Раждане вкъщи 15

• 21 280
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Всъщност, просветлението включва да приемеш със сърцето си, че не всичко е в твоя контрол и не всичко е по силите на осъзнаването ти. Няма абсолютна истина, за това не бива да налагаме нашата собствена на хора с други процеси. Да си въобразяваш, че "виждаш" вселенската логика и табелите по пътя на духовното израстване е самозабравяне, което привлича лош опит.

А с това съм абсолютно съгласна!

Което не значи, да не се опитваш да взимаш правилните решения и да се стремиш към духовно израстване, но никой не може да претендира да е хванал Господ за шлифера. И наистина много често нямаме контрол над различни неща, включително раждането.

# 256
  • София
persimon , нещо се оплете пак. Майка на дете, родено секцио не е истинска майка. Но такава, която е осиновила такова, вече му е истинска? Или е истинска, само ако детето е родено вагинално, макар не от нея?  Crazy
Още си чакам отговора.

# 257
Да допълня - понеже се говори конкретно за секциото. Нормалният процент според СЗО е 15.

Т.е. преценили са, че в около 15% от ражданията наистина се налага секцио.

Ако не може да се направи - ти гарантираш за резултата от естественото раждане?

Повтарям - говорим за проценти. Дори половината или една трета от тези раждания да завършат с мъртво или увредено бебе - пак е много над промилите детска смъртност в България или другите развити страни.

И не ми преразказвай - СЗО са го казали - резултатът е в тясна връзка с това, дали детето се ражда в специализирано място и с асистенция от квалифициран персонал. Няма какво да ми философстваш кой колко се бил хранил. По-компетентни от теб са я направили тази преценка и са ти я предоставили сдъвкана. Но явно и това не стига.

# 258
  • пак там
Секциото не е раждане.
Секциото е операция.
Жена "родила" сьс секцио не е родила в истинския смисьл на думата.Тя е оперирана
.

Ако някой още не прави разлика.....

Мили дами - привърженички на домашното раждане (независимо асистирано или не толкова), изгонете мъжете (визирам Кристиян и Бащатко, от Людмил нямам особени впечатления) от темата си. Ако някой е способен буквално да отблъсне с арогантност желаещи да се присъединят към редиците ви, това са те!

Господине Кристиян, иска ми се да Ви познавам на живо, за да мога да Ви изкажа лично всичко, което си мисля за Вас! Само че съм сигурна, че излезли от защитата на анонимността в интернет, далеч няма да сте толкова нагъл... като всички слаби духом...

# 259
  • София
...Толкова за "безопасното" секцио.
Искрено съжалявам за случилото се.
Само едно мога да кажа: нито една крайност не е добра... без значение в каква посока е тази крайност.

# 260
  • София
Защо спорим с  persimon за неща, които реално не са от значение? Тя би трябвало да се сеща, че няма да обърне въртенето на земята и че някои вредности са съвсем закономерно позволени от причинноследствените връзки. Както лошите хора, на които е "дадена" власт и сила по някаква странна логика на успеваемост. Не можеш насила да подобриш света (Хитлер се е опитал да си наложи стандарта насила), той е какъвто е и ако групичката беше наистина толкова просветлена, нямаше сега с подвита опашка да чака по-добри времена.

# 261
Jp, die Hexe, ivonska, понякога е късмет, физиология, понякога психика, подготовка или лична заслуга, или в повечето случаи комбинация от всичко.
Например- докато бях бременна се хранех балансирано, движех се много, намалих стреса, четях доста. По време на раждането- отидох с положителна нагласа, разпитвах много, знаех какво се случва и участвах активно в раждането- т.е. смятам че лекото раждане бе въпрос на късмет, добро стечение на обстоятелствата, физиология, психическа нагласа, правилен избор от моя страна и др.
За кърменето- пак физиология, късмет (при първото раждане получих много подробни и правилни обяснения за вс. което попитах), инстинкт, упоритост, умения да се организирам добре- първият ми син сучеше по 1-2 часа непрекъснато и след максимум 1-2 часа беше пак гладен. Денонощно. Нищо не можех да изцедя. Но успях, с помощта на близките ми да си организирам ежедневието така, че това не само не ми тежеше но ми беше удобно и приятно да живея. Това, че бебето не беше засуквало биберон, че засука на 15-тата минута, че не си миех гърдите преди и след кърмене, че знаех как правилно да го поставя на гърда намали риска от разраняване (можеше и само на късмет да стане без проблем)- за да се случат тези неща пак заслугата не е само моя, но не е и чист късмет.

Т.е. смятам, че за всяко едно от нещата, които ми се случват в живота имам известни заслуги, макар че винаги и за всичко заслугите не са само мои.
Освен това самооценката на човек се влияе не само от заслугите и собствените постижения, но и от емоциите. Т.е. това, че аз се радвам че ми се случват нещата лесно няма как да не ми повлияе на самооценката. Ако съм нещастна (дори вината да не е моя) самооценката ми би паднала. Затова и винаги се старая да търся положителното във всяка ситуация и да не се фокусирам върху негативите.

# 262
Секциото не е раждане.
Секциото е операция.
Жена "родила" сьс секцио не е родила в истинския смисьл на думата.Тя е оперирана
.

Ако някой още не прави разлика.....

Мили дами - привърженички на домашното раждане (независимо асистирано или не толкова), изгонете мъжете (визирам Кристиян и Бащатко, от Людмил нямам особени впечатления) от темата си. Ако някой е способен буквално да отблъсне с арогантност желаещи да се присъединят към редиците ви, това са те!

Господине Кристиян, иска ми се да Ви познавам на живо, за да мога да Ви изкажа лично всичко, което си мисля за Вас! Само че съм сигурна, че излезли от защитата на анонимността в интернет, далеч няма да сте толкова нагъл... като всички слаби духом...

Ще го напиша още ведньж защото секциото в медицината е операция,а не раждане!
А за някои майки може да е раждане,слабо ме интересува.
А още по слабо имам желание да се виждам с жена,която смята секциото за раждане. Peace
Предполагам сьм брькнал дьлбоко в раните ти с този факт!
За което сьжалявам,но това не променя становището на традиционната медицина да смята секциото за операция,а не за раждане.
Не сьм нагьл и не мога да бьда защото правилата на форума не ми го позволяват.Но на живо сьм сигурен,че не би искала да ме срещнеш и да разбереш колко сила имам да те сложа на мястото ти. Peace

Секциото не е раждане.
Секциото е операция.

По-компетентни от теб са я направили тази преценка и са ти я предоставили сдъвкана. Но явно и това не стига.
Има известен риск,когато се пишат подобни неща,защото човек не знае дали все пак опонентьт му в едно форумно пространство не е точно този,който се занимава с подобни преценки...

# 263
  • София
Секциото е родоразрешение.
Ако на някой му харесва да мисли, че огромна част от жените е оперирана от бебе, никой не може да го спре.  Laughing

# 264
Никога не съм казала, че някой има 100% контрол над раждането. Тъкмо наопаки. Нито жената го има, нито лекар го има. Това значи, че едно раждане може да завърши със смърт, при всички положения. Което не прави по-малко валидно твърдението, че най-добрия старт е неусложненото домашно раждане. Това си е факт. И една майка, която иска да е добра майка и е запозната с тези неща, естествено ще иска да даде този най-добър старт на детето си. Ако не успее-Божа работа, аз не бих си помислила да я съдя или обвнинявам, нито смятам, че е правилно тя да се обвинява. Но все пак това е повод за съжаление. Като се родиш под воя на сирени ти се импринтват доста кофти неща, което не значи, че много прекрасни ти се импринтват ако родиш под виковете на лекарка -грубиянка и те метнат на очуканото креватче далече от майка ти и те поизмият със студена вода и те оставят да плачеш 12 часа. Чела съм в разни теми за избор на родилен дом как майки  разказват как им возели бебетата на тия железни креватчета гррубянски и им удряли главичките в решетките, и после бебенцето и имало разкървавена глава. Айде, няма нужда да сравняваме това с едно домашно раждане и грижа за новороденото Stop

А съжалявам но импринтинга си е факт, научен факт. Доста добре проучен и ето в Каролинска Институт откриват и биологичните му ефекти.

Едно неусложнено домашно раждане е най-добрия старт по силата на импринтинга.

Само дето като планираш неасистирано домашно раждане, не знаеш колко ще е неусложнено, нали? И да пренебрегнеш рисковете въобще не те прави "най-добра майка", нито осигурява "най-добър старт".

Със сигурност деца по света се раждат и при много по-стресови условия от нашите болници - по тази логика всички, които правят деца по време на война, са ужасно лоши родители, нали? Не знам какво точно ти се импринтва като се родиш под воя на сирени в скривалище и майка ти е ужасена до краен предел. Едва ли е нещо кой знае колко полезно.

А и малко дървена философия ми се струва цялата импринтирана теория, да ме прощаваш.

За ромките, дето не били майки - ми че личен избор - коя си ти да ги съдиш?

# 265
  • София
...
Секциото не е раждане.
Секциото е операция.

...

Ин-витро заченатите са "стъклени и пъклени", а изоставените - копелета! Ти си егати и пещерняка, честно!

# 266
  • пак там
Хм, бях забравила защо престанах да вярвам на защитниците в темата. Благодаря ви, Кристиян и Персимон, че ми припомнихте... И Бог да пази всички, които имат глупостта да се хванат на вашите разсъждения... Praynig

Господине, възпитанието ми не ми позволява да се държа по начина, по който процедирате Вие. Фактът, че се измъквате от лична среща по същия арогантен начин, отново криейки се в удобната за Вас анонимност на интернет, не Ви прави чест. Да не говорим за заплахи от рода на "ще те поставя на мястото ти" (пропускам коментара на неуместното преминаване на "ти" в дадения случай).

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 23:45 от Рися

# 267
Защо спорим с  persimon за неща, които реално не са от значение? Тя би трябвало да се сеща, че няма да обърне въртенето на земята и че някои вредности са съвсем закономерно позволени от причинноследствените връзки. Както лошите хора, на които е "дадена" власт и сила по някаква странна логика на успеваемост. Не можеш насила да подобриш света (Хитлер се е опитал да си наложи стандарта насила), той е какъвто е и ако групичката беше наистина толкова просветлена, нямаше сега с подвита опашка да чака по-добри времена.

Ако обясниш ей това какво значи: някои вредности са съвсем закономерно позволени от причинноследствените връзки, цена няма да имаш Laughing

Нямам никакво намерение да обръщам движението на земята, то само ше се обърне. Wink А ефектите от "причинно-следствените връзки" си остават и уверявам те, няма да избягаш от тях.

# 268
Хм, бях забравила защо престанах да вярвам на защитниците в темата. Благодаря ви, Кристиян и Персимон, че ми припомнихте... И Бог да пази всички, които имат глупостта да се хванат на вашите разсъждения... Praynig

а чорапче няма ли да ми оставиш да имам какво да си разплитам? Laughing

# 269

Рися крокодилски сьлзи....

...
Секциото не е раждане.
Секциото е операция.

...

Ин-витро заченатите са "стъклени и пъклени", а изоставените - копелета! Ти си егати и пещерняка, честно!

Какво ме нападаш,така стои в "учебника" бе жена!Това не е мое мнение,само цитирам.
Нито за инвитро, нито за изоставените деца говоря.Какво ги намесваш изобщо?
Много се отнесе?

Секциото е родоразрешение.
Ако на някой му харесва да мисли, че огромна част от жените е оперирана от бебе, никой не може да го спре.  Laughing

Защо "опериран от" нещо ....(бебе).
Самата процедура се нарича операция,не раждане!
Ама какво обяснявам и аз....

Общи условия

Активация на акаунт