Дюкан показва най-добре как да се подготвим за море - 252

• 55 692
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, имам едно замисляне относно лунния ден. На 15/06 е пълнолуние. Но пълнолунието настъпва в 23:14:37. Та се чудя кога да си правя П ден? В сряда или четвъртък newsm78

# 91
  • Лутаща се
Момичета, имам едно замисляне относно лунния ден. На 15/06 е пълнолуние. Но пълнолунието настъпва в 23:14:37. Та се чудя кога да си правя П ден? В сряда или четвъртък newsm78
Според мен на 16-ти, в четвъртък. Поне аз така мисля да направя.

# 92
  • Плевен
svetlana_78, според мен е добро количество това, не е много. Порцията трябва да съдържа ~ една шепа зеленчуци и не по-малко от една длан мръвка.

veroni76,  мисля, че е редно да правиш в четвъртък лунен ден, защото се броят 24 часа от началото му!

Ето една полезна статийка - за трета и четвърта и кой каквото иска да си отбере от нея!http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=280

# 93
svetlana_78, според мен е добро количество това, не е много. Порцията трябва да съдържа ~ една шепа зеленчуци и не по-малко от една длан мръвка.

Благодаря!  bouquet Така вече се ориентирам! Много полезна информация! Grinning

# 94
  • София

В четвъртък.

В този ред на мисли... аз днес след като най-старателно си хапнах за обяд рибка на скара + айрянче, и доволна, че и за вечеря съм приготвила риба, та ще изкарам хубав П-ден, се усетих, че съм закусвала с руло...с тиквички  Rolling Eyes... Мно'о съм проста, беее  ooooh! Явно днес ще имам ПЗ рибен ден, а утре П ден, ама... От тая диетка мозък не ми остана, ей  Laughing

svetlana_78, добре дошла и успех!!!

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 15:47 от desitka*

# 95
  • Плевен
Един цитат от Николекса за порцията зеленчуци:
Зеленчуците нямат ограничение по принцип,даже точно сега на последния чат в сайта му пак имаше въпрос за това - без ограничение.Обаче аз си имам такова.
Синът ми беше в първи клас ,когато им дадоха от училище едно книжле с картинки- "Как да се храним правилно".Използват се размера на ръцете за да се дадат правилните дози. Та "правилната" чиния трябва да съдържа  - един юмрук протеини,половин юмрук нишестени и две шепи салата 
Нали искам да се науча да ям правилно реших да ползвам и аз юмручетата     за мярка . Нишестени не ям,т.е  половиния юмрук стана веднага протеини ,т.е общо 1.5 юмрука П  , все пак тия калории трябва да дойдат отнякъде,да се намаля много енергийния прием не е добра идея,защото отслабването със сигурност ще се забави и тялото ще страда,пък на мен целта ми е да му дам пълен конфорт и спокойствие за да не вземе да си отмъщава след това.Двете шепи салата смених с 1 шепа , гледам на око всъщност обемът на зеленчуците да не надвишава обема на протеините.Няма никакъв проблем ако си изям и двете шепи зеленчуци,задържа се повече вода, която си изтича още през първите дни на следващия протеинов цикъл, но съм забелязала,че след хапване на повече зеленчуци не мога да си изчакам часа на хранене,гладът идва много по-бързо, пък една от моите цели е да се науча да се храня в определени часове с горе- долу определени количества и да сложа карай веднъж завинаги на хаотичното хранене.След многото диети съм направо алергична към глада и когато си хапна повече салата за момента ми е хубаво ,но после не се чувствам конфортно,затова съм си наложила тази мярка.Освен това всички по-въглехидратни зеленчуци,всъщност всичко дето не трева    или зелено ги ям между 17-17.30 часа, което за мен е последното ядене. Тяхното количество е половината от това на треволята     

Това всичко обаче си наложих постепенно,първите месеци ядях доста по-хаотично и като часове и като количества,просто тялото трябва да се учи бавно и с мярка,стресът в каквато и да е форма не е желателен.

# 96
  • Испания
За количеството зеленчуци от книгата  smile3529:

"РАЗРЕШЕНО КОЛИЧЕСТВО ЗЕЛЕНЧУЦИ

По принцип количеството не е ограничено. Препоръчвам все пак да не се преминават границите на здравия разум само защото няма ограничение. Познавам пациенти, които се настаняват пред чудовищно количество мешана салата и дъвчат, без да са гладни, както се дъвче дъвка. Внимавайте с това изкушение, зеленчуците не са толкова безобидни, яжте, докато задоволите глада си, но не повече. Това предупреждение впрочем не отменя принципа за количествена неограниченост, който лежи в основата на плана Протал.
   Колкото и да погълнете, ще продължите да слабеете, но по-бавно.
   По този повод трябва да ви предупредя за една честа реакция, която се наблюдава при прехода от ударния режим към подобрения със зеленчуци протеинов режим. Много често през първата фаза отслабването е било светкавично, а после, с въвеждането на зеленчуците, кантарът сякаш замръзва и стрелката спира да слиза, дори като че ли леко се покачва. Не се безпокойте, не сте сбъркали пътя. Какво всъщност става? През ударната фаза ограниченото само до белтъчини хранене дава тласък на мощен хидробежен ефект, който не само стопява резервните мазнини, но и прогонва голямо количество застояла в организма вода. Точно този двоен ефект обяснява значителния спад в теглото. Но щом зеленчуците се прибавят към белтъчините, изкуствено прогонената вода отново насища тъканите, което пък обяснява неразбираемия застой. Истинската загуба на тегло, свързана с топенето на мазнините, продължава, макар и намалена от въвеждането на зеленчуците, но тя е скрита зад водата. Малко търпение - щом дойде редът на протеиновия режим, водата отново ще бъде изхвърлена и ще открие истинското ви тегло. Знайте все пак, че през смесения период, който ще продължи, докато постигнете желаното тегло, главната роля ще се изпълнява винаги от режима „белтъчини без зеленчуци". Така че не се учудвайте, когато забележите, че теглото ви спада стъпаловидно - скача надолу с чистите белтъчини и се задържа на едно място със зеленчуците."

ArhMihHug

# 97
Според вас проблем ли е и ще се наруши ли много режима, ако си спазя лунната диета както трябва?Само на течности Rolling Eyes

# 98
Благодаря, момичета! Безценни сте! Знаех си, че търся съвет на правилното място:hug:

# 99
  • Испания
Според вас проблем ли е и ще се наруши ли много режима, ако си спазя лунната диета както трябва?Само на течности Rolling Eyes

Да! Лунуването и режимът на Дюкан са несъвместими.  Naughty Когато момичетата споменават тук лунния ден, се има предвид, че в него правят чист протеинов. Става въпрос най-вече за четвъртия етап на режима.

Ето една полезна статийка - за трета и четвърта и кой каквото иска да си отбере от нея!http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=280

И бих добавила: като четем, да си отваряме очите на четиринадесет!

Цитат от статията:
  "• Макароните, спагетите, юфката, оризът и хлябът, без значение дали е бял, пълнозърнест или ръжен, са храни, които е желателно да се ядат 6 пъти дневно, без да прекалявате в количеството."  Shocked Shocked Shocked

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 16:17 от smileys

# 100
  • Плевен
EmiliT, не прави тази грешка! Нали си тук на режим на Дюкан - каква водна диета!?! Даже нашият лунен ден е на чисти протеини, не на вода! Умната, хей!
А, Смайлс е отговорила вече!   bouquet
Кой питаше за зеления чай? Моят е зелен чай плюс мента - сигурно затова не ми повлиява заспиването вечер, а и го изпивам сутрин или до обяд!

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 16:08 от ArhMih

# 101
Благодаря ви за отговорите!
На мен утре ми се пада 5ти П ден-какво ще ме посъветвате (заради лунната) да изкарам още два П или  един ПЗ и в четвъртък пак П или пък изобщо да не се захващам и да си карам само на Дюкан?

# 102
  • Испания
На мен утре ми се пада 5ти П ден-какво ще ме посъветвате (заради лунната) да изкарам още два П или  един ПЗ и в четвъртък пак П или пък изобщо да не се захващам и да си карам само на Дюкан?

Във втора следвай схемата, която си избрала. По-горе писах, че тук се споменава фазата на луната от четвъртофазничките.

# 103
  • Лутаща се
В коя фаза си?
В първа и втора фаза е препоръчително да не се нарушава избраният от теб режим, не се обръща внимание на фазата на луната.
Едва в трета фаза е допустимо да си съобразяваш П деня с луната, дори и тогава не се прави лунна диета, не бива да си само на течности.
Ако искаш да спазваш лунна диета, ОК, никой не те спира. Но при това положение не си на Дюкан.
Избери си едно от двете и не си побърквай тялото и метаболизма.

smileys, изпревари ме.
Макар че май преливаме от пусто в празно  #2gunfire

# 104
Момичета, никога не съм се ограничавала в зеленчуците по време на Дюкан. Мисля, че достатъчно си гладуваме и без това, така че не виждам смисъл да броим доматките и краставиците.  Mr. Green
Е, прав е човекът, че не трябва да се изяждат промишлени количества, но те протеините и без това убиват апетита, така че на кой ще му се ядат конски дози зеленчуци...?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт