АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 224
  • 714
  •   1
Отговори
# 645
Здравейне мами!
Днес бях на пазар,търсех каша с елда,но не намерих,купих на ХиПП оризова без захар и също Baby's First Pap с пробиотик.

Не съм тръгнала да захранвам,но ще сме на път много време и взимам с нас за всеки случай.
Също търсех памперс гащички,имаше само на Либеро и бяха № 5 от 10-14 кг.Пробвах,стават ни.На самата опаковка видях,че има и по-малки от 7 -12 кг.
 И да ви похваля кавалера Джо.Пътувах ме с градски транспорт,автобуса беше хем със стъпала ,хем с парапет по средата на вратата,със зор се качихме и на слизане аз нещо се запънах на вратата,Джо вече беше долу,уплаши се,че автобуса ще тръгне и количката ще остане вътре е че сме щяли да тичаме след автобуса се провикна с призив:"Хора,няма ли кой да помогне на моята мама?" И така,благодарение на него бяхме спасени. Laughing

Хубав ден на всички!  bouquet

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 15:12 от big mamma

# 646
  • София
Браво на Джо!!! Ама, тя тази ситуация си е направо за притеснение, добре че е запазил хладнокръвие - ще стане страхотен мъж от него!!! Видях ги и двамата с Криско във фейсбук и с тати, ама големи са сладури!!! Ако случайно не се чуем, лек път и да ни донесеш някоя хубава снимка от там!!!

# 647
Браво на Джо!!! Ама, тя тази ситуация си е направо за притеснение, добре че е запазил хладнокръвие - ще стане страхотен мъж от него!!! Видях ги и двамата с Криско във фейсбук и с тати, ама големи са сладури!!! Ако случайно не се чуем, лек път и да ни донесеш някоя хубава снимка от там!!!

Има повече снимки с татко в албума на априлки в снимка.бг

Мерси за пожеланията!  bouquet

# 648
Хелоу! Simple Smile

Не съм се разписвала тук доста отдавна - фейс-а е много удобен за бързащи. Simple Smile
Да споделя тук - вчера бебо опита сок от ябълка и днес имаше едни ситни пъпчици по гърдичките, но си мисля, че го претоплих през ноща. Ще спра със сока за сега и ще изчакам няколко дни - да видим.
Днес четох дневника на дъщеря ми и с учудване се сетих, че съм я захранила с плодово пюре. Ябълка, морков и още нещо (не се сещам какво  Embarassed). Това е било по съвет на педиатъра. За щастие до момента нямаме проблеми с храненето и стомаха. Изчетох доста теми в нета, които отричат сока. А именно това ни препоръчва педиатъра...съвсем съм объркана.

# 649
И трите ми деца захранени със сок от морков и после ябълка рано по съвета на педиатрите и трите ми деца имат алергии.Затова Криси ще види сок след годинка.

# 650
  • София
Jenny_, ако даваш сокче го разреждай!  Hug Hug Hug Аз се отказах да го правя.

# 651
big mamma, а откъде си сигурна, че алергиите са от захранването със сокчета?
Моят син също го захраних със сок от морков, засега няма никакви алергии.

# 652
  • София
Marieta, холандските лекари също ли препоръчват сокчета толкова рано?  Hug Hug Hug

# 653
  • Сопот, Пловдив
На мен ми е даван сок от втория месец и имам сенна хрема, която се прояви чак когато станах на 12 години, на сестра ми също й е даван сок от втория месец и няма никакви алергии. В никакъв случай не казвам на никой кога да дава сок или пюре, ама чак пък такава огромна звисимост между алергиите и ранното захранване да има...  newsm78

# 654
Здравейте и от мен. Отдавна не съм чела и виждам, че обсъждате захранването. Нашата ЛЛ ми каза, че последните становища на СЗО били, да се захранва с безглутенова каша и било доста различно от преди 10 години, когато Борко беше бебе. Честно казано, с оглед мнението ми за ваксините, СЗО не са кой-знае какъв авторитет в очите ми. Пък и кашата - с глутен или без, си е химически, или поне промишлено обработена храна. А сега е лято, по пазара във Варна има една сергия, на която продават български ябълки и круши, които очевидно не са третирани, предвид размера и външния им вид. Ние живеем извън града, имаме зеленчуци в градината, които дори не са торени. Честно казано, мисля да излъжа и да си захраня Ралица със сокче и 2-3 седмици след това, живот и здраве - с картофено пюре. Двете ми момчета са захранени по този начин и проблеми не съм имала. Педиатърката на Борко за съжаление се разболя и вече не работи, но е от старата школа. Та тя всъщност навремето ми каза същото нещо за алергиите, но по друг начин. Даваме храна, изчакваме до 7 дни, за да видим дали ще има алергична реакция. Ако не - нямаме проблем с тази храна и по схема продължаваме с въвеждането на следващата храна. Ако има алергия, спираме храната, която я е предизвикала и изчакваме известно време, за да въведем нова храна. Защото пък ако детето няма алергии, няма никаква разумна причина да го лишаваме от разнообразната храна, витамини, минерали и прочие, които пък в този сезон са пресни. Пък и честно казано, ваксините са доста по - агресивен алергизиращ елемент от сока от ябълка или круша, или пък от пюрето от картоф, морков и зеленчуци. Всички ние сме захранвани по "стария" метод и така сме си пораснали. Едни мои близки приятели така си объркаха голямата дъщеря. Която била започнала да яде кисело мляко, при което педиатърката вдигнала гири, споменала и тя СЗО и арменския поп, те спрели да й дават киселото мляко. И ефекта днес, е че при 3 години разлика от малката си сестра, тежи някакви си 2 килограма повече и практически не яде. Което също не е хубаво.
Извинявам се за дългия пост, понеже рядко пиша, за сметка на това съм досадна.  Joy

# 655
Мами, които давата АМ Хипп Комбиотик, Моля Ви кажете ми кое точно е вашето, защото, това което аз взех не е нито едно от тези.
http://zabebo.bg/products/bio-bebeshko-adaptirano-mlyako-hipp-1- … biotik%C2%AE-hipp

Нашата кутия е като последното, но не е БИО. Вече се опетох с тези млека  #Crazy
Доста скъпичко ми го дават в нашата аптека и исках да го поръчам по интернет, но нещо не мога да се ориентирам кое е Sad
Благодаря предварително!

# 656
big mamma, а откъде си сигурна, че алергиите са от захранването със сокчета?
Моят син също го захраних със сок от морков, засега няма никакви алергии.
Не съм сигурна,предполагам а и това,което изчетох в интернет съм на мнение,че ако нещо може да се избегне, да се избегне.

# 657
Здравейте,мамчета!Отдавна не съм писала,но в това хубаво време рядко се зъдържаме в къщи и до компютъра не се стига.Аз да си похваля детето,за сега е голяма кротушка спинка си,хапва.Вечер като заспи към 10 и сутрин 6,30-7.даже в повечето случаи я будим,или тя се събудила но си кротува.Малко проблем с лапането на ръчичките,но не иска биберон и това е.Купила съм всякакви видове,но не ще и не ще.Иначе е голяма сладуранка и вече се сме е с глас и обръща сама,за секунда не мога да я оставя ако не е в кошарата.На 8 сме на консултация и ще видим колко е пораснала.За сега сме само на мляко НАН сензитив.Ще видим сега дали ще каже вече да и давам друго,но и аз смятам че късното захранване е по добрия вариан.Всеки си решава,което смята че е добре за детето му.Отчетох се набързо,а сега едно въпросче.Вие кога получавате майчинството,т.е на коя дата и дали за всички е една!Сега вече трябва да получавам,че вече ми свърши изравнителния болничен(майчинство) и ми е интересно кога ще го получа.Надявам се да няма забавяния както ми беше до сега с болничния,всичко беше навреме.Това е от мен за сега,целувки за всички бебенца Hug  love001

# 658
  Момичета, проблемите от ранното захранване и даване на сокчета са само ПОВИШЕН РИСК от алергии и проблеми с храносмилането, т.е. ако бебето ви няма предразположеност към алергия или дадена болест, може и нищо да не му стане, но ако е предразположено, това ще усложни нещата  Peace Няма нищо, което да действа на 100% всеки организъм реагира различно, но представете си, че точно вашето бебе е от по-чувствителните? Няма как да го знаете предварително... Има и друго- времената, когато ние сме били бебета и сега са съвсем различни, околната среда сега е мнооого по-замърсена, храната не е така чиста и толкова богата на витамини, минерали, сблъскваме се с много повече облъчване, петролни продукти и т.н.. Затова и алергиите стават все по-актуални и се налага промяна в начина на живот и повече пазене от едно време. Затова според мен база за сравнение няма и затова са новите тенденции на захранване. Просто трябва да се нагаждаме към новите условия на живот.
  adelina81, очаквай забавяне на майчинските сега след последния болничен. Например, моя болничен свърши на 10.07, тази седмица получих парите за месец юли и останалото ще ми преведат най-рано края на август, трябвало да изчакат внасянето на осигуровките за юли... Оттам нататък вече започват редовни преводи  Peace

# 659
   Привет от нас !
   Мисля си  другата седмица беба да опита малко каша пък да видим .
Момичета замразявали ли сте кърма ? Ние имаме известно количество ,и вчера реших да и дам ,но като че ли не и хареса и изхвърлих цялото шише ,има ли други бебоци като нас ?

Общи условия

Активация на акаунт