Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 926
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Манчестър
Ново двайсет Simple Smile Някой може ли да ми обясни какво е "civil partner" и/или как мога да докажа "durable relationship", че нещо не ни се ще да се женим за едните документи?

civil partner e да си лезбиика и  да си имаш себеподобна половинка....durable relationship се доказва минимум 2 години с определен набор от документи + други доказателства.

# 481
Мария,
Погледни тук :
http://www.direct.gov.uk/en/governmentcitizensandrights/yourrigh … ities/dg_10026937
За доказване Аве ти е писала срока, като могат да ви поискат всякакви документи - от съвместни влогове/банкови сметки,общ адрес, на който сте живели, текущи сметки за комунални услуги и подобни, както  и кореспондеция към двамата. Отделно, че може да искат история на връзката - как сте се запознали, къде сте ходили двамата на почивки, снимки, покани за сватби, на които сте били като двойка и какво ли още не.
Нана,
Най-прекрасната сватба да имате и много да се обичате Hug  bouquet
Гледам едни теми сте почнали за възпитание и къде как е - дълга и широка, но донякъде съм на мнение, че кой както си го направи Mr. Green
Аз след уикенда, който изкарахме в Southend on Sea Sunglasses, продължавам да си мързелувам, да си чакам бебунка и се радвам, че позаваля, поне малко да измие улиците.
Иначе бяхме в България за няколко дни юни - не се е променило кой знае колко за 6 месеца, мило и родно, хубаво хапване, семейство и приятели. И на мен ми направи впечатление, обаче, че някои неща са поскъпнали доста.
Хубава седмица на всички, а на отпускарите - да си починат добре Hug!

# 482
Ние за сега няма да ходим до БГ(обмисляме варианти за Коледа) и ми се иска все пак да отидем някъде за малко.Погледнах Butlins никога не съм била и не знам как е ако някой е бил моля нека сподели за и против. Peace

# 483
Здравейте , извинете ,че нахлувам в темата ви ,но се интересувам какви са правилата за влизане в UK с птици ? Зная,че за кучетата имаше до скоро много строги правила , но за птици изобщо не знам как стоят нещата . Много ще съм благодарна,ако ме ориентирате    Simple Smile

# 484
*~Aviva~ *

Идея си нямам. Но това е организацията,
която се занимава с регулирането на тези въпроси:

http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/

Дано ти е от полза...

# 485
Привет момичета.Най накрая утре вечер пътувам с нощен полет за Бг и много се вълнувам.При букването на билета моят мъж е маркирал господин пред името ми.Вчера като си разпечатах билета видях.Мисля, че подлежа на глоба на летището нали? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

# 486
Nia, v temata za Wizz air skoro komentiraha tochno tova.

# 487
Мерси, ще проверя.Не бях се сетила, че може да има тема за Wizz air.

# 488
Здравейте, моля за малко съдействие. Искам да питам според вас скъпо ли е 480 паунда на месец в Лондон (20 минути от центъра, в Mile End) в общежитие + собствена баня и обща кухня?

Приета съм в университет и чаках оферта за общежитие, но като видях по 120 паунда на седмица #Crazy #Crazy #Crazy Чудя се дали да не се откажа и да си стоя в БГ...

# 489
  • Лондон
Ще трябва да свикнеш с тези цени, ако наистина ще идваш насам Wink

Според мен офертата ти е съвсем нормална, но за квартала не се лъжи по близостта му до центъра, пълен отврат е... Ако имаш време, за да отговориш, потърси нещо друго на същата цена, има много студенти в твоето положение, които си търсят съквартиранти да си делят жилище, но търси на запад от центъра, не на изток. Ако нямаш време, приеми офертата и после ще търсиш друго тук на място. Като студентка ще имаш и право на известен брой часове работа, така, че ще подпомогнеш бюджета Simple Smile

Стоенето в БГ винаги е опция, много пишещи в тази тема даже я препоръчват Confused

Желая ти успех във всички случаи

# 490
  • Лондон
аз като съм седнала да пиша петъчно.... да си кажа, че ние сме добре, чакам следващото море с нетърпение, толкова ми се почива, все едно не съм го правила от години Sad

Имам си дете чудо, което ми взема и последните останали силици, толкова е взискателна... Задава въпрос след въпрос на вече 4 езика и съм  ей така Crazy Последно вчера ме упрекна, че не мога да броя до 10 на испански...  hahaha и че не мога да плувам под вода, защото нося лещи...но тя щяла да ме научи...

От 3-4 дни седим вечер навън на балкона, за пръв път от 2 1/2 години откакто живеем тук, и много ни харесва, предполагам, че другото лято пак ще можем да го правим за някой и друг ден Laughing

Май е това от мен, приятен уикенд на всички

# 491
Ето ме и мен след 100 год.При нас всичко е ок.Сега лятото с бебето и каката започнахме да ходим на плуване 2 пъти в седмицата.Каката е много доволна, че си остана тук с нас.По цял ден сме по- разходки, на плуване, по-кафета с приятелки и не е показала признаци Бг да й липсва.Сега чакаме и баба да дойде за 1 месец, че още не е виждала бебето.
Хубав уикенд ви желая. Hug

# 492
Привет и от мен  Simple Smile
Ние сме добре, възползваме се от хубавото време и обикаляме с мъж ми  Simple Smile
Днес бяхме  на shopping в Milton Keynes  а миналата седмица бяхме на едно много хубаво имение Waddesdon manor ето и малко снимки от там

Искам и да се похваля че най-важните изследвания са готови и резултатите са прекрасни  newsm44 и вече може да мислим за трети член на нашето семейство  Heart Eyes
Като съм тръгнала с хваленето  Mr. Green да кажа и, че откатно минах на здравословно хранене  вече съм свалила килограм,два  Party ( от време на време се изкушавам и си похапвам и не здравословно, ама по-малко  Sunglasses
Весела вечер на всички   Hug

# 493
Здравейте мами Simple Smile

Имам въпросче. Днес ходих до старата квартира да проверя дали нямаме поща (смених адреса за всичко, за което се сетих, но все пак). Та реших да питам и съседите дали няма нещо наше при тях, че честичко ни пускаха писмата в тяхната кутия, и те ми връчиха един плик с покана за малкия (10 months check up to discuss his development), която обаче е с дата 24ти Май и часа ни е бил за 10ти Юни - все била забравяла съседката да ми даде плика  Rolling Eyes . Поизнервих й се малко, защото поне 2 пъти седмично съм ходела до тях да питам за наша поща. Понеделник ще звънна в клиниката да им обясня, но искам да знам какво точно съм изпуснала на този 10 месечен чек ъп?
Малко ми е криво заради това. Ако не друго, то до сега, всичко свързано с бебко съм го правила ... 1 преглед не съм изпуснала, нито теглене, нито нищо ... и не съм чакала за покани, а сама съм звъняла да питам кога и какво има да се прави ...

Сдухвам се за глупости нещо ... напоследък не мога за 2 минутки да седна, изостанах с последните 2 задачи по фотография и се наложи да поискам отсрочка. Кръщенето на малкия в Полша е под въпрос, че моята свекърва нещо ни вдигна кръвното и ходила и запазвала едни дати, едни заведения, а и бяхме казали, че искаме скромно семейно събиране вкъщи. Последно решихме само малкия да кръстим, тя запазила и платила и за мен за кръщене, като и казах, че е трябвало първо да се консултира с нас, тя се нацупи и мъж ми побесня и сега не иска изобщо да ходим в Полша, а всичко е уредено и платено.
Отделно взех да се ядосвам на новите ни хазяи, че ме взеха нещо за секретарка, а тима дето се грижи за къщите им нещо не ме взима на сериозно - трябваше да ни сменят бравите на вратите вътре в къщата - звънях 2 пъти, 2 уговорки, никой не се появи, накрая хазяйка им звъня и те дойдоха и слагаха дъски над прозорците (още не знам с каква цел), уж в понеделник ще оправят бравите. Отделно, че още си чакаме шкафовете, а уж в четвъртък най-късно трябваше да ги доставят. И още не са взели старите мебели от консерваторията. А аз много мразя хора дето не си спазват уговорките и дадените срокове и ми е едно изнервено.
За капак, не стига, че от една страна комшиите ни ругаят на полски, ами от другата страна пък ни откраднаха кутиите за рециклиране - отивам да ги прибирам вчераледам вместо нашите гледам едни мръсни, начупени оставени, а в двора на съседите нашите кутии с номера на нашата къща. Влязох най-демонстративно и си ги взех, пред погледа на съседката, а тя явно й стана нещо гузно и се скри в друга стая. Не съм за кутиите за буклук, но от всичко друго, точно тях ли си харесаха за крадене ... то не знам да се смея ли или да се ядосвам.
Отделно моя син набара на баща си лап топа и така го хвърли на земята, че машинката се скапа и вече не става за употреба и сега сме само с моя  Joy  не е болка за умиране, но моето Glee нещо не се нрави на мойчкия Simple Smile

И като изключим мрънкането и оплакването ми Simple Smile обожавам новата къща и съседските котки Simple Smile времето (макар и мрачничко последните 2 дни) също ми харесва. Мъжлето реши да сменя работата (най-сетне), че му писна да го правят на луд и глупав - последно менаджерката му чела конско, че не бил давал напътствия на супервайзъра си - с цялото ми уважение, смятам, че супервайзъра трябва да дава напътствия на бармана, а не обратното. Бебко се мъчи да прави стъпки самичък Simple Smile но е се е превърнал в малко дяволче - сменях памперс, а той ми избяга и най-демостративно се изачка на ламината в спалнята (баща му сметна, че ситуацията е много комична, да си призная и аз, но въпреки това, не ми е сред любимите неща за чистене от пода).

За ходенето в Брайтън - разочарована съм и 2ри път няма да посетя града. Навсякъде по плажната ивица миришеше на урина, беше много мръсно, едвам към обед пооправиха и поне за гледане ставаше, но определено няма нищо общо със снимките в интернет. От целия ден най-хубави станаха снимките и май нищо друго не ми направи впечатление. Като изключим бабичката дето се съблече гола на плажа, за да си облече тениска и да влезе да се къпе ... хммм

знам, пак прекалих, спирам да ви тормозя с моите глупости Simple Smile

едно благодаря за отговорите за вратичките - купихме на Линдам и сме доволни, защита за фурната не взех, вместо това с вратичките ограничих достъпа на малчо до кухнята и на всички им е най-добре така, че мъжете още не са схванали как да се преборят със защитите на шкафовете и все ме викат да им ги отварям  Wink

лека и прекрасна ви неделя

# 494
Ето ме и мен Laughing

eva_82 честито за резултатите и успех.

ev:)те тези ваши съседи верно намерили какво да крадат. Разбирам те че се дразниш на не спазени уговорки. Не съм много сигурна за този преглед, на мен ми дойдоха в къщи,но те често идваха,защото водят Яна недохранена Crazy Разгеле преди дни получих писмо, че след направените изследвания. миниатюрния размер на Яна очевидно не е по здравословни причини Laughing

Аз имам да се похваля с няколко неща Laughing Най важното е че махнахме на Яна превръзката. В сряда се метнахме на колата и право в Лондон, че имахме час за превръзка и махане на пирон. детето плака, но тя още като режеха бинта (може да си признаете колко боли това Mr. Green) се съдра,а за махането на пирона дори и не разбра. Сложиха лепенка и казаха че ако падне няма страшно и че раната ще се затвори до 48 часа. Моето чудо обаче реши че тази лепенка е до живот и упорито я пази до 52рия час. Накрая я уговорих и я махнах, че се държеше на магия. Много съм доволна, пръстчето е двойно и изглежда много добре. Безкрайно сме благодарни на тази лекарка. Толкова много хора с подобни проблеми се свързват с мен и никой не е чувам за присаждане на кост от таза. Навсякъде режат пръст на крака и присаждат или кости или целия. По случая решихме всеки месец да даряваме сума на болницата и направо докато бяхме там направихме документите да им се превеждат по сметка. Малката лека полека почва да си ползва ръката и днес най накрая го изкъпах милото, както трябва, че 6 седмици само се подмивахме, а днес и напълних ваната и я оставих да щурее.

Боян ходи всяка сутрин на плуване, после играем в парка а вечер поне по два часа караме колела. На Боян му купихме страхотно колело и днес се престрашихме и карахме от Бристол до Бат. Страхотно беше, скоро ако е хубаво времето пак.  Само не мога да разбера, защо след като по цял ден търча, скачам, катеря се  и карам колело не съм мръднала нито на кила нито съм се стегнала Crossing ArmsТази седмица е Балон феста в Бристол и мислим да отидем и в четвъртък вечерта, на шарените огньове и в събота ако има шоу на самолетите "Червени стрели". На 15 и 16 пък си резервирахме два дни в Леголенд с преспиване в хотелче с басейн.

Май и аз прекалих,извинете Blush приятна неделя!

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 02:05 от Шу

Общи условия

Активация на акаунт