Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 386
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Много ме интересува кърменето. Имам голям бюст и ще е много, много жалко ако не може да се ползва по предназначение  Laughing.
В тази връзка бих искала да питам Ivy - след раждането по какъв начин можем да подпомогнем слизането на кърмата? Чувам за масажи някакви - нещо повече като инфо ако може. Тук чета, че мамите ги стискали акушерките за гърдите до посиняване, което направо  Shocked не знам как може да се случва - звучи ми жестоко! Искам да знам, какво можем да направим ние мамите сами за себе си за това кърмата да слезе. Ами зърната - тях как да подготвим за кърменето?

# 721
Мими и аз днес бях така!Но всичко е рамките на нормалното и в предната ми бременност бе така.Освен това ако не бяхме в положение Grinning щяхме да сме в цикъл.Отдавам това придърпване на този факт.  Моята хубавелка бе изкарана навън при -11 градуса на десетия ден от раждането си.Да не и е уроки,но не ми е болнава.
Мерси smile3525 поуспокоих се малко  ooooh!

# 722
gadamer на Каваците ще сме и ние,но ние сме началото на Август,ако сте още там ще е много хубаво да се запознаем и да  hahaha пъчим кореми заедно!

# 723
  • Отвъд алеята зад шкафа
Az shte sum do septemvri na Kavaci,taka ce shte se vidim.

# 724
Добро утро кандидат мами!
Чакам вече да се включа в новата тема та викам за последно да драсна и в тази!
gadamer значи ще се видим,на мен от както се роди малката вече 3 год. Каваците са ми любимо място заради спокойствието. (Може и друга година да сме се засичали,щом сте по цяло лято там)

# 725
здравейте мами,
и аз да се впиша за последно в темата.преди малко бебоците ме сритаха бая силно.направо да не повярваш Joy
като казах на таткото той вика еее пак изпуснах този момент. Grinning
за 2 път ми вземат кръв-мислех,че ще е от вената,а то от пръста-странно?! newsm78
при вас как беше?

# 726
  • Варна
Здравейте!
Днес от сутрина усещам леки болки, които и преди това съм усещала. Явно от растежа на матката, но се питам - така ли ще е през цялата бременност  Rolling Eyes? Нали през цялото време има растеж.

# 727
*Mishela* не се притеснявай, до няколко дни ще отмине. Аз бях по същия начин и за 3-4 дни отмина, сега само от време на време се обажда пак, но това е само ако се преуморя.
Къде сте мамчета, днес никакви ви няма. Искам да ви питам вие имате ли някакви притеснения дали всичко е наред, сега бебчето как е, защо не го усещам и всякакви такива. Направо се побърквам гледам да не мисля за такива неща, но...... Миналия ден четох за една мама която в 17 седмица загубила бебчето си  Cry отишла на преглед и сърчицето било спряло, от тогава направо ще се побъркам дали всичко е наред и нямам търпение да дойде 1-ви да видя бебчо.

# 728
niksha,защо четеш такива работи?само се напрягаш и си внушаваш разни работи.
при всеки е различно.
наистина др.мами май си почиват или вече има нова тема? Joy
mishela,напълно нормално е да те наболява леко леко.аз съм така късно вечер.отлявата страна леко ме наболяваше при резки движения.
за усещането на бебенцата при всеки е различно-някои мами ги усещат чак в 20г.с.,някои по рано.моите бебоци са още мънички,но единия явно е по нахален и ме ритна днес hahahaможе и да си въпбразявам ама ритничето си го биваше..... ooooh!

# 729
niksha, не мисли такива работи пък ти! Иска се само позитивизъм, че другото влияе лошо. Hug
Момичета, аз благородно ви завиждам, че вече си усещате дребосъците. Много ми е любопитно дали когато дойде моят ред, ще го разбера от раз. newsm78 Защото за момента не усещам никакво движение (дори и на червата) и се надявам първото усетено да е бебчето. Heart Eyes

# 730
Момичета и аз на моменти се притеснявам , защото и спрях да повръщам и вече и аз се чудя дали всичко е наред. Имам мускулна треска не знам от къде не съм се преуморявала повече от обикновено , може от разтягането на мускулите нещо  newsm78
За сега не съм усетила нищо , единственото което може да се брои за знак , че всичко е наред е , че в последно време пишкам много и като легна по корем или по гръб и почва да ми става некомфортно.
Надявам се всички мами и бебоци да са добре  Hug
Добре дошли на новите мами   bouquet
За кърменето се надявам на съвременните книги, добри акушерки , баби , майки и т.н , които да ми обяснят подробно , защото твърдо съм решила , че искам да кърмя , а като ми е за пръв път не знам какво е точно някой казват , че боли , други не искат да спазват хранителния режим ... надявам се да не не доста трудно и да се справя без проблем  Praynig

# 731
Бонжур, момичета! Току-що си идвам от лекаря и да ви се отчета. Бебетата са по 15,4 см всяко - за едното е 100 % сигурно, че ще е момче, а за другото 75 %. То се е видяло, връзването на панделки няма да е в тоя живот!

По-важното обаче е, че всичко е наред - развиват се нормално, размерите им напълно отговарят на седмиците, мятат ръце и крака,... Изследванията ми също са добри, бях се притеснила за щитовидната жлеза, но доки не вижда проблем.

Единственото е, че при близнаци трудно може да се прецени реално от кръвните изследвания какъв е рискът от Даун - гледат само вратлетата. Ама защо тогава ми точиха кръв миналата седмица и кой знае каква сметка ще получа  #2gunfire Важното обаче е, че доки каза, че всичко е наред.

С това позитивно отношение ви пожелавам приятен и усмихнат ден!

Niksha, не чети!

# 732
  • Варна
Наистина е леко и търпимо, но като продължи повече от 2-3ч. взимам но-шпа. Просто ми е интересно дали през цялата бременност е така?
niksha, гледай да не допускаш такива мисли. Настрой се позитивно! Нека каквото зависи от нас да го направим, пък останалото - Божа работа  Praynig. Каквото е писано! Мисли, че всичко ще е наред, че бебо расте и се развива, пъди лошите мисли и не се тревожи  Hug

# 733
Аз, да чукна на дърво, се чувствам много добре последните седмици. Гадене отдавна нямам, болки също нямам (освен преди 3 дни, когато цял ден обикаляхме из София и сигурно от преумора нещо ме заболя кръста), единствено лесната уморяемост ми остана. Стълбите до вкъщи все още ги взимам с мнооооого почивки. Не мога да кача повече от 4-5 стъпала наведнъж без да се задъхам. 1 по 1 ги взимам и мойто мъж милия като се прибираме отнякъде и той зад мен ги качва и стъпка по стъпка по 15 мин ги качваме тези стълби. Добре, че е съпричастен и ме разсмива постоянно, че иначе щях да се депресирам сигурно от тея стълби.  И аз нямам търпение да усетя бебчето вече, ама си мисля, че поне още месец ще мине преди да го усетя.

Вече само за море мисля, остана 1 седмица до нашето планирано море, така че нямам търпение вече  Crazy Mr. Green

# 734
  • Хасково
Здравейте и аз да се включа в темичката аз съм в 13 г с вече смених трима лекари и сега съм при доктор Желева в Люлин иначе живея в Красна поляна първите двама лекаря единия е д-р Манчев а другия е д-р Попмарков и двамата са лекари от Св София те ми казаха че ще имам близнаци но нито един не ги е снимал заедно а когато миналата седмица вече се записах на ЖК при д-р Желева тя не намери второ бебе а само едно и според нея може би лекарите са се заблудили някак си и съм бременна с едно детенце но ще почакаме на 4ти консултацията и тогава може би ще се разбере със сигурност дали са едно или две но каквото и да е се моля само да  всичко ок и да е живо и здраво било то едно или две аз съм страстен пушач и сега не пуша но понякога припалвам по една две цигари дали е вредно не го правя всеки ден мога с седмица да не паля но понякога ми се допушва много споделете вие как се справяте с това Благодаря ви и се извинявам ако съм досадила

Общи условия

Активация на акаунт