На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 212
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
За кърменето - кърмим се сутрин на събуждане и вечер на заспиване. През деня има три хранения, обикновено включват каша с плодово пюре преди обед, зеленчуково или месно пюрев ранния следобед и в по-късния следобед - импровизация като плодово пюре със сухар и каша.
Пробвах да му дам попара със сирене - тотално отказва.
На мен ми дойде цикъла. Обаче беше два дена с по едно изцапване на ден и някакви "болки", които бяха по-скоро усещания за напомняне, че яйчниците ми работят. Дали е нормално да е такъв цикъла? Как е при вас мами?
За къпането в морето - ние цопнахме крачетата на Тони в морето, само до глезена. Разплака се, стресна се от шуменето на вълничките. Но ако трябва да съпоставям морето с басейн, мисля че е по-добре в морето да се топне. Винаги има риск от заразяване, не само ако е във водата, но и в парка, дори и вкъщи. Не сме били на плаж, обаче, само отидохме да му намокрим крачетата.
Мами, които планирате да водите бебоците на плаж "с престой" - как смятате да ги държите на плажа? Имам предвид с какво ще са облечени и къде ще ги оставите? По памперс, голички? В някакво басейнче с вода или върху хавлия? Искаме да заведем Тони, но не знам кой е най-удачния вариант.

# 601
Добро утрооо Simple Smile

Спахме тази нощ, от няколко нощи спим добре вече йееееееее  Laughing, само с едно - две будения Simple Smile

Рорр, аз смятам да го водим Чочко на плаж и мисля да процедирам, първо на хавлийка, докато се стопли водата в бсеинчето, после малко във водата, той умира за вода нашия, да плиска, да рита и т.н. после пак малко на хавлийката на сянка и така. А за обличането или по памперс или голичък  Peace

# 602
hailie, буря? newsm78

На плажа - мръсно си е и това е. И пясък и вода. Цял живот съм на морето, какво ли не съм видяла в тази вода, пък и в пясъка ooooh! Като бях малка не беше така. Тази година бургаският плаж не се стопанисва и не мисля, че ще стъпя там. Иначе смятам голичък да го държа, на чаршафчето, под чадъра. И аз съм нетърпелива да го топна във водата, но зависи къде сме и ще реша на момента.

Флъфи, още цедиш? Шапка ти свалям, направи невъзможното, за да си хапва бебчо кърма!

Аримче, ядат и още как! На моя десертът му се състои в ръфане на препечена филийка намазана с масло. Гладки пюрета е изключено да хапне, а от два дни отказва манджичките с парченца. Вчера отсвири "ориз със зеленчуци и пуешко" на Хип (8месец) и му накиснах сухар в нашата супа - това яде.

# 603
На мен ми дойде цикъла. Обаче беше два дена с по едно изцапване на ден и някакви "болки", които бяха по-скоро усещания за напомняне, че яйчниците ми работят. Дали е нормално да е такъв цикъла? Как е при вас мами?
За къпането в морето - Мами, които планирате да водите бебоците на плаж "с престой" - как смятате да ги държите на плажа? Имам предвид с какво ще са облечени и къде ще ги оставите? По памперс, голички? В някакво басейнче с вода или върху хавлия? Искаме да заведем Тони, но не знам кой е най-удачния вариант.
rorrr, така ми дойде преди да забременея с Мая - първи месец след раждане (т.е. 1 година след раждане) само ми зацапа и след един месец беше егати наводнението, 10 дни цикъл  ooooh! много обилен.
За плажуването - на Иракли ще ходим. Голи и двете деца, там е забранено да си с бански  hahaha ако има надрискване, ще я измия, но не в морето  Peace
За топенето в морска вода ползваме леген-банята  с морска вода - по-топло е, а и ти е пред очите детето  Peace

Снощи отидохме на рожден ден с мъжа ми. уж оставих Мая заспала, а тя се събудила веднага щом сме излезли. бабата се опитвала повече от два часа да ги приспи и двамата с брат й, безуспешно. накрая ни се обади да се прибираме и децата заспаха в 2:30. сега още спят  Shocked  Tired не знам, от бурята ли беше, от какво, ама сега съм като парцал...

# 604
Момичета, слагате ли захар в попарите или кус-куса?

Също така искам да попитам мамите с по-големи дечица, както и Смехи:
Моника е крайно привързана към всичките си вещи, не иска да подарява нищо на приятелите си, например има 6-7 лепенки и отказва да подари дори една. Настава голям рев. В същото време постоянно иска някой да й подарява нещо. Обърнах се към психоложката във форума, а тя каза, че било израз на потребност и трябвало да посетим психолог. Някоя от вас може ли да сподели опит?! Смехи какво мислиш?!

# 605
Ноел, аз слагам малко захар в попарката-иначе е много блудкава на вкус. Навремето така я приготвях и за батито по детските рецепти за захранване на сп." 9 месеца". Peace

# 606
  • Варна
Аз не слагам захар, на Ники също никога не съм слагала.

# 607
И аз не слагам захар нито в попара, нито в кус-кус - в нищо. Достатъчно ще яде като порасне.  Peace

За цикъла: първите няколко пъти беше по-обилен, сега се нормализира.

hailie , къде е вица  Sad Hug

# 608
Buboleche, Hug да цедя, нали ходя на работа и нямам друг избор. Вкъщи Ник суче в повечето случаи, но аз почти винаги доизцеждам, вече толкова съм свикнала, че не ми прави впечатление, а и помпата ми е двойна електрическа, така че не е толкова трудно.
Noel, аз захар не бих сложила преди детето да е навършило годинка поне.
Popp, ние си нямаме плаж, но ще водим малкия на почивка, там е океан, но плажа не става за къпане, та ще го къпем в басейна. Купила съм едно малко басейнче и може и него да го пълня с вода, ще видим.
Момичета, завиждам ви за лятото, тук е още хладно, едва в Понеделник го дават към 30, ама за кратко. Вчера например бях с дълъг ръкав и яке, изобщо егати лятото.
Ние днес сме сами, татито ни е на семинар от училището, а бабата и дядото заминаха на излет с корабче, така че ми е идеално спокойно. Дано да не завали, за да поизлезем малко на разходка.
Приятна събота, момичета!

# 609
  • Бургас / Св. Влас
Rorrr,Ева вече 3 пъти беше на плаж.На плажа я държа по боди и памперс,досега гола не съм я събличала, а и понеже е момиче не мисля чисто гола да я държа на плажа.Купила съм и 3 чифта бански,два от които са като памперс.На плажа е задължително под чадъра или на шезлонга или в количката или в палатка.Директно на слънце никога не съм я оставяла.За водата купих водна проходилка(като пояс но с дъно и дупки за крачетата,но още е студено и не съм я пробвала.Също така вместо басейн,взех малка надуваема лодка-хем като басейн може да се ползва и пълни с вода на пясъка,хем във водата с нас "на сухо " за нея да си я возим  Peace

# 610
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Тези дни само ви чета...,защото при нас нищо ново. Гледаме се с Нестор и използвахме максимално хубавото време за разходки.  Peace

Днес имахме идея да излезем,но като гледам какво е навъннн...бррр с този вятър,май ще пропуснем.За капак няма да имаме вода до 17ч  Crazy А за да ми е още ''по-хубаво'' взе,че ми дойде... ooooh! Но този път ,за разлика от миналия месец си припомних как болииииииии.... Crazy

Хайде оплаках се.. Flutter
Желая ви хубав ден!

# 611
Как сте мамички ,много съм несериозна не съм писала скоро , ама мама ми е нагости  и  се шматкаме - не остава време.
Аз тъкмо се приготвих за сватбата на която тръгваме след малко - на най- добрите ни приятели.
За плажа -  сигурно ще го заведа , но след 16 ч и най- вероятно няма да го вкарам във водата -прекалено мръсна ми идва за него.в басейнче с вода на пясъка ще е .а иначе във басейна вече съм го вкарвала и му е страшен кеф.Но басейна си е наш , т.е. не е обществен-комшиите са не повече от 5-6 възрастни и и 3 деца
попара- правя с 3 сухара ,извара и малко масло залята със 220 АМ-всичко изяжда без захар

# 612
Също така искам да попитам мамите с по-големи дечица, както и Смехи:
Моника е крайно привързана към всичките си вещи, не иска да подарява нищо на приятелите си, например има 6-7 лепенки и отказва да подари дори една. Настава голям рев. В същото време постоянно иска някой да й подарява нещо. Обърнах се към психоложката във форума, а тя каза, че било израз на потребност и трябвало да посетим психолог. Някоя от вас може ли да сподели опит?! Смехи какво мислиш?!
И моят не си ги дава, за подаряване въобще не става въпрос. Дава само ако му се каже "МОЛЯ дай ми го да го видя" или нещо такова.
Искам да добавя един въпрос ако може към Смехи и другите - какво мислите за лъженето, ако например детето намери нещо на пясъчника и каже че е негово, какво мислите?
Аз му казах че не е хубаво да лъже и ме обвиниха че съм му била насаждала комплекси.

За захарта - ми е много интересно какво ще споделят останалите. Нашата педи ни съветва да не даваме захар и на баткото също в попарата никога не съм слагала (но пък в хляба който му слагах там е имало какво ли не).

# 613
И аз не слагам захар, и сол не слагам Peace

Довечера брат ми ще свири с бандата в един клуб и ще ходим да ги слушаме, а Йоана ще оставим на свекървата за 3-4 часа. Притеснява ме честото будене за цокане нощем, ще им оставя шише с мляко, дано се оправят ( при положение, че досега мляко от шише не е пила малката). След 2 седмици пък сме на сватба в София, та ще изкара и цял ден без мен, но с другата баба( т.е. майка ми ).

Отивам да я приспя и да полегна и аз, че довечера да съм в кондиция smile3540  superuu cheers

И тук много духа, предиобедната ни разходка приключи по-бързо от обикновенно, да видим следобед дали ще става за иззлизане.

Благодаря на всички за мненията за морската вода. На моя мъж естествено му чета само положителните Mr. Green Вече е с една идея по- съгласен Party

# 614
  • София
Аз само веднъж дадох попарка и сложих малко захар. Хареса и, но Ева има проблем с непасирана храна и не я изяде  Sad Не искам да пасирам попара - прекалено ми се струва...

Ноел, и моя син премина през този период на скръндзавост, но му мина. Сега е голям и дава и последните си пари без да се замисли. Това е само период, не се шашкай  Hug

Общи условия

Активация на акаунт