АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 407
  • 714
  •   1
Отговори
# 555
  К А Т И, браво- страхотни резултати! Нека все така добре да си хапва Вили  Simple Smile
  За забранените храни- аз още не мога да си позволя да ги хапвам, но и Преско е още с колики  ooooh! А толкова обичам и боб, и леща, и зеле... Но съм на принципа проба- грешка, който иска да пробва, всяко бебе е различно  Peace

# 556
Кати, браво за наддаването на Велинчето!
Моите зърна вече са сравнително "закоравяли" Joy Ама ние от ден първи манджаме почти непрекъснато. Нощем сме най много на 2 часа, а в повечето случаи на час. Недоспиването ми е станало запазена марка smile3534
Като заговорих за това се сетих да ви попитам - някоя от вас води ли дневник на бебето? Аз почти от самото начало записвам под час всичко....спане, ядене, колко мокри и колко изцапани пампи има...и така ми е много лесно да хвана нещо по-различно или да видя ако нещо липсва, или е в излишество.

Ройс, благодаря ти мила за стихотворението! smile3525
Трюфелче, много красиви приветствени слова. Много ме разчуства, много спомени ме връхлетяха....  newsm53

Хмм, моят юнак е заченат на 29-ти юли и след като ми закъсня следобяда....а моят цикъл е точен до минута (без майтап), аз предположих, че май май ще ставам мама smile3503 И през нощта сънувах, че държа в ръцете си една огроооомна, невероятно красива снежинка. Със събуждането знаех, че няма нужда да правя тест, но го направих и в 6 сутринта се обадих на ММ, който беше извън града, за да му кажа. Даже бях забравила, че същият този ден беше първата ни годишнина. И ММ ми казва, "какъв чудесен подарък ми правиш за годишнината ни", а аз му казвам, "Остави това, ще ставаме родители!!!" #Crazy

# 557
и аз водя "дневник", но вече си отбелязвам само храненията. Памперсите - само ако се усетя че нещо не е както преди ... и така... В родилното всичко се разписваше с най-малките подробности .. после в къщи малко по-наедро ... и така .. лека полека Simple Smile

# 558
  • Сопот, Пловдив
Аз водя дневник, само на това какво количество изяжда на всяко хранене.

tutti frutti (мама на Keean) ,   Hug  ! Стихчето съм го писала ден след като разбрах, че съм бременна и в главата ми беше парад на обърканите мисли и емоции.  Laughing

# 559
  • sofia
Здравейте,
Страхотна тема сте спретнали за новите априлки 2012 - браво!
Миналата година по това време вече съм била бременна, но още не знаех. Някъде на 1-2 август научих.
Емил, когато не е особено гладен и той обича да си играе - дебне ме да го погледна и се хили, или пък си хваща шишето, бута го, после пък го приближава, чеше си венците с бибата, ако батко му е наблизо го следи. Изобщо проявява особено предпочитание към батко си.
Дневник такъв какъвто го описвате с хранене, изхождане и т.н. водих, когато големия беше бебе, сега - не. Сега мисля да записвам само по-съществените неща - обръщане, хващене, пропълзяване, прохождане, никнене на зъби. В крайна сметка това съм запазила от големия и сега само ги сравнявам. На неговата възраст големият вече се е обръщал от гръб по корем, но малкия само прави неуспешни опити за сега.
Ох, вече искам да излизам, а баткото още спи. Ще отида да го наритам да става. Не, че не мога да го оставя сам в къщи, но това означава цял ден зомбиране пред тв-то и компа.
Лек и прохладен ден на всички.

# 560
Мамчета и тук да споделя ... става въпрос само за София

ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ.
Звънете за всякакви проблеми, дупки, неуредици, разбити шахти и тротоари, боклуци от строежи, неправилно паркиране на тревни площи и всякакви аномалии и безобразия в София на тел 987 55 55
ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ www.sofia.bg/virtdelovodstvo.a​sp
ЗА ДУПКИ dti.signali@abv.bg

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС, ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.
ЗВЪНЕТЕ, НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ!

1. обадих се... не дава заето, отговарят сравнително бързо ... момчето се представи, беше много любезно, прие ми 3 от сигналите, а 4тия ми каза защо няма да приеме и към кого да се обърна за да се оплача по въпросната точка ...

2. пуснах и писмен сигнал през виртуалното деловодство ...

3.получих и входящ номер на писмената жалба; от утре ще мога да следя и до къде е стигнала;

това се случва днес в рамките на макс 1 час

# 561
  • София/Варна
elil, това е страхотно! Преди да подкарам детска количка като че ли не обръщах толкова внимание на разбитите улици и липсващи тротоари. Сега съм убедена, че всяка мама спортува активно докато разхожда отрочето - малко офф роуд, вдигане на тежести, ориентиране, бягане с препятствия  Joy Да не сте казали, че нямате време за спорт! Я, как се грижи за вас държавата!

Между другото, проблема с дупките и паркиралите коли е май повсеместен. Сега "шофирам" във Варна - и там е същото Confused

# 562
  • София
Страхотна е темата за априлки 2012!!! С радост ще следя записванията!!!

Аз не водя дневник. Просто така си тръгнаха нещата от самото начало.

# 563
И аз водя дневник, но не много стриктно, пропускала съм някои дни. Основно си записвам в колко часа е яла, колко мл, кога е паднало пъпчето, първото гукане... а сега и аканите пам. че са ни по-голяма рядкост.  Confused

Поздравления за темичката за априлки 2012! Страхотна е!   bouquet

# 564
Браво, много топло посрещане сте направили за новите Априлки!!!
А дневник и аз имах в началото, но след като разбрах какви са й номерата, спрях да записвам. И сега само като мирта записвам по-важните неща.

# 565
аз записвам само важните или интересни и нови неща  Simple Smile обръщане, гукане, първо излизане, първа среща с баба, пръв полет  Laughing и т.н.  Simple Smile

след прочетеното от tutti frutti се сетих, че за рожденият ден на ММ и коледа, абе изобщо на всички празници и поводи за подаръци все забравях и не му купувах подарък и все му казвах твоят подарък след 9 месеца  hahaha

# 566
Момичета, като стана на въпрос за бебешки дневник, да сте срещали такива но онлайн? Или като програмка за компютъра? Много ме кефят албум-дневник дето продават във фотота, но ми се струват скъпички за такава малка книжка.  Embarassed

# 567
  • Пловдив
И на мен много ми хареса темата на новите априлки - браво момичета!!!
Дневник съм водила за баткото много подробен, но и там не е имало наакани пампита и колко пъти е пил мляко на ден, едва за захранването съм писала тия детайли, че да не забравям кога какво е ял ако се появи реакция. Повече са нещата за нови умения и интересни случки. Сега обаче нямам време и успях да напиша само как е минало раждането, другото е на хвърчащ лист и незнам кога пак ще успея да пиша изобщо, за баткото пък дневника направо застина на страница месец февруари-май  Blush

# 568
Здравейте,мамчета!
На големия син водих редовно дневник,в едно тефтерче записвах резултати от консултация и първите постижения,за жалост от много местене се изгуби.Но пък имам един албум,в който лепих снимки и подписвах кога и какво се случваши.Подарих го в деня на бала с едно хубаво надписано послание от майка към син,с пожелание за бъдещето.
На следващия правех същото,но не толкова редовно и него вече го нямаме.
На Джо подариха такъв,все още не мога да го въведа в ред,липсват снимки,с тези цифрови апарати всичко е в компа и на дискове и не стига време да ги прегледам ,да намеря подходящи по тема и да ги приложа.
Кристофър още няма дневник и нищо не съм записала.В пърия месец писах на листчета ден за ден брой хранения и наакани памперси за свое успокоение,че се храни достатъчно.
Време е да се взема в ръце ,защото мисля ,че е хубав подарък когато детето ти започва самостоятелен път в живота.

# 569
  • España (Плевен)
      Еййй, страхотни сте.. Много ми хареса темичката за "априлки 2012".  Браво на Rois и на Trufel.

Момичета, като стана на въпрос за бебешки дневник, да сте срещали такива но онлайн? Или като програмка за компютъра? Много ме кефят албум-дневник дето продават във фотота, но ми се струват скъпички за такава малка книжка.  Embarassed
Аз знам за тези:
Baby Diary
Детски дневници

Общи условия

Активация на акаунт