Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните стъпки в процеса на боядисване на косата?
Какви са основните цветови спектри и техните комбинации при боядисване на коса?
Какви са препоръките за избор на боя и използване на професионална боя за постигане и поддържане на определен цвят на косата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните стъпки в процеса на боядисване на косата?
Основните стъпки в процеса на боядисване на косата включват определяне нивото на побеляване, избор на подходящ цвят и окислител и прилагане на боята според степента на побелява. За 0-20% избелване се използва цвят с един тон по-светъл от желания, за 20-40% - боя с половин нюанс по-светла от желаната, и т.н. Освен това се използват коректори за коригиране на нежелани нюанси след боядисване.
-
Какви са основните цветови спектри и техните комбинации при боядисване на коса?
Основните цветови спектри при боядисване на косата включват жълто, червено и синьо, които могат да бъдат комбинирани, за да образуват вторични цветове като оранжево, зелено и виолетово. Тези цветове могат да се използват за коригиране на нежелани оттенъци след боядисване, като например жълтеникав оттенък се коригира с виолетов цвят и оранжев оттенък се коригира с леко синьо оцветяване.
-
Какви са препоръките за избор на боя и използване на професионална боя за постигане и поддържане на определен цвят на косата?
За да постигнете желания цвят на косата, изберете нюанс, който е близък до този, който искате. Когато смесвате боята и окислителя, следвайте инструкциите в комплекта с професионални бои. За по-добри резултати изберете професионални бои и се консултирайте с фризьор за препоръки относно цвета и окислителя. Избягвайте твърде силни окислители, които могат да увредят косата ви, и изберете цветове, които са подходящи за вашата основа и желания нюанс.
-
Какви са препоръките за грижа за руса коса и изтощена коса?
-
Какви са препоръките за използване на възстановител за коса?

Много бързо реагира.Още на второто премятане на кичур коса ,на първото място вече беше изсветляла
Радвам се, че заличи разликите за които се притесняваше след последното боядисване
Не питам в темата на червеноксоките, защото не искам да клони към червеното, а основата пак да си е руса, може би само лек оттенък или златист-карамел, не знам и аз как да го обядсня, но в никакъв случай това червено, което се получава с боя. 

, та ще ме боядисат с медно-пепеливо русо (добре изглежда на мостричката, въпреки че е 8-ца и ми е малко тъмно, но и без това от известно време искам да се потъмня малко, та ще пробвам).
Много ти е добре така и цвета и прическата!