Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 653
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Мойто мъж саполив  tantrum Rage

# 571
Бонсоар, момичета! Гледам топличко станало при вас, така се пазете и се наливайте с вода. Така и не разбрах, мога ли да ям сладолед, докато съм бременна заради листериозата. Досега съм си позволила веднъж и то защото видях една бременна приятелка да яде, без да се притеснява, ама все се чудя - може ли или не може.

За креватчетата - държа на креватчета, а не на кошарка. Харесала съм си едни български в Малечко (или май Малчо беше, на Симеоновско шосе), едни във Вис Виталис и едни, които ги правят в Русе (фирмата май е Дибо или Диво или нещо от рода). Още не съм решила въпроса с транспорта, но и това ще стане. Креватчетата на Икеа са ми безкрайно грозни и елементарни, така че съм се отказала от тях.

С количката също съм решила въпроса - за близнаци няма голям избор, което улеснява нещата. Пък и като съчетаеш критерии като цена и тегло, всъщност избор вече няма. Сега чакам само да мине ФМ на 9 август да съм спокойна, че всичко с мушмуроците е наред, и ще си поръчам количката по интернет.

Дрехи за бременни получих от разни приятелки, имам няколко рокли с висока талия и няколко поли на ластик, така че поне за момента няма да купувам нищо. За есента ще ми трябват един-два панталона и няколко блузи, но има време дотогава. Жалко, че не мога да ходя с анцуг по улицата, толкова ми е удобно.

Лека седмица на всички и дано малко да разхлади!

# 572
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122253.0 Ето една тема, която ще ви разсмее много. И ще поуспокои мамите на които им предстои първо раждане. Аз до сега четох и се смях с глас.

# 573
Някой да има гадене+киселини???  cry
До сега не съм имала ама предполагам това е паренето в гърлото...ама и премесено с гадене  Cry
Омръзна ми да се оплаквам за което съжалявам,но ако някой има съвет  Hug

# 574
За киселини знам, че помага обикновената сода, но не знам дали от шише ще има файда, а ако я изпиеш прахообразна нямам представа дали пък няма да те накара пак да повърнеш... Confused Ако искаш пробвай, нищо не губиш. Hug

# 575
Здравейте момичета    bouquet   Предполагам че вече спите.
Днес почнахме ремонта на детската стая и понеже там си държа компа трябваше да го изключа.

Да ви се оплача...правихме барбекю и понеже беше вече тъмно а и осветлението ни навън не е точно над масата не видях, че пържолите не са добре изпечени. И сега си умирам от притеснение да не хвана токсоплазмоза. ядох преди 2 часа, незнам ако човек се зарази след колко време се появяват симптомите.

Тази вечер с мъжа ми обсъждахме как да бъде детската стая. Харесала съм си едно легълце на Икеа, но в саита, ако и на живо е хубаво определено ще си го взема заради изгодната цена. Офф, дано бебчо да е добре.  Praynig  Praynig  Praynig

Отивам да спа.

# 576
Здравейте момичета!
Аз вече съм в налачото на 4 м., но още не съм казала на работата. Интересно ми е някоя от вас вече съобщила ли е новината и как се е приело... защото и на мен ми предстои скоро да го направя.. и ми се струва, че емоциите ми са доста объркани по отношение точно на това.
От една страна това е личен въпрос и ми се иска да не го споделям просто така "Уведомявам ви...", но от друга засяга и служебните въпроси.  Wink

# 577
Добро Утро мами и бебоци,днес е работен ден и рано сутрин никой няма тук ааа лошо ще ви се карам пишете че да имам занимавка за деня Laughing Laughing
Аз преди малко станах и ми се гади малко ама ще се опитам да не мисля за това....
Днес Бях решила да излизам и да ходя до работата да ги видя какво правят, а и там работи най-добрата ми приятелка, но снощи моя МЪЖ ми сервира че трябва да чакам техниците на интернета понеже вчера сутрината нямало нет Twisted Evil Twisted Evil... искаммм навъннннн
Хайде за сега чао, по късно пак ще се включа

# 578
Някой да има гадене+киселини???  cry
До сега не съм имала ама предполагам това е паренето в гърлото...ама и премесено с гадене  Cry
Омръзна ми да се оплаквам за което съжалявам,но ако някой има съвет  Hug
аз този проблем с гаденето и киселините вече го решавам с лекарства - просто не издържах повече. за гаденето пия капки"вомитусхил" - хомеопатични са и не са противопоказни при бременност, а за киселините пия "талцид". Откакто ми ги предписаха тези двата илача нямам никакви проблеми и само се радвам на коремчето Simple Smile За всеки случай преди да започнеш да ги вземаш се консултирай с лекаря си . Дано ти олекне  Hug

# 579
Ха добро утро и от мен  wavey

Аз киселини и гадене нямам вече, нооо както и с първата бременност ме мъчи горчив вкус в устат който просто ме съсипва  Tired Не минава и не минава...ако накой е открил илач моля да сподели, че не си е работа така  ooooh!

Аз от днес пратих Александра при една жена - детегледачка, при която я пращах докато ходех на работа. Майка ми настоя поне за 2-3 дена в седмицата да ходи там, че тя е дооооста палава, а аз не се усещам кога се уморявам...констатирам само накрая колко ми е зле  Tired Та ми е малко свито на душата, въпреки че там е готина къща с още по-готин двор и мнооого играчки, ама като не е пред мене и  Confused

Айде стига мрън за понеделник сутрин, до после мацки  Flutter

П.П. А, сетих се още нещо...Avalinda, аз просто влезнах в офиса на баш шефа и му казаха ей така директно, че съм бременна (тва първия път като забременях). Много добре го възприе, но и той самия много обича деца и за него това е най-важното нещо в живота... А сега като му казах, той ми каза да си седя вкъщи и да си гледам здравето и детето...те и без това са се организирали да се оправят и без мене в офиса, а на мен реално ми се получи само месец работа между майчинството и бременността  Crazy Така че мисля да се върна да им разбутам организацията след година и половина най-рано живот и здраве  Mr. Green

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 09:37 от Teddy*

# 580
Lara8, замразявани ли бяха пържолите преди да ги опечете ? Дори и да не са били , мисля ,че месото се изследва за токсоплазмоза преди да стигне до търговската мрежа ( без да съм 100% сигурна)  ....

За сладоледа : той се приготвя от сухи смеси , така че мисля че няма опасност от наличие на листерия в него .  Освен това се замразява ... Яжте си спокойно  Hug

# 581
добро утро понеделнишки  Simple Smile
Avalinda  при мен на работа се получи страшно тъпо , бях се похвалила на колежката, но не бях казала на шефката.... та като ми възникна проблем и трябваше да вляза в болница тогава се наложи да разбере и шефката, и то даже не успях да кажа аз а и каза колежката, щото аз вече бях в болницата
абе много тъпо се получи трябваше да кажа по рано , ама кво да се прави, със следващото бебе ще се хваля по от рано, че сега се оказах в доста неудобна ситуация  Simple Smile

# 582
Добро утро майчета Hug Днес се наканих най-накрая да отида на плаж,а то времето ми се цупи #Cussing outнадявам се до 3 4аса да се оправи Praynig,че бебчо най-накрая да види слънчице Laughingкакто и мойте бели крачета Joy
Пожелавам хубав ден на всички да пазите бебоците pregnant

# 583
Avalinda вторият човек, на който казах, че съм бременна, беше регионалният ми мениждър и изобщо не съжалявам, че му казах толкова рано. От негова страна срещнах супер човешко отношение Peace

А аз искам да попитам момичетата, които чакат второ детенце, как реагират дечицата, има ли такива, които проявяват някаква ревност newsm78

# 584
Моят син много се радва . За сега не усещам никаква ревност . Не знам как ще е като се роди бебето обаче ...

Общи условия

Активация на акаунт