163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 736
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Немция
Деzита, 4естито ...  bouquet Пожелавам ти много zдраве, Щастие, кьсмет и един куп сбьднати ме4ти.

Ден4о, много гнусна история. Все пак бравос на твоята Мария, 4е се е опитала да се zаЩити. Ако е моето дете, няма да направи дори и опит да го направи.
Попаднали сте на големи обраzи...

Прибрахме се в Стара Загора,  но съм направо без нерви от карането на джигити и голфаджии по пътищата./ То не бяха идиотски изпреварвания, бибиткания, притискания. ЧУДО!
И на отиване към морето, и на връщане ми се взе здравето в отсечка от 50  км.
О, да , и ние таzи отсе4ка това лято няколко пьти я минахме, м/у Карнобат и Стара Загора е мамма миа, а сега в пиковия сеzон е голям ужас сигурно. Вьрхьт беше как на един zавой среЩу нас караше кола в нашето платно Crazy, добре, 4е колата ни бе пльтно вдясно...

Давайте сьвет на рожден ден на двегодишно, приготвяли ли сте пакет4ета/подарь4ета zа гостен4етата или това се прави при ве4е по/големи деца и ако да, какво сьдьржат те(освен гумени ме4ета, раzбира се Mr. Green), тоест дайте идеи, битте.
Преди няколко месеца бяхме на рожден ден на едно дете, навьршваЩо 2 години и нямаше никакви пакет4ета zа децата.

# 706
ола, мацки.
взех си айфона, голем кеф тва чудо. имах много беденкен, обаче е суперско.

децита, и в другата тема рекох, аз съм много фен на пакетчетата. помните ли пипи, като имаше рожден ден, как томи и аника получиха подаръци. намирам го за много мило гесте.
та, гумените мечдета са ясни, а инак каквото е подходящо за 2 годишно. аз примерно бих ушила малки парцалени кукли, за всяко дете различна, но без копчета или нещо, което малката гад може да глътне. мен ако ме питаш, и гумени мечета не бих сложила. по един моркоФ-може Mr. Greenобелен и увит в нещо, за да не повехне. зависи колко био и куул са родителите. може и по една пълнозърнеста бисквитка във фолийце.
мразя някой да подарява на детето ми сладки неща или така наречените в булгарстан гризки Sick

бях за рождения ми ден в новия български ресторант. твърде добре. аз съм дърта мекертанте, та имам много забележки, но като цяло не е зле. 3 бутила бургас 63 за 4 души Crazy малоумните ми гости разреждаха с вайншорле. викам, нидейте бе, мъртви ша сте утре...ама нямаше чуваемост. на другия ден-глава кат тиква, айде води ги да ядат шкембе...с лечебна цел-естествено.
както и да е, влязохме в историята на заведението като заклети пияници. блага беше ракийцата, поядохме кебапченца и кюфтенца, чушки и кьопоолу. твърде добре беше. в събота-пак.

пак да се похваля от градината на алекс. невероятна е. детето буквално за броени седмици стана невероятно креативно и самостъоятелно. да не говорим колко бързо проговяря немски. има си конкурентка за лидерството, но определено тя не ни е в категорията. алекс освен доминантна е и невероятно чаровна, русо, па и с дълга коса. другото дете просто губи по точки. естествено, не и говори вече, а преди да тръгне алекс в тази градина бяха първи приятелки...
монтесори си е монтесори, мога само да препоръчам...триумя се после за училището, ама имаме време да помислим. и без това ще я отложа за от 7 години. грунд-руса...

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 08:01 от matakosmata

# 707
И zа мен движението по пътищата в БГ беше една от при4ините , които ме спряха таzи година да ида там на море с децата  Sad
Мата много е важно градината да е добра. Стават страхотни детски приятелства и накрая детето не ще да стои у дома . Все иска на детска  Wink Днес е раzговора на Сашко с ръководителката на новата градина. Дано е минало вси4ко наред. Баща му ще раzкаzва.
Дано намери приятел4ета и там. Сега , като се раzбра 4е децата се раzпръсват по раzли4ни градини и родителите вzеха да се дърпат на раzли4ни посоки и ве4е няма срещи по площадките и преспиване у приятел4 (а Сашко си беше поканил 2 деца  Sad) . Глупава  работа Crossing Arms

# 708
Къде е този български ресторант?

# 709
Петка, благодаря много   bouquet

dezita, честит рожден ден!

Petia_Ta, няма българско гражданство детето. Аз исках да му издам, но много рядко пътувам с бащата за България и не ми се занимаваше с декларации, че детето може да напуска страната само с един родител.
За немското гражданство, преди няколко години беше така, че ако и двамата родители нямат немско гражданство, но имат право да получат, детето може да получи немско. Но не ставаше автоматично. Искаше се някакъв документ, който пращаха от немска страна. От познати помня, че чакаха доста, а без този документ не може да се издаде немски паспорт на детето, а те искаха да летят на някъде. Така че само акта за раждане не определя гражданството. От къде се взима обаче тоз документ не знам.
За яслите, най добре да питаш преди да родиш. След като родиш все не остава време да се организираш, а няма много места. Моето дете е в частна ясла в Манхайм, че като стана на годинка още нямаше излезнали свободни места за него. Аз се замотах и подадох документи чак като беше на 6 месеца някъде. Можеш да поискаш адресите на яслите от Jugendamt-а. А и след раждането освен акушерката при нас идва и една детска сестра, тя ми даде също един списък.

Den4o, какви са тези деца, не е истина. Ама и майката как си стои и нищо не прави.

jabata_,  много глупаво от страна на родителите, че вече няма срещи по площадките. То пък какво усилие е да се разберат нещо, за да са щастливи децата. Така или иначе не си ги държат в къщи а ги водят навън. Дано Сашко свине бързо на новото място.

# 710
Сашето веднага се zаиграло с едно детенце в някакво еке.
За родителите. Дано като порастнат малко родителите нямат такова влияние и оставят децата да си иzбират с кого да играят . Сега а нещо не им иzнася , а си дърпат детето. А децата в същност така добре играят zаедно. В крайна сметка по площадки се ходи zаради децата, а не zа да се харесваме по родителски. Как да е. ще поиz4акам да поотрасне. Важно е , 4е футбола вzе да му харесва и да свиква. В на4алото му беше трудно и се държеше като спортен коментатор. Стоеше при вратаря и коментираха играта и се радваха на головете   Laughing

# 711
sawson с тия хлапета ходим на frauencafe - децата играят майките дъра бъра и така. Общо взето тия двете тормозят всички. 
От една страна ми се ще Мария да се оправя сама, но от друга #2gunfire ми иде да ги закова за стената с пирони.

Как постъпвате в такива ситуации - споделете бите Hug

# 712
Как постъпвате в такива ситуации - споделете бите Hug
Честно казано не съм попадала никога в такава ситуация newsm78 За мен е недопустимо 7 годишни да тормозят малките и майките им да нехаят. Едно е двегодишните да се ступат докато се опознават и съвсем друго, когато има такава голяма възрастова разлика. Не виждам и как ще си научиш детето да се защитава след като силите са толкова неравни.
Смени си средата просто, тези явно ги пере здраво тока Peace Не мога да си представя 7годишната ми дъщеря да тормози някое бебе на площадката и аз да кажа "тренирай го да носи на бой" Crazy Или да плюе възрастни и аз да гледам спокойно. Тези са явно някакви социално изпаднали и гледай да не движиш много с тях, че току-виж и на теб вземе да ти се вижда нормално такова държание Wink

# 713
Денчо,а какво мислят по въпроса другите майки?Шом са тормозили и другите деца,не ми се вярва да не е имало коментари и реакции. Просто е недопустимо,освен,ако не са някакви асоциални! Не ми се обиждай,но наистина,това не е нормално поведение от страна на толкова големи деца HugМоят опит показва,че немците по принцип нямат проблем да си казват веднага,какво не им харесва или ако нешо им пречи WinkХеле,пък като става въпрос за децата им Wink Това,което аз бих направила е да действам на принципа думам ти дъше,сешай се снахо  Mr. GreenШях да отида при калпазанчета и на висок,ама на  наистина на висок, твърд глас (без да крешя разбира се Laughing)шях да им кажа,че това,което правят не е редно и е blöd. Послушните деца не хвърлят кал и не плюят и те съшо не биха искали  някой да прави така с тях,нали ?Че малката има ауа и много я боли и плаче и е много тъжна и би искала сега те да и се извинят! Ако майката чуе и не реагира,то тогава е б....и асоциалната и гледай да ги избягваш
Досега честно казано не съм имала такива проблеми,но гледам,как ги разрешават другите и обикновено децата реагират без проблеми.Правят аййй и целуват по бузата и всичко е ок.Дори и големите Mr. Green

И Денчо не очаквай детето ти да може да се оправя само Naughty Това няма,как да стане! Прекалено е малка и няма опит,как да реагира във всяка една ситуация,просто зашото за нея е нова досега не е попадала в нея Hug

Мате,честито на патерица! Да си жива и здрава и много обичана  bouquetВиждам,празникът е минал качествено Mr. Green Ние пък си нямаме български ресторант  SadПознавам български собственици,но не и бъл.ресторанти Crossing Arms Блазе ви за градината.Имаме си наблизо Монтесори,ама никакъв шанс да я приемат нашта кокона.Оня ден я записах в една градина,която е към групата на Fröbel.Има ли тук дете,което да посетава такава градина?Аз бях очарована-klein,aber fein Heart Eyes Фия не искаше да си тръгва.Веднага влезе при децата,съблече якето,обувки и не и видях очите близо час.А бе иска си детето градината,ама нея не я искат Cry

Мацки,не знам за вас,но това време вече ме побърква! Може ли пък да е толкова гадно вееееееееее... Вчера ни удави,за днес пак се очертава потоп,а бе ужас Sick

Сърфата верно зачезнА Thinking Само се надявам да е на някое яко местенце и да си пие коктейлчето!
Сбъдваша,как е майка ти?

Ха,докато пиша,Биба написала това,което мисля,ама по-харт Hug

# 714
Мерсаж момичета -  Hug За протокола става въпрос за арабско семейство с 5 деца. И определено спирам да посещавам мероприятието -още вчера го реших - не искам детето ми да комуникира с такива келеши. Само ми е криво, че Oma Inge - лелята, която ги занимава е невероятен пич и Мария я обожава, ама ще търая начини да поддържаме връзка. Сега вдянах защо една немска мама ме попита с учудване - ама ти продължаваш ли да я водиш там ?
Мара пробвах с приказки, ноо резултат нъцки..
А за оправянето само - като силите не са равни се меся с мръсна газ - иначе гледам да я оставям да се справя сама - колкото и да ми е идело на моменти да извия нечий врат....

# 715
Цитат на: Петка link=topic=590461.msg19290467#msg19290467 date=1311 

[b
Деси[/b] ние пътуваме в събота, ама първо сме 2/3 дена в София и после Русе, но се очертява след 27-28ми да сме в Русе до към 6.8 и после на море. Хайде ще се радвам да се съберем немските русенки на БГ земя. Хайде може да се доразберем на лични трите за кога
Как ми се иска и аз да се включа във Русенската среща,но не се очертава скоро да се прибираме към България,ние си ходихме преди 3 седмици за една сватба.Момичета,някой има ли застраховка към БКК.Съпругът ми има такава застраховка и ние  с детето сме към него.Имаме си и отделни карти,но не съм наясно какви права имаме като отидем на лекар,не съм наясно още със немската здравна система. ThinkingНякой ако знае,ще съм благодарна ако ми разясни малко. Hug

# 716
Извинявайте за странният цитат,ама не сам се научила още да ги вмъквам където трябва! Heart Eyes

# 717
В класа на дъщеря ми има един такъв келеш, също от някакъв турско-арабски произход, не съм се интересувала точно какъв- половината година я изкара седящ наказан при директора, а останалата половина в тормоз над другите деца. Майка му през седмица  я викаха в училището, но оправия никаква. Обяснението беше, че при тях така се възпитавали момчетата- без никакви забрани и без никакъв респект към женския пол. Е, класната беше жена, тя милата се бори, бори и накрая й писна и при всяка проява го транспортира до директора. Той обаче е МЪЖ и това хлапе седи като мишка при него и гък не казвало, докато не се върне отново в класа. Това гаменче си има сестра-близначка, съвсем нормално дете, нооо момиче и тя явно е възпитавана не като брат си. Много ме е яд на такива, защото от тяхните велики методи на възпитание страдат другите деца. Тези "твоите" явно и те са оставени на самотек, ти не можеш да ги възпитаваш, а и не е твоя работа, така че просто гледаш да не са ти наблизо...

marimed, имате си права, като всеки друг застрахован. Ако някое специално лечение трябва да се доплаща, лекарят ще ти каже предварително. Нормални прегледи и лечения се поемат от касата, също и повечето лекарства- за детето те са изцяло безплатни, а възрастните доплащат 5 евро или нещо такова беше, отдавна не са ми изписвали нищо....Това, което се плаща са 10€ потребителска такса на всяко тримесечие (за детето не се плаща такава такса).

# 718
Обяснението беше, че при тях така се възпитавали момчетата- без никакви забрани и без никакъв респект към женския пол.

Не се бях замисляла, че е така - всяка нация си има културни странности ама да си ги проявяват странностите в къщи!!! #Cussing out Горката учителка - много е трудно с такива.
Мдааа - до сега успявах някък си да предотвратявам нещата преди да се е стигнало до кавги, нооо всяко нещо си има първи път - само ми беше трудно да обясня на Мария тия деца защо я удрят.

# 719
Денчо,много ше е жалко да спреш да ходиш на място,където ти е хубаво само заради някакви келеши Sick Говори все пак с майка им,може и да се оправяш нешата,знае ли човек,макар и трудна работа Пробвай,нишо не губиш! Иначе погледни в детските списания,на последните страници предлагат най- различни курсове за децата гимнастика,танци,музика,плуване и прочие. Там можеш да намериш сродни души. Поразпитай съшо майките,дали не знаят други кафенета тип мутеркинд или някои детски организации!

Иначе и аз я оставям мойта да се оправя. Изобшо не съм тип майка орлица и не и стоя до гъза. Много е социална,много оправна и нахакана Sunglasses Дори напоследък прекалено нахакана,ако питаш мен,дори нахална.Имаме вече няколко опита да бута и удря деца и затова съм все нашрек Embarassed Възпитаваме се,какво да правим,няма друг начин.Ако се раждаха и наготово възпитани,цена нямаха да имат Mr. Green

маримед,много е лесна системата,ше видиш Wink Намираш си личен лекар allgemeiner arzt,а zа децата педиатър,като имаш оплаквания,обаждаш се,правиш си час и отиваш.На рецепцията си даваш картата и готово. Ако имаш нужда от специалист,той ти дава направление,като обикновено те информират,какво ти поема касата и колко евентуално би ти струвало. За всяко тримесечие,в което си ходила на лекар плашаш и праксисгебюр 10 евро,за зъболекър се плаша отделно 10 евро.За децата е безплатно.Всички лекарства за деца,предписани от лекар са безплатни Laughing Това е в обши линии.Ако имаш други въпроси,питай!

Уфф,Биба,пак ме е изпреварила Grinning

Не се бях замисляла, че е така - всяка нация си има културни странности ама да си ги проявяват странностите в къщи!!! #Cussing out Горката учителка - много е трудно с такива.
Мдааа - до сега успявах някък си да предотвратявам нещата преди да се е стигнало до кавги, нооо всяко нещо си има първи път - само ми беше трудно да обясня на Мария тия деца защо я удрят.
Милата Hug Знаеш ли оше,колко културни странности ше видиш Mr. Green На това му викат интеграционен процес,но някои нации определено имат проблем с него!

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 14:48 от Мара Подробната

Общи условия

Активация на акаунт