АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 398
  • 714
  •   1
Отговори
# 570
  • España (Плевен)

Да ви почерпя по случай Рождения Ден на нашата кака. Днес става на 5 годинки.
Да ни е жива и здрава..  Hug Hug  Много си ги обичкаме и двете принцеси..  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 571
  • Бургас
Кати да те радват много двете принцеси и да имат безгрижно детство.Както казва една позната по-хубаво от едно дете са две деца.Да ти е жива и здрава.

# 572
5 години е сериозна възраст,юбилей!Да ти е жива и здрава!  bouquet

# 573
  КАТИ, да ти е жива и здрава голямата принцеса Нели!  bdbaloni Нека бъде все така грижовна кака!

# 574
КАТИ, Честит рожден ден на твоята красавица! Да расте здраво и будно дете и да е все така грижовна кака! Много целувки и прегръдки от нас с Киън!
 newsm67  Gift  party023
хммм, аз днес видях, че един от бебешките подаръци е дневник.....разграфен е на бебешки неща и по годинки, като може да се сложат и снимки! Аз засега съм на тетрадка, тип бакалски тефтер, но може да го пренеса в малко по официална и красиво изглеждаща форма hahaha

# 575
Здравейте, мамчета и бебчета.
Ние с Петра пак бяхме на двуседмично странстване при бабите и сварвах само да ви изчета, та сега вече от вкъщи да се отчета. Малката душица става на 4 месеца след 4 дни и вече знае много номера - обръщане гръб-корем и корем-гръб, мучене и пищене в знак на радост, може да се срамува и да изплисква половината вода от коритото Simple Smile Миналия път като се прибрахме след триседмичната разходка щеше да събори коритото от кеф и снощи по същия начин. От това съдя, че си познава къщата и й се радва Simple SmileSimple SmileSimple Smile Иначе имам чувство, че е станала 100 кила. Така ми натежава вече. Единственият проблем е със заспиването - навън си спи перфектно, но вътре само на включен сешоар... незнам вече какво да правя. Събужда се от първия лек шум, ако го изключа.
Сега искам да благодаря от сърце на Ири (Моарейн), която ми съобщи информацията за помощта за майки-студентки. В петък ми преведоха парите и съм много щастлива. Сега остана само да си напиша дипломната  Mr. Green Още веднъж мерси   bouquet
И да си кажа, че моя близка приятелка е бременна, което пък съвсем ми оправя настроението тези дни...
ЧРД на голямата ти дъщеричка, Кати! Да ти е жива и здрава.

# 576
  • Сопот, Пловдив
Аз да попитам, макар че сигурно е изговорено 300 пъти, докато бяхме бременни, но тогава не ме касаеше  Embarassed , а сега може би касае сестра ми - тези пари за студентките, 2800 лева, се изплащат, ако майка та е учила редовно, когато е забременяла или може да е започнала да учи и след забременяването? Защото сестра ми е дипомиран бакалавър, сега е бременна, и се чудихме ако сега се запише да учи за магистърска степен редовно няма ли да й се полагат тези пари?  newsm78

# 577
Аз да попитам, макар че сигурно е изговорено 300 пъти, докато бяхме бременни, но тогава не ме касаеше  Embarassed , а сега може би касае сестра ми - тези пари за студентките, 2800 лева, се изплащат, ако майка та е учила редовно, когато е забременяла или може да е започнала да учи и след забременяването? Защото сестра ми е дипомиран бакалавър, сега е бременна, и се чудихме ако сега се запише да учи за магистърска степен редовно няма ли да й се полагат тези пари?  newsm78
Да, ще й се полагат, ако е студентка редовно обучение и подаде документите до 6-месечна възраст на детето. Условието е към раждането на детето да е редовен студент.

# 578
  • Сопот, Пловдив
Мерси за експресния отговор!  Peace  Hug

# 579
И само още един въпрос по темата - ако към момента на раждането не съм студентка - в смисъл съм завършила магистратурата си, и сега запиша втора такава, преди да са изтекли 6 месеца, ще взема ли помощта?

Мерси предварително  Peace

# 580
Да, ще й се полагат, ако е студентка редовно обучение и подаде документите до 6-месечна възраст на детето. Условието е към раждането на детето да е редовен студент.

Елина, Мария е написала че "Условието е към раждането на детето да е редовен студент."

# 581
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=582054.0 Това е последната тема за тези помощи. Който се интересува може да я прочете и да попита, т.к. не съм от най-компетентните по въпроса. Но мисля, че уверението от Уни, трябва да е с дата не по-късна от 6 месеца след раждането на бебо, т.е. ако бебчето е родено април уверението да е издадено не по-късно от края на септември.
Айде ние отиваме на разходка, че времето може пак да се развали...
Хубав ден на всички.

# 582
  • София
Привет на всички. Ние се връщаме от консултация. Коки е 6,900 гр и 62 см, за сравнение на 23-ти юни сме били 5,450 гр и 57,5 см. Въпреки голямото наддаване педи каза, че тъй като е само на кърма няма проблем. Каза за правим дихателна гимнастика, да "караме колело" и т.нар."тропанка".
Там на място Коки се обърна по корем и тя много се изненада, като каза че това е чак към 4-я месец. Аз като слушам вас повечето ни бебета вече го правят, но както и да е. Ние сме вече специалисти направо, даже слагам възглавници и обиколници, че иначе си удря главата в решетките или таблите на леглото.
Ваксините също минаха добре (доколкото е възможно). Сега му дадох Панадол и се надявам да поспи.

Чудя се нещо и искам да се консултирам с вас. Аз бях твърдо против даването на сокчета преди 5 1/2 -6 месец. Но сега педи ме пита какво мисля и деликатно препоръча да се възползваме от летните плодове, при положение че нямаме и колики никакви. Ако ми беше казала, че задължително трябва, щях да се противя до край, но така както ненатрачиво си изказа мнението ме разколеба.

Ще се радвам да чуя мнения и "за" и "против". Принципно всичките ми по-близки приятелки до 6-я месец не дадоха нищо друго. Като станем на 6 месеца още ще има сезонни плодове, но пък ако започна по-рано, ще мога по-дълго да му давам плодове и т.н. Не мисля да избързвам и няма да ползвам плодове от пазара. Но ако ми донесат хубави сладки плодове от село след 4-я месец, може би ще опитам!?

# 583
Здравейте!
Имам една чуденка, не знам дали ще можете да ми отговорите, но да си питам,  Blush може поне да ме ориентирате към кого да се обърна. Третия ми болничен - изравнителния е издаден на 8.06 и е до 29.07 В сайта на НОИ вече втора седмица пише, че се обработва, входящия номер е с дата 12.07, предполагам че тогава е подаден, та въпроса ми е докога да очаквам превод?
Сега видях че най-отгоре пише "№ на актуална банкова сметка BG*** с дата на последно представяне 20.07.2011 г." дали не са били объркали нещо... Ако не се лъжа при предния болничен една седмица седя " обработва се", на следващата "в процес на изплащане" и няколко дни по-късно беше изплатен. Или пък чакат осигуровките и за юли и чак тогава да изплатят...  newsm78

ЕлБиЕн, браво на Коки! И аз мисля да давам сокчета чак след 5-6 месец, при нас се пада октомври или ноември да ги въведа. Док на последния преглед каза да не бързам със сокчетата, макар че някой мами на тази възраст вече дават. Ще видиме сега какво ще каже, но мисля да зачакам, ако започна със сокчета и съвсем откажем млякото ... ще ... #2gunfire

Днес свеки ми е на гости, и си говори с малката, "от другия месец вече ще пиеш сокчета, от морковчета, и ще ти мине коремчето..." - та вярно ли е това? Възможно ли е да й минат коликите като започне сокчета? Аз си мисля че е обратното... Според мен доста са и намалели коликите, само трудно пръцкаме понякога. Не мисля че детето ми е готово за захранване, все още, съдейки по това че нямаме признаците които спомена Atrakcia!

# 584
  • София
pepito21, моите преводи понякога притигат 20 дена след като са подадени болничните.

И аз мисля, че сокчетата по-скоро ще затруднят коремчето.

Общи условия

Активация на акаунт