АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 388
  • 714
  •   1
Отговори
# 600
За занимавка правя всичко- говорене, пеене, люлеене на ръце, обикаляне по стаите, на терасата. От скоро я слагам  на постелката от активната гимнастика и я обграждам с изграчки- Мечо Клечо, Бау-Бау, Баба Мецана, Пеперудко и др. Вече си ги хваща, разхвърля, понякога ги яде, понякога само им се смее ...

# 601
Здравейте маме!
Отчет от днешната консултация:Криси е 7.400кг ,наддал от предния път 900 гр.Но интересно е че обиколка глава,гърди и ръст са същите см.Незнам това добре ли е?Докторката е в отпуска и беше само сестрата.Ваксините са отложени до края на септеври,от което много съм доволна.
Имам въпрос,как перете активните гимнастики? В Пералня може ли?
Купихме килимче за игра.

Трябва ли да го пера преди първата употреба? Изработен от пластмаса,текстил и полиестър.Не видях никъде указания за почистване.

# 602
Браво на Крис! Много ви е сладко килимчето, аз не бих рискувала да го пусна в пералня, освен на "ръчно пране"...  Rolling Eyes  може би...

Момичета да ви попитам, днес получих "известие" от Регионална здравна инспекция да се явим на 08.08 в отдел ПЕК за имунизация. Знаете ли за каква ваксина става на въпрос, вие получавали ли сте такива "писма"?

# 603
Перем активната гимнастика в пералня на 40 градуса. Няма й нищо, освен че една играчка се пълни малко с вода.
А нашият отчет - на 4 месеца Петра е 7700 гр. и 65 см. Наддала е 1100 гр и е пораснала 3 см. Прие ваксините геройски и се надявам да не вдига температура.

# 604
Big Mamma, аз също пера нашата активна гимнастика в пералнята, но тя е напрвена така, че мога да откача и да пера само килимчето. Ти пишеш, че по вашата има доста плексиглас...не знам.....Киън точи много лиги, докато е по корем и затова гледам да е максимално чиста.
Кога заминавате? Верно ли ще пътувате с влак? Това ще е мноооооого дълго пътуване! С трансибирският ли ще пътувате? Чувала съм от баща ми, че е невероятно преживяване. Ама той го е правил в студенстските години. Дай им тогава влак, весела компания и много водка, и разбира се красива природа, но се съмнявам да са й обърнали много внимание Joy А иначе, с бебе и батко не знам как ще се пътува. Дано издържите!
Ние утре ще се водим на "кантар", а чак другият месец ще сме на ваксина.
Тук не правят консултация всеки месец.......не знам защо newsm11
Поздрави на всички бебоци, които днес правят 3 месеца. Да наддават все така и да радват мамите си! А татковците да помагат и да носят бебетата smile3501
Относно забавленията с Киън...ами и ние така...носим се(как обича да е на ръце и да разглежда...голяма Мара подробната е), ходим в банята, гледаме се в огледалото...там ме разпознава мен, на себе си се цупи, аха да се разплаче. Излизаме на верандата и слизаме в двора, когато няма комари, че при нас е ужасТ. Ходим от стая в стая.....май стана много продължително. Прекарваме време в "разговори", докато сменяме пампата, в ритане на стомаха на мама и силно ръкомахане. Слагам го от врем на врем по корем, ама там е трооомава работа. Трябва да повдигне дупето, а още не е разбрал тази част от процеса и завършваме с викове и красяци. Имаме люлеещ се стол, който ме спасява. И люлка. Ама на ръце си е друго smile3508 newsm62. А когато сме се будили на всеки час за манджа през нощта, се сетете как имам сили да го нося от стая в стая или пък каквото и да е, което изисква ръце Banghead
И непрекъснато се опитва да става, да се изправя, какво е това 3 месечно бебе - не знам!!!
Утре Киън прави 3 месеца, а аз се шегувам, че става на годинка, защото това му е датата на зачеване! Ех спомени newsm62
Пожелавам ви една спокойна нощ и дано спите дълго и продължително, и най-вече спокойно! А всички бебета след ваксина да са здрави и без Т!

# 605
Пепи, имате ли пропуснати ваксини.. отложени или нещо подобно?

# 606
Здравейте мами!
Криси тази нощ на всеки 2 часа като будилник се събуждаше,но ядеше само от едната гърда.Най-вероятно жегата го мъчеше.
На килимчето някои неща могат да се махат,други са вшити,едни шушкащи такива.Ще пробвам,пък да става кво ще.Защото нашият юнак ,освен че точи лиги и всичко целува .А как обича да го целуват,не истина.Като почна и той замръзва. Laughing
Ще пътувам с влака до Москва и после ще хващаме трансибирският.Общо път 6 дни.На два пъти ще слизаме за по два дни.Хем на гости,хем за почивка.И така пътя става 10 дни и десет обратно.Повече ще сме на път,отколкото у дома.Обаче си заслужава.Природата е красива,необъятна,дива на места.Пътуваш с часове и никакъв признак за живот.Ще пътуваме през Уралските планини,влака върви много бавно.Няма тунели.Влаковите композиции с по 30,40 вагона.По гарите имат престой по 2-3 часа.Слизаме,разхождаме се.

Трудно е с деца.Но вече го правя 20 години ,почти всяка година и съм свикнала .А и хубаво, че по пътя ни имаме роднини и приятели,които с радост ни посрещат и изпращат.

А  къде е бил твоат баща?

Тръгвам за билети сега,хубав ден на всички!  bouquet

# 607
Биг Мама впечатлена съм от плана за пътуване и дори малко ти завиждам, защото обичам да скитам. Браво и на Криско за размерите, дано продължава все така!Поздрави и за Петра- голяма мома става  Simple Smile
Моето диване вече доста тежи, а през повечето време иска да я нося.
Въпреки че горя много енергия и се потя като за световно- ставам все по-дебела Cry Какво това чудо незнам!?
Възможно ли е 1 месец след раждането да бях в почти перфектна форма, а сега да изглеждам, както изглеждам?

# 608
Вили, мерси за поздравите! И още повече за кремчето, което ми препоръча за подсичане. Направо е вълшебно. Вече почти се оправи момата. А ти сега се грижи за фигурата на Йоанка. А те като проходят ще ни стопят лагерите. Wink

# 609
Пепи, имате ли пропуснати ваксини.. отложени или нещо подобно?

Ми... не.  Thinking Първия месец, 30 дни след изписването ни биха втория прием на тази дето се слага в болницата. На втория месец ни биха ... нз коя точно  Embarassed уфф, а и картона й не е в мен за да погледна. Сега ще ходим на консултация в понеделник/вторник. А по принцип днес стават 30 дни от предната ваксина...
А и едно съседско бебче е получило такава "повиквателна" а то е по-малко с месец. Та затова се зачудих, за какво ли може да става на въпрос? Нямам позната майка с годинка по-голямо дете за да питам.  Confused

# 610
Пепи, питай педиатъра.
 На мен не ми звучи нормално това ... аз лично не бих се явила, преди да говоря с педиатъра...

# 611
Здравейте и от нас, да си дадем и ние отчета след ДК - то в сряда - изумяващо за всички Жорето вече е 6 200 кг и 64 см. Изтърпя мъжки ваксините като изключим, че оскуба педи, предполагам, за да си върне за боцкането Simple Smile)). Иначе всичко ние ок, но продължават да ме питат дали го храня нощем - еми като се събуди и го мъча по 10 - 15 мин на вода, но следва безумен рев му давам да си хапне. Педи каза, че вероятно заради това е качил повечко, но просто не мога да го държа гладен, че ще ми изяде ушите Simple Smile

Моля, мамите, чиито бебочета са само на АМ да споделят дали са махнали нощното хранене и как, че според педи така му се тормози стомахчето и за това толкова настоява да го махнем. Дали има резон в това (почесване) ?

Ние също се носим доста често на ръце, а сам е почти невероятно да заспи. Sad
Биг мама, искрено ти се възхищавам, а ние до морето не смеем да тръгнем. Мхм - какви сме бъзльовци само  Sick

Относно изправянето, и Жорето все се надига и иска да се сяда. Как ще го опазя още два месеца просто не ми го побира ума  newsm78

Хайде много Ви целувки  Hug

# 612
  • sofia
e.damyanova , моят Емил също яде през нощта. Всъщност яде 6 пъти за денонощие като дневните му хранения са 5 и едно през нощта та 6 общо. Сутрин яде към 8,30 - 9 ч. като първо хранене, последното е към 21,30 ч. и после едно към 3,30 ч . през нощта. Значи прави две почивки от по 6 ч. Жорко как се храни, не прави ли въобще някаква почивка?

Иначе и ние се носим много на ръце, на мен ми е писнало вече. За разлика от написалите по-напред в темата мами колко хубаво е да гледаш малко бебе, аз не съм на това мнение. Чакам с нетърпение да порасне, ако можех да го родя направо на 2 г. щеше да е супер. Батко му се поочовечи към 6-7 месец като започна да лази и да се изправя. С нетърпение чакам да стигне тази възраст, макар, че мисля, че се развива малко по-бавно от брат си.

Чорле, моят големия син не можа да ми стопи лагерите като проходи и пак си останах дебела. Затова си мисля, че и сега ще е така и затова ще подхващам някаква диета.

big mamma, браво за куража за замисленото пътешествие. Да си изкарате добре и без проблем.

Попаднах на една много хубава статия за фимозата, ако някоя майка на момче се интересува:
http://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/

Мога от опит да ви кажа, че написаното в нея е много вярно. Вече си изпатих с голямото момче, мисля с малкия да не правя тази грешка.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 18:05 от мирта

# 613
Мирта, нашият режим е почти същият, само дето понякога се буди към 4 за среднощното похапване. А Емил по колко мл похапва на хранене? През нощта даваш ли му по - малко количество - на мен ми казаха да давам максимум 150 мл. Какви са му мерките на него?

# 614
         Привет от нас ,днес бяхме на ДК и резултата е следния 6,900 на 60 см, докторката не я позна !
         Баш дунда е , а дали да се равам ???
И ми препоръча да почна сокчета  :crazyeyes, помигах малко и кимнах с глава  newsm78
         Ваксини няма ,няма и да има до септември

Общи условия

Активация на акаунт