Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 307
  • 935
  •   1
Отговори
# 180
Открих, че съм абсолютно неспособна да пазя диета. За сметка на това не мога да ям оппределени неща, които половинката харесва: салами, особено печени и запържени, пържени меса и кюфтета, мазни /тип сватбарски от едно време/ супи и подобни манджи.
Забележки ми се правят, ако не предвидя храна, която той обича, а си приготвя само за мен. Например любимите ми задушени гъби в масло го докарват до тих ужас, ако няма за него някаква мръвчица със салатка.
Фигура не поддържам, защото не ми се отдават спортовете. Ходя на стречинг йога, защото ми помага за болките в гърба. Но както казаха някои- до ген си е /или злоба,като при мен/ и не ми се налага да пазя диети.

# 181
  • Варна
Богиня, най- обичам някой да ми каже как нещо не е възможно.  Laughing
До преди 5 години (преди второто ми раждане) килограмите ми се движеха в диапазона 48-50кг., при 160 височина. Хранех се с всичко, което пожелая, включително и разните му там "боклуци". Никога не бях спазвала диета. Просто метаболизмът ми беше такъв. И да, нищо не правех, за да изглеждам добре. Мускулите си ги имах от спортуването като ученичка. Е, след като забременях на 35г. и качих 25 кг през бременността, разбрах и гледната точка на другия тип жени. Simple Smile Научих що е диета (и че изобщо не е за мен), що е това да се гледаш в огледалото, да не се харесваш, но да ти липсва волята да промениш нещата. Е, влязох в някакви прилични норми, не е старото положение, но е приемливо, обаче ми костваше много усилия. И ми беше безкрайно трудно, защото това беше нещо абсолютно непривично за мен. Мъжът ми е същият тип. На 42 г. е само 4 кг по- тежък отколкото на 20г., не спортува изобщо и се храни като за двама.
Както и да е, исках само да кажа, че наистина има хора с бърз метаболизъм. Късметлии са, така е, как да не им завидиш. Wink

# 182
  • Варна
Невъзможно е според мен, а и според природата, да консумираш по 4000ккал дневно, да лежиш на дивана и да си с "манекенски" форми.

# 183
  • Варна
Ок, невъзможно е, щом си казала.  Laughing

# 184
Струва ми се, че  говорите за някакви крайности в черно бяло. Има хора, които без да спортуват се движат и хабят повече енергия от някой, който ходи до фитнеса с кола три пъти седмично. Можеш да ядеш за двама пържоли и бяло месце, а можеш и да ядеш пирожки и шоколад за половин, да не говорим за непрекъснатото набиване между храненията и т.н.
Но това все пак няма нищо общо със зададената тема.

# 185
Преди да сме продължили да си ги мерим, да ви питам - как ядат мъжете ви. В  смисъл моите се хранят ужасно бързо. 

# 186
  • Варна
Много, много бързо. То и затова е от постоянния контингент на гастроентеролозите. Ама пусти навик. Гледам и голямата щерка върви по неговите стъпки.

# 187
Дайте сега и краката на мъжете да видим.

# 188
Да не гледаш на крак, Дона
Да видиме като му е къса линията на живота на някой дали тая с парите компенсира

# 189
Че какво общо има бързината на ядене и гастроентеролозите?
Не говорим чак за преглъщане на цели бутчета, а просто за бързо ядене.

# 190

Ще ме уморите..))

Рокси, бързото ядене пречи на стомаха да разгради ензимно храната - а оттам често следват подувания, газове и дискомфорт на стомаха..

# 191
Не съм много убедена в това, ама карай, не е за тук спора. Храната би трябвало да престоява в стомаха на различните хора различно време, а не да кажем половин час по часовник и каквото се разградило -разградило се.
Храня се ( на обяд) предимно в служебен стол, та в общи линии наблюдавам много ядящи с различна скорост хора, някои от които познавам лично, добре и от дълго време.

# 192
Не съм се замисляла дълбоко по въпроса, но навсякъде се препоръчва да се яде бавно и там правилото да дъвчеш по 30 пъти.  Мен ме дразни, че докато се обърна, те са се нахранили. Каква семейна обстановка да създаваш.

# 193
  • Варна
Не съм се замисляла дълбоко по въпроса, но навсякъде се препоръчва да се яде бавно и там правилото да дъвчеш по 30 пъти.  Мен ме дразни, че докато се обърна, те са се нахранили. Каква семейна обстановка да създаваш.

И аз се ядосвам. Било им от казармата, твърди моят, да им останело време и за порцията на някой новобранец. Но не вярам - брат ми отърва казармата, но и той е като прахосмукачка. Досада! Аз туй ядене час-два съм го готвила, ама-ха.

# 194
Ооох, и мен ме дразни бързото ядене. Аз тъкмо съм почнала и той свършил. Confused т'ва малко като секса Laughing

Общи условия

Активация на акаунт