Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 954
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  Мерси за пожеланията  Hug Днес бях за първи път сама, казаха, че съм файн  Mr. Green А, дано!
  Забравих вече къде искам да се изкажа  newsm78 Аааа, за секцио - след първо секцио може и да не те питат какво искаш. Много зависи защо е било първото, колко време е минало от него и тн. Аз още по телефона им казах, че искам епидурална. Тя ми каза да пия парацетамол  Whistling и да отивам. Като отидох бях с 7 см разкритие и ми я сложиха. Дамянова няма да се шашкаш, всичко ще е наред. И мен много ме беше страх, преносвах си и се надявах да я нося 15 месеца, само и само да не родя  Laughing Болките от контракциите не ми бяха чак толкова силни, на мен менструалните са ми по силни обикновено. Пък и такава емоция те тресе, че незнаеш къде си от вълнение. А в БГ и да си платиш за секцио, то нали след него си боли, мен ме болеше повече от секциото, отколкото контракциите. Пак не е болка за умиране де, но мисълта е, че не може да си избягаш от късмета  Laughing
 Зачудих се вчера, ако детето има рожден ден може ли да се носи нещо да му се спретне парти в нърсърито и да се почерпят  newsm78 Или прекалено на БГ го ударих  Grinning
  butterflyve аз ползвам Веледа за бебето. Органик продукти са, много са качествени. Но имам цялата серия сега и няма да ми трябва скоро. Но, ако някой се чуди препоръчвам ги. Малко миришат на невен бебешките, но поне са качествени.
 На Толумбата и Дорет, и на всички отпускари весело изкарване на почивката  Simple Smile

# 406
Нашето не е нърсери ама да си кажа дават при нас да се занесе но аз за всеки случай питам какво точно защото на нашите им дават само мляко да пият там няма сокове няма вода.Така че питай ги смело кое е най-лошото да ти кажат че не става нали.
Радвам се че напредваш в работата  Peace

# 407
  Анджи че ме зачуди, как на такива големи деца вода не се дава  newsm78 За соковете съм съгласна, ама водата нали е много полезна. Моята кукла хич не пие вода и се чудя как да я излъжа, занесох им чашка, но не съм се сещала да питам дали я пробват, утре ще питам. Поне мляко пие доста. Знаеш ли на какво основание не се дава вода, че ми стана интересно.

# 408
Честно нямам и на идея явно е политика на училището.Имаха малко парти по случай Велик ден и аз занесох бутилка Робинсън сок но ми отказаха и споменаха,че им давали само мляко.Групата е само по 3 часа на ден така че предполагам са свикнали на мляко Peace

# 409
edamianova, не се страхувай, важно е да си спокойна и да не те е страх. отпусни се, дишай силно, мисли за контракциите като за нещо полезно - те разтварят шийката на матката, за да може бебето да излезе Simple Smile понякога наистина е уморително раждането, като тежък труд си е (даже на английски е labour Simple Smile) - работа, която трябва да се свърши Wink за едни болката е непоносима, за други - не толкова... разбира се, ако има проблем и се налага, ще ти направят секцио. при всички случаи, от това, което съм чувала и чета тук, в англия родилната помощ е по-добра отколкото в бг! около теб ще има хора, на които ще може да разчиташ. предполагам, че и отношението е по-добро. аз за съжаление родих в бг  ooooh! по онова време изобщо не сме предполагали, че 6 месеца по-късно ще заминем за чужбина...
та исках да ти кажа да се настроиш положително, все пак раждането е вратата, която води към срещата с бебето ти! Simple Smile мен лично секциото повече ме плаши.

бътърфлай, веледа е супер марка - органик, без химии, за бебета особено е идеална. аз за моето си купих кремчето и шампоанчето, но имам още много от тях, защото крем ползвам само при нужда и всъщност много рядко се е налагало да го мажа с нещо, а и го къпя сравнително рядко още откакто се е родил Simple Smile

да питам каква е разликата между Queen Medical Centre и City Hospital? не че ще раждам скоро, но за всеки случай да знам Wink

# 410
елеее докато ви изчета Simple Smile

Ние се изместихме (ще стане седмица утре), но е още малък ад тук. Къщата ни е била давана под наем на студенти до сега и няма да ви кажа какво беше + ремонта, който са й правили и лудницата оставена от майсторите. Хазяина ни предложи да ни извика чистачка, за да оправи, но ние наивно решихме, че няма толкова много работа, че да не можем да се справим. Уви грешно сме решили, но вече всичко е под контрол. Само дето решихме 2/3 от мебелите да ги махнем и хазяина щедро се съгласи да ни купи всичко от списъка, който си бяхме подготвили Simple Smile но чак събота ще ни ги доставят и сега си седим по саковете, а консерваторията е като склад.
Малко се понастроих негативно към съседите - ние сме семи-детачд и до нас са една жена със сина й и дъщеря й + синчето и мъжа на дъщерята. Та мъжлето на щерката, скрито зад завесите викало една добре позната полска думичка с ''к'' на едно от момчетата в деня като се нанесохме. Онзи ден излизаме с мъжо, дечко и брат ми и оня пак същото. Беше ми крива сутрин и без някой си да ни ругае безпричинно. Та като не спря след 2ро/3то подвикване и аз му отвърнах подобаващо на полски (че това дето ни го подвиква, да го ползва за себе си), а той ми се развика, че тука било Англия, да не съм смеела да говоря на друг език ... еее ама да ме извини, той ми вика на полски скрит зад завесата, после аз съм му крива ... както и да е, говорих с хазяина, а той ми вика ''а те са малко rough с новите съседи'' ... rough rough, но да си имаме уважението ... хвана ме яд и отидох да им се представя вечерта ... голям мъж, няма що - скри се зад бременната си жена и думичка не каза ...
За всички бременни леко раждане Simple Smile аз като се замисля, че моя малък звяр след месец става на годинка ... кога мина не разбрах Simple Smile
за раждането на мен пък на 1 см ми дадоха епидурал, но на мен ми изтекоха първо водите, 24 часа след това нямах разкритие почти (под 1см), но пък контракциите ми не лъжела. на 27мия час и 1 см ми биха епидурала, уви не ми подейства, после пък ми излезе тръбичката, че 2ра ми вкараха, пак епидурал (но по-силен), пак не подейства и си изкарах на газ. Да ви кажа мислех, че ще е много по-болезнено, а то не беше. Мъжо си спа кажи речи цяла вечер на креслото до мен, а аз си говорих с акушерката и анестезиолога, че то момчето се притесни, че за цялата му практика за пръв път му се случвало да не подейства епидурала, че и да му се налага на 2 пъти да слага тръбички, и си седя при мен да е сигурен, че съм ок Simple Smile Смешното е, че като вече имах разкритие и трябваше да напъвам епидурала започна да действа  Laughing а те като ми казаха ''сега ще чакаме да мине ефекта от него'' и акушерката като ми каза, че след 30 мин й свършвала смяната ... ааа викам ''тази няма да я бъде'', 8 часа трябваше да си отиде момичето, в 8 и 2 бях родила, буквално на магия - идея си нямах кога имам контракции, но слушах машините около мен и се водех по тях, кога да напъвам ... истината е, че всичко ме боля повече след раждането, отколкото по време на.
Да не се плашат бъдещите мами, тук са им добри акушерските екипи. И аз в началото исках в БГ да раждам, но се радвам, че не го направих Simple Smile

пак попрекалих  Embarassed

успехи и на всички сменящи работа и с нови работи, на всички скоро раждащи Simple Smile и на всички ви като цяло Simple Smile

лека вечер и следки сънища Simple Smile

# 411
Ааа,излагат се как така ще дават епидурал извън приетите норми  Mr. Green
Cherry Mam,ама ти не си бременна още  Joy аз си мислих,че вече ще раждаш Simple Smile Нашият татко стана такъв на 35 точно Simple Smile

EV:) и с моя епидурал стана така.Сложиха ми го в 20;00ч. след местене,наместване,разни силни анестезии се наложи в 24:00 да го свалят и да слагат нов,че ме бодаха и за спинал в същото време.Не ми се припомня какъв ужас изживях.Имах чувството,че ми бърника някой по нервите,та чак краката ми подскачаха.За мен тази процедура е крайно отвратителна и всеки път започва да ми се повръща и повдига точно когато тр да съм неподвижна.Последния път накарах мъжо да ми духа в лицето та се размина  Crazy

Zlatnata tolumba, големи емоции ви чакат  Laughing хайде весело изкарване и после да разказваш   Hug вземете си някакви репиленти срещи комари,че да не му се разваля фасона  на аланглето преди срещата с родителското тяло  Mr. Green

Вече е почти 1ам а аз правя торта утре за градината,отивам да я сглобявам  Heart Eyes

# 412
Благодаря на всички за пожеланията  Hug
На почиващите - блазе ви! Doret Най-хубави емоции и качествена почивка ви пожелавам!
Разхлади се малко тук, вече не е чак такава жега, каквато беше (ние сме в БГ все още с децата). Аз споделих, но все още ми е адски интересно как ще стане резкия преход на малката ми дъщеря от буквално първа група в градината тук и училищните условия в рисепшъна, който я очаква в ЮК  Mr. Green Та тя е още бебе..но, в крайна сметка притесненията винаги си остават по-големи за родителите, отколкото за децата. Тя също много се вълнува, че ще ходи при тати - най-накрая, и че ще говори на "испански"  Joy така си е решила (а, също си мисли, че ще ходим на море там, горкото)!
edamianova и аз като една от съфорумките тук, много обичам да давам акъл  Mr. Green Знам, че ще ти е много трудно да не се страхуваш (татковците са по-уплашени от нас:) Довери се на специалистите, те знаят кое е най-добре за тебе и слушай тялото си. Всичко ще бъде наред!
Хубав ден на всички от мен!

# 413
Момичета -прочетох всичките ви отговори, благодаря ! Благодаря за хубавите и успокоителни думи ! Hug Hug Hug

# 414
...да питам каква е разликата между Queen Medical Centre и City Hospital? не че ще раждам скоро, но за всеки случай да знам Wink

Ама как не се чете  Wink

Ние живеем в Нотингам. Горните болници са тук.
Не в Лондон. QMC е голяма, модерна болница..

Пък в БГ ще ходим октомври, не сега   Crazy

Много е неприятно да имаш проблемни съседи.
Това ми е един от най-големите кошмари...

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 11:42 от zlatnata tolumba

# 415
...да питам каква е разликата между Queen Medical Centre и City Hospital? не че ще раждам скоро, но за всеки случай да знам Wink

Ама как не се чете  Wink

Ние живеем в Нотингам. Горните болници са тук.
Не в Лондон  Peace

аа, ясно, изобщо не съм в час  #Crazy реших, че това са принципно нещо като 2 различни институции за раждане в uk  Joy

# 416

Аз пък понякога забравям, че не всички са от дълго тук и наясно кое какво е  Peace

# 417

edamianova и аз като една от съфорумките тук, много обичам да давам акъл  Mr. Green Знам, че ще ти е много трудно да не се страхуваш (татковците са по-уплашени от нас:) Довери се на специалистите, те знаят кое е най-добре за тебе и слушай тялото си. Всичко ще бъде наред!
Хубав ден на всички от мен!

Това за мене беше предполагам  Mr. Green

# 418
Здравейте, някой да ме светне що е DSS, че аз не съм го срещала досега?
Търсим квартира и на някой места ми пише..sorry no dss.

# 419
Department of Social Services.

На кратко-не искат наематели, които са на помощи.

Общи условия

Активация на акаунт