АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 215
  • 714
  •   1
Отговори
# 660
Marieta, холандските лекари също ли препоръчват сокчета толкова рано?  Hug Hug Hug

Не, не! Тук такова понятие като захранване със сокчета няма! Тук препоръчват захранването да започне с оризова каша след 4-тия месец, след това зеленчуково пюре, плодово, а след 6-тия месец месо, риба, яйца.
В никакъв случай не искам да приемате постинга ми като заяждане, просто ми е любопитно каква е логикатаи общото с ранното захранване и алергиите в късната възраст.

Момичета, мажете ли венците на бебковците с нещо. Моя си изяде пръстите и непрекъснато точи лиги. В скоро време ще му избият долните две зъбчета. Не знам дали има нещо общо растежа на зъбите с нежеланието му да яде. От няколко дни насам имам чувството, че яде насила.
Нощес пък така се изсра (с извинение), че целия му гръб беше омазан. Чуваше се все едно има гръмотевична буря  Joy и до този момент е акал още 3 пъти. А по принцип ака през ден.
Докато пишех поста пак се чу гърмене  Crazy, ставам да сменявам поредния памперс  Hug.

# 661
Здравейте и от нас с Иво!
Днес бяхме на консултация и вече сме 68см и 7.3кг. Малко е кисел след ваксините, но е нормално. Добре, че ще го боцкат пак в края на септември чак. Даже ще пропуснем консултацията другия месец, освен ако нещо не искаме да се видим с д-рката ни Simple Smile
А, само на нас ли не са ни споменавали нищо за захранването? Аз се чудя какво да правя, може би ще започнем средата-края на август. Все пак си мисля, че е по-добре да се възползваме от истинските плодове и зеленчуци през лятото...

sterimar, имахме същия проблем с Иво един път. Нещо беше кофти размразената кърма, но пък съм пробвала с друго пликче (аз в пликче си я съхранявам) и не миришеше, но пък Иво пак не я искаше, защото не харесва да яде от шише. Сега се учим, че и шишето дава мляко и не е страшно Simple Smile

# 662
  Marieta, ето една статия по въпроса: http://www.puls.bg/health/food/news_2897.html  Идеята е, че колкото е по-малко бебето, толкова по-незряла е храносмилателната му система и съответно по-чувствителна и на най-слаби алергени.  Цитат от статията: "Детският организъм, който имат предиспозиция и все още не е изградил силен имунитет, отреагира по-бързо и по-бурно на алергените. Въпреки, че има стандарти, какво може да се съдържа в детските храни, в някои от тях могат да се открият малки дози тежки метали, бактерии и т.н."
  Все пак всяка майка си решава и поема отговорността за своето дете, в никакъв случай не искам да звуча назидателно, просто давам информация. Колкото по-информирана е всяка майка, толкова по-адекватно решение ще вземе за детето си  Peace

# 663
   Привет от нас !
   Мисля си  другата седмица беба да опита малко каша пък да видим .
Момичета замразявали ли сте кърма ? Ние имаме известно количество ,и вчера реших да и дам ,но като че ли не и хареса и изхвърлих цялото шише ,има ли други бебоци като нас ?
  Замразената кърма променя вкуса си и доста бебета я отказват.

# 664
Mama Ivy Благодаря ти за отговора!Все пак се надявам по рано да ги преведат да не стане края на месеца,че как ще я караме.Да са живи и здрави бабите и дядовците на Ивон  Simple Smile

# 665
НОИ превеждат 2 пъти в месеца - първия вторник и последния четвъртък

# 666
  • Бургас
Аз ще захранвам късно след 6 навършени месеца.Сега е единственият момент в живота на нашите деца в който можем да подпомогнем имунната им система.Каши,плодове и зеленчуци ще има да ядат цял живот.
Нека не забравяме,че техните организми са все още в процес на развитие едва след 6м вече имат необходимите ензими за разграждането на храната.
Също е известно,че след 3г възраст ензимът който спомага разграждането и усвояването на прясното мляко изчезва затова не ги лишавайте и от адаптираното мляко.

Дъщеря ми е кърмена до 1г,а до 3г вечер пиеше АМ.

Всеки родител сам си решава,но защо трябва да вървим срещу природата и да насилваме нещата.

# 667
Това, че го захранваш, не означава, че спираш да го кърмиш или да му даваш АМ. Основната храна на детето до годинка си остава млякото.

Тук ни засипват с информация още от бремеността - за кърмене, за захранване, за ваксини........ абе абсолютно всичко. Та вчера ми дойде една брошура с първи стъпки за захранването. Не обичам да пиша дълги постове, затова ще гледам накратко да ви кажа какво пише.
Всяко дете е различно и само показва кога е готово да опита друга храна, но това трябва да бъде след навършени 4 месеца. Захранването става между 4тия и 6тия месец.
Има изброени няколко признака, по които може да разберете това:
- ако детето иска повече мляко от нормалното
- aко детето си смуче палеца или слага разни неща в устата си
- ако детето издава мляскащи звуци
- ако детето проявява интерес към вашето ядене и следва лъжицата от чинията до устата ви
- ако детето ви се буди често нощем

Ако има поне два от тези признака, значи детето е готово да бъде захранено.
Захранването трябва да бъде постепенно, ако детето не хареса дадено ядене, не трябва да се насилва, а да се остави и да се даде на другия ден например.
Най-добре е първо да бъде захранено с каша - 2-3 лъжици. Може да се добави в млякото. Ако бебето реагира добре на кашата, може да продължите с пюре - картоф, морков, круша, банан, карфиол. Ако реагира добре на тези вкусове, вече може да разнообразите с нови или да смесите няколко неща. След 6-тия месец се въвежда месото, яйцата, рибата.
Може сами да си приготвяте пюрета, но не бива да добавяте сол или захар.
Зеленчуците не бива да се варят в много вода и много време, защото губят добрите си качества. Най-добре е ако се варят на пара. До 8-мия месец храната трябва да се дава под формата на фино смляно пюре.
Има храни, които не са подходящи преди навършени 6 месеца:
- глутен (продукти, които се приготвят с брашно)
- нитратни продукти като спанак, цвекло

Храни, които не са подходящи преди навършени 12 месеца:
- мед
- зеле, праз, лук
- храни за възрастни, като готови продукти супи, бульони

Има и схема за захранване.
Първата седмица се дава пюре веднъж на ден между две нормални хранения с мляко. Първия ден се започва с 1-2 лъжички, втори ден 2-4 лъжички, трети ден 2-5 лъжички, четвърти ден 5-7 лъжички, пети ден 7-10 лъжички, шести ден 10-15 лъжички, седми ден 15-20 лъжички.
Лъжичката не трябва да е препълнена, трябва да се дава спокойно, не да се бута в устата насила.

Аз мисля да следвам знаците на детето и да кърмя докато мога. Написах ви горната информация, защото мисля че ще е интересно и полезно за вас, въпреки че вече сигурно повтарям някой.

# 668
Marieta, много ми хареса сравнението ти с гръмотевичната буря. Рано тази сутрин и нас ни връхлетя. За липсата на апетит по време на кърмене на зъбки съм чувала, че е възможно да има, както и чести "гръмотевични бури". Може и скоро да има зъбче.

# 669
Изразила съм се неточно. Имах предвид липса на апетит по време на никнене на зъбки.

# 670
Зъбчетата са две и почти са избили. Такова акане му удря, че не мога да смогна на памперси. Батко му също ги изкарваше по две наведнъж и пак по същото време. Гърдите ми са на камък, въобще не се сеща за ядене. Притеснявам се да не ми намалее кърмата така.
Колко ли време още ще отнеме докато избият тези зъбчета  Confused? Иначе пък проблеми няма никакви - нито температура, спи си добре, нощем се буди рядко, само вечер малко трудно заспива, но те всички бебета са така.

# 671
e.damyanova, и аз го издирвам този хип, но за сега без резултат. Мисля, че млякото е това, но да си кажат момичетата които го ползват.

В сайта на хип намерих списък на градове и магазини в които се предлагат техни продукти, дано да ти е от полза.

# 672
  • Варна
Това е млякото,писах на Елина. Но това е новата опаковка, старата е розовата. Може просто да не са приключили със старата и затова да го няма новото.

# 673
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=226745217362292&set=o … ype=1&theater molq vsichki mami da glasuvat za tova sladko bebence kato kliknat na linka i haresat snimkata ,blagodarq predvaritelno
 Simple Smile

# 674
Здравейте майчета априлчета, чета ви редовно ,но не пиша, защото родих преждевременно януари, вместо Април. В развитието с обаче децата ми - майка съм на близнаци вървят с вашите и затова съм тук.
Включвам се по темата с  АМ HIPP.
e.damyanova - този ХИП на снимката е новият вариянт на старият розов ХИП. ОТ 3 дни съм на вълна издирване на старият розов..и след като не намерих, звъннах на представителството им и получих отговор , че вече ще има този, който бил по-близък до майчината кърма. Днес взех от него, още не сме го опитали. Жената , с която говорих по телефона каза ,че е по-редичък от предишният и сигурно децата ще усетят разликата. Аз само дохранвам с  АМ, основно сме на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт