163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 789
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
  • Където ми покаже сърцето
Вечерница  бързо възстановяване на Лени.
Настръхнах като те четях. "Бог да пази децата ни."
Съжалявам за случилото се.

# 16
Веч, абсолютен ужас.  Shocked Дано следващите дни преминат бързо за Лени. За теб съм сигурна, че няма да са леки Hug Hug Hug
бтв. Застраховката на училището не би ли трябвало да плати билетите(или сторното), ако ги върнете?

Тони, честито  bouquet

Хексе, и при нас. Чук-чук. Въпреки, че сега започна да киха доста - явно лети пак нещо, но поне очите и са ОК и капки не сме слагали от 4-5 дни Peace

# 17
Благодаря на всички!  Hug
Давате ми кураж.
Сега се прибирам след като му занесох личните неща. Човечето изглеждаше добре, след като беше дрогирано с обезболяващи. Вече има цвят на лицето и беше в настроение.
Моите съмнения са за двойно счупване, утре ще се чуе.
Ударът е бил от коляното на друго дете, вече се вижда синината на мястото на удара. Подозирам счупване в средата на брадичката и в ъгъла, където са кътниците. Никой от двамата не помни какво точно са правили преди да се помелят така.
Нямам намерение да сторнирам посещението при баба. Притесненията ми са за това, ако му сложат плаки и шини, дали ще може да удържи всичките тия седмици или ще могат да му ги свалят преди пътуването. Ще знам повече утре след операцията.
А на застраховката на училището ще тръсна глобата за неправилно паркиране, която получих днес пред клиниката, защото бях прескочила 2 часа разрешено (ама никой не те пита колко време си откънал по отделенията и по лабораториите, докато се сетиш да преместиш колата  Tired). 35 евро ми струва удоволствието! Ще им го натреса та пушек се вдига.
Вечкин е бесен, първата му дума беше направо "Съд!". При две даскалици така пък нито една от двете да не види точно какво е станало.

Освен това заварих пощенската кутия пълна с картички от негови съученици с пожелание за бързо възстановяване. Направо се разревах като ги видях. Утре ще му ги нося.

# 18
Веч, ееееееееееееее просто нямам думи...къде са били тези учителки, това е безобразие.
Сгъни ги на 20 тези от училището, как може такава безотговорност. И мъжа ти е прав, най-малко за морални щети трябва да поемат отговорност.
Дано детето се оправи бързо и още по-бързо да забрави тази случка. Най-сърдечно му го пожелавам.

Честит Рожден ден на Борис!

Аз всъщност влезнах само да ви пратя поздрави от морето, а то какво излезна. Thinking

# 19
лека операция и бързо оздравяване на Лени!

честити празници на Борис на Сбъдваща  и Тоничка Simple Smile

а вместо запис исках да кажа, че пострадалото момиче в катастрофата с М. Ставийски преди години, било осъдено днес да МУ плати Shocked над 20000лв съдебни разноски.

# 20
Най-големия ми кошмар (за момента) се сбъдна.
Направо си е кошмар, аз имам фобия вече от телефонен звън, все най лошото си мисля Tired

# 21
а вместо запис исках да кажа, че пострадалото момиче в катастрофата с М. Ставийски преди години, било осъдено днес да МУ плати Shocked над 20000лв съдебни разноски.

И аз това четох - реално статиите са доста пречупени в името на сензацията, но въпреки това  пак навяват на гадни мисли и чувства.
Иначе казано - Абсурдистан. Хляб и зрелища. Дали някой е наистина учуден от резултата на делото?

# 22
Веч, представям си какво ти е, дано  Praynig бързо да се оправи и всичко да е наред!

Честито на рожденика Борис! Да е жив и здрав   bouquet

Ние отпрашваме към бг  Party (ако не ни мине котка път)

# 23
  • Където ми покаже сърцето

Ами тук пише друго.
http://www.dnes.bg/temida/2011/06/14/gorsova-plashta-na-staviski … -po-delo.121315,3
Делото пише е заведено към застрахователното дружество,за да покрие лечението на момичето.Лечението обаче е направено от дарителска сметка,която е събрала почти двойно повече от лечението.И съдът е отхвърлил иска.
Според мен е трябвало иска да бъде застрахователното дружество да покрива месечните разходи за момичето,защото парите ще свършат.Добри срещу не до там добри адвокати така става.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 08:40 от калинка

# 24
Сбъдваща, Честит Рожден Ден на Борис!Да е жив и здрав !!!

Тоничка, Честит празник и на вас , още много години щастлив семеен живот !

Веч стискам палци бързо оздравявавне!

# 25
Сбъдваща, да ти е живо и здраво порасналото момче. Има време с възпитанието, моето братче чак сега се очовечи.
Тоничка, честита годишнина.

Вечерница, бързо да се оправя малкия. Много неприатна случка, наистина ка е възможно нито една учителка нищо да не е видяла. За шините и България, една позната си чупи ръката, тук и сложиха шина. Тя се прибра ваканцията и в София в пирогов и личен лекар бяха отказали да и я свалят, та тя сама си я развинтва. Дано при вас не е проблем и в България да я махнат. Сигурно в часните клиники няма да е проблем.

Някой знае ли дали мога да отида на радиолог докато кърмя. Трябва да ми се направят няколко ренгенови снимки а личния лекар смята, че било хубаво да го отбия преди това. Не ми се вярва мног, но някой ако има опит да сподели.

# 26
Веч, ти си много смела жена, че не позволяваш такъв инцидент да ви повлияе на ваканцията. Аз не знам дали бих имала Arsch in der Hose в подобен случай. Blush
Как е Лени?

бтв. Винаги съм се учудвала на тия калмуци, които раздават глобите за неправилно паркиране - и тук така пред детският лекар си пляскат талоните като минат двата часа и хич не им пука, че в колата има столчета и вероятно на родителите им се пече яйцето на задника, че не могат да излязат и да завъртят шайбата. Тия са ми по-противни и от ония дето минават да броят телевизорите по къщите Sick.

Има ли някой, който да събира стикерите с гадинките на WWM и REWEосвен Биба?
Аре да се менкаме Mr. Green!

# 27

Ами тук пише друго.
http://www.dnes.bg/temida/2011/06/14/gorsova-plashta-na-staviski … -po-delo.121315,3

е така де Wink

само се чудя, защо съдът оставя застрахователя да се измъкне? от кого е платена сумата за лечение - не е важно; застрахователят е длъжен да я възстанови... според мен...

# 28
Веч, стискам палци всичко да мине бързо и успешно!   Praynig
Сбъдваща, живо и здраво да ти е порастналото дете!

Сърфи, кои номера разменяш?  Laughing

# 29
Сбъдваща на патерички да ти е здрав и щастлив големия синковец. Според мен на по-късна възраст ще видите положителните резултати от въпитанието. Това съдейки по мене си  Mr. Green Като дете бях голяма дивотия, ама жив сега на възраст колко въм възпитана  Wink

Веч направо супер мъчно ми стана за ЛЕни и за теб. Ох дано всичко днес с операциата мине нормално и той да може да се възсатнови бързо и да забрави за случката. Явно доста брутално са го наритали. Бързо възстановяване и дано не ви провали лятото. Това с картичките е много мило.
Ох аз пък съм с мастит  Confused Вчера имах температура 39,5 и не могех д се мръдна, добре че половинката устана в къщи да се грижи за Ина, че аз не можех да я вдигна. Обаче си смилех, че имаме право така да остане в къщи. Нашия лекар оптказа да го пише болен, защото не бил. Звънях в касата, те само ме препращат сега уж чакам да ми се обядат.
Имате ли представа как стой въпросът в такива случай. Има ли право мъжът ми да си остане в къщи като съм болна, за да гледа детето и като какъв се регламенитра престоя му?

В някоя Бг интернет страница вчера е пишело, че пак са намерили ЕНЕС този път на салата в Бавария. Ама по немските не съм видяла такова нещо. Вие чували ли сте?

Ох току що ми се обадиха от Здравната каса. Ако съм била болна, мъжът ми трябвало да си вземе отпуска да ме гледа  ooooh! Само ако много седмици съм била болна тогава имали помошници. Ама това когато наистина не мога да се мръцна от леглото.  #Crazy

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 11:02 от Петка

Общи условия

Активация на акаунт