Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 662
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас

Дааам... Ето разговор:

- Мамо, нали знаеш, че ще ставаш кака (докато я милвам по кратунката)..
- Та та та та тататангъъъъъ. (последва бъркане в окото ми с показалец)

Joy

Joy Joy Joy

Нашия батко е много смешен: като се измори, сяда на пейката и заявява, че и той има бебета в корема  hahaha
 А вчера му викам, като се родят сестричките, а той: аз ще имам братчета, вече казах на леля Гани /лелката в градината/   Joy Как сега да родя момичета  Whistling

# 601
Здравейте момичета!
Аз вече съм в налачото на 4 м., но още не съм казала на работата. Интересно ми е някоя от вас вече съобщила ли е новината и как се е приело... защото и на мен ми предстои скоро да го направя.. и ми се струва, че емоциите ми са доста объркани по отношение точно на това.
От една страна това е личен въпрос и ми се иска да не го споделям просто така "Уведомявам ви...", но от друга засяга и служебните въпроси.  Wink

Моите колеги всички знаят всичко - дори, че бебетата са от донорска инсеминация. Много държа на откровените отношения и реших да избегна разпространението на слухове още в началото. Шефката ми пък знае още преди да започна стимулацията и процедурите. Все пак трябваше да излизам в работно време, сега с кървенето трябва да тичам по спешност при доки...
Всички са супер ентусиазирани, вече правят планове какво да ми подаряват и т.н., което малко ме притеснява, тъй като все още сме далеч от подаръците. Иначе си се държат с мен, както и преди, но от време на време ме навикват, че стоят до късно, а като закъснея за работа, започват да валят СМС-и как си, какво ти е, добре ли си. С една дума, нещата са по старому.

Много е важно обаче какви са ви отношенията в работата - нашите са отлични, т.е. за мен беше важно да съм откровена с тях, за да запазя тези отлични отношения.

# 602
  Здравейте и от мен! Нямаше ме доста време и чак сега успях да изчета всички темички! Браво момичета, много се радвам как лекичко минават темите!
  Наложи се да направим операция на моето бебе и сега цял месец ще сме в гипс и не се задържаме вкъщи! Даже нова (трета) количка му купих, която да ни е удобна и на двамата заради гипса!
  И понеже сме на темата за колички- и двете ми бебета са зимни (февруари, януари), а сега ще е декември- винаги съм си купувала комбинирана количка, а след това и лятна! Важно е за зимата количката да е топла и уютна за бебето, то да е максимално защитено в нея, а за мен е важно и да е с големи гуми-маневрена е и може да се кара в снега!
  За новото бебе почни няма какво да купувам- имам всичко от N2, само ако е момиченце ще се наложи да и купя розовки дрешки! Wink
  Много се радвам, че виждам и други мами, чакащи трето бебе, а за мамата с петото- поздравления за куража!
  bouquet

# 603
sweetytweety, бързо оздравяване ви желая от все сърце.

При нас пък нещата май отиват към операция на пъпчето .Като бебе го бях водила на хирург, който каза ,че леката пъпна херния ще се оправи от само себе си , но май още не се е оправила съвсем .  От няколко дена си мисля да го водя на консултацжия с хирург и ако се налага , да правим операцията сега , преди да ми е пораснал корема. Как обаче ,ще я преживея не знам . Знам ,че е рутинна операция - прави се за 20 минути , но пред мисълта за упойка и престой в болницата направо изтръпвам . Много ме е страх какво ще каже доки и се моля дане се налага интервенция , макар че съм 99% сигурна ,че ще се наложи Sad

# 604
Здравейте мами   Hug   bouquet

Последно време спа зле. Сутрин след 6 часа сън се събуждам много гладна и с желание да ходя по малка нужда. Тази сутрин само след 1 час от ставането и след като хапнах 1 киви, пак се субидих гладна и ми се ходеше по малка нужда. Незнам какво ще правя с този глад. Чудя се да не би да не се храня достатъчно.

Lara8, замразявани ли бяха пържолите преди да ги опечете ? Дори и да не са били , мисля ,че месото се изследва за токсоплазмоза преди да стигне до търговската мрежа ( без да съм 100% сигурна)  ....

За сладоледа : той се приготвя от сухи смеси , така че мисля че няма опасност от наличие на листерия в него .  Освен това се замразява ... Яжте си спокойно  Hug

Мисля си, ако се бях заразила досега да имаше някакъв ефект. Аз по принцип винаги замразявам месото и рибата, само с пилешкото понякога правя изключение. Примерно ако е събота и мъжа ми е напазарил пиле и не ми се чака да го замразявам и го хвърляме на барбекюто. Много обичам пиле на барбекю.  Wink

За сладоледа аз пък четох, че трябва да внимаваме заради листерията. Затова само купувам от големи мàгазини, където съм сигурна че нямат проблем с фризерите. Купувам и още като изляза от магазина го изяждам.

# 605
Radostche ,дано нещата се разминат и не се стигне до операция Praynig

# 606
Lara8 споко аз след като се навечерям и докато дойде време за сън съм пак гладна  Laughing ама не става и нон стоп да се тъпче човек, така че дори и да си поседи малко гладен човек не мисля че бебето страда , то ако тръгнеме да ядеме всеки път , когато ни се прияде то не трябва да спираме с яденето въобще  Laughing Laughing Laughing
а за малката нужда и аз съм така даже ставам  веднъж към 2-3 през нощта и после веднъж рано сутрин  Simple Smile вече си ми стана традиция Simple Smile

# 607
Аз пък вече ще полудея с това ставане за тоалетна през нощта, която при мен е само 6часа/от 23:00до 5:30/.
Ставам към 1часа и сутринта с второто ставане слагам край на спането. Все си мислех, че така ще е само в началото, но уви....

# 608
ооо мене от скоро ми почна ставането през нощта от няколко седмици , ама аз май съм си нещо
"обратна " на стандартите  Mr. Green Mr. Green

# 609
Ох и аз съм същата - като стана в 3 за пишкане и не мога да заспя до сутринта Sad . После цял ден на работа съм като отнесена .... аман от това пишкане .Сутринта даже измислих план за действие . Ще помоля  довечера мъжа ми да ме събуди към 12 да се изпишкам и белким успея да спя до сутринта . Ако някой ме беше казал ,че някой ден ще се наложи да пишкам под час щях да му се смея 1 час  Crazy Crazy Crazy . С Вики не бях така - не ми се пишкаше нощем - странна работа !

За сладоледа и листерията - започвам и аз да внимавам при това положение .

Лара , аз не разбрах последно били ли са замразени или не . Ако си ги замразила - нямаш никакъв проблем . Иначе  на токсоплазмозата това й е гадното , че има безсимптомна форма .

Утре сме на лекар за пъпчето . Стискайте ни палци , моля  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 610
Здравейте,
и аз имам проблем със ставането, писна ми вече. То не стига че ставам по1-2 пъти, а после не мога да заспя по 2 часа, и съня ми се разбива.

# 611
Здравейте и от мен! Искам да попитам тези, които посещават Д-р Сигридов за проследяване на бременността , дали прегледа се прави на пълен или на празен мехур. А, и още нещо - за вземане на кръв за БХС трябва ли да не съм пила вода? Благодаря ви предварително и пожеравам да всички нас леко бременеене!   bouquet

# 612
Ох и аз съм същата - като стана в 3 за пишкане и не мога да заспя до сутринта Sad . После цял ден на работа съм като отнесена .... аман от това пишкане .Сутринта даже измислих план за действие . Ще помоля  довечера мъжа ми да ме събуди към 12 да се изпишкам и белким успея да спя до сутринта . Ако някой ме беше казал ,че някой ден ще се наложи да пишкам под час щях да му се смея 1 час  Crazy Crazy Crazy . С Вики не бях така - не ми се пишкаше нощем - странна работа !

За сладоледа и листерията - започвам и аз да внимавам при това положение .

Лара , аз не разбрах последно били ли са замразени или не . Ако си ги замразила - нямаш никакъв проблем . Иначе  на токсоплазмозата това й е гадното , че има безсимптомна форма .

Утре сме на лекар за пъпчето . Стискайте ни палци , моля  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Да, замразени бяха. Значи няма опастност. Мисля отсега нататък да внимавам повече.

Зa яденето...между основните хранения ям само плодове и кисело мляко..

Радостче и аз стискам палци за тебе

# 613
  • Бургас

Зa яденето...между основните хранения ям само плодове и кисело мляко..

И аз само това ям, но в такива количества .....  ooooh! Резултата е +6кг. Embarassed
Днес бях на консултация- всичко е наред с бебоците. Вече тежат по 150гр., за дължината неразбрах колко са  Laughing Взеха ми влагалищен секрет, заради силното течение- след 2 дена ще има резултат. И ми удължиха болничния с още 30 дена. Май това е всичко от прегледа днес  Thinking

Radostche, стискам палци дано ви се размине операцията  Hug

# 614
Намерих една статийка за килограмите, които натрупваме преди раждането:

Бебето: между 3 и4 кг.
Матката: 900 гр
Плацента: 500гр
Гърди: 400гр
Увеличаване на количеството на кръвта: 1,5кг
Липидни резерви: от 2 до 3 кг (мисля че става въпрос за мастните запаси)
Задържaне на вода: 2кг

Разбира се, относително е за всяка бременна.

В  6`тия месец трябва да сме напълняли  от 6 до 8 кг и в края на бременноста между 9 и12кг.

Общи условия

Активация на акаунт