Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 388
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • Beyond the Frontiers
 Joy hahaha

# 706
Боряна, спокойно можеш да хапваш и пийваш преди БХС-то. Питах лекар преди изследването. Ако имаш възможност, иди след 10.30, тогава ще чакаш най-малко.

# 707
хахахах и аз отначало докато ме гледаха с вагинален ехограф и не подозирах , че е ниско долу бебето и си галех ли галех корема под гърдите почти , а то верно съм се радвала на червата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

прочетох , че не  е хубаво много да си търкаме коремите , дори и когато се мажем  с крем против стрии по на бързо трябва да е , защото многото търкане по коремчето  предизвиквало контракции . най добре било само да си го пипа човек корема без да търка...............не знам до колко е достоверно  Simple Smile

# 708
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, най-накрая да се докопам до нормален интернет..

Аз съм по цял ден на плажа, но не стоя на слънце, правя по 1-2 часа плаж на ден и то сутрин или следобед. Вече се чувствам доста по-добре, отшумяват ми неприятните симптоми. Която от вас има път към Каваци, да се обажда, тук съм цяло лято (на каравана сме).

Скоро и малката ми бърборана ще дойде при мен, сега е при едната баба на гости и много ми липсва вече. Казах на мъжа ми, че в края на месеца ще си видя и двете деца - едното на живо, другото на ехографа))))

За зимните кърмени бебета да кажа и аз- дъщеря ми е родена през ноември - още на 10-я ден бяхме навън и изкарахме цялата зима по улиците от сутрин до 5 следобед. Не съм имала никакъв проблем с кърменето, по пейки, в Макдоналдс (там преобувах и малката)...така че не се притеснявайте. А относно Моловете през зимата - не  Naughty

За количките - имам опит с няколко модела - от тежка с огромни гуми и амортисьори, до много по-лека и маневрена. Всеки има някакви изисквания - в нашия случай това беше да е лека, за да мога да я качвам по стълби до 2-ри етаж. Моделът е на НЕО НАТО, прилича много на ПЕГ ПЕРЕГО-то, което обсъждахте, 6 кг, с легнало положение, дъждобран и чувалче. Когато бебето стане 6-7-8-9 кг, количката 6 кг, багажа + напазаруваните продукти= дооооста килограми. Представете си с количката ми с големите колела, която е 15 кг!!!!!! Като поотрасна малката взехме лятна, тип чадър, 1.5 кг. родихме се с нея.

За креватчето - който може да си го позволи препоръчвам вкъщи дървено креватче, по-удобно е, а за път сгъваемите кошарки са незаменими.

# 709
Ами аз нямах кърма,ама нито капка.Акушерката не вярваше и се опитваше да ме издои като крава,и бебето слагахме няколко пъти да стимулира,но пак нищо.Познавам и други като мен.Не всяка жена има щастието да може да кърми,и не  е само до личен избор ,а и до физиология.

Пижо, съжалявам за това, което ти се е случило. Както и по-рано споменах, действително съществуват малък процент жени, които нямат възможност да кърмят бебетата си, в други случаи е възможно поне частично бебето да получава кърма. В много случаи с подходяща информация нещата биха могли да се получат, но наистина не винаги това е възможно. Ако прецениш, би могла да посетиш мамолог, с опит при бременни и кърмещи жени, който да те прегледа, за да знаеш дали има някакви особености при теб или е възможно след по-упорито стимулиране в рамките на 4-5 дни, кърмата все пак да слезе. Ако правилно разбирам по някакъв начин информацията, която предоставих може да те е натъжила или разстроила, но ти си потърсила помощ и си направила, каквото е можело да се направи. Искрено се надявам този път нещата да са по-различни, но дори и да не са, ти пак ще си най-прекрасната и незаменима майка за твоето бебенце!   bouquet

# 710
Е,завърнах се от лекар. Бебчо е добре.Всичко му е наред,само едно не проумях... къде пак сбърках,та да имам втори мъж! Mr. Green Да...надеждата за мома си отиде.Може да ме отбележите,че пак ще съм мъжка майка и бъдеща свекърва,която ще има хубаво да обсъждат както ние правим сега с нашите Laughing Laughing Laughing

# 711
Аз също не знам какво е това да кърмиш. Имах желание и бях мнооого изпълнителна, но накрая установих, че следродилната депресия ме удари точно в кърменето. Бях се надула като плондер и пробвах какви ли не методи и процедури /понякога странни/. Ревях от сутрин до вечер заедно с бебето. Чувствах се безпомощна и неможеща да му помогна да спре да плаче, въпреки, че в последствие като се поукопитих установих, че не е плакало тоооолкова много. Дразнеше ме всичко и всеки около мен. В крайна сметка май този период на нервно разстройство не ми беше най-подходящия за кърмене! Сега съм по-обнадеждена и незнам защо почти съм уверена, че ще успея, тъй като имам огромно желание.

# 712
  • Beyond the Frontiers
Аз също имах проблеми с кърменето, за съжаление изкарах едва до 4-тия месец. Пробвах с какви ли не помпи, бабини илачи, че и лекарства от лекар, но нервите... - наложи се да полежим на няколко пъти в болница в този период и шокът и ужасът си дадоха своето. Cry

Shadows, а честито.  Mr. Green Не си сбъркал ти, а таткото.

# 713
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има всякакви случаи, когато по една или друга причина кърменето не успява да се състои. Моя приятелка не успя да кърми първото си дете, защото бебето категорично отказваше гърдата. Не знам защо, дали от това, че са го хранили с АМ в болницата, но се мръщеше и ревеше като го сложи на гърда, а кърма имаше в изобилие. Сега второто си дете го кърми без проблеми.

Аз кърмих 18 месеца без проблем, надявам се второто дете да го кърмя пак така. Много голямо улеснение е, същевременно обаче идва натоварващо и обсебващо за майката в един момент. Въпреки това не се и замислям дали да кърмя  Heart Eyes

# 714
Здравейте,момичета.Да споделя и аз как мина кърменето при мен.Баткото го кърмих само три месеца,като заедно с това и дохранвах.В крайна сметка сам се отби.Вторият път вече бях решила,че ще направя всичко възможно да  кърмя по-дълго време.Малкият ми син го кърмих 1год.. и 9месеца,като до 6 месец беше само на кърма.Сега се надявам отново да кърмя повече време.Честно казано вторият път се интересувах много повече за кърменето и имах повече информация.

# 715
Здравейте мами Hug аз да ви се пооплача малко днес ми е един от кофти дните на бременноста  Confused яйчниците така са ме стегнали не е истина ужас направо,но това значи че матката нараства нали newsm78 имам и някакви леки болки които и аз не мога да си ги обясня какви са точно  Confused доки ми каза да си увелича но-шпа и от днес пия по 3 на ден но ефект няма #Puppy dog и това че съм първа бременност и изобщо си нямам на представа какво трябва да се случва с тялото ми не ме обнадеждава Sad имам една единствена приятелка която е раждала,но тя нищо не ми обяснява кое е нормално кое не #Cussing out а тя нямаше лека бременност по принцип и има какво да каже,но или не умее или и аз не знам  Crossing Arms Моля ви кажете вие как се чувствате като чета нещо сходно и се успокоявам  Rolling Eyes

# 716
Цитат
author=Galactic Voyager link=topic=590298.msg19037182#msg19037182 date=1308670040

Shadows, а честито.  Mr. Green Не си сбъркал ти, а таткото.
Е ама той се кефи, а аз не знам какво ще правя с толкоова мъже! Той вика "Е,кво живи и здрави ще видим третото "  Crazy Аз му казах,че той ще си го ражда! Laughing Laughing  

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 20:42 от Shadows

# 717
Тя носната кост не се мери май, само гледа дали я има или я няма. НТ се мери.
Иначе за разположението на бебетата - на мен на ФМ като ме гледаха много ниско го гледаше - точно над срамната кост, и изцяло си е под пъпа все още. Затова ми стана още по-странно как така ми се издува целия коред почти до гърдите по някой път. Явно това издуване си е от нещо друго.
А аз си мислех,че само на мен ми се подува корема почти до гърдите.....Според мен се надува не от бебето,а от вътрешните органи,които се разместват,за да освободят място на нарастващата матка..

# 718
Мими и аз днес бях така!Но всичко е рамките на нормалното и в предната ми бременност бе така.Освен това ако не бяхме в положение Grinning щяхме да сме в цикъл.Отдавам това придърпване на този факт.  Моята хубавелка бе изкарана навън при -11 градуса на десетия ден от раждането си.Да не и е уроки,но не ми е болнава.

# 719
Мами, стискайте ми палци утре съм на преглед. Praynig Peace Praynig Дано всичко е наред, че някакси се поспекох. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт