Любители на кучета-21

• 49 330
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Аз ще ти отговоря. Това сме ние хората. Жестоки, малоумни и абсолютно лишени от чувство за отговорност ! Много тъжно.... Дано има повече като нас и по-малко като другите, които наистина не се грижат ! Но не се съмнявай, че всичко се връща в този живот. Дано никое такова дело не остане безнаказано !!! Благодаря ти, че мислиш за тези животинки, а не само за своето,или за себе си. Бъди здрава !

# 646
  • на морето
Теичка , по -важното е , че си помогнала на кучето , прибрала си го , погрижила си се за него .Нека това да ти топли душата . Просто жалко е за Рекси с такива стопани - не се знае следващия път дали ще го върнат изобщо или пък някой няма нарочно да го " нацели " с колата си за кеф  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Но нека не мислим най -лошото .
Нека всички изгубени кучовци  да попаднат на такива Хора , като тебе и се върнат бързо и безпроблемно при стопаните си  Peace Hug  bouquet

Деси ...ми  те хората се изгубват , дето могат да питат за адреса си , да обяснят кое , къде ...а какво става за едно безмълвно и при такъв случай уплашено и стресирано същество . Не става въпрос за неконтролируемост , а за ситуация . Представи си , че  го подгонат уличн кучета например или попадне около тях при тяхна свада . Или пък го подгони друго , по -голямо домашно куче , или пък деца нещо се гонят и пищят или пък се замерят с нещо и го ударят попогрешка . Или по някаква причина някой е решил да гърми пиратки по никое време .... Та като хукне кучето , като се стресне , може да мине без да се усети и квартали и оживени улици да пресече докато се усетите и да хукнете да го гоните . Пък скрие ли се от погледа ви - иди го търси -я камилата -я камиларя .... Колкото и да викате ,може и да не ви чуе ....Ами по -лошия вариант - ако го примамят или откраднат ? И успее да избяга ? Ами къде ще отиде  като ще е натикано кой знае къде ...

За това сме ние , стопаните , един вид като "водачи на глутницата " .Да преценяваме обстановката , да претеглим рисковете , да проиграем на ум вероятни варианти на поведение  и да се опитаме да изберем предварително най- подходящия . Дали ще го разведа само на каишка , без да я пускам ;дали ще я извикам да дойде при мене , като видя ,че приближава шумна компания , дали да я пазя от уличните кучета ,  кои околоблокови райони да избягвам и т.н. И въпреки всичко ,трябва да имаме едно на ум и да сме на щрек -всеки един момент може нещо да се обърка .....

# 647
  202uu newsm17 За всички животинки в беда. Аша  Hug Благодаря за хубавите думи.

# 648
  • на морето

mariyka, Теичка
- отново ще се опра на любимата ми / за съжаление /филмова реплика :.." Хуманността не е присъща на човека "....

mariyka, не ти е дълъг поста , просто трагедиите са голям списък , а страдащите още повече .... Чета и болката от безсилието ни ме стиска за гърлото ... Нямам какво да кажа . #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
 Примерът ми е пред очите  сега на село  и в спомена от далечната 94 г , когато със собствените си очи видях как се изхвърля куче от кола насред оживена и натоварена улица в София - Гара Пионер ... Всичко останало е вече казано ...

# 649
  • Балчик
Работя в училище с големи ученици. В началото на учебната година около сградата имаше 6 малки кученца, по-късно останаха само 2. Понеже в училището се провежда практика по готварство, учениците постоянно хранеха кученцата. Преди месец едно от тях беше блъснато от кола, беше се свило в двора, под едно дърво. Та знаете ли колко мило ми стана как децата се грижеха за него, носеха му вода и храна, милваха го, но то нищо не поглеждаше. След много мъки милото умря. Повечето от учениците плакаха и го погребаха. Все пак растат и хора с добри чувства към животните. Макар че, колежка е виждала други ученици- 12-класници, които са блъснали котка в стълб,за да и счупят гръбнака. Това е чудовищно просто, въпросният ученик, който го е направил има куче при това. Shocked

# 650
  • София
Момичета, преди с Джесика стояхме около 40 минути навън и я прибирах със зор. Откакто направихме операцията, въртим две кръгчета и иска да се прибира, издържа максимум 15-20 минути  Sad Чудя се дали не е от жегите, макар че преди излизахме и на по-горещо време, пък нямаше проблем

# 651
Колко време мина от операцията?
Свалихте ли кончетата?
Носиш ли водичка със себе си?
Ако се опиташ да я разиграеш, игра е ли?
Отделно има нещо по различно - например - сега да няма кучета на полянката - според си е от жегата и при нас е така в момента - много им е топло.

# 652
И нашата Дейзи ни бяга.
Просто и прави удоволствие да изкопае дупка и хоп на вън.
Ходи и се връща,но е страшно неудобно.
За нас и съседите.Все я прибират.
Преди седмица пък прескочи оградата. ShockedМалко назад и докато се усетя,беше прескочила.

# 653
И нашата Дейзи ни бяга.
Просто и прави удоволствие да изкопае дупка и хоп на вън.
Ходи и се връща,но е страшно неудобно.
За нас и съседите.Все я прибират.
Преди седмица пък прескочи оградата. ShockedМалко назад и докато се усетя,беше прескочила.

Кастрирана ли е?

# 654
Когато видя сладки палета просто не издържам и започвам да ги галя.
Понякога това може да е много вредно....
.... по уличните има всякакви гадинки и болести....  Thinking

# 655
-=Деси=- дай и малко време да и се понаместят хормончетата, а и жегите си оказват влияние. Малчовците са се изпонатръшкали и освен за някоя беля, за друго не стават  Hug

# 656
  • София
Колко време мина от операцията?
Свалихте ли кончетата?
Носиш ли водичка със себе си?
Ако се опиташ да я разиграеш, игра е ли?
Отделно има нещо по различно - например - сега да няма кучета на полянката - според си е от жегата и при нас е така в момента - много им е топло.

Ааа, значи не сме единствени  Peace Минаха вече 12 дена, а кончетата трябваше да се саморазградят, останали са ни две бодчета още.
Вода и храна навън не й давам по принцип, за да не се учи да яде боклуци и да пие вода от локвите, това не знам дали е правилно  newsm78 С кучета също рядко се засичаме, повечето ги извеждат вечер, а ние излизаме сутрин преди работа. То и не играем много, тя навън е много съсредоточена, върви право напред и само спира да души и да подпикава територията  Mr. Green

ВесиHug За хормоните нещо бях изключила. Нагушкай мъниците от мен, моят график се размести окончателно, май до неделя няма да успея да ви помогна с разходките  Cry

# 657
  • Sofia
Привет,
бихте ли ме посъветвали в кои сайтове да пусна обява за две шарпейчета, които си търсят стопани - може на лични, за да не стане реклама.
Предварително блгодаря!!!!!

# 658
Ако става въпрос за бездомни/подаряване тука са събрани всички адреси: http://forum.dog.bg/topic/10364-как-да-изберем-бъдещия-стопанин-адреси-на-сайто/

За да се продават трябва да са клубни и с родословия - в този случай се обърнете към клуба за съдействие тука: http://forum.dog.bg/forum/81-бкк-китайски-шар-пей/

За нерегламентирана продажба вижте указанията и глобите в ЗЗК (закон за защита на животни) и Указанията за регистрация и легализация на такава дейност в (уфф ще се сетя как беше закона, ама из темите на клуба трябва да го има  newsm78). Успех  Peace

# 659
Ето нещо, което може да бъде полезно

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3969991

Общи условия

Активация на акаунт