АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 273
  • 714
  •   1
Отговори
# 615
  • sofia
e.damyanova, Емил е на Аптамил хипоалергенен. Яде по 120 мл. вода и 4 мерителни лъжички мляко. По-правилно е да кажа, че аз му ги правя, но той не винаги ги изяжда. Например днес при 3 от храненията изяде всичко. При другите винаги оставя - по 20-30 дори по 60-70 мл. Но при нощтното хранене винаги изяжда всичко. Колкото до размерите - консултацията престои, но преди дни го мерих и теглих  вкъщи- около 62 см. и 6 кг., което за 4-месечно бебе не е въобще много.

Защо така няма ваксини? Не, че се натискам да ни слагат, но ми стана интересно?

# 616
Мирта, мерси за изчерпателното инфо. Жорето изяжда по 150-170 мл на хранене, като през нощта му давам 120 мл. Иначе е на Фризовом, заради ужасния запек дето имаше 40 дни. А иначе и той е  6, 200 , но пък е 64 см, като  и е по - малък де, но моя съвет е да не се притесняваш. Той миналият месец беше под нормите, но сега е в златната среда. Мъниците знаят кога и как да си растат  Peace Нали са здрави - това е важното.

Лека и спокойна нощ на всички!  Hug Praynig Hug

# 617
3-та месечинка!!!
Днес измерихме бебе Киън и кантара отсече на 7,440 гр, 65 см и широка усмивка!
Ваксините продължават от следващият месец.
Преживяхме ужасно силно торнадо с град....навън в парка с кучето и бебето...все едно ако не бяхме излезли в този час, просто никога нямаше да можем да излезем...толкова заблудена история - много ме е яд! Banghead Banghead Banghead Ама аз съм си виновна. На всичкото отгоре се прибираме и нашата спалня почти до половината във вода, заради оставен прозорец да се проветри - абе веселба! И Баба му едва не го изпусна днес, въобще ....един чудесен ден.
Похвалих се и помрънках. Дано от следобяд да се изчисти и нашият хоризонт, че нещо не е тръгнало на добре.
Биг Мама, баща ми се е подвизавал много години в Украйна (те разбойниците къде да са) box, но иначе приятелите му са пръснати из цяла Русия и много е пътувал. Ох какви хубави истории съм слушала, направо......(замечтана муцка правя тук).
Мирта, тук не дават да се пипат пишките поне до 2-рата годинка на детето! Като ги питам и категорично ми казват - ама защо да пипаш, то става естествено и в повечето случай момчетата сами започват този процес. До тогава хигиената е само отвън.
Бих глътнала малко бяло вино тази вечер....малко да ми отпусне стегнатото, че днес ми се насъбра в повече!
Пожелавам ви спокойна нощ....и спокойни бебета!!! smile3503

# 618
  • Сопот, Пловдив
Мирта, тук не дават да се пипат пишките поне до 2-рата годинка на детето! Като ги питам и категорично ми казват - ама защо да пипаш, то става естествено и в повечето случай момчетата сами започват този процес. До тогава хигиената е само отвън.

Ох, колко споделям и аз това мнение, но тая тъпа лекарка, която го забели докрай в болницата, без да ме пита, още ми иде да ида и да я удуша!  #2gunfire  #Cussing out fight  Ама то, след дъжд качулка вече...

# 619
  • Бургас
Аз пишока го оправих.Имам доста прятелки,кактои двама племенника които ги бяха оставили сами да им се оправят пишоците е ми на всичките ги цепнаха дори на племенника мми понеже е на 5г с пълна упойка.За мен по-добрия вариант е докато са малки,че не помнят пък и доста мръсотия се събира.Незнам всеки сам си решава.

# 620
Здравейте и ние минахме консултация и ваксини.Резултата е 7140кг 62 см.Лекарката ме уплаши бил най-голямото и бебе и да внимаваме за рахит с тези килограми.И да го слагам на диета. И от днес се боря да махам нощното хранене.Давам по 130 мл. с 3,5 лъжички, явно изкуствените млека( на лактана био сме) са много хранителни и се усвояват добре.

# 621
  • sofia
Аз пишока го оправих.Незнам всеки сам си решава.
Без съмнение, всеки сам си решава, въпроса е да го прави информирано. Аз също с големият ми син под "мъдрите" съвети на доктора го заведох да го цепнат. Беше на 1,2 г. Проблема му се появи 6 години по-късно, когато некрозиралата кожа от насилственото забелване се събра и започна да създава проблем при уринирането. Т.е. беше получил вторична фимоза, която се оправя само чрез операция. Преди 2 месеца му направиха частично обрязване.
Както пише и в статията кожата се отпуска в пубертета заради хормоните и заигравката на момчетата с органа. До тогава пишока му служи само и единствено за уриниране, забелването е свързано със сексуалната функция, затова става от самосебе си в пубертета.

# 622
Въпрос към мамите които дохранват: с какво мляко дохранвате и има ли проблем, бебче да не го иска.
Моята мома отказа и аптамила  Cry от сутринта до сега са минали две хранения и е изяла само 50мл общо от АМ. Седи на гърда, но не й е достатъчно да се засити.  Confused

Каква е цената на лактана био? То е с пробиотици нали?

# 623
  • Варна
pepito21 и ние се мръщехме на Аптамила,че и се запекохме. Лактаната е много хубава храна, но и с нейния вкус свикна,пък и цената не ми допадаше-600 грама за 25 лева. Минахме през Нутрилон, но и с него свикна явно и не го пиеше накрая. Сега сме на ХИПП-Комбиотик с Праебиотици и Пребиотици-изпиваме всичко.800 грама е 24 лева,което се ядва вече. Да видим кога ще му писне да го яде.

И да допълня-мислех,че всички млека са еднакви на вкус, но понеже мама опитва всичко преди Преско, се оказа че не са. Лактаната замирисваше на гадно 30 мин. след приготвяне и "лошите духчета"-пръцкането на бебо също миришеше ужасно. Хипа и на мен ми допадна най-много на вкус-не е супер, но за разлика от другите е ОК.

# 624
pepito21 и ние се мръщехме на Аптамила,че и се запекохме. Лактаната е много хубава храна, но и с нейния вкус свикна,пък и цената не ми допадаше-600 грама за 25 лева. Минахме през Нутрилон, но и с него свикна явно и не го пиеше накрая. Сега сме на ХИПП-Комбиотик с Праебиотици и Пребиотици-изпиваме всичко.800 грама е 24 лева,което се ядва вече. Да видим кога ще му писне да го яде.

И да допълня-мислех,че всички млека са еднакви на вкус, но понеже мама опитва всичко преди Преско, се оказа че не са. Лактаната замирисваше на гадно 30 мин. след приготвяне и "лошите духчета"-пръцкането на бебо също миришеше ужасно. Хипа и на мен ми допадна най-много на вкус-не е супер, но за разлика от другите е ОК.
Благодаря, ще проверя за този хипп, ти от къде го купуваш? Аз за аптамила обиколих няколко аптеки, кауфланд, но го намерих само в била.
Лактаната има ли я и в други разфасовки?

# 625
  • Бургас/Пз
Иначе е на Фризовом, заради ужасния запек дето имаше 40 дни. А иначе и той е  6, 200 , но пък е 64 см, като  и е по - малък де, но моя съвет е да не се притесняваш. Той миналият месец беше под нормите, но сега е в златната среда. Мъниците знаят кога и как да си растат  Peace Нали са здрави - това е важното.

Елина, не знам дали сте говорили с педиатъра и дали той ти е препоръчал Фризовома, но имай предвид, че това не е мляко, на което детето да бъде постоянно.
 То е лечебно и знам, че повече от 2 седмици , максимум месец не е добре да се дава. Именно поради лечебния му характер, се дава при проблем и когато той отмине се спира. Може да не засища добре детето и затова да иска да изяжда по-големи количества и да иска да яде и нощно време.
Не е ли по-добре да се мъчите да се преборите със запека  с други средства - БиоГайя, Дуфалак, Линекс бейби.
Доколкото виждам и сокчета си започнала да даваш, така че можеш да включиш крушата, която също помага за запека.
Само не оставай дълго време на това мляко, защо съдържа клей от рожкови вътре , който след дълга употреба може да доведе до проблеми с червата. И не на последно място, основната функция на това мляко е против повръщане. Ако нямате повръщане едва ли е най-подходящата храна. Може би , ако сега го смениш Жорко да не иска друго мляко, тъй като това е доста гъсто и е свикнал с него, но ще свикне и с новото.

Не искам да прозвучи постът ми назидателно, просто споделям това, което знам.  Hug На моя позната детенцето 4 месеца се чудиха защо не качва и защо иска да хапва и нощно време и с доста лекари се консултираха, включително и хомеопат и въпреки противоречивите мнения на педиатрите, се оказа че наиситна това е лечебна храна и не е добре да е постоянно на нея детето.

Целувки за Жорко и да радва мама и тате с много усмивки!

# 626
  • Варна
pepito21 не знам откъде си, във Варна го има навсякъде,дори и в ДМ. Лактаната е само 600 грама. Хипа го има 300 и 800грама. За справка всички млека в мет.кутии са по 400 гр

# 627
  • София
sterimar, за сокчетата съм питала мамите една-две странички по-напред. И категорично се отказах да ги давам след, това което прочетох.

# 628
pepito21 и аз дохранвам с ХИПП-Комбиотик и на бебо му харесва много. Има го почти навсякъде където продават АМ.

# 629
pepito21 ние също се дохранваме с HIPP Combiotik. много съм доволна, бебка не е имала никога запек, не е качила много, тоест не е напомпана както се страхувах че ще стане от дохранване с АМ  Hug  и тук в Германия е на много сносна цена 9 евро за 600гр.. за Бг не знам, но ти го препоръчвам. Тук го купуваме от ДМ. Съдържа прЕ- и прОбиотици. има няколко вида. ПРЕ, 1,2,3 те съотвестстват на възрастта, като разликата мезду ПРЕ и единицата е че единицата е по хранителна. Ние все още сме на ПРЕ тъй като само дохранвам бебка. не знам как се храните и колко АМ му даваш, но ако бебчо ти хапва повече може и единица да си вземеш. Пробвала съм и храна на BEBA, тя е на Nestle, но бебка не я хареса много а и доста скъпичка идва 15 евро за 800гр. Но тук иначе много я препоръчват и хвалят.успех и дано намерите най-доброто за вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт