ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 388
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Неотдавна обсъждахме, че и за детските кухни вече искат бележка за направени имунизации... Някой знае ли в коя наредба го пише това, защото в НАРЕДБА № 26 ОТ 18 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА Н … ЗИСКВАНИЯ КЪМ ТЯХ не открих подобно изискване?

# 151
Тъжно ми е.
Говорих с леля ми, чието детенце (на 2,5) ходи на ясла в БГ. Минала е проверка от ХЕИ и са открили че на малкия не са му поставени всички ваксини. Извикали са я. Искали за да го отпишат тотално от яслата. Казали са и че да ваксините могат да навредят и увредят дете, обаче са задължителни и тяхната работа е да следят да се спазва закона и затова детето трябва да се ваксинира. Сега не може да го води докато не до набодат с всичко което е пропуснал. Искали са всяка седмица да го бодат по веднъж. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
В крайна сметка тя се е съгласила по една на месец. Докато обаче няма всички поставени са и казали да не го води.
Техния лекар не иска да ги впиши без да ги поставя, а и друг който да се съгласи не са намерили.
Възмутена съм и ядосана. И не зная как мога да и помогна. Sad
Наистина ли са задължителни тия ваксини за да може едно малко дете да посещава ясла? Или има начин да се избегнат, заобиколят.
Те и двамата работят и малкото трябва да посещава ясла. Голяма гадост. Tired
Моят мъж ми каза, че ако е на тяхно място да е стегнал вече куфарите...

Става въпрос за Русе. Ако някои има някакъв опит или идея моля да пише. Не ми излиза от главата.

# 152
  • гр.Добрич
Здравейте на всички анти-ваксини фенове. Ние с мъжа ми също сме против ваксините и малките ни момченца имат само първата противохепатитна от болницата. Миналата година подписвах някакъв журнал, че официално отказваме ваксинации. После сменихме личната лекарка на децата. Сега новата им лакерка ми обяснява нещо, че от ХЕИ щяли да минат вкъщи на проверка и пак да подписвам нещо. Имат ли право да влизат в къщата ми и какъв е реда за отказ?

# 153
Здравейте на всички анти-ваксини фенове. Ние с мъжа ми също сме против ваксините и малките ни момченца имат само първата противохепатитна от болницата. Миналата година подписвах някакъв журнал, че официално отказваме ваксинации. После сменихме личната лекарка на децата. Сега новата им лакерка ми обяснява нещо, че от ХЕИ щяли да минат вкъщи на проверка и пак да подписвам нещо. Имат ли право да влизат в къщата ми и какъв е реда за отказ?

Новата ЛЛ се опитва да плаши гаргите. Simple Smile
Кажете и, че вече сте подписали, да не ви занимава с глупости.
Редът е да се подписва отказ за всяка ваксина, но първо трябва да ви предоставят форма за информирано съгласие. В началото на темата има качени законовите основания за това, а в подписа ми можеш да прочетеш какво трябва да съдържа ИС. Никой не е длъжен да подписва каквото и да е друго, различно от него.

stelt77, може да няма нищо черно на бяло, както РИОКОЗ си позволяваха за детските градини да искат от директорките да не записват неваксинирани деца. Е, те сега промениха наредбата, когато родителите почнаха да се усещат, но преди нямаше такова изискване.

# 154
Тъжно ми е.
Говорих с леля ми, чието детенце (на 2,5) ходи на ясла в БГ. Минала е проверка от ХЕИ и са открили че на малкия не са му поставени всички ваксини. Извикали са я. Искали за да го отпишат тотално от яслата. Казали са и че да ваксините могат да навредят и увредят дете, обаче са задължителни и тяхната работа е да следят да се спазва закона и затова детето трябва да се ваксинира. Сега не може да го води докато не до набодат с всичко което е пропуснал. Искали са всяка седмица да го бодат по веднъж. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
В крайна сметка тя се е съгласила по една на месец. Докато обаче няма всички поставени са и казали да не го води.
Техния лекар не иска да ги впиши без да ги поставя, а и друг който да се съгласи не са намерили.
Възмутена съм и ядосана. И не зная как мога да и помогна. Sad
Наистина ли са задължителни тия ваксини за да може едно малко дете да посещава ясла? Или има начин да се избегнат, заобиколят.
Те и двамата работят и малкото трябва да посещава ясла. Голяма гадост. Tired
Моят мъж ми каза, че ако е на тяхно място да е стегнал вече куфарите...

Става въпрос за Русе. Ако някои има някакъв опит или идея моля да пише. Не ми излиза от главата.

Дано се включи някой със съвет , защото ситуацията е изключително неприятна . Щом и двамата родители работят , не могат ли да плащат на някоя жена да гледа детето почасово , да се редуват баби да го гледат ? ...и разни подобни разрешения ми идват наум .

Никога не бих позволила да му сложат ваксините само , за да ходи на ясла  Naughty. Света ще обърна да намеря разрешение на ситуацията , но глава няма да превия .Може би консултация с адвокат би помогнала също , не знам , и отлагане ...

Още не мога да си простя невежеството с големия син в далеечната 93-та , но тогава вярвах , че върша всичко правилно  , така , както е редно и както се очаква , като на поточна линия - мерене , теглене , ваксинка и така ... всеки месец !   Tired Tired Tired Само да бях имала тези познания , които имам сега .  Rolling Eyes

# 155
Здрасти Lolita007,

Това, което описваш, е ужаса за повечето родители! Това е и най-силният им коз в задължителните ваксинации! Не ги интересува нищо, освен да е поставена ваксина, защото така било по закон? Просто не ми се говори!

Мога да помогна с намирането на доказателства, но с чугунени глави е трудно да се спори! Хора, които са индоктринирани до безобразие, с промити мозъци до положение, в което вече не мислят, а само съществуват! Само консумират и опитват да хванат живота, които вече им се изплъзва...

НАЙ-ДОБРОТО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ Е ДА НЕ ИГРАЕТЕ ПО ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА!!!

Това обаче е трудно за повечето родители в скапаната ни държава и свят, в който живеем Sad

Препоръчвам силно тези две книги:
Как да отгледаме здраво дете... въпреки лекарите
Признанията на един лекар еретик

Ще завърша само, като кажа, че най-доброто, което може да направи човек, е да стои далече от педиатри. До колкото е възможно...

# 156
  • Пловдив
Неотдавна обсъждахме, че и за детските кухни вече искат бележка за направени имунизации... Някой знае ли в коя наредба го пише това, защото в НАРЕДБА № 26 ОТ 18 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА Н … ЗИСКВАНИЯ КЪМ ТЯХ не открих подобно изискване?

За ДК не изискват такава бележка  Peace Специално говорих с приятелки, които в момента записват на ДК и никъде не са им искали документ за имунизации..

# 157
# 158

И аз никога повече не бих позволила да ваксинират децата ми, само през трупа ми. Обаче те, макар и убедени във вредата и опасността им, са някак си слаби хора. Confused Имам предвид слаби да се противопоставят на всичките тия препятствия която милата ни България им поставя. Точно и затова ми е едно криво.  Tired
В яслата плащат 30лв месечно и много повече от това не могат да си позволят. Едната баба работи, пък другата (това е и моята баба всъщност) навремето като накарах леля ми да се запознае в истината за ваксините ми се обади да ми каже да не съм пълнела и главата на дъщеря и с глупости. Едва ли не като не го ваксинира ще заболее от полио (в БГ май все с това плашат) и ще остане инвалид завинаги. Shocked Да съм си гледала моите деца. Та така, тя сега се радва, че най сетне малкия ще бъде ваксиниран и със сигурност ще откаже да го гледа ако те решат да продължат да не го ваксинират. #Cussing out

Кристиян, в интерес на истината не съм се информирала какви права имат ХЕИ, но допреди тяхната проверка нямаше проблем детето да посещава яслата. Директорката беше информирана предварително и за нея това не беше пречка или проблем. Но после, половин година по късно след проверката на ХЕИ е. Леля ми е говорилда първо с директорката, после и с тия от ХЕИ. Отишла е подкована с всичките закони и наредби, които има на първа страница в линковите (аз съм и ги пращала), имаше и всички книжки и статии де що има на български. Разговаряли са, спори ли са, накрая са и казали че я разбират, че има право, обаче такива са законите на БГ. Тях не ги вълнуват, международните такива които БГ е подписала. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
А това за подпечатването на паспортите, аз си мислех че само личният лекар я върши тази работа. Означава ли това, че едно дете може да има един педиатър, пък ваксините да му ги поставя друг. И ако да, този другия може ли да е в друг град или друга държава?

Купува се ваксината (ако е готова спринцовка),изпрьсква се сдържането и се напьлва с натриев хлорид за инжекционни цели и се дава на ЛЛ да я сложи.

Родителите сами ли си купуват и носят ваксините? Thinking

# 159
Родителите сами ли си купуват и носят ваксините? Thinking
Може и така. Ние така направихме. Ако искаш да имаш по-пречистена, по-сигурна и т.н. по-ваксина... Joy

# 160
Лолита, надявам се , че може .Аз нали така ще процедирам,септември съм на преглед с бебето при фр.ни педиатърка, ще и представя бг имунизациите на бебето, и ще и кажа, че държа да си идвам до бг за всяка ваксина Simple Smile , нали бебето ми е започнато от родилния дом с други производители на ваксини и уж не искам да ги смесвам.Дано да не се запъне нещо.Аз съм си в правото, те ми искат еди си кои ваксини , кой, къде , как ги е поставял не ги интересува!Важното е детето да ги има.Даже ще им представя като бонус и незадължителните за Франция като хепатит б , туберколоза, приорикс Grinning

# 161
Откъде накъде някакво си ХЕИ ще ти влиза в къщата? В чужда къща се влиза само със съгласието на собственика или със заповед за обиск, в останалите случаи, затварят вратата отвън и това е. А за училище - никой не може да спре дете от училище, понеже не било ваксинирано. В тая държавица има Конституция, според която всеки има право на образование. Това е основно човешко право, което не е в зависимост от наличието или липсата на ваксини. Според мен, считано от задължителното предучилищно образование нататък - никой копче не може да каже по въпроса с ваксините.
Иначе исках да разкажа, че гледах филма Lorenzo`s oil. Наревах се едно хубаво и си дадох сметка, че хората са еднакво ограничени навсякъде по света. Много е поучителен момента, когато Ник Нолти /бащата на Лоренцо/ обяснява на две чугунени глави, родители на две дечица, болни от същата болест и основатели на Фондация, целяща да подпомага борбата с това заболяване, че интересите на лекарите и на родителите не винаги съвпадат. А също и момента със събранието на Фондацията, на което съобщават, че са открили лекарството /от което след това на стотици и хиляди деца е овладяно заболяването/, което е просто една мазнина /олио/ и когато една майка на болно дете става и пита, абе защо тия Одоне /семейството на Лоренцо/, да са по-умни от докторите?!
Е, това е положението. Докато има такива родители, за които е по-лесно да не мислят, а да се кланят на модерния Бог - лекаря с бялата престилка, мръсния бизнес ще си върви, пък кучетата ще си лаят.....

# 162
Сега новата им лакерка ми обяснява нещо, че от ХЕИ щяли да минат вкъщи на проверка и пак да подписвам нещо. Имат ли право да влизат в къщата ми и какъв е реда за отказ?

Какво ще дирят РИОКОЗ у вас?  Laughing  Може и да минат, до вратата да дойдат, да питат нещо, но ако има кой да им отговори и да им даде информация - има, ако ли няма, ще си ходят по живо по здраво...  Laughing

# 163
Кристиян,давай направо адреса и да ти пращаме колетчето с книжките Wink
И ние сме първолаци на есен и ще видим как ще ни "посрещнат" без ваксината за 7 годишни. newsm78
Моето септември ще е втори клас. Миналата година никой нищо не ми каза, дадох истински документ с поставените до момента, няма манту на 7, няма тетраксим на 6 и още нещо май нямаше newsm78. Да имат късмет да ми кажат.... bowuu bowuu bowuu

(малкото хлапе няма още повече ваксини)

# 164

Общи условия

Активация на акаунт