Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 661
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, аз казах преди 2 седмции, точно бях влязла в 4ти месец... възприе се много добре, но засега само шефа ми знае, мисля другите сами да разберат , да не им казвам аз Wink

Lara8, ако толкова много се притесняваш , може да идеш да си пуснеш изследването направо...поне да си спокойна

Тук някъде, по напред в темата се обсъждаше как зимата ще излизаме с количките.. аз сега се замислям че това няма ли да е малко трудно, нали бебетата се хранят по-често, а навън като е 0 градуса, млякото няма как да го стопля в шишето..., а и в такъв студ как да го накърмя в парка например...  newsm78 Още не ми е много ясно как ще мога да илизам януари и февруари... а определено бих искала  Confused Майките с зимни бебета може да споделят опита си Wink

# 586
аз не си го представям да се затвориме само в къщи....... по-скоро го виждам разходки из моловете  Mr. Green там поне има стаи за преобуване на бебета предполагам и за кърмене ще става  Simple Smile
а дойде ли март .....айде газ по паркчетата  Grinning
но все пак не съм имала дете до сега и може и само да си фантазирам как ще бъде , а реално накрая да се получи съвсем друго  Simple Smile та като дойде декември ще видиме  Simple Smile

# 587
Въпросче-Утре съм на БХС! Дали е точно навреме,  защото доки каза, да съм в 16 седмица, а утре е точно края на 16седмица. Дали няма да има проблем???Аз леко ще се похваля, че вече не ми се повръща постоянно, но пък малко ми пада кръвното. Та май напредвам.

За работата-аз още официално не съм съобщила за бременността, а пък и двете майчинства ще ми се засекат.

Прекрасен ден на всички!

# 588
tani4ka111 много съм зле, хич не се сетих за моловете...  doh

# 589
Айде да се включа за разходките като майка на зимно кърмено бебе  Mr. Green Излизам аз и око ми не трепва. Спира ме само мъгла и дъжд. Вятър и сняг не са проблем - слагам дъждобрана и туй то. Аз купих количка Jane Nomad - е няма такова удоволствие за бебето, широка е и много удобна...но е тежка за мама и то ако на всяко излизане се ползва кола и се налага да слагаш и вадиш от багажника (аз съм така, но пак бих си я купила въпреки това). Иначе се бута много леко независимо колко е налбъскана и колко тежи бебето и е високопроходима - изпробвано по планини  Grinning. За кърменето навън...ми ако е просто студено, но не и ветровито - не е проблем в парка на пейка. Ако духа - в колата, в мола... А за тези които ще дават АМ - моите приятелки просто топлеха водата повече в зависимост от това след колко време ще се храни бебето. Ако ще яде след 2-3 часа правят я гореща, слагат в термус и ако е топла към момента на хранене изстива много лесно предвит температурите навън и пак всичко беше ОК с манджата  Crazy Гащи сменяхме в колата или в някое магазинче - никога не са ни отказвали...

П.П. В моловете мноооо бацили...Александра ги засичаше като радар и ги усвояваше на мига  ooooh! Та за мен те са само в краен случай  Thinking

# 590
  • София
Привет и от нас Simple Smile Колко много интересни теми сте обсъдили, прииска ми се и аз да споделя  Embarassed

Наистина изборът на колички е огромен, ако не се лъжа имаше специална тема с провокативното име "Изборът на количка - цяла наука за второ висше" - и то си е точно така - просто всеки случай е уникален и всяка количка има своята майка, за която тя си е перфектната количка. Аз обаче, освен количката,  смятам от сега да инвестирам и в т. нар. слинг, който намирам за изключително добро решение и съжалявам, че с буболец не съм ползвала, а се тормозих с кенгуру. Дори намерих приятелка, която обеща да ми покаже някои техники за завързване, тъй като се оказа, че правилното завързване е от най-голямо значение. Често изтъквано предимство на слинга е удобството на свободните ръце, с които да се реагира на (бъдещия към момента) батко или пък да се върши някаква работа покрай гушкането на бебето. Подчертава се и по-добрата регулация на температувата през зимата, която според мен облагодетелства по-дългите зимни разходки - честно казано не мога да си представя да стоя затворена в къщи само защото имам малко бебе - как ли пък не Embarassed Освен това много майки споделят колко е удобно кърменето в слинг, вкл. в движение, така че автоматично се решава проблемът с храненето навън, дори за по-стеснителните кърмещи мами.
Ако се случи да излизаме с количка пък, вече почти навсякъде има все някое заведение за непушачи, където през зимата може да се спре за чаша горещ шоколад за мама и междувременно кърмене на бебчо. Или поне някое място за сядане на закрито, а защо не и на открито... С минимална подготовка дискретното кърмене на обществени места е лесно и особено практично. Добри хора са измислили специални дрехи за кърмене, които имат скрити отвори на подходящите места, при което не се показва излишна плът, а и кръстът и коремът на майката остават покрити. Дори и при съвсем малко бебе е трудно да се прецени дали просто се гушкаме или някой похапва Simple Smile

Avalinda
, наистина съобщаването на работа е много специфичен момент и зависи най-вече от конкретната ситуация. Първият път казах лично на прекия си ръководител веднага щом лекарят ми потвърди бременността. Много се радвам, че го направих, защото малко след това се наложи да лежа в болница. Останалите колежки научиха след като се върнах на работа, то беше и очевидно, де, защото пък много рано ми се появи коремче Simple Smile
Сега ми се наложи да подходя доста по-официално, тъй като, от една страна, все още не съм се върнала на работа (ползвам всичко, което ми се полага по закон), а от друга, с тази криза заплахата от съкращения се увеличава с всеки изминал месец. Затова помолих лекаря си за специална бележка, потвърждаваща бременността, която представих с придружително писмо в 2 екземпляра с официален входящ номер от деловодството - един екземпляр за мен, един за УЧР. И отделно лично уведомих шефката си, колежките малко ще почакат - като не ходя на работа, те не ме виждат (иначе още преди месец да са разбрали). Така съм спокойна, защото се ползвам от защитата на закона и биха могли да ме съкратят/уведомят само със специално разрешение след проверка на забравих-коя-институция-точно-беше-но-нещо-от-рода-на-Инспекцията-по-труда-или-подобно.
Ах, много дълго обяснение стана, дано не съм досадила, но си помислих, че и на другиго би било от полза.

А аз искам да попитам момичетата, които чакат второ детенце, как реагират дечицата, има ли такива, които проявяват някаква ревност newsm78

Моята буболечка сякаш още не схваща, че ще става батко, пък уж не е толкова малък...
Ще ми е интересно майките на по-малки дечица да споделят  Peace

# 591
Въпросче-Утре съм на БХС! Дали е точно навреме,  защото доки каза, да съм в 16 седмица, а утре е точно края на 16седмица. Дали няма да има проблем???Аз леко ще се похваля, че вече не ми се повръща постоянно, но пък малко ми пада кръвното. Та май напредвам.

За работата-аз още официално не съм съобщила за бременността, а пък и двете майчинства ще ми се засекат.

Прекрасен ден на всички!

навреме си, второто БХС е между 15 и 18 седмица , така че 16 си е перфектно  Grinning и аз тогава ще се престраша да ида  Simple Smile

# 592
  • Beyond the Frontiers

А аз искам да попитам момичетата, които чакат второ детенце, как реагират дечицата, има ли такива, които проявяват някаква ревност newsm78

Синът ми е горе долу на същата възраст - според мен в момента все още не го е схванал истински. Интересно му е и предполагам, че сега юли като ме види с по-голям корем ще му присветне. Освен, че прихвана пъшкането ми и охкането след всяко ядене  Rolling Eyes Преди седмица беше обяснил на баба си, че и неговия корем е пораснал и "сигурно и от там ще излезне бебе"  Joy

# 593
Здравейте, гледам, че обсъждате дрехи и колички. Аз за лятото мисля да не купувам специални дрехи, имам дълги поли, свободни рокли, туники, които се надявам да свършат работа до края на лятото, пък на есен ще му мислим. Все пак все още са ни малки коремчетата  bouquet
А за количка съм в голяма чуденка ,че миналия път бяхме взели един танк дето едва се качваше на тротоара и като поотраснахме си взех лятна количка и се родих с нея.  А пък и сега живеем на седмия етаж и ще е още по трудно да се мъкнем аз , бебето, баткото и количката- така че водещото ще е да е лека и маневрена, и да е по компактна като се сгъне.
За работата казах още на следващия ден на шефа си и на колежките, защото работя във болница и беше важно да се пазя. Реагира много добре и нямаше драми. А сега съм болничен и се наслаждавам на почивката Mr. Green

# 594
Моята буболечка сякаш още не схваща, че ще става батко, пък уж не е толкова малък...

Дааам... Ето разговор:

- Мамо, нали знаеш, че ще ставаш кака (докато я милвам по кратунката)..
- Та та та та тататангъъъъъ. (последва бъркане в окото ми с показалец)

Joy

# 595
  • София
Ще ми е интересно майките на по-малки дечица да споделят  Peace

Дааам... Ето разговор:

Joy

Смееш ли кажи да я направиш кака?  Grinning

# 596
Не знам, наистина... Не мога да преценя дали беше изблик на щастие или предупреждение...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 597
  • София
Не знам, наистина... Не мога да преценя дали беше изблик на щастие или предупреждение...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Сега като го гледам, че е на 10 месеца може да е било даже и гладно Simple Smile

# 598

Синът ми е горе долу на същата възраст - според мен в момента все още не го е схванал истински. Интересно му е и предполагам, че сега юли като ме види с по-голям корем ще му присветне. Освен, че прихвана пъшкането ми и охкането след всяко ядене  Rolling Eyes Преди седмица беше обяснил на баба си, че и неговия корем е пораснал и "сигурно и от там ще излезне бебе"  Joy

Моят син не го разбира много. Според него може да имаме бебе, а може и да нямаме, като всичко зависи само и единствено от него, той взима решението Joy И вече си мисля, че отглеждам един малък Нарцис, който успява да изпадне в умиление само като му говоря, че бебето ще бъде красиво и умно като него Joy

Дааам... Ето разговор:

Joy

hahaha hahaha hahaha

# 599
Моят син за сега много се вълнува ,че ще става батко.Много ме пази и за сга не ревнува,но подозирам,че като се роди бебето ще има и такива моменти.Когато има по-малки деца около нас той започва да се държи като тях и да си проси повече внмание.

Общи условия

Активация на акаунт