Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 648
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте мацки, аз като се замисля има ли въобще смисъл от комбинирана количка? Не е ли по-добре лятна, предполагам януари и февруари на -15 градуса няма да излезете на разходка с бебоците.
Аз се загледах по тази и май отпада при нас варианта с комбинирана... още съм в процес на размисъл, има време за количка!
 http://www.eshop.chipolino.com/?act=products&category_id=29

# 556
# 557
  • Бургас
Здравейте мацки, аз като се замисля има ли въобще смисъл от комбинирана количка? Не е ли по-добре лятна, предполагам януари и февруари на -15 градуса няма да излезете на разходка с бебоците.
Аз се загледах по тази и май отпада при нас варианта с комбинирана... още съм в процес на размисъл, има време за количка!
 http://www.eshop.chipolino.com/?act=products&category_id=29

Като се знам, каква съм хаймана няма вариант да изкарам цялата зима без да изляза  Mr. Green Още повече, че ниските температури не са причина за стоене в къщи, по-скоро валежите и ветровете могат да ме спрат  Simple Smile Децата са добре опаковани и защитени от студа, а да се изкарват навън е важно и за закаляването им. Така че според мен комбинирана количка си е предимство  Peace

# 558
И аз не мисля, че зимата е повод за  стоене  в къщи. Важно е да няма дъжд и мъгла. 

# 559
  • Варна
Аз смятам да си извеждам бебето, стига времето да позволи. Чувала съм педиатри да казват, че до -10 бебето може и трябва да се извежда. Естествено добре екипирано в зимна количка с дъждобран, ако духа и така. Изобщо не мога да си представя да си стоя у дома до март месец  Sad. Дано тази зима е мека и ни позволява да си извеждаме дечицата  Simple Smile .
Сега така си мисля, ама ще видим като се роди и като му треперя да не се разболее  Wink  Много се надявам да не съм някоя истерична майка, по- принцип съм много спокоен и трезво мислещ човек, но знам ли в какво ще се превърна  Laughing

# 560
  • Beyond the Frontiers
Единствен проблем би бил натрупан сняг - не виждам, как количката ще се движи в такъв.
Тъй като количка, легло и т.н. имам единствено дрешки зяпам.

# 561
Мами много ми се иска да изляза навън да се разходя под някоя дебела и прохладна сянка,а тук в нашия "голям град" няма такова местенце и накрая да седна с приятелка някаде да изпием по 1 ледено сокче.... толкова ли много искамммммммммм  #Crazy newsm78

# 562
Привет!
Минах на ранния преглед при доц. Томова, 20 мин. обясняваше и разглеждаше, чак скучно ми стана накрая. Готиното е, че дава диск със снимки и клипчета и децата много им се зарадваха.

За количката и аз се чудя, каква да е. №3 е зимно бебе, но стигнахме до количка чак след втория месец. Тогава още тътрехме близнаците в количка. Струва ми се, че и сега ще почакам за количка поне до след Нова година.
След всички 6 броя колички, които съм купувала - сега със сигурност ще избера такава, с големи гуми - много по-удобни за нашите улици, особено спрямо тези, дето са малки и се въртят.

Успех на ремонтиращите!
Ние решихме вместо ремонт да се преместим, така и така взе да става тясно. Ще поръчаме само няколко нови мебели и толкоз. Надявам се местенето да мине леко и да приключи още тази седмица.

Приятна и прохладна вечер ви желая!   bouquet

# 563
Здравейте мили бъдещи майчета на декемврийчета Simple Smile
Аз съм на 34 години, това ми е втора бременност, имам дъщеричка на 6 години и ще се радвам да се присъединя към вашия задружен отбор.
Искам да ви пожелая спокоина и безпроблемна бременност, леко раждане и прекрасни бебчета накрая. Grinning
Терминът ми е на 5 Декември и най-вероятно ще си имаме момченце, поне така каза докторката при която ходих за първата ФМ в 16 седмица.За нас разбира се няма значение пола, важно е да се роди живо и здраво детенце.Само каката е малко разочарована, нали знаете всички момиченца искат да си имат сестрички с които да си играят, но и тя вече се примири.
Карам сравнително лека бременност, с изключение на 3 месец когато ми се гадеше и имах случаи на повръщане,но не беше нещо страшно.Сега си ходя на работа и се надявам всичко да е наред до края.

# 564
За мамите , които са с хреми : да сложат 5-6  капки клеева тинктура в 10 мл физиологичен разтвор и да капят като капки 3-4-5 пъти на ден .  Ако имате Т - може парацетамол . За кашлица и гърло ползвам мамината рецепта : действа безотказно : смесват се равни части мед , чист зехтин и ракия . Взима се по една-две кафени лъжички 3 пъти на ден . За болки в гърлото : гаргара със хлебна сода и след това по една лъжица чист лимов сок .Оздравявайте бързо момичета  Hug

За дрехите - аз не гледам специални магазини за бременни... Сега почват намаленията и вчера се сдобих с чудна нова рокля от Калиопе . Много обичам дълги рокли и смятам да си я нося и след бремеността ...  В Манго също започват намаления - там харесах един чуден панталон с ластик отгоре - имаше черен и бежов  . Мисля, че всики панталони с подгъващо се парче трико вместо ластик са супер за бременни. Имаше и много туники . Изборът беше голям.

За леглата - Вики съм го изгледала в сгъваема кошара и съм много доволна .  Местих си я из стаите , а когато пътувахме я носехме с нас и винаги детето си спеше в неговото си легло ... Като стана на годинка и нещо го преместихме на нормално единично легло с преграда . Нещо такова :

За количките - за мен най-важния критерии е да е лека и маневрена. Количка 13 кг е много и не бих си купила пак такава ( бутала съм и си е цяло изпитание ) . Разбира се зависи и от марката . Но като натовариш багажа и растящото бебе си става множко . След 13 килограмовия танк си купих един модел на Пег Перего - около 6 кг и се родих . Разбира се интересувайте се и за поддръжката - дали се  поддържат и намират резервни части , защото често се налага .А ако не се намират , това означава да се купи нова количка.

# 565

За количката и аз се чудя, каква да е. №3 е зимно бебе, но стигнахме до количка чак след втория месец.
Да разбирам ли че чакате 5-то дете .... Евала браво ако е така много малко хора се навиват на 2-ро пък камолии и за 5 браво и поклон  bouquet smile3525 newsm51 smile3501

# 566
  • София
Дрехи за бременни ще ни трябват едва последните три месеца. Иначе и аз се обзавеждам с по - широки рокли и поли, предимно от kor@kor. Имат много пдходящи цветни, леки и удобни дрехи, че едва ли има вкус на който да не паснат. Панталони и дънки просто не ми стават и реших да не се мъча. Октомври Живот и Здраве по едни дънки, да не ни замръзнат дупетата.

# 567
Мами много ми се иска да изляза навън да се разходя под някоя дебела и прохладна сянка,а тук в нашия "голям град" няма такова местенце и накрая да седна с приятелка някаде да изпием по 1 ледено сокче.... толкова ли много искамммммммммм  #Crazy newsm78

Не искаш много, ние с таткото днес бяхме в парка, който е на 300м. от дома ни, толкова хладно и приятно беше, та откарахме там 4 часа без да усетим.  Simple Smile

# 568
Навремето купих Чиполино, средна цена , комбинирана е честно ви казвам излезна куче марка. Колко стълби съм изкачвала и слизала... мои приятелки тогава си купиха по-скъпи става въпрос за преди близо 10 години, тогава изалезнаха на мода Хаук е не останаха много доволни. На мен много пари за количка не ми се дават. Като гледам има и над 1000 лв, но не си заслужава чак толкова много.

# 569
Здравейте мами! Лека вечер, аз минавам само транзитно после повече. Гледам колички, креватчета и дрешки сте обсъждали. Hug

Общи условия

Активация на акаунт