ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 769
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
chukchi,поздравления за смелостта да се покажеш и заявиш своето мнение и решение по въпроса.
Аз лично нещо се обезверих за някакво положително разрешение по въпроса с ваксините.Признавам си че съвсем скоро научих че дори в държавите където не е задължително поставянето им има ограничения за тези които не поставят.От типа-ограничения за постъпване в някои училища,постъпване на работа на опр.длъжности и т.н.То тогава единствено паричните санкции биха отпаднали евентуално,а мен лично повече ме притесняват другите ограничения.Не ми се вярва че дори и у нас да стане по желание ваксинирането би било по-различно. Sad

Това не е вярно Кейси.Няма никакви проблеми за детска градина и училище.
Забелязах друго при разговор с родители,които не знаят законовата ситуация в дадена страна.
Когато кажа,че не сме ваксинирали,те ме питат как сме взимали детски и КАК така ходи детето на градина?Нали ваксините били задьлжителни?
Казвам:Не са задьлжителни.
Те: Как да не са задьлжителни, нали ти искат имунизационния паспорт на детето?

Да,те го искат,но ако нямаш или е празен не се случва НИЩО!
Искането на имуниз.паспорт не означава,че ваксините са задьлжителни.
Така,че свободните интерпретации от дадени ситуации са субективни и не отговарят в никакьв случай на закона.

Забелязьл сьм особено при бьлгарски родители,понеже идват сьс страха и подчинението от БГ,че не се интересуват от законовата част за ваксините в новата им страна на живеене.Така са потьпкани,че нямат права на избор,че ваксините за тях остават задьлжителни по собствено желание,без да знаят,че могат да ги откажат или да сложат само някои по избор.
Но обикновено родители,които се интересуват за ваксини,намират,четат и разбират закона.Останалите просто следват бьлгарски принципи.
А как стои този въпрос за университетите с мед. специалности в щатите? Моя позната имаше такъв проблем, като последно знам, че не е успяла да запише...

# 496

А как стои този въпрос за университетите с мед. специалности в щатите? Моя позната имаше такъв проблем, като последно знам, че не е успяла да запише...
Не са я записали в университета, защото не е ваксинирана? Rolling Eyes

# 497

Не са я записали в университета, защото не е ваксинирана? Rolling Eyes
Да, тя е лекар, но там иска да се преквалифицира пак с медицина. Щата позволява "отказ от право на ваксини", т.е. от либералните е, но не и не за медицинските университети. И понеже детето ми записа бакалавър, много близо до медицината, за магистър и нагоре нищо чудно с това да продължи и се вълнувам... иначе в средните училища няма никакъв проблем там.

# 498
Понякога си мисля, че воденето на такива спорове е просто безсмислено. Сума ти мои познати ме слушат какво ни се е случило от ваксина, кимат и после отиват и си ваксинират децата, щото можело да хване нещо на детската площадка?!?

Вече съм убедена, че на приятелите и близките не им е достатъчно да знаят, че детето ти е пострадало - проявяват "разбиране", че по този повод спираш да ваксинираш, но всъщност се дразнят от идеята за право на избор и не подписват петицията. За съжаление на човек трябва лично да му се случи - самият той да бди ден и нощ и да се чуди дали детето му ще оздравее, за да разбере. За тях ние просто сме в малкия процент, в който те никога няма да попаднат.

# 499
Здравейте, предстои ми раждане, от доста време се лутам между ползата и вредата от ваксините. Чета ви и тук, въпреки че не съм се включвала в дебатите досега  Blush
Имам още малко време да помисля, но май клоня към непоставянето им или поне отлагането им в неопределено бъдеще. Все пак бих била благодарна, ако можете да ме посъветвате за следното:
решавам да НЕ слагаме ваксини, освен Имовакс Полио и Дифтет (ако все още са актуални и ги има). Чудя се на какъв етап обаче..?? И може ли това да стане след пускане на необходимите изследвания, които ще покажат дали детето е алергично към някоя от съставките им?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.  Hug

# 500
Здрасти Vaniliya,
Едновременно просто, сложно и трудно е решението на проблема ти!

Просто е, защото няма хубава ваксина и всички са вредни. Ще се спра на това по-на татък...

Сложно е, защото убеждаването на педиатъра в това е НЕВЪЗМОЖНО! Тези хора ще говорят всякакви думи, на които неподготвения слушател ще гледа са отворена уста и ще прави това, което казва педито.. Ще развие страх, за който и най-страшния филм на ужасите ще завиди!

Трудно е, защото в момента без ваксини е доста трудно влизането в детска градина и ясла. Освен това забравяш за всякакви детски добавки.

Сега по въпроса ти по-конкретно:

Ваксината Имовакс или в текстова вариант е ваксина против полиомиелит. Според много източници - най-сигурния вариант да се заразиш е, като си биеш ваксината!

"Дифтет" ваксината е по-скоро ТетаДиф. Листовката на тази ваксина може да бъде намерена тук или в текстов вариант тук.
Тази ваксина е причинител на моите 95% нарушена трудоспособност, започвайки от 17 години, и подсилвайки са все повече към 28 години.

Аз лично не бих позволил никога точно тя да бъде поставена на детето ми! Всеки сам трябва да реши дали я иска за неговото, но имай предвид, че ваксина против тетанус има няколко месеца живот и след това сме на нулата! Така ще е, докато медиците продължават да мислят едностранно и приемат наличието на антитела, като защита. Дълъг пост ще стане...

Skype name: xvisible за всички въпроси...

# 501
  • София
Ама, Софийската среща ще се състои ли или...ще е без мен, както върви!?

Не трябваше ли в Капитал да има нов гост-експерт?

# 502
Ама, Софийската среща ще се състои ли или...ще е без мен, както върви!?
Не се намира някой достатъчно сериозен, който да каже, че ще организира нещата и да го направи!
Аз не мога и това да правя. От време на време имам нужда от помощ...

Цитат
Не трябваше ли в Капитал да има нов гост-експерт?
Там ги отсвирих сериозно. Спор с дебели глави чупи твоята!

# 503
Здравей, chukchi, благодаря за мнението. Що се отнася до опитите на държавата да ми наложат нещо - те не ме интересуват, така че няма да ги обсъждам.
Но аз също се страхувам от абсолютно всички ваксини. Спрях се обаче на тези 2, защото:
- Имовакс Полио - полиомиелита ми се вижда много страшен...знам, че вероятността детето да се разболее от това е малка, знам и че само в 5-10% от случаите на боледуване завършват с най-страшните последици, но..все пак ме е страх. Затова се обръщам и към всички вас - моля, ако някой има информация за причинени вреди специално от Имовакс Полио ваксината, нека сподели!
- Дифтет - явно има 2 вида близки ваксини - Дифтет и Тетадиф. Сравних листовките, разликата в състава е съвсем малка, но има такава. Ето листовката на Дифтет: http://www.medicine.bg/public/listovka/11129s.pdf
Притеснявам се повече, защото живея с куче - има ли връзка?!!? Все пак то е голяма порода, ходи навсякъде и постоянно мъкне мръсотия из къщи, колкото и послушно и редовно да се къпе в банята:)
И другаде бях прочела, че ваксината простив тетанус има живот едва до 6 месеца, но не знаех дали е истина. Що се отнася до дифтерията ме притеснява следното: "Източник на инфекцията е заболялото лице или здрав носител на дифтерийни бактерии. Броят на здравите бакрерионосители постепенно се увеличава, поради профилактичното прилагане на противодифтерийна ваксина. " Тоест всички хора биха могли да го заразят?
Пак писах много...
П.П. Съжалявам за твоите проблеми след ваксината. Няма да питам какви са, достатъчно ми е, че виждам, че са сериозни.

# 504
Здравейте, предстои ми раждане, от доста време се лутам между ползата и вредата от ваксините. Чета ви и тук, въпреки че не съм се включвала в дебатите досега  Blush
Имам още малко време да помисля, но май клоня към непоставянето им или поне отлагането им в неопределено бъдеще. Все пак бих била благодарна, ако можете да ме посъветвате за следното:
решавам да НЕ слагаме ваксини, освен Имовакс Полио и Дифтет (ако все още са актуални и ги има). Чудя се на какъв етап обаче..?? И може ли това да стане след пускане на необходимите изследвания, които ще покажат дали детето е алергично към някоя от съставките им?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.  Hug

Обсъждали сме и преди подобни изследвания, които уж да покажат дали детето е алергично и по спомени се оказа, че не може да се направят... Имовакс полио мисля вече не се поставя, твърде е възможно да ти е трудно да я намериш, защото сега е заменена от комбинираната петкомпонентна Инфанрикс.... Друг е въпроса до колко е безопасна и ефективна... ДифТет от каква възраст искаш да я поставяш? Искаш да избегнеш коклюшната компонента ли? С дифтерия детето няма от къде да се зарази, а тетанус е безсмислена, особено за бебета и малки деца... Лекарите твърдят, че ваксината против тетанус действа 6 месеца, някои дори казват, че само един... Ако има инцидент със сериозна рана, ще имунизират детето след инцидента...

# 505
Ако има инцидент със сериозна рана, ще имунизират детето след инцидента...
И тук за мен става доста неразбираемо... Как така има опасност да се заразиш с бактерия и ако вече си се заразил с нея, бактерията, ти я бият още веднъж в по-малка доза + сума ти адюванти (живак, алуминия и кво ли не ще) и очаквлат да има някакво положително действие  ooooh!

# 506
Здравей, стелт, сега всъщност по ЗК бият Пентаксим (дифтерия, тетанус, коклюш, полио и хемофилиус инфлуенце). Като оставим настрана хилядите оплаквания от майки за странични реакции след Пентаксим, да, със сигурност искам да избегна и коклюшния компонент, затова потърсих друг вариант. Но щом казвате, че тетнус има действие едва 6 месеца, наистина е безсмислено.
Иначе на въпроса ти - не съм решила още на каква възраст, но поне след годинката исках да поставям Дифтет.

# 507
- Имовакс Полио - полиомиелита ми се вижда много страшен...
тогава не го вкарвай в организма си Simple Smile

Цитат
П.П. Съжалявам за твоите проблеми след ваксината. Няма да питам какви са, достатъчно ми е, че виждам, че са сериозни.
МС, доста пъти съм казвал, че е Множествена склероза... Дори я има, като странична реакция във ваксината против Хепатит В!
На печелившите честито Wink

Цитат
...сега всъщност по ЗК бият Пентаксим....
Поради техни си грижи със снабдителя на пентаксим сега слагат INFANRIX-IPV+Hib. Не е врат, а шия....

# 508
  • София - Варна - Бургас

а тук - http://www.capital.bg/interaktiv/debati/21_triabva_li_vaksiniran … aika_na_dve_deca/ останах без сили вече Sad
Сам водя битката с много хора Sad

Алекс, прочетох ти всички коментари и се чудя защо се мориш да убеждаваш хора, които не искат нищо да разберат!
Не се хаби! Няма да те разберат! Те просто не искат! Обиждат те и ми стана доста гадно като прочетох коментарите  Hug!

Аз вече дори и не загатвам пред приятелките си за своите убеждения! Няма смисъл!
Скоро една приятелка с две деца, второто е на годинка, гордо ми заяви, че ще слага на детето Пневмококова ваксина и как ако знаела, че има по-рано щяла да си спести толкова главоболия с голямата! Всеки си има право на мнение! Не се опитах да я разубедя! Тя е сигурна, че ваксините са едно от най-големите изобретения на медицината!
Така че, аз за себе си съм решила, че никого няма да разубеждавам!
Може да звучи егоистично, но както аз съм намерила точната информация, така всеки който иска може да я намери  Peace!

Дари, аз никого не убеждавам, цитирам факти и информирам, пък който - каквото Страдание му е писано! ... което е различно от агитация.

Майката е права че ще си спестява, цитирам: "...главоболия..." нейното "главоболие" и нейния спокоен сън...

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 17:36 от Aleksander

# 509
Ето ме и мен Stop
Днес ни беше първата консултация и педито ни направи следната "агитация".
Виждам,че не сте слагали ваксини в болницата и за шарките съм съгласна,но...За хепатит и туберкулоза си помислете.Детето ви ще се среща с ромчета,ще ходи на зъболекар и т.н. А тези болести са тежки и остават следи за цял живот.
Казах и само - добре,че ще си мислим.Аз не обичам да се боря с вятърни мелници.

Общи условия

Активация на акаунт