На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 035
  • 741
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Мирче,Брашното от рожкови е заместител на какаото, при хора алергични към какао или при деца се слага в сладкиши и дава един специфичен и много приятен аромат!
Съдържа много калций......около три пъти повече от какаото, а само 60% от калориите му. Освен това, рожковът съдържа витамин B1 колкото ягодите; повече витамин A от аспержите и т.н. Също съдържа витамин B2, калций, магнезий, калий и микроелементи желязо, мед, никел, манган и хром. Известно е също, че рожковът има терапевтичен ефект при диария и помага при гадене, повръщане и стомашно разстройство.
Аз давах такова мляко на Райън с Рожкови като бебе  Hug

Още не сме се обринали/бебките/ чакам... но може и да ни подмине!

# 76
Здравейте и от мен Hug
Кат,честита годишнина и честито вземане на изпитите  bouquet
Мартакели,Честит Рожден ден  bouquet
Anik_bg,честито ви зъбче Hug
Арим,Ники плодови пюрета също не яде,но от няколко дни му давам кис мляко с пасирани кайсии,или череши,ягодки и банан.Редувам ги всеки път и така се хапва доста.Давам и само банан,ябълка,така ги яди,но купешки пюрета-не.
Глутена въведох с цяла купичка каша,нямаше реакции.
За спането,Ники сигурно е единственото бебе,което спи толкова.Сутрин става в 7 към 9 заспива до 11,в 12:30 яде,играе малко и пак спи до 14-15:00.После си играе в 16ч яде и към 17:30-18ч пак заспива до 19-20ч,след това играе,кара проходилка до 11 и заспива.През нощта много често се буди 2 пъти се храним с мляко и така,общо взето през нощта не му се спи много за сметка на деня.
Ох,от утре съм на работа и ми е такова свито от два дена само рева,много ми е мъчно,че трябва да оставя Ники Cry

# 77
Аник, честито зъбче на Ники! Simple Smile

Бобинка, не се притеснявай, няма да ти е лесно да го оставиш, но щом се налага... Не се вини! Аз се радвам на всяка секунда, когато съм с малките вкъщи.  Heart Eyes Simple Smile

Момичета, абсолютно никакви идеи за бебешки пюрета не ми идват наум тези дни ooooh!, какви пюрета давате на малките? newsm78 Аз имам чувство, че въртя 3-4 вида зеленчуци, пасирам и само добавям или месо, или жълтък и сиренце.... Като какви манджи горе-долу ядат вашите? Thinking

# 78
  • Stavanger,Norway/ Varna
Лурдес, аз давам риба, на- вече съомга, обожава я Мила, директно така й я давам на парченца, често правя и макарони с доматки, тиквичка и морковче. Овесени ядки с АМ и малко масълце или с АМ и сиренце.
Повече я храня с готовите пюрета, че нямам време да готвя много, но като готвя е това. Аа да, много обича и кус кус, но оригиналния, не макаронените топчета наречени кус-кус, които знаем от детстовото си. Той само се накисва в топла водичка и е толкова дребен, че не тряба да се пасира. Правя го с маллко леща, морковче, доматки...но може и да се сложи да набъбне в АМ, пак става супер  Peace
Често давам сварени макарони, от по- големите и тя си ги хваща с ръчичка и си гризка  Peace

# 79
  • У дома
Здравейте, днес си спретнахме супер разходчица. Много обичаме да се накачулим в колата и айдееее тук-там по пътищата.

Открихме сезона на черешите - малчо, ама как зяпа и му харесват  Laughing

На два пъти чета, че давате ягоди  newsm78, нали не са сурови.

Аник, честито ви зъбче, да расте здравичко и беличко.

Наде, дано бързичко излезете от дупката, не мога да помогна с никакъв съвет за баткото.  Hug

Пашик, Мишанка, добре дошли. Дано сте си починали добре.

Аримче, плодово пюре давам с каша или с бисквитки, за следобедна закуска.

Сок не давам. За тези бульони и супи и аз много се чудя. Но чакам да стане 20-и, взимам бележка от личната и го записвам на кухня, вчера пак му изгорих зеленчуците  Rolling Eyes

Оставям ви, отивам да приготвям вечерята, докато мъжо и децата са навън.

# 80
Сок съм давала 1-2 пъти.Булъони -не все още.Попара също-но скоро се очаква. Laughing
Сега въвеждам глутен и ще разнообразя с кус- кус, макарони и тем подобни.Овесени ядки също , но от тия финно смяните.
Ягоди скоро няма да дам, тия дни ще дам череши.

Бобче- рибата не е ли по- нататък newsm78 може и да бъркам де

Димяни-тва брашно  много яко бе Peace
Ние проблеми с храната нямаме, яде всичко- пу пу.Дано така да ми продължава

Наденце- Hug Hug
С нетърпение , чакам да го запиша на кухня, но задължително частна , че ми казаха че държавната много наблягали на картофите и било еднообразно мениУто.Ми то така и аз мога да си му правя.Пък и съм си харесала една кухня, доставят до дома-25 лв на седмица

# 81
МартакЕли  newsm59!

Много сте изписали Simple Smile.

Сложиха ни първи пентаксим и ни понесе сравнително добре, но не искам да слагам повече ваксини на този етап. Как ще се разправям с педиатърката?

Козметика - Веледа, Авен, Нахтхерцен.

Толкова сме назад със захранването и направо не знам как ще е занапред  Rolling Eyes.

След 5 дни заминаваме на морееее, толкова съм щастлива, но и много ме наплашиха за някакви вируси и грипове  Sad.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 19:20 от Анонимен

# 82
Здравейте милички Stop
Аз рядко имам време да пиша, но пък ви чета редовно от телефона.
МартакЕли, ЧРД, бъди много щастлива и обичана мама!
Честито и на Буболечето със закъснение!

Арим, Мишанка, много са сладки вашите съкровища. Heart Eyes
Аник, честито първо зъбче, дано Ники да се успокои и другите да ги изкарва лесно и без плач.
Сега по темите, заместено хранене май нямаме, количествата, които приема са минимални и все още му давам един път на ден и така смятам да продължавам докато не свикне и не започне да хапва по повечко.
Козметика използвам и аз различна, душ гел на Хип, шампоан на Себамед, олио на Хип, кремче за дупе Бочко. По едно време бях решила да го караме само на био козметика и купихме Веледа, ама много гадно мирише и се отказах.
През нощта не се буди, аз навивам часовника и му давам да суче в 02:30 и после преди да изляза за работа в 6 ч. Не знам, ако аз не му дам през нощта в колко ще се събуди, но по принцип още от раждането му давам да суче още щом се размърда и така си посуква насън и не се събужда.
Бобинка, ще се справиш, трудно е да ходиш на работа и да имаш малко дете, но не е невъзможно, а и ще видиш как още повече ще се наслаждаваш на всички моменти с Ники. Hug
Ние сме ок, днес изпратихме мама Sad и сме за пръв път сами от 4 месеца. Но това е само до утре, защото тогава пристигат бабата и дядото на мъжа ми и ще останат за месец.
Ники расте, много е активен, той има по един сериозен сън на ден и по няколко дрямки, обикновено докато го кърмя като съм си вкъщи.

# 83
Момичета, благодаря ви на всички за хубавите пожелания за рожденния ми ден!!!
Прочетох ви много набързо, утре ще дочитам и ще пиша повече, че бяхме на село и много багаж ме чака, но да ви почерпя де:

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 84
  • Stavanger,Norway/ Varna
Тини, аз доста неща съм въвела, според мен не е рано за рибата, много добре й идва, страшно много я обича  Peace
Заинтересува ме тази кухня. Знаеш ли нещо повече, може ли да запиша Мила само за седмица докато сме във Варна да ми доставят до хотела  Thinking Иначе ще трябва да я храня само с готови пюрета  Rolling Eyes

# 85
Хоп - троп Simple Smile

Сок не давам.
Плодовите пюрета ядем само с кашата сутрин. Тук ми избива въпросче, какви са тия следобедни закуски които давате ??? По кое време, след обедното пюре след няколко часа ли ???
Хранене съм заместила две тамън, кърмим се три пъти. Като вкарам попарата сутрин, кърменето ще остане сутрин и вечер само. И без това вечер по 2 - 3 пъти се кърмим, според мен е достатъчно, така съм решила.
На кухня и ние ще се запишем като му дойде времето.
Риба ще вкарам при 8 навършени месеца. Имам сьомга на пюре със зеленчуци и хек пак така.
От пресните плодове съм давала само банан  Peace
Зъби нямаме  Laughing

Айде, лека и спяща нощ ( това и на себе си го пожелавам )  Mr. Green

# 86
Божеее, Ани!!! Доживяхте и вие зъбчето! Лелеее, какъв ад преживяхте Hug Хайде да ви е честито, здравичко, беличко, дано другите излизат без проблемно! Praynig

Мишанка, страхотно сте си изкарали! Много е порастнал Нестор Heart Eyes

Говорите си за разнообразие Laughing аз давам тиква, картоф и морков от зеленчуковите и ябълка, круша, банан и сливи от плодовите.

Сок след 1г.

МартакЕли, страхотна торта!!! Дано си изкарала страхотен рожден ден!

Бобинка
, много мъчно ми стана за това, че трябва да се разделите с Ники Cry . Дано бързо се адаптирате към тази ситуация и прекравате пълноценно време заедно!

# 87
бобче- http://lakomnik.com/ , може за седмица, доставят до кадето искаш Hug

# 88
Да се включа и аз за храненето - имаме 3 заместени хранения и се кърмим сутрин- рано, вечер преди сън и през ноща по няколко пъти (откакто се  е родил), доста ме изтощава. Към 9.00 часа яде попара или каша, на обяд зеленчук с месо или жълтък, а понякога и само зеленчук и следобед плод с бисквити, някаква каша в бурканче, пудинги .... По изключение давам по малко от това което хапвам аз ... да си опита. Обаче не си пада по пресните плодове, даже и бананите ми отказва вече, та незнам, мисля, че ще си промени вкуса.

Лека и спкойна нощ  Hug

# 89
  • София
Неи също сме с 3 заместени хранения ама нали сме ви и КАКИ  Laughing
Сутрин пият АМ по 140 мл/150 мл към 07,30 08,00 след това 12,30 супи,манджи всякакви Simple Smile 15,30 16,00 : кремове,мляко с ориз,грис с мляко или плодове,крем с бисквитки,кисело мляко с бисквитки и т.н..... 19:00 супа с сухарче и 22,30 АМ 150 мл. Wink
Вече ядем и от държавнат акухня и съм много доволна,че хапват и са добре!

Общи условия

Активация на акаунт