БЕЗ КОМЕНТАР!

• 17 576
  • 351
  •   1
Отговори
# 1
  • Ямбол
Не разбирам. Какъв е бил искът точно? За лечението?
Всеки ли, който причини някому вреда, трябва да плати лечение?
Не защитавам никого, само някои неща са ми неясни.

# 2
  • Бургас
 newsm61 Заради такива простотий не ми се стои в нашата мила родина.То и аз съм без коментар,щото не знам какви думи /НЕЦЕНЗУРНИ/ ще ми излязат от устата ако почна да коментирам.

# 3
  • Варна
Не се учудвам.

# 4
Всеки ли, който причини някому вреда, трябва да плати лечение?
Не защитавам никого, само някои неща са ми неясни.

Доколкото схващам, става въпрос за плащане от страна на застрахователя. Не става ясно на какво основание. Ако е в рамките на "Гражданска отговорност"...

# 5
     Делото се е водило срещу застрахователна компания "Дженерали застраховане", която е трябвало да заплати имуществени щети на семейството на Мануела. И мутрите, пардон, застрахователите, са спечелили, разбира се.

"Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв."  

Тези доводи сякаш съдиите са си ги изсмукали от пръстите. Имате си пари, дарили са ви, защо искате още ?
  Съдът е подкрепил застрахователите, да не се харчат.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:14 от С О Н Я

# 6
Исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел.
Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.
Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Делото е срещу "Дженерали застраховане".
Ама ВАС добре са се погрижили за Стависки от ефективна на условна и обезщетенията намалили ,че и държавната такса от 5200 на 800 лв.

# 7
   То в целия тоя казус буквата на закона така тотално се размина със всякаква човешка справедливост, че изобщо не е за приказка...

# 8
  • Варна
Нямам думи!  Twisted Evil
Понеже видите ли, има добри хора, които са събрали средства за лечението на Мануела, застрахователите няма нужда да се харчат. Имали добра воля, платили са.
Егати и логиката, и чудото!
Нали има юристи сред нас, ще ми се да чуя професионално мнение.

# 9
Доколкото съм чувала, когато има ПТП с жертви и ранени вариантите за обезщетение са 2 - или съдиш виновника да определена сума, или чакаш парите от застрахователя на база застрахователната премия. Не знам как е, но все пак делото е заведено от адвокат, който би трябвало да е наясно. В случая не знам дали виновния е платил, сумата за която е делото,  или са имали впредвид  само парите събрани от СМС-и.

# 10

Ама ВАС добре са се погрижили за Стависки от ефективна на условна и обезщетенията намалили ,че и държавната такса от 5200 на 800 лв.

За последното Държавата се е погрижила добре сама за себе си.

# 11

Е как ВАС е решил от присъдена за плащане от предна инстанция сума от 5200 той да плати 800лв.
Не виждам да се е погрижила добре за себе си държавата.

# 12

Е как ВАС е решил от присъдена за плащане от предна инстанция сума от 5200 той да плати 800лв.

Сега видях, че става въпрос за държавна такса... Peace

# 13
  • Варна

Еми как, като е цакал на съдиите на висшата инстанция, за да отпаднат част от обвиненията, респективно пада и държавната такса. Дреме им за държавата, като могат да сложат на джоб. Поредица от 5 тома мога да напиша по въпроса.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:45 от Mims*

# 14
Нали има юристи сред нас, ще ми се да чуя професионално мнение.
    Не мога да дам на база изнесената информация. Може да е законосъобразно, а може и да не е. Обикновено СГС добре владеят материята, но без юридическите мотиви на съдебния акт, едва ли някой юрист ще каже нещо по същество.
     Човешкото ми мнение е, че житейски е много несправедливо.

Общи условия

Активация на акаунт