Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 041
  • 935
  •   1
Отговори
# 450
Но това са хора ,променили изцяло начина си на живот-не ядат каквото,колкото и когато си искат,спортуват усилено-тоест отделят доста време за това занимание.
Аз не говоря за такива случаи.Никой не може да ме убеди,че ,ако спреш да ядеш хамбургери и дюнери и отиваш пеш на работа и се връщаш,примерно,можеш да свалиш повече от 5-10 кг.
А за мен това е малко,ако говорим за един 90-100 килограмов човек.
е ти нищо не каза- първият ти случай е същия като втория:)
Ако си промениш начина на хранене, ако си увеличиш физическата активност рано или късно ще се отървеш от всички излишни килограми, без значение дали са 5 или 50 и дали за 6 месеца или 6 години.

# 451
Ами,ако тежиш 80-90-100 или над 100.
Колко трябва да свалиш за да влезеш в прилична форма?

# 452
  • София
точно, трябва нов режим на хранене плюс движение.

# 453
е, аз откъде да знам- имам приятел, който е 120 кила, почти 2 метра и е треньор по волейбол. Той няма нищо за сваляне:)
Теглото зависи от пол, възраст, костна структура, количество мускули. И не връзвайте на онея уреди по салоните за красота и естетика, дето ги стискаш с ръце и ти казват какъв % са ти мазнините и бла бла. Дават изключително неточни резултати в много случаи.

# 454
Но това са хора ,променили изцяло начина си на живот-не ядат каквото,колкото и когато си искат,спортуват усилено-тоест отделят доста време за това занимание.
Аз не говоря за такива случаи.Никой не може да ме убеди,че ,ако спреш да ядеш хамбургери и дюнери и отиваш пеш на работа и се връщаш,примерно,можеш да свалиш повече от 5-10 кг.
А за мен това е малко,ако говорим за един 90-100 килограмов човек.
е ти нищо не каза- първият ти случай е същия като втория:)
Ако си промениш начина на хранене, ако си увеличиш физическата активност рано или късно ще се отървеш от всички излишни килограми, без значение дали са 5 или 50 и дали за 6 месеца или 6 години.

Едва ли?!
Не искам да споря,никога не съм се борила с излишни килограми.
Може и да опира до воля,знам ли?!
Просто около мен няма пример за такъв човек/отслабнал само с добър режим/,затова съм предубедена .

# 455
е, аз откъде да знам- имам приятел, който е 120 кила, почти 2 метра и е треньор по волейбол. Той няма нищо за сваляне:)
Е,да,може би трябваше да споменем и ръста.

# 456
не само ръста, но процентът на мазнините има значение

# 457
Интересно ми е вие като ходите по улиците и виждате дебели хора/ деца, що сте толкова сигурни, че ядат като прасета, а не например че пият лекарства за нещо си? Как различавате?
Отговарям само защото питаш.Ами не съм сигурна, обаче като ги видя с хамбургер или баничка и не си мисля, че това им е първата от 5 месеца насам.Всъщност аз до сега през живота си не съм срещала дебел човек, който откровено да си признае, че си е лаком и не може да се въздържи. Дори майка ми, която е около 90 кг на ръст 160 и я виждам как тъпче като за световно си мисли, че яде много малко и се ограничава.Може би наистина се ограничава, да и се яде 5 пъти повече отколкото и е необходимо, а тя да хапва само двойно.Всъщност на мен изобщо не ми пука кой как изглежда и колко яде, ако не си позволява някакви претенции спрямо мен. Моите мисли са си мои, правилни или не, свободна съм да си мисля каквото си искам, нали не го споделям в очите им и да ги обвинявам.Сякаш мога да спра някой да мисли за мен нещо, ако и то да не ми харесва.

# 458
  • София
Фигурата трябва да се поддържа не заради семейните отношения, а заради самия теб, заради твоето самочувствие!

running jump newsm39 newsm39 newsm39

# 459
...Всъщност аз до сега през живота си не съм срещала дебел човек, който откровено да си признае, че си е лаком и не може да се въздържи.

Аз пък познавам доста такива хора, които си признават, че ядат, защото им се яде и не им пука дали са дебели или не. Последно се запознах на работа с жена, която за каквото и да се говореше, все извърташе темата за ядене и манджи Simple Smile. Много е млада, не изглежда никак във форма, но твърди, че прекалено много обича да яде и не й пука как изглежда. И не е единствена. Всъщност от всичките ми познати с наднормени килограми, се сещам само за 2-3 случая с хормонални нарушения. При другите си е лакомия, която не се опитват да прикриват.

П.П. Като се замисля обаче за обратния случай - на твърде слаби жени, си давам сметка, че повечето ми познати, които изглеждат добре без да се измъчват с диети, пак са с хормонални нарушения. Ядат не по-малко и не по-качествена храна от "дебеланките", но нищо не им се лепи. А много често количествата храна, която изяждат са забележителни.

# 460
на мен не ми става ясно едно - ако кажете на някой  - слушай , ти си пуснал шкембе, или ужасно ти се тресе задникът, какво ще стане? най-много да се намразите. колкото и деликатното да е казано, на никого не му допада до го коригират и контролират /все едно дали за ядене или друго/. за мен
щом някой се чувства ок в тялото си и не взима мерки, значи всичко е на 6. пък тема на друга ода аз какви харесвам - дебели ли, слаби ли.
изключвам тук децата си, но и на мъжа ми не бих му спряла яденето/то щото аз по цял ден готвя ли, готвя  Mr. Green/, големи хора са, да се оправят.

и друго - аз самата съм с тотално объркани хормони, горе -долу на три месеца буквално прелитам от хипо- до хипертиреоидизъм, но  не бих  оправдала дебелия си задник с проблем от хормонално естество. до хранене и разход на енергия е, и ген , де, но в крайна сметка всеки да си гледа неговата тенджера/килограми разбирай  Mr. Green/.

ред. в моя случай - аз нямам какво да говоря изобщо. мъжът ми е слаб, висок, за годините си в отлична форма. дори едни 5 килограма отгоре биха му придали една доста по-добра осанка. никога през живота си не е спортувал и за половин час дори, не е пушил, значи е ген. работата му е само и единствено на бюро, зад катедра, и чат-пат нещо рови в градината.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 21:20 от Sunshine Reggae

# 461
Наистина ли, няма да говорите с мъжа до себе си, ако той има нужда от коригиране на тегло, хранене и пр. За мен това е учудващо.
Но, нека чуем спецовете по семейни отношения, какво ще кажат.  Laughing

# 462
  • София
Е чак пък да не говорим??? newsm78 newsm78 newsm78

# 463
Аз съм казвала на мъж, но не моя, че има сериозна нужда от корекция на теглото, защото той е с моя ръст, 162 см на над 100 кг може би. Там вече се касае и за здравословни проблеми, като най-малкият от тях е хъркането и апнеята му (не знам дали последната има взаимовръзка с теглото)

На моя засега няма нужда да му казвам, след време ще видим.

# 464
Неспецовете нали също могат да дадат мнение Grinning
Мъжът ми е много суетен. Има няколко кг в повече, 7 да кажем, естествено, на талията  Whistling. Знае си ги, мърмори, спортува в общи линии ( в смисъл спортува колкото може да спортува любител, който работи на пъленр аботен ден в офис, не говорим за маратони). За съжаление му е слаб ангелът и обича да си угажда, ако успее да спре някои храни ще се справи с проблема.
На мен не ми влияе на възприятията  Blush, за здравословен проблем не може да се говори ( ДжПи-то ни е с кардиоспециалност или както там се нарича, умира си да го вкара в неговата програма за редукция за теглото с медикаменти, но аз съм против, а и не отговаря на условието за наднормени килограми, още е под първа степен затлъстяване).
Знам, че излишните му килца и сантиметри около талията са потенциален проблем, но честно казано ги качи след като отказа цигарите и в пъти повече предпочитам сегашната ситуация, отколкото предишната ( слаб+ 1 кутия дневно).  Ако се премине медицинската граница  може би бих му предложила по старателно подкрепата си ( както докато отказваше цигарите). Но засега не го приемам като чак такъв проблем.
Да пиля и дудна ежедневно пък съвсем.
За сметка на това, баща му, който на 80 години е слаб като дъска, но пък продължава да пуши въпреки абсолютната лекарска забрана, понякога прави такива забележки за тегло, че ако не бях добре възпитана щях да го  умножа по нула.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 21:22 от Рокси

Общи условия

Активация на акаунт