Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 54

• 32 243
  • 719
  •   1
Отговори
# 75
Да Бехлюлб е п ри Бихтер но съжалява за всичко самия той го казва  Не твърдя че не изпитва чувства но не мога да съм сигурна че е там защото я обича - когато обичаш човек не отиваш да му го кажеш като умре нали . Мисля че трябва да го покажеш най вече / то казването е най лесно/ докато е жив

Фенките до края на филма ще повтарят само епизодите с целувката в гората
 и отиването на гроба на Бихтер.
Да си го тълкуват и си фантазират  сюжет различен от ОРИГИНАЛНИЯ за БиБ-Ромео и Жулиета

Ако аз си фантазирам,то ти си правиш свободни съчинения.Оригиналният сюжет е такъв какъвто го е написал автора!Всеки може да си го интерпретира както иска без да се налага да фантазира,нали?!

Автора  на романа казва:
Бехлюл окончателно разлюбва Бихтер и се отвращава от нея.
Бехлюл се влюбва в Нихал.
Семейството разбира за изневярата и Бехлюл осъзнава ,че отхвърлен.
Бихтер моли Бехлюл да я вземе със себе си,но Бехлюл отказва.
Бихтер се прострелва в сърцето

Сценаристите  на филма показват същия сюжет с леко променен сценарий.
Фенките на Бихтер си фантазират ,защото филма не е реалити шоу ,
а художествено произведение

# 76
Pufi80- разбира се че го осъзнава и чувството за вина го измъчва . Той казва"аз съм убиец, аз убих всички но най вече себе си"
Може би точно тази вина го завежда до гроба и.А доколкото можах да разбера,когато е на гроба на Бихтер,всъщност Бехлюл доста говори за чичо си,споменава и Нихал,по-точно думите му бяха:"А Нихал,ах Нихал...."бяха много прочувствени и прозвучаха,като вопъл.

# 77
Това от книгата ли го цитира?

# 78
  • Асеновград
Мен ми е много интересно къде автора казва това  newsm78
Единственият сюжет, който четем е за забранената любов между Бихтер и Бехлюл.Защо в сценария няма ,че Бихтер е поредната му страст.... newsm78 и след нея той среща истинската си любов Нихал... newsm78 няма такова в сценария..
Според мен други хора променят сценария ...

# 79
Явно не си слушала много добре.  Peace Специално за Нихал имаше думи и то изказани с голяма болка. А изречението - аз съм убиец на всички - не е ли съжаление, че е наранил, не само Бихтер, но и цялото си семейство. Поне последната сцена съм я гледала.  Wink

Права си , за Нихал говори и съжаляваше !  Peace

# 80
Ах, Нихал......това казва.

# 81
Много правилно си разбрала  не си мисли че стои там и се обяснява в любов на Бихтер . Страда за абсолютно всичко  и за всички които е наранил . Бихтер също е в това число

# 82
Страда за пропиления шанс.За загубата на толкова много хора и за това,че беше такъв страхливец...Някой може ли да страда за човек когото не обича?!
Какво значи беопасно?Пред закона той не е виновен.От кой да се крие?!Цял живот се кри от себе си...

Peace Подкрепям те изцяло ! Peace Плаче за себе си , разбира се , но плаче и за любовта , която нямаше смелост да защити , едниствената любов , която е имал !Ако авторът не искаше да покаже разкаянието му , щеше да го парти да реве в някой бар и да се налива до умопомрачение ! Как пък не чух и дума за съжаление , че е наранил Нихал и семейството и ,  а съжаляваше само , че не е имал смелостта да обича така , както той беше обичан - до смърт ! Всичко останало са свободни интерпретации.
В тази серия ли Катя отиде при Хилми ?

Точно основно за Аднан и семейството си говори на гроба и за Нихал и за себе си.
Заблуждавате не гледалите филма с фантазии.
Има преведен последния епизод

# 83
Страда за пропиления шанс.За загубата на толкова много хора и за това,че беше такъв страхливец...Някой може ли да страда за човек когото не обича?!
Какво значи беопасно?Пред закона той не е виновен.От кой да се крие?!Цял живот се кри от себе си...

Peace Подкрепям те изцяло ! Peace Плаче за себе си , разбира се , но плаче и за любовта , която нямаше смелост да защити , едниствената любов , която е имал !Ако авторът не искаше да покаже разкаянието му , щеше да го парти да реве в някой бар и да се налива до умопомрачение ! Как пък не чух и дума за съжаление , че е наранил Нихал и семейството и ,  а съжаляваше само , че не е имал смелостта да обича така , както той беше обичан - до смърт ! Всичко останало са свободни интерпретации.

Точно основно за Аднан и семейството си говори на гроба и за Нихал и за себе си.

Никой не би посмял да ти отнеме това право!

# 84
Много правилно си разбрала  не си мисли че стои там и се обяснява в любов на Бихтер . Страда за абсолютно всичко  и за всички които е наранил . Бихтер също е в това число

Естествено,че страда и за семейството си.Той до последно се бори за него,изправи се срещу любовта си към Бихтер,за да не го загуби.

# 85
Мен ми е много интересно къде автора казва това  newsm78
Единственият сюжет, който четем е за забранената любов между Бихтер и Бехлюл.Защо в сценария няма ,че Бихтер е поредната му страст.... newsm78 и след нея той среща истинската си любов Нихал... newsm78 няма такова в сценария..
Според мен други хора променят сценария ...

Оригинален сюжет на книгата/и филма/:
Бехлюл окончателно разлюбва Бихтер и се отвращава от нея.
Бехлюл се влюбва в Нихал.
Семейството разбира за изневярата и Бехлюл осъзнава ,че отхвърлен.
Бихтер моли Бехлюл да я вземе със себе си,но Бехлюл отказва.
Бихтер се прострелва в сърцето

# 86

Peace Подкрепям те изцяло ! Peace Плаче за себе си , разбира се , но плаче и за любовта , която нямаше смелост да защити , едниствената любов , която е имал !Ако авторът не искаше да покаже разкаянието му , щеше да го парти да реве в някой бар и да се налива до умопомрачение ! Как пък не чух и дума за съжаление , че е наранил Нихал и семейството и ,  а съжаляваше само , че не е имал смелостта да обича така , както той беше обичан - до смърт ! Всичко останало са свободни интерпретации.

На мен лично превод не ми е нужен.Никого не заблуждавам защото не се опитвам никого да убедя в правотата си!Нито пък упреквам различномислещите във фантазиране!

# 87
  • Асеновград
silvia_maria, без да си мислиш,че се заяждам, но къде го пише това, за да го прочета директно оттам?

# 88
silvia_maria кой е авторът на книгата и как точно е заглавието и??

# 89

На мен лично превод не ми е нужен.Никого не заблуждавам защото не се опитвам никого да убедя в правотата си!Нито пък упреквам различномислещите във фантазиране!

Какво означава различно мислещи за героите на художествено произведение?
Ромео е гей
Отело е китаец
Хамлет убил баща си

Това различно мислене ли е или фантазии според теб?

Общи условия

Активация на акаунт