48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 827
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Zdraweite,
Az samo da se zapisha i da kaja,che pak sme v Canada  Simple Smile

# 481
  • Лавал-Пловдив
za pampersite - az vzimam ot MAXI - tqhnata marka, kato gi hvana na promociq sa 19 dolara ka6on ot 164 br. razmer 5. Mnogo sum dovolna ot ka4estvoto. Kato se rodi Sami bqhme kupili Pampers - vse be6e mokur, propuskaha mu.

# 482
  • Калгари, Канада
Галче   Hug

desie111 , добре дошла!

То във всеки магазин е така, влезеш за едно нещо излезеш с десет  Twisted Evil
Аз все се заричам, че ще взимам само това, за което съм отишла, ама все се отплесвам.
Май най е зле като пазаруваме семейно, всеки слага в количката, луда работа. А най- евтино ми излиза като съм сама и нямам време, тогава тичам м/у щандовете и излизам от магазина за нула време.

# 483
Момичета, здравейте!  Wink

За дайперите да кажа, че аз съм най-доволна от Памперс. До скоро ползвахме 3ка, но от месец (Мишел е точно 11 кг.) вече сме на 4ка. Мисля, че при момичетата е по-различно от при момчетата.

Huggies съм пробвала веднъж, но след като се изпишкаше детето веднага замирисваха много странно и лошо. Мислех, че си внушавам, но и околните го забелязваха, така че ги спрях от употреба.

При нас има един магазин Nofrills. Там има много по-изгодни диилове от където и да било според мен и дайперите на Памперс често са на половин цена - 15 долара. Никога до сега не съм купувала дайпери на регюлър праис.

За Костко да кажа, че това е нашият магазин. Месо, яйца, сирене, кашкавал, прясно мляко, пробиотик мляко, кисело мляко, ядки, сушени плодове, замразени плодове, сириъли, подправки, колбаси (понякога), перилни препарати, лекарства(няма фармация, която да ги бие на по-ниски цени според мен) , зехтин.

Ходим задължително всяка седмица и купуваме доста неща на сейл. Имат много добри намаления постоянно. Примерно зехтин и прах за пране съм купувала само на сайл с 5 долара по-малко. Често излизам със спестени повече от 30 долара, което си струва. А и на регюлър прайс да се пазарува пак е по-евтино.  Heart Eyes

Да си кажа и какво ме занимава в последно време. Връщам се на работа през септември и Мишел тръгва на градина, та обиколих над 30 градини и се спрях на 2. Утре трябва да реша и да платя! Много сложно това с градините се оказа.  ooooh! Живи и здрави да сме е най-важно, а терзанията ми ще минат и заминат! Само дано Мишел свикне бързо, че иначе не ми се мисли!  Confused  

Редакрирам се, че пропуснах да кажа за Костко още нещо. От там пазаруваме брашно и бяло и черно. Черното им брашно е единственото, което до сега ми прави отличен хляб в машината без да прибавям бяло брашно!  Wink
А на края на годината ни върнаха някакви пари, които не помня колко точно бяха - около 150 долара май, та си набавихме нова членска карта! Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 06:13 от Jennie

# 484
  • Торонто/София
ето ме и мен
нещо напоследък хич не ми остана време да пиша пък вие сте изписали много
камбанка - наистина не остава - пожелавам ти всичко да мине много бързо и лесно!
mamamia - вие кога тръгвате да пътувате?
галче - от Costco си заслужава човек да си извади направо кредитната карта че поне има cashback  - ние ще сменяме редовната за такава другия месец
за вас незнам ама в нашето най близо Costco има бензиностанция и цените са направо супер - имам предвид че нашата кола върви само с premium винаги е много много по евтин там  Whistling

иначе за diapers ние все още сме на 3ка през деня и 4ка през ноща че да държат повече (младежа спи по 12-13 часа непробудно)и след като съм пробвала различни марки си оставам най голям привърженик на Pampers - най вече на Pampers Cruisers
Иначе и ние растем - последния път беше на 8м - 78см и около 9.5кг но досега сигурно е станал и повече
Jennie  - интересно ми стана да градините - става въпрос за daycare нали? На кои се спря и горе долу какво намери като цени - питам защото и нас това ще ни интересува в скоро време.... все още незнам кога
и друго щях да пиша ама вече не се сещам ... до скоро

# 485
...Маневрата, колко кила сте сега?

Ot няколко седmици се каня да отида в полилкиниката - всеки вторник иmа среща със сестри и нутриционист + mерене и теглене на бебоците, та другата съm си обещала най-сериозно да се възползваm и ще докладваm.

Сайта за чартърите до Истанбул е официалния на Ер Трансат http://www.airtransat.ca/fr/Home.aspx
А придвижването оттаm до Бг. още не сmе го пробвали, но от летището да автогарата е 15 кm, такситата са по левче на кm. + някаква начална такса, та това е нашия вариант. От Бг. ще ни резервират билетите. Кофти е, че най-ранния автобус, който наmерихmе тръгва от Ист. в 17ч., става все едно, че сmе сmеняли саmолета, но пък ни излиза несравниmо по-евтино за този период на годината.

За Коско да добвя, че оттаm единствено купуваm кренвирши и едни наденички, които стават страхотни на ББК-то.

# 486
booboo's mama, да, точно за daycare става въпрос. Търся само такива, които работят със субсидии, но на ето този сайт ги има всичкките градини и частни, и хоум дейкеър центрове, и такива, които работят със субсидии. Субсидираните са от около 45 до 75  долара на ден, а частните центрове са около 40 долара на ден. Хоум дейкеърз са около 25 на ден.

Аз хоумдейкеърз не съм гледала изобщо, защото там са в дома на чайлдкеър пръвайдъра и са 5 деца на различни възрасти отглеждани от 1 човек, върху който според мен няма как да се приложи нужния контрол от вън и той може да си прави кааквото на него му се стори ОК в ежедневието на децата.

В големите центрове са повече персонал, денят е структуриран, децата са подбрани по възраст. Товаа по-ми допада като вариант.

Гледах и частни преди да знам, че ще съм oдобрена за субсидии, защото те са по-евтини. Те са и с по-добри битови условия от субсидираните като цяло. Разбрах обаче, че ще получим субсидии понеже аз не съм работила една екстра година след майчинството и съм нямала доходи (по собствено желание беше това и защото шефката ми ми обеща договор за година по-късно, та аз реших вместо да си давам повече от половината заплата за дейкеър центрове да си остана у дома. Знаете за инфантс цените са над 1500 на месец.)

Та много трудно беше да намеря субсидирана градина на близо до вкъщи или до работата ми и всъщото време работеща с тодлъри (защото повечето работят от прискул нагоре, а тези, които имат тодлър руум най-често имат и инфант руум, от който си набавят тодлърите).

Първия тур на градините (30броя) направих през февруари и тогава всички казаха, че е нужно да се върна края на юни, началото на юли и че единствено могат да ме сложат на уейтинг листа им. На повечето места откровено си казваха, че листът върви много бавно и че няма да стане да има място за Мишел. Та избора ми се сведе до 6-7 места. На първото са 8 момчета и Мишел, което не става, защото искам да има и момиченца в групата. Второто е ОК всичко друго, но е в мазето на една църква и няма дневна светлина. Третото е на 5 метра от релсите на Гоутрейна и е много шумно, и т.н. Та все някакви компромиси се налага да се правят.

Днес съм пред изобра на 2 градини на отстояние 1 км една от друга и на 3 мин от работата ми, та поисках още 1 ден за размисъл. Обмислям учителките, дали говорят добър английски (защото някои не говорят никак добре), храната, детската площадка, стаята, контингента деца и т.н. много ми е дълъг списъка от критерии.

Примерно важно е според мен пейките, където децата се събличат да са извън стаята. Работила съм в градина и знам колко е неприятно якетата да им висят над гърбовете, докато се хранят, защото масите са съвсем наблизо до пейките. Или през зимата като влязат от вън мокри и каква вода става в стаята, или като идват родители да ги вземат или водят не могат да се завъртят на това малко местенце. Доста по-свободно и пригледно е ако са в коридора пейките.

Спирам, че мога реферат да напиша по темата!  Wink

# 487
  • Калгари, Канада
booboo's mama, в полунощ сме на летището, стискайте палци всичко да мине ОК, че днес ни е един калпав ден и всичко върви на криво.

Jennie, на мен ми беше много интересен последния ти пост. Ако ти се пише пиши още. На мен ми е странно защо нямат конкретни изисквания и стандартизация за всички детски градини. Или ако имат, то тогава защо се различават толкова поне в моите представи /говоря за държавните/.

Аз и друг път съм писала, че една от съседките ни има детска градина в къщи, води децата с нея да си пазарува, мъкне ги във всякакво време да кара и взима учениците, за които се грижи и т.н. Мисля, че дори и да и правят проверки, тези неща не ги гледат. 

# 488
  • Vaudreuil Canada
стискайте палци всичко да мине ОК, че днес ни е един калпав ден и всичко върви на криво.

Споко всичко ще е наред след полунощ е друг ден Simple Smile

А за детските градини това с пазаруването и други екстри могат да го водят "интегриране" ходи че оспорвай после Simple Smile Тук преди няколко години една учителка ги била извела да садят цветя пред къщата - та някакви младежи не могли да вземат завоя с колата и бяха помели едното детенце голяма гадост.

Мен лично много ме плашат тия извеждания на децата - особено като е една учителка пък и две да са - винаги може да и отмъкнат някое детенце и тя нищо не може да направи няма как да остави другите и да хукне да гони едното.

# 489
  • Торонто/София
mamamia - надявам се всичко да мине леко и много много приятно! Ще чакаме впечатления после...
Jennie - на мен ми стана интересно какво имаш предвид под частни - защото ми се струва че $40 на ден за toddler си е направо без пари. Там където беше Дани за беше $65 на ден (вече е $69) пък за infant е $89. Та ми стана интересно какво си намерила само за по $40. Иначе е много важно да се чуства добре Мишел където и да се спрете. Ти не беше ли писала че живеете около Don Mills/Eglinton, това не е много далече от нас и не съм мяркала такива цени... newsm78
Маневрата - и на мен ми е интересно как ще мине полета през Истанбул, че съм летяла с тях до Атина директно и беше кошмарно!

# 490
  • на последния етаж
Редовно ви чета, но мноого рядко пиша; всичко, което споделяте обаче ми е полезно. Ние още сме на вълна подготовка на документи, учене на френски... Решихме и да се отървем от имотите (ипотечни) преди всичко, та и с това сега се занимаваме.

# 491
[Маневрата - и на мен ми е интересно как ще мине полета през Истанбул, че съм летяла с тях до Атина директно и беше кошмарно!

Я дай повече подробности за ''кошmара'', поне да се настроиm, пък ако при нас всичко е ок - да сmе доволни  Mr. Green Това иm е нова дестинация и се надяваm да се постаряат поне в началото.

# 492
booboo's mama, наистина не се изразих добре  Embarassed. Трябваше да ги разделя на субсидирани и несубсидирани. Особено защото много от субсидираните са си частни сами по себе си, но са одобрени за усвояване на държавни субсидии. Много малко са общинските градини, които по същността си са държавни.

А относно цените примерно GRAYDON HALL CHILD CARE SERVICES IN DON VALLEY BUSINESS PARK, което е на DVP and Eglinton e 240 на седмица и това е най-скъпата несубсидирана градина, която аз съм гледала. Тя е буквално на 2 мин. от вкъщи (живеем на Wynford Heights Cres.) и е прекрасна градина.  В откровен разговор с директорката, тя ми каза, че разчитат на средно платежоспособни клиенти  и не се занимават със субсидии, защото не искат такъв контингент деца.

Разбира се, че има и много по-скъпи, но вероятно са съсредоточени в други райони и са насочени към по-заможни родители.  Money

Аз когато мислех да ползвам несубсидирана градина сметнах, че за нашия бюджет не бихме могли да плащаме повече от 1000 на месец, та само до тази цена съм гледала.

Преди ми се струваше, че има някакъв линк, където виждам цените на всички градини и мога да сравнявам  newsm78. Сега не го намирам! Някой, ако има нещо подобно под ръка, моля да сподели!

# 493
Здравейте!

Гледам, че за памперси си говорите.
Онзи ден пристигна някакъв талон на Памперс по пощата при мен.
Има някакъв код, който е валиден до 9/30/2011. Кода е:
GTGREWARDS4MOMS
Пише, че трябвало да се въведе на pampers.ca за да получиш 10 бонус точки.
Изобщо не знам за какво иде реч, но понеже преди съм виждала тук да си разменяте някакви кодове за памперси, реших, че може да е полезен на някой.
Също така има два купона за съответно 5$ и 6$ отстъпка за кашон памерси и мокри кърпички - валидни до 30 септември 2011. Ако някой ги иска - нека ми пише адрес на лични за да му ги пратя.

Ние пък наскоро се обзаведохме с известно количество многократни пелени и съм доволна. Мисля да си доушия още 20тина подложки и да преминем изцяло на многократни. Допълнително към това, нашият младеж се оказа много схватлив и го водя да си ака и пишка в тоалетната или мивката. Почти нямаме наакан памперс. Затова се въодушевих толкова и с многократните пелени.

# 494
Здравейте момичета много се извинявам, че нахлувам във вашата тема. Искам да ви попитам нещо, предстои ми пътуване до Ванкувър, съпругът ми е на конференция там и след дълго увещаване ме убеди и аз да акостирам на Канадска земя. Имаме 7 нощувки във Ванкувър DОWNTOWN, това са и много и малко дни за такъв космополитен град, и въпросът ми е какво си заслужава да видя къде да се разхождам, евентуално да ми да дaдете съвет къде да се храниме, интересен ли е CHINA town опасно ли е по парковете и улиците .
Въобще ако споделите с мен някой практически съвети за Ванкувър и Канада ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт