Ходите ли на родителските срещи в училище?

• 28 773
  • 262
  •   1
Отговори
# 240
Нашата среща е довечера .
Дъщеря ми каза да нося 40 лв. - 20 за охрана и 20 за дарение . Blush

За другите неща - ще видим . Peace

Това какво означава? За какво точно е "дарението" и защо се плаща за охрана?  Нашият охранител  беше изпратен от бюрото по труда. Все пак ще проверя кой точно му плаща, НО ТОВА  СЪС СИГУРНОСТ НЕ СА РОДИТЕЛИТЕ.

# 241
Досега винаги сме плащали за охрана .
В предното училище също .
Това с дарението , обаче и за мен е странно .
Защото хем е дарение , хем е задължително ? newsm78

# 242
И ние дадохме по 40 лв. За охрана, за училищното настоятелство и за помагала. Считам, че е нормално да се събират пари за това. Малко ми идва скъпичък училищния стол - 70 лв. месечно, но поне готвят на място и храната е топла. По-добре от всякакви сандвични алтернативи. Peace

Лично мен ме дразни само факта, че раницата продължава да бъде безумно тежка всеки божи ден. Например по български език носи: учебник, учебна тетрадка, сборник, тетрадка за работа в клас, тетрадка за домашна работа, читанка, тетрадка по четене, тетрадка за развитие на речта. И това само по един предмет!!!
Директорката разпоредила учебниците да стоят в училище и децата да носят само останалите неща, обаче учителките не го спазват, защото отнема много време да раздават и събират по 23 учебника за всеки час. Няма оправия...

# 243
  • София

Въобще не се изумявай аз вече години наред давам задължително " дарение" в 101 Бачо Киро

# 244
Аз също ги давам , но не е коректна формата на вземане .
Може да се обяви като подпомагане на училището , защото дарението е нещо доброволно .
А в случая е задължително .

# 245
Аз също плащам за охрана, както и за електронен дневник.
Дарението е отделно, по 10 лева е тази година, но не знам дали не е на срок. Не са ни казали, че е задължително,  ние си знаем Wink, но може и да има родители, които не дават. Thinking

# 246
Имам 2 деца и досега не съм пропуснала род.среща.
Приемам го като като отношение както към детето ми,така и към труда на преподавателите му.
Няма как да изисквам като незнам как стоят нещата и от двете страни.
Поне досега срещите в училището ни са били според мен успешни както за нас ,така и за учителите.Обсъждали сме дисциплина/с децата/,успех,охрана и ....
В четвъртък съм на род.среща в новото училище на дъщеря ми и понеже съм на работа си смених смяната с колежка,за да мога да присъствам.
За мен са много важни.

# 247
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

При нас го водят "спонсорство" и всяка година без изключение ни взимат по 20 лв. За охрана, обаче, не сме плащали досега.

# 248
Срещата мина по познатия сценарий .
Правилника за вътрешния ред , този път не го четохме целия , само новите неща , че иначе трябваше да осъмнем ! Wink
За дарението , госпожата каза , че не е задължително , но в списъка , който пуснаха и всеки си пишеше името и сумата , не видях някой да не е дал .
Проблеми с дисциплината , те на всяка среща се обсъждат .
Добре , че госпожата ни е с невеоятно чувство за хумор , та обърна нещата на шега .
Беше взела 2 пакета пръчици и една кола , които някои сладури си хапвали и пийвали в час ! Embarassed Embarassed Embarassed
Казала им , че следващия час , тя ще си опъне една софра и ще си хапва и пийва , ще мляска , а може и да се ... оригне ( като някои  Rolling Eyes ).
Посмяхме се , ама не е за смях работата ...

# 249
  • София
с Добре , че госпожата ни е с невеоятно чувство за хумор , та обърна нещата на шега .
Беше взела 2 пакета пръчици и една кола , които някои сладури си хапвали и пийвали в час ! Embarassed Embarassed Embarassed
Казала им , че следващия час , тя ще си опъне една софра и ще си хапва и пийва , ще мляска , а може и да се ... оригне ( като някои  Rolling Eyes ).
Посмяхме се , ама не е за смях работата ...

Ние миналата година имахме един учител който всеки час ядеше нещо.Дори сина ми се чудеше как може да яде непрекъснато тоя човек.Въобще не се притесняваше , а в същото време ако види някой ученик с ядене го караше да преписва правилника по няколко пъти.
Честно да ви каже се чудех да се смея ли или да плача. newsm78

# 250
На сегашната родителска среща на малкия ме доядя, че някои учители въобще не са се направили труда дойдат до училището. А са преподаватели по сериозни дисциплини - италиянски, руски, география.
Е как могат да изисква от родителите да прекосяват половин София, макар и понякога закъснели, а тях да ги няма?
Това не е честно спрямо нас. Те какво, изисквания ли нямат, забележки ли нямат newsm78?

# 251
  • София
И при нас беше същото, никой от другите учители не дойде, срещата беше само с класната, за да разпишем правилника, да съберем пари и да ни кажат колко е важна годината, как децата са по-добри и по-осъзнати от миналата година и толкова. Явно важната среща ще е в края на срока. Почти съжалих, че отидох, както винаги родителите на трабълмейкърите ги нямаше.

# 252
  • София
И нашата първа РС беше само с класната, но беше ОК - в ново училище сме, всички в класа са нови деца. Другата седмица ще е РС с другите учители, да са понатрупали малко впечатления от децата.
Общо взето мога да кажа, че на този етап, в това училище, съм доволна от организацията и от създадената организация за контакт с родителите. Дано не се разочаровам до края на годината Simple Smile

# 253
  • у дома

Лично мен ме дразни само факта, че раницата продължава да бъде безумно тежка всеки божи ден. Например по български език носи: учебник, учебна тетрадка, сборник, тетрадка за работа в клас, тетрадка за домашна работа, читанка, тетрадка по четене, тетрадка за развитие на речта. И това само по един предмет!!!
Директорката разпоредила учебниците да стоят в училище и децата да носят само останалите неща, обаче учителките не го спазват, защото отнема много време да раздават и събират по 23 учебника за всеки час. Няма оправия...

Кой клас сте? На нашата родителска среща класната ни каза кой ден имат четене,кой БЕЛ и кой развитие на речта,а после и в раздадената програма си беше отбелязано.Например развитие на речта имат само един път седмично и само тогава се носи тетрадка №3.
От нашия клас пък повечето деца си носят учебниците,въпреки ,че има осигурен допълнителен комплект,но аз и още 5-6 родители не отстъпихме и децата се научиха да си взимат учебници и да връщат.Учителката им отключва шкафа,те си взимат за деня учебниците и след последния час се прибират тези учебници пак в шкафа.Първата седмица детето ми се объркваше,носеше в къщи от втория комплект учебници,но с говорене и обяснения свикна и няма проблем.
Например днес има два часа развитие на речта (носи се една тетрадка),математика(тетрадка за работа в клас,уч.тетрадка и сборник,нямат тетрадка за домашна работа,защото домашното е в сборника),физкултура(нямаме съблекални и си ходи облечен с екипа) и Човек и природа ( учебна тетрадка и тетрадка за работа в клас).Чантата му в сравнение с предишни години беше като перце...
След първата родителска среща само моето и още едно дете не си носеха учебниците,а класната много ясно разясни...После имахме още една родителска среща на която аз попитах другите родители защо причиняват това на децата си-да мъкнат 5-6 килограмови раници-никой не ми отговори нищо,но след нея класната ми каза,че още 3-4 деца са спрели да си носят учебниците и да взимат от втория комплект.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 07:54 от svetlaem

# 254
  • Там, където ме обичат
И при нас беше същото, никой от другите учители не дойде, срещата беше само с класната, за да разпишем правилника, да съберем пари и да ни кажат колко е важна годината, ..... Почти съжалих, че отидох, както винаги родителите на трабълмейкърите ги нямаше.
Те, затова спрях да ходя на РС.

Общи условия

Активация на акаунт