Седмокласник балове реди, а мама за Наречен дано се вреди

• 47 705
  • 714
  •   1
Отговори
# 615
  • дълбоката провинция
тъй като по закон образованието е задължително до една определена възраст, отпускното се издава след като детето удостовери, че е записано в ново училище

# 616
  • София

already, что-то с памятью моей сталооо..   Mr. Green

Все, что бъло НЕ СО МНОЙ помню Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 617
тъй като по закон образованието е задължително до една определена възраст, отпускното се издава след като детето удостовери, че е записано в ново училище

Това е много интересно, като се има в предвид, че има училища, и то не малко, които нямат 8клас...

# 618
  • Пловдив
Ох, като ви чета вече за отпусни говорите, класиране чакате и благородно ви завиждам. Моята щерка още си блъска главата кой език да избере, испански или английски ooooh! Кога ще подаваме заявлението, не знам.

# 619
  • дълбоката провинция
mili.m, ако сте сложили всички + и - и пак не може да реши, да тегли чоп Wink

колкото до отпускните - никога не е рано да си подготвен Wink

# 620
  • Пловдив
mili.m, ако сте сложили всички + и - и пак не може да реши, да тегли чоп Wink

И слагахме и теглихме и чоп хвърляхме и тъкмо да напишем едното, променя на другото и така вече няколко дни. Уж се бяхме разбрали, че днес като стане, ще каже окончателно и още нищо. Поне за училището е на 100%, че ще е Руската.

# 621
  • София
Както ние подредихме гимназиите изобщо не ми харесва,
аз исках друго, но все пак тя ще учи. Проато не мога нито да
разбера, нито да видя много плюсове...

Изкара висок успех и все пак трябва на нея да й хареса, а не на мен...
Не можах да я убедя...

# 622
  • София
Добър ден!
Вашите тийнчета как са? Моят се е отдал на пълен релакс, е то заслужен де, но като, че ли въобще не се интересува от класирания и т.н.

Сега това означава, че на мен ми е необходим почти цял работен ден за да запиша синчето - маршрута ще е: НПМГ/евентуално при приемане/-досегашно у-ще-НПМГ-евентуално вкъщи. Дори и с колата няма да успея за два-три часа. Правилно ли съм разбрала за разкарването? Няма ли някаква друга алтернатива  ooooh!? Или направо да си взема един ден отпуск newsm78

# 623
Днес ходих да си вземам характеристиката, питах за отписването и класната каза, че май щяла да пише удостоверения за преместване

# 624
  • дълбоката провинция
nunty, някои училища дават на своя отговорност отпускното  преди да се убедят, че детето е записано в новото училище, но така или иначе отпускното в новото училище ще го искат до началото на учебната година, не веднага

но ти ако държиш на отпуската... пак можеш да си я вземеш Wink

# 625
  • София
Добър ден!
Вашите тийнчета как са? Моят се е отдал на пълен релакс, е то заслужен де, но като, че ли въобще не се интересува от класирания и т.н.

Сега това означава, че на мен ми е необходим почти цял работен ден за да запиша синчето - маршрута ще е: НПМГ/евентуално при приемане/-досегашно у-ще-НПМГ-евентуално вкъщи. Дори и с колата няма да успея за два-три часа. Правилно ли съм разбрала за разкарването? Няма ли някаква друга алтернатива  ooooh!? Или направо да си взема един ден отпуск newsm78
Не е задължително разкарването да е такова. Peace Зависи си отново от училището и каква е процедурата в него. Доколкото знам от бивша съученичка на дъщеря ми, миналата година в 1 АЕГ са искали отпусното едва на 15.09.Може и да не съм разбрала правилно. Rolling Eyes
В 91 НЕГ пък го искаха още на същия ден, веднага след записването.Тогава разкарването напред-назад е неминуемо.

# 626
  • София
Не е задължително разкарването да е такова. Peace Зависи си отново от училището и каква е процедурата в него. Доколкото знам от бивша съученичка на дъщеря ми, миналата година в 1 АЕГ са искали отпусното едва на 15.09.Може и да не съм разбрала правилно. Rolling Eyes
В 91 НЕГ пък го искаха още на същия ден, веднага след записването.Тогава разкарването напред-назад е неминуемо.
Ясно, ще чакам резултатите, ще звънна едно телефонче и после ще планирам всичко.  bouquet

nunty, някои училища дават на своя отговорност отпускното  преди да се убедят, че детето е записано в новото училище, но така или иначе отпускното в новото училище ще го искат до началото на учебната година, не веднага

но ти ако държиш на отпуската... пак можеш да си я вземеш Wink

И на теб мила, благодаря. И вие май бяхте кандидати за НПМГ? Ако е така като имам отговор на въпросите си ще сигнализирам, ако преди това някоя друга мама не ме изпревари Laughing

# 627
  • София и там където не се пуши
За София се прави служебно, сигурна съм в това.

Например ние вкупом се записахме 5-6 деца. Питаха ни дали искаме ние да занесем и аз занесох за всичките деца и съответно върнах.

НПМГ казаха със сигурност, че може наесен отпусното да се занесе, да ама аз реших, че като върша работа на толкова народ, да съм си чиста пред съвестта.

А това с корейския е много желан език и съм сигурна, че ще се попълни веднага. Дано да са намерили постоянен преподавател.

forttuna, да така е до 8 клас включително и понеже са ми изпратили едни документи на едно дете и гледам, че има отпусно. Значи може да се вземе предварително - просто подсказвам.

Аз също съм взимала предварително отпусно от София за дете 5 клас и после бе свършено останалото. Явно че може.

# 628
  • дълбоката провинция
Dorothy, мисълта ми беше, че  не можем да го изискваме, ако училището откаже да го даде преди да види, че детето е записано

зависи от самото училище...

# 629
За София се прави служебно, сигурна съм в това.

Например ние вкупом се записахме 5-6 деца. Питаха ни дали искаме ние да занесем и аз занесох за всичките деца и съответно върнах.

НПМГ казаха със сигурност, че може наесен отпусното да се занесе, да ама аз реших, че като върша работа на толкова народ, да съм си чиста пред съвестта.

Чета ви и нещо не разбирам. Dorothy, не знам какво значи служебно в София, но първо в деня на записването направих тура напред-назад (от НПМГ документа, че е записан, занесох в старото училище, откъдето взех отпускното и го върнах в НПМГ ), а освен това някъде в края на септември или началото на октомври синът ми донесе един плик с някакви бележки от НПМГ с молба да ги занеса в старото - това бяха документите на десетината деца от старото му училище, които са записани в НПМГ и тъй като аз така или иначе всеки ден ходя до старото училище (заради сестра му) - та, аз занесох тези последни документи на директорката на старото. Така че аз извърших функцията "служебно" прехвърляне на документи  Laughing. Вярно, че не съм питала за опцията носене в началото на учебната година, защото на мен пък ми беше по-лесно да свърша всичко накуп Laughing

Преди около час минах покрай едно училище гнездо и надзърнах. Съвсем спокойко, имаше няколко майки със седмокласници. Две жени тепърва разбираха за медицинското за професионалните училища. Явно не четат тук  hahaha Но важното е, че няма наплив.

Успешна седмица и очакваме хубавите новини в края  Hug

ПП already detective , и аз благодаря за линка от миналата кампания, много се развеселих и аз като си припомних колко бяхме изкукали  Joy

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 12:36 от Белмекенска

Общи условия

Активация на акаунт