би трябвало да бъде свързана с обясняването на положителните и отрицателните страни на една медицинска процедура, което тя естествено не е направила. А защо аз съм позволила да сложи ваксината - ами защото към онзи момент бях чувала, че ваксините имат и отрицателна страна, но честно казано, не се бях задълбочавала в нещата и откровено казано не ми се вярваше много, докато не ми дойде на главата.
И не съм съгласна, че ня нея това й е работата. Защото всичките ЛЛ прекрасно знаят, че ваксините имат и опасна страна, обаче не съм чула масово да си предупреждават пациентите. И ако лекар ми беше казал за вероятността от увреждане, шанса да се замисля на онзи етап е бил доста по-голям, не мислиш ли?

# 524
Mirama, sdd_varna, Обичам ви  Hug

Благодарение на будни майки като вас все още има светлина в тунела и не съм се отказал да правя всичко, което правя! То не е малко, но аз, като перфекционист, си пиша слаба оценка! Въпреки всичко мога и ще направя много повече!

Общи условия

Активация на акаунт