Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 101 538
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • София
това е учебнка, който дачита беше дала, някакъв линк, от който се сваля учебника, 50-60стр. Wink

# 301
Да ... но в този учебник не си спомням да съм чела за специални бои. newsm78
Това , което съм чела аз е , че се използват трайни бои ... също така при порьозните коси количеството боя , която  се използва е повече , защото тези коси  поемат повече боя. Peace

# 302
Да няма няколко различни "учебници"?  newsm78

a.l.e.n.a, аз те попитах за твоя, а не за този на Аня.

dachita, и аз така знам.  Simple Smile

# 303
  • в 1001-та нощ
аз поясних от къде е линка и къде е написано

Цитат
2. ПОСТПИГМЕНТАЦИЯ:
За боядисване с добро фиксиране и дълготрайност на цвета при много шуплеста коса.
Метод:
•   Прилага се съответната боя от сериите Yunsey-Color или Plus-Color, тъй като тяхното фиксиране е толкова по-силно, колкото по-шуплеста е косата.
•   Масажира се за равномерно разпределение на боята.
•   Време на действие от 10 до 20 минути без затопляне.

Практически случай:

Клиентката има основен цвят светло кафяво (5) при корените и косата и по краищата светло русо (8 ). Желан цвят 7/35 тициан пясък (червеникаво златисто русо).

•   Нанася се боя 7/35 смесена с оксидант 6% (20vol.) само върху корените. Общото време на действие се запазва 30 минути.
•   След около 25 минути боя 7/35, смесена с оксидант 9 Vol., с нанася по дължината на косъма и по краищата. В зависимост от шупливостта може да се наложи добавяне на ¼ от съответната основа.
•   След 30 минути косата се изплаква и измива.

цитатът е от мнението на Аня => http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539350.msg17010017#msg17010017 посочих го в едно мое мнениемоето мнение - за което писах =>http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=590115.msg19146645#msg19146645

# 304
Това са трайни бои , каквито всяка марка предлага. Peace

Yunsey-Color   - "Серията крем-боя YUNSEY COLOR предлага цялостна цветова гама за боядисване на коса с щадяща формула, която съдържа LIMNANТHES ALBA и ПШЕНИЧНИ ПРОТЕИНИ. Косата става изключително красива, искряща и с чист блестящ оттенък, мека и лесна за оформяне и копринена при допир. Резултатът е идеално покриване на белите коси и напълно равен цвят.Това са бои, които нямат или имат само един допълнителен оттенък (естествен цвят, пепел, златист, и т.н.)"

Plus-Color - "Специалната формула на боите PLUS COLOR, състояща се от два различни оцветяващи компонента, позволява те да се използват като боя за трайно боядисване и като нискоамонячна боя за коса за боядисване “тон в тон”.
С внимателно подбрания състав на крема, съдържащ LIMNANTHES ALBA, както и ниското съдържание на амоняк, боите PLUS COLOR са козметична крем-боя, която щади, предпазва и хидратира косата.

Всички номера цветове от тази серия са с два допълнителни нюанса."

И двете бои покриват белите коси до  100% в различна степен на наситеност,  като PLUS COLOR може да се използва  "и като нискоамонячна боя за полутрайно боядисване със специалния оксидант (2.7%)"....... но "Смесва се в съотношение 1+1 със специален оксидант PLUS COLOR за получаване на същия тон или освежаване на нюанс. Ако целта е да се покрият бели коси над 30%, трябва да се добави основа за покриване на бели коси YUNSEY, съответстваща на основния тон.

Аз лично ,ако реша да потъмнявам трайно косата си бих използвала коректор/ интензификатор - златист, оранжев , червен/ или един тон по-тъмна боя / без нюанси / , преди да нанеса цвета , който желая .

Важно уточнение е : при довнасяне на пигмент на естествено бяла коса се използва един тон по- светла боя и след това цвета , който желаем .... а при потъмняване на блондирани , изрусявани коси , косите първо се намазват с боя ,един тон по-тъмна от желания и след това цвета , който сме избрали.   

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 00:54 от dachita

# 305
аз също четох за първи път за такива бои в учебника за боядисване на юнсей; явно тази марка има, вероятно и други имат  newsm78

Аз те попитах какъв учебник имаш и дали случайно този така наречен учебник не е ликът който аз ти бях пратила, та да взема да прочета отново какво пише там, а ти ме пращаш да чета какво е писала Аня  Rolling Eyes

За първи път чувам за специални бои за порьозни коси и явно такива няма.

# 306
  • в 1001-та нощ
да, Аня бе пояснила, че линкът е от учебника за боядисване на Юнсей, думите ми бяха на база на този линк, цитата и поясненията в него

пиша го вече за 5 път и това увъртане в тази тема ми се вижда абсолютно беззсмислено, спам и не по темата

ако имаш желание - прочети цитата - до сега да го беше прочела 5 пъти, вместо да питаш едно и също 5 пъти, ако искаш прочети учебника, който имаш, можеш да ползваш и търсачка по думи, ако не ти се чете целия

ако искаш вземи от Аня нейния учебник - да ги сравниш

не разбирам защо 5 пъти спамиш с 1 и същ въпрос, при все, е отговорът е само 1 и гопиша 5 пъти вече - четох линка на Аня, цитирах линка на Аня, тя е пояснила, че е от учебника на Юнсей  Peace

# 307
Аз пък разбирам прекрасно какво пише Алена и аз се чудя какво е това такова голямо увъртане  ooooh!

Също така разбрах прекрасно какво искаше да каже с примера си за порьозните коси при афро-расата.Идеята и беше/поне така мисля/,че техните коси имат такива "качества" без да са боядисвани или изтощавани допълнително,просто са такива  Peace

Аз за пореден път прескочих вземането на така бленуваната ми Фармаколор  Laughing и пак ще се боядисвам с масовка от супер маркета.Но тъй като този  път ще съм без блондор,а резултатите без блондор при мен винаги са тъпи и оранжеви  Laughing си взех Арома Интенз с 12% оксидант.Прочетох,че давала доста добри резултати ,надявам се,че ще е по-добре от 9-ката,а и цената и беше направо смешна  Crazy И без това съм за голямо подстригване тази седмица,та няма значение какво толкова ще и стане на косата ми,предполагам,че все ще е по-добре от блондор плюс боя.По-късно ще се включа с резултат  Peace

# 308
elfi4ka, наистина суперизсветляващите имат ефект на блондор+боя... боята така или иначе пада, та за предпочитане според мен е да си обезцветен със суперизсв отколкото с блондор...   Peace

някой има ли който се е боядисвал със суперизсветляваща професионална, само че смесването с оксиданта 12% да е било 3:1  newsm78 това за много тъмни коси ли е предназначено и аз ако си го направя 2:1 сигурно ще стане пак? – боята ми е vitality's

# 309
  • в 1001-та нощ
елфичка  Peace

Блонди - мисля, че за по-голямо изветляване се слага повече оксидант  newsm78 , но все пак считам че е по-добре да се спазва предписанието на опаковката, защото за да протече целият процес до край е нужно опр. количество активни единици, които се освобождават при смесването на окислителя и боята и ако не са в съответната пропорция - няма да достига  newsm78

затова аз лично за себе си бих се придържала към предписанието или поне ще се отклонямалко, но ако зная защо и какво целя с това - иначе  Hug производителите/химици си знаят работата и са го предвидили по най-добрия начин newsm78

на твоята опаковка какво пише и какво целиш  newsm78

# 310
  • София
Аз съм увеличавала количеството оксидант (в повечето случаи така правя, смесвам почти в съотнощение 1:2.5 а боята е за 1:2) с цел по-добро отваряне на косъма, че ми е тъмна. Но съм забелязала, че сложа ли повече, едно, че няма смисъл и друго, че гори скалпа.

# 311
Здравейте, отдавна чета темата и е много полезна.  Grinning Имам следният въпрос: искам да си направя кичури у дома, защото не мога да си позволя да посетя фризьорски салон. Намерила съм инструктажи за правене на кичури, НО за съжаление там не пише човек, ако иска определен цвят, как да го постигне. Та, интересува ме, може ли да се направят кичури с блондор и/или боя, защото по салоните предлагат само обезцветяване, но не и с боя. Само в един салон ми предложиха кичури с боя за естествен резултат, но и цената им беше солена. Интересува ме дали правилно съм се насочила към продукти и цветове:

1. Изходният ми цвят е номер 5 (светло кестеняво) http://www.alexandar-cosmetics.com/img/product/1241089382.jpg (има го на този линк). Цветът, който искам да получа е тъмно до средно русо - искам да изглежда естествено и да прелива и искам да си направя  2 или 3 цвята кичури, за да не изглеждам като зебра в главата.  Laughing Възможно ли е само с боя да постигна пепеляв оттенък или трябва предварително обезцветяване и как става това?

2. Взех си блондор на Линеа Био. Някой пробвал ли е? Той може ли да даде естествен резултат?

3. Кои бои от купешките са подходящи? Има ли изобщо такива?

4. В аптека Ремедиум намерих едни професионални бои: КрамерКолор http://www.alexandar-cosmetics.com/en/product/Colour/894/page/0/ … er_Color_1/0/2011- имат ужасно много цветове и се колебая дали да не опитам от техните цветове да си направя кичури. Вълнуват ме следните нюанси: светло пепелно русо 8.1 и много светло пепелно русо 9.1, светло и много светло матирано русо 8.21, 9.21 http://www.alexandar-cosmetics.com/img/product/1241089401.jpg,
светъл тютюн и много светъл тютюн 8.2, 9.2 http://www.alexandar-cosmetics.com/img/product/1241089425.jpg. В инструкциите към боята пише, че за осн. тон 5 за постигане на нюанси от от номер 8 трябва да се стои 50мин при окислител 12% и загряване. Странното беше, че колкото по-силен е окислителят, толкова повече се седи с боята, а не както се пише тук - по-силен окислител, по-малко време. Възможно ли е това? Освен това цветове от 9. не могат да хванат на осн. цвят 5 без обезцветяване (уж).

5. Последно Embarassed Пепелните нюанси ми харесват и знам, че с тях ще получа златист оттенък, но не мога да преценя какъв оттенък ще получа, ако си сложа тютюнев или матов. Не искам да питам в салон, защото съм пробвала вече - не ми казват нищо, а само ме убеждават да отида да се боядисам при тях, а не мога да си позволя.

Мерси предварително!   bouquet

# 312
Ако си преценила правилно, че основата ти е 5 - тогава няма проблем да си направиш кичури с 8.1.

Крамер съм ползвала, страхотна боя е, аз съм с основа 4, или 5 незнам /със страшно упорит червен пигмент/  С 8.1 съм получавала много естествен цвят, макар и не толкова пепелив, колкото е на мострата.   Винаги съм стояла точно толкова колкото пише в упътването.

С 9.1 и 9.21 съм опитвала, но ми оранжевее.  Става си топъл цвят.    X.21 по принцип е по-матово и би трябвало да матира оранжевите тонове още повече.

Пепелив оттенък може би ще получиш само с боя, а може би не - зависи от пигмента ти.

Блондор не бих си слагала в твоя случай.

Бои от "супермаркета" също.

Пепелните нюанси ми харесват и знам, че с тях ще получа златист оттенък, но не мога да преценя какъв оттенък ще получа, ако си сложа тютюнев или матов.

По принцип пепелните нюанси дават студен оттенък, всички с 1, след основната цифра /8.1,  9.1/ 
Златистите нюанси дават топъл оттенък /8.3, 9.3 итн/

# 313
Ако си преценила правилно, че основата ти е 5 - тогава няма проблем да си направиш кичури с 8.1.

Крамер съм ползвала, страхотна боя е, аз съм с основа 4, или 5 незнам /със страшно упорит червен пигмент/  С 8.1 съм получавала много естествен цвят, макар и не толкова пепелив, колкото е на мострата.   Винаги съм стояла точно толкова колкото пише в упътването.

С 9.1 и 9.21 съм опитвала, но ми оранжевее.  Става си топъл цвят.    X.21 по принцип е по-матово и би трябвало да матира оранжевите тонове още повече.

Пепелив оттенък може би ще получиш само с боя, а може би не - зависи от пигмента ти.

Блондор не бих си слагала в твоя случай.

Бои от "супермаркета" също.

Пепелните нюанси ми харесват и знам, че с тях ще получа златист оттенък, но не мога да преценя какъв оттенък ще получа, ако си сложа тютюнев или матов.

По принцип пепелните нюанси дават студен оттенък, всички с 1, след основната цифра /8.1,  9.1/ 
Златистите нюанси дават топъл оттенък /8.3, 9.3 итн/

Май и аз съм така с моята кестенява коса. Принципно съм я боядисвала с Гарние от 7.1 до 9.1 за леко изсветляване, иначе от време на време я тонирам с цветове в моя естествен цвят. Ще взема май да опитам Крамера - вдъхват ми най-много доверие.  Laughing И ще седя колкото пише на указанието.  Simple Smile

Днес направих експеримент върху свой отрязан кичур коса (моята е боядисвана преди месец със Сюблим Мус Лореал 60ти номер - е, не стана като на кутията, но пак е светло). Та, кичурът ми го оцветих с блондор, Гарние 9.1 и Е0 (супер изсветляваща) - на три различни места, за да сравня. След 50 минути стоене без загряване резултатът беше - блондор >> средно рижаво, 9.1 >> нищо, Е0 >> подбно на блондора, но не мога да преценя, сякаш малко по-пепеляво беше. Нито едно не ми хареса и може да се насоча към професионалната боя.

Имам въпрос за загряването - трябва да е през цялото време, нали? Малко се чудя как ще се загрявам със сешоара 40мин, има ли някакъв вариант?

# 314
  • София
И моето мнение е, че щом не искаш бяло-руси кичури, не трябва да ползваш блондор или непрофесионална боя. Първият ще ти изгори косата, за вторите има опастност нищо да не се получи. Или единствено може би с Велатон 12/1, при мен се получава топъл цвят 8-9 някъде. Но най-добре с професионална боя.
5. Последно Embarassed Пепелните нюанси ми харесват и знам, че с тях ще получа златист оттенък,
Защо от пепелна боя да получиш златист оттенък? Ако я полваш директно, да, няма да е толкова пепелно, колкото е на каталога, по-скоро кремаво-бежаво би се получило, още повече, че не искаш силно обезцветяване (а колкото до по-светло се обезцветява косата, толкова повече жълто избива). А, ако сложиш пепелна боя в/у вече изсветлена коса, си се получава пепеливо.

Можеш да направиш, както в салоните, изсветляваш всичко с една смес, отмиваш, а после матираш в различни тонове - пепеливи, виолетови, топли, т.н. с коректор или разните оцветяващи балсами. Аз може бих се боядисала със суперизсветляваща боя, но с 9% окислител и после отгоре да ги 'оцветявам' различни. Успех с кичурите, аз съм пробвала веднъж сама в дом. условия и повече не опитах, голяма мъка е, на цяла коса е по-лесно.

А това със загряването не е ли опасно, чела съм, че когато се използва затопляне се намаля наполовина времето, за да не изгори косата.

Общи условия

Активация на акаунт