Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 389
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
КОСМИ...направо не ми говори..днес отидох на плажа и като си свалих блузата и като си видях корема на слънце и се оцъклих  Shocked  Crazy мале мале!!!
Иначе космите, пъпките и безсънието да са ми проблема...само това гадно, денонощно гадене да се маха!
Момичета,пожелавам НИ от сърце скоро да стане магия и всичките ни проблеми да изчезнат!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 526
Косми... пффф особенно по корема имам много и то чернииии  smile3514

чак срам ме хваща, когато трябва да ме гледат на ехограф. Аз поразпитах и ми казаха черните косми, които са се появили по време на бременноста да не ги махам, после след раждането сами падали и не се появявали. Надявам се да е вярно.  ooooh!

# 527
Косми... пффф особенно по корема имам много и то чернииии  smile3514

чак срам ме хваща, когато трябва да ме гледат на ехограф. Аз поразпитах и ми казаха черните косми, които са се появили по време на бременноста да не ги махам, после след раждането сами падали и не се появявали. Надявам се да е вярно.  ooooh!
Вярно е! Спокойно махат се космите, но си е неприятно, особено ако ходиш на плаж. А за лекарите не се притеснявайте те са виждали много бременни коремчета.

# 528
Ivy и Евридик@ Имам питане,относно всички митове за кърменето след секцио,че кърмата не тръгвала,и разни други.Така ли е ? И ако да, какво се прави?

Привет marinamihailova,
Нямаше ме няколко дни и сега се включвам по въпроса към нас.
Митове действително има много. Ще разкажа някои неща, вероятно част от тях си знаете, но имат отношение към раждането и началото на кърменето. С началото на бременността гърдите започват да се подготвят за етапа на кърмене, а мастната тъкан, постепенно се измества предимно от жлезиста. Около началото на втория триместър, гърдите вече имат коластра, която е част от подготовката за раждането на детето и се променя с неговото израстване вътре в утробата. При някои жени в този момент или по-късно могат да се забележат капчици коластра на повърхността на зърното, а при други може въобще да не се видят до края на бременността. Това по-скоро няма значение дали жената ще може да кърми или не. Докато жената е бременна преобладават хормоните, които работят за задържането на бебето в утробата. Когато бебето се роди, след него се ражда и плацентата, с което се подава информация към мозъка, че родилния процес е завършил и настъпва време за кърмене. Плацентата се ражда независимо от вида раждане, а когато тя се роди се активизират хормоните отговарящи за кърменето и организма започва отделянето на млякото.

След раждането на човешките бебета, те продължават своето активно развитие извън утробата. В началото стомахчето е голямо колкото черешка, а за да се запълни са му достатъчни дори няколко капчици мляко. Здравите доносени бебета натрупват мазнини и полезни вещества в края на бременността, от които детето се възползва след раждането, докато стомахчето израства и млякото плавно се увеличава. Ако след раждането майката и бебето са заедно и то има възможността да суче, би приемало тези капчици мляко и би стимулирало производството на още мляко. Ако по някаква причина майката и бебето не могат да бъдат заедно или ако бебето не приема млякото от гърдата, това мляко увеличавайки се, без да бъде извеждано от гърдите е вероятно да доведе след известно време до препълване. В случай, че се налага детето да е отделено от майката, може да е подходящо гърдите да се изцеждат и детето да бъде хранено с изцеденото от майката мляко. Това би помогнало, както да се избегне препълването на гърдите, така и да осигурят имунни фактори и полезни вещества, които кърмата дава на детето. Млякото се образува на принципа на търсенето и предлагането, колкото повече гърдите се стимулират (чрез кърмене или цедене), толкова повече мляко се произвежда. Колкото по-често се слага детето на гърда, толкова повече ще се стимулират гърдите и ще се отделя търсеното количество мляко. Добре е да се внимава да не се прекали със стимулирането, за да не се стигне до варианта твърде много мляко, което може да е толкова неприятно, колкото и твърде малкото мляко.

Ако имаш възможност може да обсъдиш с лекаря, който ще води раждането кога най-рано може да позволи бебето да бъде закърмено. Ако има опция за избор, да обмислиш вариант на болница, в която този период е максимално кратък, а практиката е бебетата да не се отделят от майките, това може да помогне за по-естествения старт на кърменето.   bouquet

# 529
Ivy мерси за полезната информация. Чувала съм, че някои майки си втълпяват че нямат мляко и не кърмят.  Rolling Eyes

# 530
Ivy мерси за полезната информация. Чувала съм, че някои майки си втълпяват че нямат мляко и не кърмят.  Rolling Eyes

Привет Lara8,
В света има около 2% жени, които е възможно да нямат мляко и да не могат да кърмят бебетата си. Това е най-често срещано при жени без млечни жлези или без жлезиста тъкан. Има жени, които поради определени обстоятелства, примерно някои видове операции на гърдата биха могли да са им засегнали част от млечните каналчета. Дори и тогава детето би могло да получава, толкова колкото гърдата позволява и след това да се дохрани.
Да, съществуват майки, които не желаят да кърмят бебетата си и това е техен избор. Разбира се би било чудесно, ако е възможно този избор да е информиран. Има много жени, които по някаква причина имат нагласи, променящи се с времето. Ако някое от момичетата тук изпитва каквито и да е притеснения относно кърменето бих се радвала да ги обсъдим тук в темата или отделно на лични.  Heart Eyes

# 531
Ами аз нямах кърма,ама нито капка.Акушерката не вярваше и се опитваше да ме издои като крава,и бебето слагахме няколко пъти да стимулира,но пак нищо.Познавам и други като мен.Не всяка жена има щастието да може да кърми,и не  е само до личен избор ,а и до физиология.

# 532
Здравейте Simple Smile.Изключително се радвам,че се присъединявам към вашият отбор макар и доста късно.Дядо Коледа е доказва ,че е щедър и великодушен и ще донесе така очакваното бебе!Всичко засега е перфектно(да не ни е уроки)Между другото кърменето на щерката,в началото бе доста трудно с рани по зърната(ОЩЕ ИМАМ БЕЛЕГ),но свикнахме и цяла година след това беше незабравимо преживяване.Живот и здраве бебчо го очаква същото Grinning

# 533
момичета, вижте какво намерих  тук http://community.thebump.com/cs/ks/blogs/nb_checklists/pages/how … =0&MsdVisit=1 много е забавно да си представя бебчо голям колкото лайм  Heart Eyes
аз си имам кромидче Joy

# 534
а аз авокадо  Joy

# 535
Здравейте момичетаа  Hug
И аз си имам едно палаво авокадо  Crazy
В петък ми беше абсолвентския бал и с бебка си потанцувахме като за последно и хорца и всичко както си му е реда  Joy  Всички колеги толкова много ми се радваха , защото аз само се раздавах на дансинга или ядях на масата  hahaha За сега още нямам мн снимки , но при първа възможност ще ви се покажа , как хитро си скрих малкото коремче. Hug
Искам да ви питам дали ви се е случвало , снощи както си гледах филмче и дясното ми зърно ме заболя доста силно намокрих го с водичка и ми мина , та се зачудих да не би да е нещо лошо  newsm78

# 536
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

Май и на мен жегата не ми влияе добре. В петък имах малко работа на вън и на 15 минута щях да припаткам. Лошо.

Аз вече откривам и капчици коластра, но и предният път ми се появи рано, рано.

Днес се пазете, че го дават жега да е. Peace

# 537
Ludichka аз пък като легна и започва да ме пробождат болки през гардите откъм подмишниците и навътре към зърното но си мисля че е от това че ръстат, всеки ден ги мажа с малко бебешко олио и си ги разтривам,за да не се опъва кожата УЖ !!!

Иначе моя мъж беше сърдит, почти не ми говореше а оная вечр като се върнах от село си го преластих Embarassed и му мина всичко,сега каквото го накарам го върши  Embarassed но и аз си го глезя Simple Smile Heart Eyes

# 538
  • Варна
Здравейте, мами!
Виждам и на вас не ви се отразява добре жегата.  Притеснявам се, че от следващата седмица съм на работа и незнам дали ще мога да излизам изобщо в обедна почивка заради жегата. А пък да стоя по цел ден в офиса пред компютъра, без почивка също не ми се нрави.
Вчера бях на плаж и ми се отрази много добре. От 9 до към 12ч, само на сянка, краката малко си попекох и пробвах водата, но ми се видя хладна. Не ми беше топло изобщо, защото имаше хубав приятен бриз. Днес ще си мързелуваме у дома, че имахме гости от петък  ooooh! - изобщо не ми се отразява добре такъв тип гостита, не само физически, а и финансово  Sad . Но така е - несъобразителни хора много, ще трябва обаче да намерим начин за отказ. Тази седмица почивах, но ако съм на работа и уикенда да ми цъфнат роднини на гости за по 2-3 дни няма да я бъде  Naughty, директно си им отказвам, понеже съм уморена.
Относно болничните на работа изобщо не ми се ходи и ако мога още сега бих си пуснала. Обаче в офиса абсурд да се оправят без мен- тази седмица ми звъняха всеки ден по 2-3 пъти за какво ли не! Докато не намерят човек на моето място, който аз да имам достатъчно време да обуча добре, няма вариант. Добре, че имам отпуск и като ми се прииска да мога да си почивам, поне с това нямам проблем.

# 539
  • Бургас
Добър ден и от мен  Simple Smile

Аз в крайна сметка, се отказах да ходя на 10 годишнината от завършването- в тази жега ми се стори неоправдан риска да пътувам, заради една вечер  Naughty Ще чакам снимки от колегите, да им се радвам  Heart Eyes

Вчера усетих за 1-ви път бебетата  Party В първия момент помислих, че са контракции, но после съобразих че не е на цялата матка, а само на определени места- усеща се, като леко гъделичкане или схващане за малко. Сега като легна да спя, вместо да се отпусна да си почивам, аз дебна къде ще ме погъделичкат   Joy

Лошите новини са, че баткото ми е болен- някакъв летен вирус с температура, кашлица и хрема. Лекарката ме предупреди да се пазя, но как да стане като той постоянно е наврян в мен  ooooh! Витамин Ц можем ли да пием ? Че аз никакви витамини не пия, и съм много неориентирана в това отношение.  Blush

*Mishela*, щом не се сещат хората сами, ще им го кажеш в прав текст- в крайна сметка за теб най-важно е да почиваш, а не да се съобразяваш с този и онзи, че му се ходи на плаж   Naughty

Общи условия

Активация на акаунт