Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 485
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм качила около 6 килограма.Сега съм 61,а бях 55 кг.но съм висока и според докторката е нормално да кача така,защото преди съм била много слаба.
И да вметна нещо по повод темата за мъжете-аз не искам никой да върви след мен,искам просто достатъчна заинтересованост.В  никакъв случай не се чувствам някоя слаба жена дето без мъжа си не може да се оправи...Но нека да си кажем честно,неразположенията са за мен,а на него няма да му се счупят ръцете ,ако ме закара да там,нали така? Peace

# 91
А за мъжете и грижите - според мен отдавна е минало времето когато жените са си стояли вкъщи са били отговорни за цялата домакинска работа и са прислужвали на мъжа когато се върне той от работа. Сега в повечето случаи мъжете и жените работят наравно и за едни и същи пари така че би трябвало и всички останали задължения да се делят по равно. Никой на никой не е длъжен. Както си разеляме домакинските задължения по равно (в момента даже той е поел по-голямата част), така ще си разделяме и грижите по бебето, защото и двамата сме му родители.
В повечето случаи мъжете, които очакват бременните им жени да им слугуват, после не се напъват много в грижите за детето, т.к. за тях това е само 'женска работа' и тях не трябва да ги занимават с такива неща  ooooh!

Точно това имах предвид  Peace

# 92
Работата вкъщи и ние я вършехме задружно, той обича да подрежда, аз да чистя и да мия,но аз не работя , той да, и за това винаги съм вършела повече работа и почти с нищо не съм го натоварвала,и сам си ми помагаше много.А сега... аз нищо не правя и той нищо не прави.страшна работа ви казвам  Joy

# 93
съгласна съм с a vagabond че тези които сега непомагат после за децата пак ще кажат ааа то си е женска работа. #2gunfire
забравих да ви се оплача ходих при мояте фризьорка да си подновя цвета на косата и да се подстрижа.за подстрижката ми отказа newsm78.каза,че боята няма да ме хване,но аз настоях.боядиса ме,изсуши и издуха и познайте какво- #Cussing outоказа се права,изобщо не ме хвана.мамка му/извинявам се за израза/ #2gunfireи УЖАСССССССССС
за газираните напитки знам от мои приятелки които са повръщали първоначално и с киселини,че е по добре да се пие газирана сода "михалково"тъйкато е естествено газирано,не изкуствено.
не е  реклама на водата.
аз пробвах с кинли сода,кола,фанта-ами след това ми остава един кисел вкус в устата.кофти Sick
за коремчето публикувах си снимката в снимка.бг,голямо е,два броя са,но си ме кефиии Laughing Heart Eyes.да кг се качват,ама какво от това да са ни живи и здрави бебоците,другото после ще му мислим    Heart Eyes Hug Peace

# 94
момичетаааа стига сте се жалвали от горките ви мъже.........
аз моя много го съжалявам, защото той за тия 3 месеца досега се стопи от притеснения, имам чувството че той е бременния не аз Simple Smile така се притеснява милия не го знам що така го преживява , особено като трябваше да вляза в болницата се падна милия в същия ден да пътува за Шумен.... и тъкмо беше стигнал там като му званнах и трагна на обратно направо го съжалих
та отначалото на бременността аз не съм качила много все още ама той е свалил поне 5..
та според мене моми4ета всички мъже се тревожат и притесняват просто явно някои от вашите са решили да се правят на мъжкари и не искат  да си покажат пред вас своите притеснения..... така мисля аз

# 95
  • София
Добре де, ами какво ще кажете за домакинската работа при семейства в който мъжа носи с хиляди месечно, а жената просто не си заслужава да работи за 600 лева и не го прави? Уточняваме, че мъжа не желае домашна помощница която да му се рови в нещата. Уточняваме също, че на жената се пада всякаква чест в дома, от косене на ливадата, до смяна на крушките, затваряне на шкафчето след мъжа и прочие, с две думи носи до на ръце, той в къщи само яде и спи.

Мислите ли, че като отиде да работи тази жена  мъжът й ще я приема на равно и ще започне да си дели с нея домашните задължения?

Аз ще ви кажа - няма да направи. Тогава се прибягва до максимата, аз съм мъж, а ти жена.

В крайна сметка или живееш в кочина или слугуваш. Лично аз предпочитам второто.

Естествено всяко нещо си има цена. Заради това, че се налага да му "слугувам" си имам определени привилегии, като например мога да имам всичко което пожелая.

Е, знам, че не е идеално. Но работя в посока някой друг да ми върши работата, а аз да си запазя привилегиите  Simple Smile

# 96
rusokoska доста разпитвах за тези косъмчета, защото и при мен се появиха. Посъветваха ме вече раждали дами и минали през това да не ги пипам, после след раждането сами щели да паднат. Тук ако има някоя мама минала през това може да сподели, дали е така.

# 97
  • София
Големи сте спамерки, от вас човек не може да стане от компютъра  newsm76
Отивам да готвя свинско с картофи и много много вкусен таратор. Ако има много изгладнели мога и снимков материал да публикувам по - късно.

# 98
  • Beyond the Frontiers
Уау, какво правите. Голямо писане ей. В това хубаво време защо не сте на разходки  Wink

Извинявам се а авторката, грешката ми беше неволна.

Не се смятам за голяма домакиня, но пък като ми е зле, не виждам, защо трябва да се мъча. Мъжът ми не е сакат или болен чудесно се справя с готвенето /даже по-добре от мен  Embarassed/. Пускането на пералня или прахосмукачка не изисква усилия или специални умения. Обаче пълната с чинии мивка, го накара да ускори купуването на съдомиялна  Mr. Green И правилно, аз съм доволна.
С мен е идвал на преглед веднъж през първата бременност, Аз предпочитам да не идва - изнервя се от чакането и с това изнервя и мен.

tionagb, с каква боя са те боядисвали. На мен си ми хващха без проблем.  newsm78

Губи ми се vagabоnd нещо.

Аз лично газирано пия веднъж годшно, сега нон стоп. На моменти това ми е единственото облекчение. Но пък заради ниското кръвно доктоката ми каза, да си пия и кафе и кола.

Панделки ще раздавам след малко, харесала съм няколко идейки от съседни теми и ще нашаря първия пост.

# 99
Shadows & Lilly27 аз също съм на преглед при д-р Марков на 20.07. Може да се видим, ако часовете са ви късния следобед Simple Smile
За допълнителното здравно осигуряване зависи от пакета и неговото покритие. Разбрах, че от тази година избор на екип се покрива до 350 лв., независимо от застрахователя и покритието на пакета. Това не е много добре за София и Токуда в частност Sad
Аз съм + 3 кг, но явно преди съм била по-слаба и това е нормално за първия триместър. Имам сравнително голямо коремче, иначе като цяло нямам промяна.
Момичета, разговаряйте повече с мъжете си за това, което чувствате. Не го правете обвинително или драматично. Просто използвайте момент, когато сте сами и той е в настроение, за да му обясните какво се случва в тялото и психиката на една бременна жена. Накарайте го да разбере, че и дребните неща са важни, а и да има малко по-голяма търпимост тези месеци (когато и ние сме доста по-чувствителни и избухливи Embarassed)

# 100
KiaraTiara никой не може да ме накара насила да му слугувам. Друг е въпросът, че ако не ходя на работа, а той ходи вероятно ще върша доста повече неща из къщи отколкото сега. Някак си няма да имам очи да поискам да си вземем прислужница. Сега обаче, понеже и двамата работим поравно и печелим еднакво мога да си поискам и прислужница и детегледачка и да не се чувствам неудобно от това, че не ми се чисти примерно.

като не иска да чисти, недей ти доброволно да поемаш всичко. И ти недей да чистиш. Ще трябва да преглътнеш няколко дни мръсотия, но като започне да се оплаква защо е мръсно и не е сготвено, тогава му обясни, че ако иска да му е чисто може и сам да се заеме с част от задълженията. Това да не е хотел. Даже и шкафчетата да затваряш след него  Shocked  
 Пак с уговорката, че аз ако не работех и си стоях вкъщи щях да поемам доста от домакинската работа (но не и под натиск)

И аз точно за vagabond си мислих днес, че отдавна не е влизала

# 101
Киара, вероятно си права за доста от нещата.
Добре че поне ливада нямаме  Laughing, защото с косенето на тревата вече не бих се справила Simple Smile
Аз като ви чета обаче си представям, че живеете в някакви големи имения, които ви отнемат поне 1 ден за чистене, миене на чинии и прочие. Понеже аз всичко това - пускане на пералня, през това време прахосмукачка, прах, дезинфекция на баня и тоалетна го правя за час, час и половина, и то дори с готвенето на нещо лесно /не говоря за някакви ястия изискващи много време и стоене над печката/, та затова въобще не го правя на въпрос. С новата кухня вече, където съм си заложила повече удобства, вече и чиниите ще ми отпаднат като ангажимент. Домакинската работа, пазаруването /често го правим заедно/, а дори и грижите около детето после не са някакъв досаден ангажимент според мен. Имайте милост към мъжете си - те имат за задача да осигурят комфорта пък навън. Сещате се нали - почивки, разходки, придобивки.. добро возило, и на тях не им е лесно Wink
А и аз имам привилегия - ако ми писне от ходенето на работа, ще спра да ходя. Мъжа ми няма това право май май... особено пък от тук нататък.
А какви са тия разговори пък сериозни, които водите с мъжете си за състоянията ви?? Simple Smile Направо не мога да си се представя в такава ситуация и него де. Ние все се шегуваме около бебо. Понякога като ми е зле не ми е до шега де, но пак понасям. Май повечето от вас не са влязли под кожата на мъжете си. Пробвайте с малко женски хитрости Wink

# 102
Накрая ще се изпокарате заради тези мъже. Всяка решава слугиня или съпруга. Слугините после хленчат, че им изневерявали, ми и аз да съм мъж и аз ще го правя, то ще ми писне да гледам жена си все заровена в мръсотия, трябва малко сексапил!!!!!!!!!!!!!!!

# 103
  • София
Кой се кара пък ти. Аз си мислех, че добре ги наредихме Simple Smile
Има време за всичко в тоя живот. Той като изневерява какво? Да не е вързан за мене цял живот да стои? Не мога да си представя ... цял живот с мене, ми той ще влезе в лудница! Както и обратното Simple Smile.

Само да вметна, че не живея в палат, живея си в града, ама имам градинка дето вече месец не е косена и нещата загрубяха. Кучетата като влязат и не могат да излязат. Намислила съм да си викна градинар, ама ме е срам. Накрая ще запретна ръкави и сама ще бутам косачката.

Сексапила след като родя. Сега съм дебела  Rolling Eyes

# 104
Ей мацки ще има време след като родим и ни удари следродилната депресия да ги мъмрим мъжете, сега се наслаждавайте на хубава бременност със всичките и екстри и най-вече положителна енегрия и мисли, сложете си розовите очила  и се усмихвайте та дори и на пук на света Hug Peace Joy

Общи условия

Активация на акаунт