АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 240
  • 714
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
Да си кажа и аз мнението за адаптираните млека. Ние бяхме на Аптамил ХА, след това реших да мина на Аптамил Комфорт, от което моят младеж много се запече и започнаха ужасни зелени изпражнения. Сега сме на Лактана Био- ака си по 3-4 пъти на ден, но явно е много хранителна и е наддал много.
Искам да ви попитам хубаво ли е да се сменят млеката от време на време.?Чета мненията ви за Хипп комбиотик и незнам дали да не похапнем и от него?

# 631
  • Варна
За 4 месеца сме сменили 4 млека-Аптамил,Лактана,Нутрилон и сега Хип. Не е имало проблем. И както казах--различни са на вкус:)

# 632
Tук не съм писала от 100 години  Hug Mr. Green!
с фейсбук ми е много лесно и за това тук не се разписвам ,но обещавам че ще се включвам по често .На кратко за нас Калоян е голям мъж вече 8 ,100 и 70 см ,за сега сме само на АМ  Нан 1 ,но мисля ,към средата на 4 месец да захранвам вече с пюренце ,първо ще дам тиква ,картов и морков ,а после ще видя ,избор голям ,но каши по късно ,че и без това откъде растем толкова незнам  newsm78но се оспокоявам ,че и момичета ми бяха такива ,а сега са елегантни мацки Wink
сокче още не съм давала и мисля да не давам ,не смятам ,че има нужда ,макар ,че на дъщерите им давах  Sickзакоето съжелявам и двете са ранно захранени и двете са с алергии ,едната с болен стомах даже (язва).Ами толкова от нас ,ще драскам по някой ред отново ,че Коки вече му доскоча и иска на ръчички ,добре че нощем спи като голям човек ,че през деня ми зема тока .
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugхубав ден.

# 633
Ани, Благодаря за поста, накара ме да се замисля.  newsm78
Честно казано преди време питах педи дали да продължа с това мляко, тъй като тя ни го препоръча тогава  и тя потвърди - тогава все още бяхме много малки и не пиеше сокчета и като се сетих за кошмара със запека, реших да си остане на него. Сега обаче си права, че е по - добре да се консултирам пак и да видим какво ще вземем. Относно Био гайята, Дуфалака и Линекса - истината е че съм ги пробвала всичките, но на него не му подействаха. Нямам представа защо така се получи, но ще помисля по твоите съвети. Лека и спокойна нощ на всички бебочета и майки  Hug

# 634
  • София
Бяхме за няколко дни на вилата. Ех, че хубаво беше... Коки е много популярен вече там. Понеже на село няма много бебета, а и всичко се разчува, където и да отида ме питат как е бебето и се вълнуват. Съседите от три страни ми носят краставици, домати и магданоз. Голям купон.

Рано е да се депресирам, но така съм го чакала това майчинство и сега ми се струва, че много бързо тече... Аз си обичам и работата, но за 8-9 години на усилен труд и много напрежение, така си мечтаех за този период, че сега не искам да свършва!!!

# 635
Ще дойде време и за работата. На мен колкото ми липсва, толкова и не. За първи път няма да съм във водовъртежа на изборите от 1999 г. насам. Чак не мога да повярвам, че няма да ме юркат по 10-12 часа на ден Simple Smile От друга страна пък е страхотно да си на фронтовата линия...Но сега си имам беба и другото остава назад!
Иначе сме добре. Тъкмо успях всичко да сколасам и да сме готови за разходка по хлад и девойката така заспа след като я нахраних, че още спи- вече 2 часа Simple Smile

Днес започва Световната седмица на кърменето. Това е програмата за Пазарджик:ЛЛЛ
1 август, понеделник, 18 ч., на Тортата под детската площадка, среща с подкрепата на Ла Лече Лига, тема: “Да поговорим и споделим – кърмачески истории”
3 август, сряда, 11 ч., галерия Плеяда (тунела при Синегогата), Бебешко кафе, тема: “Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!”
НАПК
3 август (сряда) – 19.00 часа
Кърмаческо парти на Острова, организирано от консултантите по кърмене
4 август (четвъртък) - 17:30 ч.
Ден на отворените врати в МБАЛ – Пазарджик, лекция за кърменето, организирана от консултантите по кърмене
7 август (неделя)
Посещение и консултации по кърмене за родилките в Родилно отделение на МБАЛ „Здраве”

# 636
Здравейте!
Да дам отчет от днешната консултация. Бебче е качило само 400 грама за месец и 3 дни, но пък е пораснала с 6 см и вече е 60 см и 5.900 кг. Обсъдихме с док това че не е много ящна и че не качва добре, той каза че понякога кг са за сметка на см, и щом бебче изглежда добре и е здравичка няма място за притеснение. Но въпреки това сме след десет дни на контролно мерене, за които трябва да качи 200-250 как да стане като сутрин въобще не закусва, хапне малко от гърдите към 7 и така до 10ч.  Confused
Каза да се опитам да дам плодово пюренце, но да минат тези десет дни, за да видим дали е готова за захранване, как работи перисталтика, черен дроб, коремче.... Много съм разочарована, че от толкова рано иска да я захранвам, така се надявах че ще каже след 6 месец. Ама все пак не е казал настоявай, ако не го иска първия път... Аз мисля да кажа че съм опитала но не го е харесала, и че са се засилили коликите, които още имаме. Като споделих с ММ че не съм съгласна да давам пюре толкова рано, той ме отряза "Да не съм била док, че много да разбирам какво трябва..."  #Cussing out Та явно и него ще трябва да лъжа за пюрето. Sad
Кажете с какво плодово пюре да "опитам" да захраня - марка, състав?

П.П. Бебче се разплака (аман от тея колики вече) та сега да продължа...
Педи каза, че за сега няма нужда да сменяме млякото, имало такъв период на адаптация към новото мляко, затова може да не го харесва още. Поне с педи сме на едно мнение за сокчетата - без тях! Simple Smile
Благодаря за коментарите за различните АМ, насочих се към Хипп, ако се наложи него ще взимам.  Hug

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 18:04 от pepito21

# 637
pepito21, Кристиан е на почти 4м и е 6055гр, 62см (приблизително ... не съм го мерила) ... та ... не се притеснявай толкова.. е той се роди дребен де ...

а за захранването... след като е фина и не наддава много защо не с каши?

# 638
pepito21, Кристиан е на почти 4м и е 6055гр, 62см (приблизително ... не съм го мерила) ... та ... не се притеснявай толкова.. е той се роди дребен де ...

а за захранването... след като е фина и не наддава много защо не с каши?
Ами нз аз си мислех да започна с каша, но по късничко, поне след 5 навършени месеца.
Той май се обоснова защо с плодово, но май сравнява пюре със сок, а не защо точно с пюре....  Thinking Бях доста бясня като излязох от кабинета...  Embarassed чак глава ме заболя.  Tired
Надявах се бебе да е поне 6кг, даже е мерена с дрешки. Кантара вкъщи точно на 1 месец показа +580 голичка, все си мисля че не е измерена правилно (много риткаше), то вярно че двата кантара още в началото показваха различно, ама...

Вашите бебчета как ги мерят на консултациите - с дрешки или без?

# 639
чисто голи се мерим ние ...

# 640
  • Сопот, Пловдив
Гол, но с памперса.

# 641
Гола с памперс сега, в хладното и с боди.

# 642
Софиянки, искате ли да си направим среща в Южния парк в четвъртък сутринта? Желаещите да пуснат гласа си в тази урна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540550.240

# 643
pepito21,
не бих бързала със захранването, но така или иначе изборът си е твой, нищо че не си доктор! Споконо можеш да кажеш на доктора си, че отказваш да го захраниш толкова рано - няма как да те накара. Дори на хрананените с АМ се препоръчва захранване след 6-тия месец.
Не ти препоръчвам сокчета, както и плодови пюрета.
Лично моето мнение е, че това надаване на тегло в жегата не е малко.
Може да започнеш захранване с оризова каша с АМ (това е най-щадящо за стомаха, особено след като още сте с колики). Другият вариант е зеленчуково пюре с АМ - най-напред картоф например.

# 644
До пазарджишките майки- утре мисля да идвам на бебешко кафе на ЛЛЛ. Ако искате може да се видим там Simple Smile Трябва да уточня само с ММ ще бъде ли на линия да ни обслужва.

Общи условия

Активация на акаунт