Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 101 547
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
И моето мнение е, че щом не искаш бяло-руси кичури, не трябва да ползваш блондор или непрофесионална боя. Първият ще ти изгори косата, за вторите има опастност нищо да не се получи. Или единствено може би с Велатон 12/1, при мен се получава топъл цвят 8-9 някъде. Но най-добре с професионална боя.
5. Последно Embarassed Пепелните нюанси ми харесват и знам, че с тях ще получа златист оттенък,
Защо от пепелна боя да получиш златист оттенък? Ако я полваш директно, да, няма да е толкова пепелно, колкото е на каталога, по-скоро кремаво-бежаво би се получило, още повече, че не искаш силно обезцветяване (а колкото до по-светло се обезцветява косата, толкова повече жълто избива). А, ако сложиш пепелна боя в/у вече изсветлена коса, си се получава пепеливо.

Можеш да направиш, както в салоните, изсветляваш всичко с една смес, отмиваш, а после матираш в различни тонове - пепеливи, виолетови, топли, т.н. с коректор или разните оцветяващи балсами. Аз може бих се боядисала със суперизсветляваща боя, но с 9% окислител и после отгоре да ги 'оцветявам' различни. Успех с кичурите, аз съм пробвала веднъж сама в дом. условия и повече не опитах, голяма мъка е, на цяла коса е по-лесно.

А това със загряването не е ли опасно, чела съм, че когато се използва затопляне се намаля наполовина времето, за да не изгори косата.

Благодаря за съветите на всички! Ами, в инструкцията на боята пишеше, че става само със затопляне постигането на цвят 8 и нагоре, ако основата е 5. Ако е по-висока предполагам няма нужда. За пепелявото, на естествената ми коса се получава леко златисто, но не и пепеляво. Ако я изсветля с натурален вариант на русо, ще стане червена. И така съм пробвала, но само с Гарние. Пробвала съм и Палете, ама те съвсем не хващат - само подчертават изходния цвят. И така. Ще се насоча към професионалните бои.

Иначе искам вкъщи да си направя, защото знам точно какво искам да постигна - в салоните дори да им покажеш точен цвят, ти го правят или по-тъмен, или по-светъл. И като подстригват режат повече, отколкото трябва  Laughing Лека нощ и доскоро! Ще пиша какво се е получило.   Wink

# 316
  • в 1001-та нощ
 Hug щом в упътването го пише - значи може да се затопли, само да се прецени колко и как и може би е най-добре да се гледа цвета, за да не изгори косата - от много стоене

Успех  Peace и чакаме резултати  Hug

# 317
Привет русокоски   bouquet

Аз най-сетне се боядисах с показаната преди две странички боя. Поръчах боята с оксидант 9%. Учудващо успях да покрия цялата коса само с една опаковка. Оказа се икономична боя, защото кремчето е 100 мл и се смесва в съотношение 1:2,5. Бях си бях поръчала две бои за всеки случай.. тъкмо ще имам за няколко боядисвания на корени.
Ето го и резултата, без светкавица, съответно на сянка и на слънце:
http://media.snimka.bg/8975/024205116.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8975/024205115.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8975/024205114.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8971/024197601.jpg?r=0

# 318
  • София
Sivi страхотен резултат

# 319
Аз се боядисах с Аромата Интенз-ултра русо,номер 11.0 с 12% оксидант,но пак не ме задоволява резултатът  Tired Иначе е доста покривна,но пак съм оранжева в корените,но да кажем,че е по-добре от Палетето  Laughing Следващият път вече отивам за Фармаколор и ако и с нея нищо не стане се обявявам за най-неподдаващата се коса на изрусяване с боя,при основа 6/тъмно пепелно руса/  Laughing То,че корените ми бяха 2 пръста бяха  Blush ,ама чак пък толкова  ooooh!

http://www.prikachi.com/images/438/3555438A.jpg  -корени
http://www.prikachi.com/images/448/3555448Q.jpg -дължини

# 320
Sivi, много хубав цвят Hug
elfi4ka, дължините ти са много хубав цвят, но корена ти не се е получил.При мен стана така при предпоследното ми боядисване и ходих при фризьорката ми за рекламация Mr. Greenказа ми, че е сложила както всеки път, но бях с рижеви корени.Следващият път ме боядиса на съвсем малко израстнал корен и всичко се оправи.При следващото ти мазане ще ги изравниш.

# 321
Sivi, много хубав цвят Hug
elfi4ka, дължините ти са много хубав цвят, но корена ти не се е получил.При мен стана така при предпоследното ми боядисване и ходих при фризьорката ми за рекламация Mr. Greenказа ми, че е сложила както всеки път, но бях с рижеви корени.Следващият път ме боядиса на съвсем малко израстнал корен и всичко се оправи.При следващото ти мазане ще ги изравниш.

Crazy Много се надявам !
Защото гледката тъмен корен,до него оранж и надолу светло русо е умопомрачителна  Laughing
Ще се боядисам след 2-3 седмици планирам с нещо по-хубаво пък да видим  Thinking

# 322
Здравейте!
Току що се боядисах с боя ash blond но стана прекалено сиво.

Моля за съвет как да го "бутна" сивото?В корените стана много приятно бежово русо,но дължините....

# 323
Sivi, много е добре, но основата ти естествен цвят ли е била или е била по някакъв начин изрусена?  newsm78 Защото беше написала че се правиш със специална 12-ка и смесването й с 9% ми се вижда странно, аз доколкото знам се смесват с 12% и то 2:1 някой да ме поправи ако може и с по.малко. Затова ми е много интересно каква ти е била основата.

elfi4ka, да корените ти са оранжевеещи и аз се боря с този проблем, и краищата ти ми изглеждат много изтощени, мога и да греша, разбира се.

Моите краища като се изкъпя са супер сухи  Cry А преди да се боядисвам винаги косата ми е била страшно мека след къпане. Моля ви кажете някакво неизискващо големи финансови разходи средство или домашна маска за сухи краища. Имаше преди едно дневно мляко на ЛореалЕлсев  с пчелно млечице от което ми ставаше божествена косата, а сега го няма никъде, има само нощното, и цялата серия, но не й дневното. Някой да знае защо  newsm78

# 324
Blondie , ако имаш впредвид това http://www.ivis.bg/l%60or%C3%A9al-%D0%B5lseve-re-nutrition-fluid … D0%BB.-p3259.html налично си е.... наскоро го купих и много ми хареса. Peace

# 325
Blondie , ако имаш впредвид това http://www.ivis.bg/l%60or%C3%A9al-%D0%B5lseve-re-nutrition-fluid … D0%BB.-p3259.html налично си е.... наскоро го купих и много ми хареса. Peace
страхотно е да.... въпросът е че го няма никъде по магазините обиколила съм навсякъде...  newsm78 а иначе от сайт да си го поръчам не ми се вижда изгодно с тая 5 лв доставка дето е 50% от продукта, та някой да го е виждал в някой магазин?

# 326
Sivi, много е добре, но основата ти естествен цвят ли е била или е била по някакъв начин изрусена?  newsm78 Защото беше написала че се правиш със специална 12-ка и смесването й с 9% ми се вижда странно, аз доколкото знам се смесват с 12% и то 2:1 някой да ме поправи ако може и с по.малко. Затова ми е много интересно каква ти е била основата.

Основата ми беше естествената ми цвят, която като цвят мисля е 7-ца. Аз умишлено си поръчах по слаб оксидант, защото реших да не я горя много косата с най-силния, че вкъщи не ми се занимава да бъркам две купички боя /за дължини и корени с различен % оксиданти/. А за смесването на опаковката пишеше изрично, че за силно изсветляващите бои от тази марка боята се смесва 1:2,5 и следвах инструкциите. На мен боята ми хареса, състоянието на косата ми след това също, както и цвета, който се получи.. но пък и аз все взимам с пепелен оттенък и реално разлика няма много от предните ми боядисвания, освен в корените и по свеж цвят по дължините  Grinning

adi_man4eva сивото, което се е получило при теб ще се отмие след няколко измивания на косата.. При мен сивия оттенък трае до около 4-5 измивания на косата, ако не ползвам шампоан за руса коса so silver.

ПП: Сега като се загледах този път не съм толкова сива, колкото при предните боядисвания.. но то това беше и целта с това перлено-пепелно  Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 18:30 от Sivi

# 327
Основата ми беше естествената ми коса, която като цвят мисля е 7-ца.

но пък и аз все взимам с пепелен оттенък и реално разлика няма много от предните ми боядисвания, освен в корените и по свеж цвят по дължините  Grinning

Последно основата ти естествен цвят ли  е била или си я изрусявала преди, че не разбрах

# 328
Blondie_ естествения ми цвят беше само в корените, а дължините ми са многократно изрусявани преди това.. Понякога и аз не се разбирам какво съм написала  Mr. Green

# 329
  • в 1001-та нощ
adi_man4eva - според мен изобщо избягвай пепелните - аз имах един такъв нещастен опит и бях покрусена от среброто в косите  Sick

след това ползвах само златисти нюанси и в корените всичко беше ОК, а дължините не сивееха  Peace

при мен с няколко измивания - не се оправи, променя се, но пак бе гадно, оправи се на следващото боядисване  Hug

не знам, ако ползваш тонер за златисто - дали ще има ефект (тонираш балсам - златен)  newsm78

най-добре не я закачай - каквото се отмие - отмие и на сл. боядисване - с друга боя - ще си ОК  Peace

Общи условия

Активация на акаунт