48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 819
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Vaudreuil Canada
МaНЕВрата аз така и не свикнах с кенгуро слинга ми беше по-удобен но пък късно си уших такъв... Сега се глася да си шия по-отрано. Ако решиш може да го вземеш кенгурото да пробвате и ако не ви хареса да върнете.

# 511
Маневрата, аз бях с кенгуро с Диди, 3-4 месеца се носихме така. Аз много държах да има опора и за рамената и за кръста, защото имам проблеми с гърба и бях взела ето такова:

# 512
Галче извинявай, че чак сега отговарям.
Не е задължително да се вършат двете неща едновременно. Аз започвам да кърмя Алек, като го усетя, че се напъва и започва да попръцква - спираме кърменето, водя го, върши си работата и после продължаваме.
Понякога се случва да му се ходи и не по време на кърмене. Иначе и ние се кърмим основно легнали - ти ни видя Simple Smile На мен също така ми е най-удобно. 5-10 мин след кърмене винаги пишка - това вече го научих и го водя, когато мога.
С времето той се научи, че откликвам на нуждите му и когато го заведа си знае за какво сме там и сам започва да си се напъва.
Първите няколко седмици, докато се нагодите един към друг е малко по-трудоемко, но започнеш ли да му хващаш сигналите - става много по-леко и между другото.

Ето една снимка от нас на плажа на Сен-Зотик:

# 513
Маневрата,
Допълвам последни данни по ЕГН-тата.
Ние вече сме с ЕГН номера.... Йеиии Simple Smile))))))

Това да се изкарат самите ЕГН-та в общината е най-лесната част!!!
Днес като отидох си пуснах заявление за Родствени Връзки, което ще послужи пред Социални Грижи (за парите за раждане). Незнам за другите, но обикновената поръчка е 5лв и отнема 1 седмица. Има бърза и експресна. С този документ, и бланките от Социалните се отива и се подават, както и нещо като копие на актовете (абе тази небеше много любезна и разговорлива).

Днес ходих в общината и една циганка.... пардон - ромка... ме моли да и попълня нейните декларация и заявление, защото неможела да чете и пише  Shocked .."Еми тооо рано се женим и неходим на училище". Питам я "Е, не ти ли пречи, как се оправяш?" ... "Пречи ми, ама не съм ходила на училище". Ама 4 чавета народила и не им знае датите на раждане. Мамка им циганска... а аз за моите деца се кумих да не взимам парите на държавата, че виж, то не било морално. Че тази циганка и за чистачка няма да става, ако трябва да си прочете на кои улици трябва да чисти... как източват парите на хората, които наистина имат нужда.... Ей, като хлебарки са...

Маневрата, аз взех на Evenflo от Walmart. Като материя много леко и Леа веднага заспива в него (за разлика от Виктор, който мразеше кенгуруто)

http://www.evenflo.com/product.aspx?id=253&pfid=1870

# 514
И нашия Алекс от вчера е с ЕГН Peace От община Варна казали на нашите, че и еднократната помощ могат да вземат с това пълномощно. Те изкарали удостоверението за родствени връзки (експресната поръчка била 10лв.), което било валидно 6 месеца (сякаш след 6 месеца аз вече няма да съм майка на децата ми #Cussing out). Ама в социални грижи се запънали, че искат моята лична карта, не можело копие, и въпреки пълномощните не се съгласили да изплатят помощта  Sad То и аз искам сама да отида да си я взема, ама никой не ме пита колко ще ми струва едно ходене ooooh!

# 515
А някой може ли да ми каже за каква сума става въпрос е тази еднократна помощ, защото се чудя дали изобщо да ходя да се разправям като отидем и ние  в Бг.

# 516
  • Vaudreuil Canada
Имам питане към родилите наскоро мами от Монреал - тези които съхраниха стволовите клетки в cells for life коя куриерска фирма ползвахте и доволни ли сте от куриера?

hifito за първо дете май е 250 а за второ 600 лева.

# 517
Ескориал, много хубаво семейсто имаш! Разкошни сте!  Hug

Дензъл, разбирам те как се чувстваш спрямо циганите, но аз имам приятелка канадка и тя се чувства точно така по отношение на имигрантите на социал, незнаещи и дума английски и ползващи какви ли не безплатни програми за себе си и децата си!  Wink

Момичета, дали не сме го коментира ли, не помня със сигурност, та да попитам. Какво мислите за електрическите далекопроводи? Точно до градината, която избрах за Мишел, се оказа, че има такъв. На 100тина метра е. А градината е в много хубав район с къщи и е в елементари скул. Значи хората си живеят там и децата си ходят на училище по адрес там?! Чудя се дали има някаква опасност. В момента нямам време да рисърчвам, но до колкото четох нямало категорични доказателства за вредата на тези далекопроводи! Вие какво мислите?  Confused

# 518
Mерси Шемет  Hug,

# 519
  • Лавал-Пловдив
http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/167399/
eto ni i nas na plaja na St.Zotique minaliq petuk.
Utre - Mont Orford

# 520

Jennie,
Днес гледах едно медицинско предаване, в което докторите отговаряха на такъв въпрос, зададен от зрител.
Казаха, че няма категорични данни за влиянието на електромагнитното поле върху здравето на хората. Установена е обаче повишена заболеваемост от левкемия сред хора, живеещи близо до стълбове с високо напрежение, но дали причината за болестта е негативното влияние на електричеството, не може да се каже със сигурност. В случая с левкемията имало и други фактори, които трябвало да се вземат под внимание, та причинно- следствената връзка не била доказана. Не е и отхвърлена.
Също коментираха, че източници на електромагнитно поле са и електроуредите в домакинството, особено електрическите радиатори. На практика никой човек не може да премахне изцяло този фактор на околната среда.

# 521
Хей, здравейте Канадски мами,

Привет от стара позабравена дружка! Аз отдавна не навестявам форума, но сега пак имам повод да се разписвам, та реших да намина да ви видя! Каролинка вече ме отписала от списъка на Канадските мами, че и сред тези, които чакате да се завърнат ме няма,  Crazy  затова не ще се завърна.  Mr. Green

Ивона е пораснала много, както и вашите сладури. Аз поддържам връзка и всичко знам! Чакам и Снежи да ми звънне тези дни, та съвсем ще се информирам за вашето житие и битие. Преди да попитате - не очакваме и не планираме второ в близко бъдеще.

И аз като една горда и напориста майка да се похваля - Ивона ходи на балет и вече има първия си трофей за първо място на международен фестивал. Първото място е за цялата трупа, не е само за нас, не сме задобряли още толкова.  Mr. Green
Мъчим ce да учим английски, но е трудна работата. Разбира, но трудно говори. Времето, прекарано в Бг има и своите минуси.

Най-новото около нас е, че вчера взехме перманентни визи за Australia и наесен ще се преместим по онези географски ширини! И сега се чувстваме както преди да заминем за Canada - в очакване на приятни емоции.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 16:59 от Gery R.

# 522
Здравейте момичета  Simple Smile
Аз не пиша много, но ви чета редовно.
Имам един въпрос може ли да ми кажете какъв бебефон ползвате и доволни ли сте, че съм в голяма чуденка какво да си взема  newsm78 а времето напредва. Благодаря ви предварително   bouquet
Лек ден

# 523
  • Торонто/Сливен
Geri, kakva priyatna iznenada! Hug
4estito za pyrvoto myasto - vse pove4e uspehi vi jelaya! Simple Smile
Kak taka ste se re6ili da otidete tolkova dale4e? Koga zaminavate - da se vidim predi tova, a?

P.S. Sorry za latinicata Embarassed

# 524
Здравейте момичета  Simple Smile
Аз не пиша много, но ви чета редовно.
Имам един въпрос може ли да ми кажете какъв бебефон ползвате и доволни ли сте, че съм в голяма чуденка какво да си взема  newsm78 а времето напредва. Благодаря ви предварително   bouquet
Лек ден

Mиналата седница купих най-евтиния  в mагазина, който ни бяха подарили и за сина mи преди 7 години...

http://www.safety1st.com/can/eng/Products/For-the-home/Monitors/ … tal-Clear-Monitor

Mерси за вклУчването по кенгурувския въпрос, не знаех, че иmало по-евтини от 30$  Hug

Общи условия

Активация на акаунт