163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 749
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Germany
Мерси, Шехи   bouquet

# 586
Момичета какво представляват след обедните занимания в училище за първи клас?
Какво означава стандартно?И всичките ли са платени?
Казаха ми за 47 евро, за 67 ев до 15:30 часа и 97 евр до 17:30 часа?
Това цена за седмица ли е или за месец, май не съм разбрала?

# 587
Мишел, успех и късмет с лечението. При Мата си в сигурни и добри ръце - дано не си на диета само! Mr. Green

Лятото в ДЕ е само по име лято - за седем години тук не мога да си спомня една топла лятна нощ, където да седиш до 2 ч. по потник навън и да се потиш, и да охкаш кога ще се разхлади, че да си лягаш...Вярно няма угодия, ама и на мен като винда майна ми липсват горещите южни нощи Crazy .

# 588
В училището на дъщеря ми предлагат следното:

- Kernzeitbetreuung - включва първи и последен час, те започват от втори час. Тогава рисуват, моделират, четат им, но не учат. Щената е 1,50/час

- След последния час се предлага топъл обяд - 3 евро

- Следобяда има занималня, в която си пишат домашните до 15,30 ч. Тук не си спомням колко струваше, но мисля, че беше около 50 евро/месец.

# 589
Момичета какво представляват след обедните занимания в училище за първи клас?
Какво означава стандартно?И всичките ли са платени?
Казаха ми за 47 евро, за 67 ев до 15:30 часа и 97 евр до 17:30 часа?
Това цена за седмица ли е или за месец, май не съм разбрала?
За месец е сигурно, но питай пак на място, защото цените си ги измисля училището, не са еднакви навсякъде Peace
За какви следобедни занимания става въпрос? целодневно училище, кернцайт, хорт?
Целодневното е безплатно, там първолаците специално нямат часове следобяд, но пишат домашни и ходят на разни кръжоци, от втори клас нагоре започват да вкарват и по някой следобеден час. В кернцайт и хорт играя повечето, пишат домашни ако искат. Това се заплаща според броя на часовете...

# 590
Все още не съм наясно, за каквито и да са следучилищни занимания, за сега посредник в разговорите е мъжът ми, аз идвам от началото на август.Това са му предложили. Има ли в грунд шулето следобедно безплатно занимание, аз искам да учат, някакви домашни да пишат, и най вече да си контактува с немски деца, сега тепърва ще усвоява езика.

# 591
  • Germany
По - миналата седмица имахме Зомерфест и Сашко пита: ""Тате, защо хората са го кръстили така????  Laughing навън беше буря и 16гр.  Mr. Green Mr. Green

За следобедното - има разлика между ганцтагшуле и хорт - това трябва да се разбере. Хорт по-принцип май само играят, не ги занимават с учене, това от мои приятели, чиито деца са на хорт знам. Ганцтаг имат си стандарно занимания следобяд - хаусауфгабенцайт, имт си групи за деца които трябва да наблягат на немски, на мате и всякакво разнообразие групи  Peace

# 592
  • Germany
Ringelröteln - коя е тази шарка? Сашкови имали сега в класа  Rolling Eyes само това ми липсва преди да пътураме за БГ  Confused Confused  Tired

# 593
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет, при нас доста захладня след като вчера се изсипа небето  ooooh!

имам въпрос: кога да ходя в яслата да питам за място? една колежка ми каза да ходя сега докато съм бременна, че после нямало да има места  newsm78

нямам грам сила напоследък, заспивам на дивана.
и спорт не мога да правя поради липса на сила и воля. лошо, много лошо. Confused
отивам да полегна...

Шехи, мерси  Hug

# 594
Все още не съм наясно, за каквито и да са следучилищни занимания, за сега посредник в разговорите е мъжът ми, аз идвам от началото на август.Това са му предложили. Има ли в грунд шулето следобедно безплатно занимание, аз искам да учат, някакви домашни да пишат, и най вече да си контактува с немски деца, сега тепърва ще усвоява езика.

И по-добре да не знаеш Joy Joy Joy. Те в училище не учат, ти имаш идея да учат в занималнята.
Сега сериозно -- пишат се домашни, но не се проверяват от възпитателите, това трябва да бъде правено от родителите след това. Затова ако можеш да взимаш детето по-рано от другите и да му помагаш би било чудесно. Най-добрия вариант е да е на следобедни занимания  до 15-16 часа. За контактуването с немски деца- ако детето ходи на хорт и сте в голям град вероятността да има много германчета не е много голяма.

# 595
Е Бискара дори и да няма германчета, все пак децата си говорят на немски.  Wink

Ася ходи възможно най-скоро за ясла. ПОне тук при нас трябва едва ли не половин година преди да забременееш да се запише детето за ясла, ако искаш на 1 година да има място. КОлкото и да ти се струва странно, че едва ли не не ти се вижда още корема, по-добре иди и запиши детето. Като сложи термин когато искаш да получиш някъде 1 месец преди връщането ти на работя, че да имате време да свикне с яслата.

# 596

Абсолютно верно, тук всички говорят на немски Laughing Laughing Laughing

# 597

Абсолютно верно, тук всички говорят на немски Laughing Laughing Laughing

да бе...затуй ли по цял ден едни муджахидинчета крещат под нас АНННННЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, демек, мамо.
от друга страна, всеки един език е богатство. ако детето научи турски, пак е далавера. немския така или инак ще го научи.
при нас в монтето има много индианчета, та алекс и испански учи без да иска. има едно дърто семейство шписери с осиновено индианче. еййййййй, много дръпнати. разгеле, разбраха, че и алекс е осиновена и сега са върли фенове на матов и мен . много се втеляват, пазят го кат квачки, а то малко интригантче си пада. щело да се удари, щело да падне...скоро са осиновили и още се шашкат и се възхищават на матов как оставя алекс да се свини и пада. аз един ден в пристъп на гениализъм викам, нищо де, ако много се изцапа, ще си осиновим друго. лилиииииииииииии, щеше да получи удар майката Joy

мерхаба, мацки. аз съм на гости. имам си едно място, дет бягам по веднъж в месеца, че инак досега да съм убила матов. тук изпускам парата и понякога надзъртам дълбоооооооко в чашата с вино. снощи беше така, та сега главата ми мека Sick
днес откриват беге ресторанта тук. дъл нема по обед да има вече сготвена шкембе-чорбица, да се лекувам...

# 598
Ние сменяме градината на Сашко . Предисторията е много сложна и няма общо с недоволство от деца и въzпитателки. Жалко. И именно zатова ми е много кофти.
Та това беше от мен малко да иzпла4а мъката на вашето братско рамо  Sad
Ася 4естито и вси4ко най хубаво от мен.
4естито на малката рожденни4ка   bouquet

# 599
Момичета ,имам  един въпрос  Съпругът на сестра ми иска да дойде и да си търси работа в Германия  Можели да го регистрирам  на нашия адрес  Дали  по лесно  ще е тогава да намери  работа

Общи условия

Активация на акаунт