Свободни боеве - ММА

• 13 653
  • 121
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
Arayа - кик бокс е едно, свободни боеве съвсем друго. В свободните боеве се бият хора от различни школи, например боксьор със сумист. Затова според мен няма и школи - трябва да се биеш, независимо кой стил.
 За травмите - професионалните свободни боеве забраняват единствено удари в очите и слабините, бият се, докато единият не се откаже, позволено е да биеш противника дори да е паднал(поне аз така знам, ако греша - поправете ме). Друг е въпросът, ако е паднал и не може да си каже, че се предава... Според мен е много жестоко и не е особено подходящо за деца.

Не ми обяснявай ти на мене, била съм на какви ли не състезания и продължавам да ходя.  Wink
Свободните боеве са много близки до Тай бокса.
Виж, че не са подходящи за деца- съгласна съм, но само в частност гореизброените. За всякакви други бойни спортове съм за!

# 16
  • София
Според мен темата е пързалка с някаква рекламно-проучвателна цел.
Но тъй като засегна темата, та да си кажа. На мен лично "свободни боеве" и "дете" са взаимноизключващи се понятия. Случайно мярнах някакви репортажчета с нашенски участници в този спорт и не останах очарована от вида и изразяването им. Хайде, да кажем, че не им идва дар-слово, ама някак не ми хареса начинът, по който гледат, буквално израженията на лицата им не им допаднаха. Съвсем категорично не би записала детето си на такъвв спорт. Колкото до аргумента за престижност, направо не мога да го проумея. Мерси от такава престижност, бих казала аз! Каквито и правила да има, каквато и безопасност, от толкова удари по главата, направо не ми се мисли какво се случва с такава деликатна материя като мозъка. Колкото и да се твърди, че било безопасно, дълбоко се съмнявам дали изобщо мозъкът се възстановява напълно от травмите.

# 17
Ама запиши го детето, лошо няма...
После идва ред и на залаганията....и на някой чичко, който ще си го "купи" за да му изкарва парички...
Действай, чудесно развитие за дете е това. )

# 18
Благодаря ви за информацията и съветите. Сега разговарях  с един колега, който се оказа в час с тези неща и действително е така - в ММА има хора със всякакви бойни изкуства и техники. Т.е. трябва да избера приемрно самобо или кик бокс и в последствие ако иска разбира се, да участва в ММА боеве.

Мирама, а ти какво развитие за детето ми предлагаш? Народни танци, Нов български, чиновник в банка и хиляда лева заплата ли? Мерси.   Naughty А и чичковците дето купуват не са ли при дъщерите? Нещо се пообърка ми се струва Wink

# 19
Мирама, а ти какво развитие за детето ми предлагаш? Народни танци, Нов български, чиновник в банка и хиляда лева заплата ли? Мерси.   Naughty

Joy Joy Joy   Евалата, мацка! Направи ми деня!  Peace

# 20

Мирама, а ти какво развитие за детето ми предлагаш? Народни танци, Нов български, чиновник в банка и хиляда лева заплата ли? Мерси.   Naughty

Joy Joy Joy   Евалата, мацка! Направи ми деня!  Peace

Ами не знам какво смешно има, както и ти не знаеш аз как съм живяла и през какви трудности съм преминала. Слава Богу, нещата сега за мен са различни и много по-добри и ако не друго, то поне се научих на някои неща. Така че, хайде моля ви да си спестите житейските съвети. Благодаря. Иначе приемам мнения всякакви, но не и подигравки.

# 21
И ще изпратиш детето си да го млатят като чувал с картофи с единствената идея, че ще взема повече пари ли.... ooooh!
И, Мирама, не се е объркала, даже хич, чичковците не са само при дъщерите, но след като не си разбрала това от едно изречение, едва ли ще го разбереш и от 10 000 такива!

ПП Тия свободни боеве ми заприличаха на ония кучешки боеве дето ги даваха по тв, ама пък може и аз да не съм разбрала, т.к. наистина не съм запозната в детайли с това чудо "свободен бой" и какво точно означава, освен, че те бият, а ти получаваш пари и престиж на боксова круша....

# 22
MamaRali85, оооо, не, не съм се объркала и то никак даже.
Но явно хич не си запозната с това, в което искаш да вкараш детето си.
Да, в този "спорт" има луди наддавания, повечето "бойци" ги притежава някой, който ги и лансира. Иначе ще ги спукват от бой, и няма да получават и един лев.
И така голям процент от парите, които печелят, всъщност отиват при някой друг. Защото той дава парите им за тренировки, включва ги в боеве и т.н.
Вземи се позапознай как стоят нещата, пък тогава обяснявай, кой, кого купува и дали се отнасяло само за госпожичките.

Tumba_lumba, те и за ММА даваха по телевизията и то мнооого добър репортаж. Същата работа като с кучетата е...само дето тук са хора, иначе принципа е същият. И пак са незаконни всичките тези залагания.

# 23
Колкото парички вземат ги дават за подготовката си. Храненето за тези бойци е много важно. Стъкито и Юлияна в събота бяха на Горещо при Венета Райкова и той каза че единственото което е забранено е бъркане в очите и удар в слабините. Направете си сметка как ще се прибира след всеки мач вашето дете. Що за лудост е това? Shocked

# 24
Тумба_Лумба (ама и сватбарски ник ей...), пийни вода и се успокой на първо време. А после, помисли, че не е задължително да ти "бъхтят детето като чувал с картофи". Може то да бъхти, нали Wink

А това с "притежаването" и "залозите" направо ме разби... Спокойно и аз съм гледала видео филми на тази тематика още от епохата на ве-ха-ес-ките...  Но исакм да ви кажа нещо друго. Проблема си е изцяло във вас. Вашият начин на мислене е обременен - от спортния мениджър, до шефа ви, всеки иска да ви прецака и обере. Е няма как д ави се получат нещата така. Сори.

# 25
И стига с това законно - незаконно.... кой е забогатял тук законно?!  Дайте ми пример....  newsm78

# 26

Мирама, а ти какво развитие за детето ми предлагаш? Народни танци, Нов български, чиновник в банка и хиляда лева заплата ли? Мерси.   Naughty А и чичковците дето купуват не са ли при дъщерите? Нещо се пообърка ми се струва Wink

Да, пък да го направиш платен бияч е супер.
Ползвали се с уважение  ,глупости  Whistling

# 27
Чудя се само, защо продължавате да се опитвате да и наливате акъл на авторката. Като иска да и прибиват детето, понеже така ще взима повече пари, нека така да постъпи. Нейно родителско право е. Редно или не, няма смисъл да дискутираме. Жената или има комплекс за малоценност или болни амбиции, породени от собствени неосъществени мечти. Най-доброто за детето било да го бият, ама да има пари. Ок. Успех!

# 28
Тумба_Лумба (ама и сватбарски ник ей...)...

Ами може да ми предстои сватба, знайш ли Wink ... Не съм коментирала ника ти, а и след тия ти писания бих казала някои неща, но ще взема да се успокоя и да пия една вода, белким ми мине.... Peace Laughing ...

ПП Редактирам се, защото, всъщност какво ме интересува, детето си е твое, прави каквото щеш!

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 15:14 от Tumba_lumba

# 29
И стига с това законно - незаконно.... кой е забогатял тук законно?!  Дайте ми пример....  newsm78

Не ти е лесно хич... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт