ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 821
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Я вижте какво открих на сайта на НЗОК. Вие как го тълкувате?http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?uuid=baeb18f2-2e6 … amp;groupId=10139
Огромни благодарности за инфото!
Аз за да не оставам назад го поизчистих малко направих във формат А4 и четливо от браузера

Ще останат и двете там завинаги и вие решавате кое да сложите Wink

# 391
  • София
Две страхонти новини! Браво!

Вяра, да ти е живо и здраво бебето! То това поне за здравето е сугирно! Вярно ли е Матей?

# 392
  • Варна
Указанията към НРДто са точно за това, болниците да ги знаят и да си оформят документацията по тях. Сега вече болниците нямат оправдание да искат пари за пътеката, защото касата трябва да я плати според това указание. Касата също няма оправдание да не плати. Аз тези работи ги работих 6 години, затова ги знам, но ви го пуснах да го видите, защото първо не повярвах на очите си и не знам дали да се радвам предварително. Информираното съгласие си върви заедно към пътеката. Може да се прочете там. Това че вътре не пише нищо за последиците от ваксините не значи че не можеш да ги откажеш. 2003 и 2004 можеше да откажеш процедура, като се подпишеш на информираното съгласие, че отказваш и РЗОК пак плащаше пътеката. Отнасяше се за всички пътеки по принцип. Но 2005 г. се усетиха, че могат да спестят пари, като отрежат тази възможност и така доста случаи отпаднаха. Във всеки случай не вярвам в добрите им намерения, касата винаги е гледала да плаща по-малко, защо да въвеждат това изключение, няма логика просто. Допускам, че е да има информация за броя и данните на отказалите ваксини, но честно казано на мен не ми пука за това. Надявам да не го отменят докато дойде време аз да раждам.

Но упорито се говори, че ДСГ (диагностично свързани групи) ще влязат от другата година и пътеките ще отпаднат. Тогава този проблем по принцип ще отпадне. Ако стане де...

ПП. Сега прочетох последната версия на пътеката. Няма информирано съгласие, а преди имаше или поне за другите пътеки.

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 14:58 от araxna

# 393
Аз родих на 09.06.2011г. Заплатих за КП 242лв. Мога ли сега да отида с това указание в болницата и да искам да ми възстановят парите?

# 394
Аз родих на 09.06.2011г. Заплатих за КП 242лв. Мога ли сега да отида с това указание в болницата и да искам да ми възстановят парите?

Да, а междувременно можеш да звъннеш до НЗОК, за да ги попиташ за твоят случай и да знаеш мнението им, отивайки в болницата...   Peace

# 395
  • София
Като нищо. Родила си след неговото издаване.

# 396
  • Варна
Първо си платила много. Промяната е в сила от 1 юни. Пътеката е около 150 лева, не вярвам да е станала 242 лева. По принцип можеш да им създадеш големи неприятности, ако са отчели пътеката и са взели пари и се оплачеш в РЗОК че са ти взели и на теб пари. Ще ги глобят. Реши си. Все пак в района ви няма много болници. Но по принцип сега е момента да отчитат документацията за юни и най-вероятно вече са ги отчели. Но определено са ти взели неправомерно пари, едно защото касата би им платила пътеката и второ защото като здравно осигурена не трябва да плащаш по цени на болницата а само за пропусната полза и то само ако имаш добра воля. Ако имаш желание за скандали, давай, ако случйно не са отчели още пътеките за юни пред РЗОК имаш шансове да си вземеш парите.
Обаче ако са отчели направлението на детето ти трябва да ти върнат парите определено. (Това може да се провери в статистиката им ако в листа има само един екземпляр на направление, значи са го отчели ако оригинала е в листа обаче значи не са). Предполагам може и да питаш в РЗОК, обаче ако са го отчели направо ще ги глобят. РЗОК много обичат да глобяват.

# 397
По  тв Европа върви предаване-"Ваксините-имунитет или увреждане?

# 398
  • Добрич
Даааа, гледах го, беше с участието на chukchi   smile3501
Наистина малко време са ти дали за изява  ooooh! в сравнение с времето за госпожата със свитата уста  Close не ми се коментират безумните й обясненията  ooooh!
Дъщеричката ти е голям бонбон  Heart Eyes

# 399
  • Добрич
Има ли линк към предаването, че го хванах в края?

# 400
Чукчи, супер newsm10 smile3501 Hug
Имате една прекрасна малка принцеса Hug
А за тази госпожа, нямам думи Laughing

# 401
Има ли линк към предаването, че го хванах в края?
АКО ми дадат диска, както обещаха ще го видят всички! Веднага го рипвам и го качвам Wink

П.С. Чух се с госпожицата репортерка и тя обеща ми да ми прати предаването "другата седмица" Wink
Малко не ме кефи, че е предаването, вместо цялото интервю, ама карай... все нещо е!

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 19:20 от chukchi

# 402
Благодаря! Wink
За 2 години не е боледувала от нищо Wink
Ако продължавам да не я ваксинирам - ще е най-здравото дете на света! (А аз ще продължавам да я пазя далече от любимците на д-р Менделсон) Wink

п.п. Много гадно, че не дадоха 2/3 или 3/4 от това, което казах...

# 403
Благодаря! Wink
За 2 години не е боледувала от нищо Wink
Ако продължавам да не я ваксинирам - ще е най-здравото дете на света! (А аз ще продължавам да я пазя далече от любимците на д-р Менделсон) Wink

п.п. Много гадно, че не дадоха 2/3 или 3/4 от това, което казах...

Отсъствах малко и какво оживление .
chukchi , поздравления за изявата , която все още не съм гледала Heart Eyes и чакам с нетърпение  Peace.

Честито ново бебче в темата ! Да е живо и здраво .  bouquet

Връщам се да чета пропуснатото .

# 404
Само да напомня, че излезе още едно гласуване в дебата на в. Капитал - за госта-експерт. Този гост е от нашите мами. Поздравявам я, много добре се е справила.   bouquet

http://www.capital.bg/interaktiv/debati/21_triabva_li_vaksiniran … aika_na_dve_deca/

То е отделно от гласуването в самия дебат (за позициите на двамата опоненти). Общо ще бъдат три, последното ще е за другия гост-експерт - на  опонента.

Общи условия

Активация на акаунт