Качествена дограма

• 302 018
  • 821
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм се хванал за главата с избора на дограма. Толкова много фирми за дограма са се навъдили и бълват ли, бълват "отстъпки, сертификати"! Конкуренция голяма, което е хубаво за цените, НО качеството явно никой не го контролира. Слагането на дограмата си е цяла СИСТЕМА, така че трябва  равновесие между монтаж,профил, стъклопакет, обков и гаранционно обслужване (при "сакатлъци"). Мен ако питате, монтажа и стъклопакета са първи по важност, след тях са профила и обкова! Стигнах до тук, че се регистрирах в БГ-МАМА, за да търся мнения:)))) Към момента съм се спрял на Ефорте на Иноутик с троен стъклопакет, с едно ниско-емесионно стъкло!
Някой да е ползвал услугите на Профил Груп (profil-bg.com)???? Спрял съм се на тях засега, но единствената инф., която намерих за тях в нета, като мнения, бе много малко?

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 00:35 от Пехливанов

# 151
...сега остава да видим и прехваления Тисен да ли си струва парите  Praynig

Като видиш, да не забравиш да споделиш Wink

# 152
Здравейте!
Интересувам се и аз от качествена дограма.Предлагането е наистина огромно,да се обърка човек.

# 153
от българските най-добра е профилинк,обаче защо са толкова скъпи,като рехау даже са с по добра армировка и цена  Rolling Eyes

# 154
Нашата е Саламандър,много сме доволни.Скъпичка е,но си заслужава.Важното е и кой ти я слага.Simple Smile

# 155
Нашата е Саламандър,много сме доволни.Скъпичка е,но си заслужава.Важното е и кой ти я слага.Simple Smile
Записвам се да ви следя, тъй като обмислям ремонт. Съжалявам, че не мога засега да помгогна с някаква информация, но се надявам това да се промени

# 156
Привет,

Аз бих ви препоръчал тази фирма за дограма. Скоро ми слагаха на мен и от тогава много ги хваля. Сега имат оферта за немска пвц дограма с оригинален австрийски обков + комарник и 20% отстъпка. За мене е като добра оферта, но аз си реших проблема та вече няма значение от предложенията на пазара. Wink

# 157
  • Sofia
Здравейте дами,
и аз имам за смяна един прозорец и една балконска врата. След дълго четене разбрах следното:
1. Най-важен е стъклопакета, защото заема най-голяма повърхност / аз се спрях на стъкло 4 сезона и бяло или при 3-ен стъклопакет 4 сезона/бяло/бяло/
2. Много важен е обкова / това доколкото разбрах са механизмите за отваряне и затваряне и пантите/ той да бъде немски, а не български и турси
3. Профила - по-добрите варянти са немските, отколкото български и турски.
4. Много важен е монтажа!!!

Спряла съм се на профили Шуко, но съм поискала оферти и за Саламандър, Рехао.
Вече получих няколко оферти и най-добрата е от фирма Блиц ООД, но никъде не намерих отзиви за фирмата. Някой от вас да е ползвал фирмата? моля споделете впечатления.

Имам и няколко въпроса:
1. Има ли смисъл да си взема троен стъклопакет? какви са му предимствата пред двойния?
2. Има ли смисъл да си взимам 6 камерна дограма? какви са и предимствата пред 5 камерната?
3. Искам да сложа и комарник, но се чудя кой вид да избера - ролетен или с вратичка, ще бъде ли проблем той да се сложи на по-късен етап?
 Дограмата ще се слага в ЕПК апартамент на 7 етаж, ако това е от значение

Имам и още 2 въпроса, относно проблеми с дограма, която вече е монтирана
1. На единия прозорез нещо при дръжката се е развалило и ръчно я мърдам, за да мога да го затворя - какво трябва да се смени в случая? обкова ли? фирмата от която е купена е фалирала и се чудя дали новата би се наела да оправи този прозорец и колко би струвало?
2. Имам и една балконска врата, която много трудно се отваря и затваря - там дограмата е на Ролпласт, но е правена от предишни собственици и най-вероятно е извън гаранция - там също ли проблема е при обкова или е нещо друго? ще се размина ли само с леко ремонтиране без да сменям дограма на тази балконска врата?

3. По какво да разбера дали стъклопакета е хубав? никъде в офертите не ми пише какъв е стъклопакета, а само какви са профилите и обкова
4. Може ли да се смени стъклопакет и да се ползват старите профили след години ползване на дограмата?
5. Може ли да се смени само обкова - това пак след години ползване при нужда разбира се Simple Smile
6. При какви случаи се слага стъкло дебело 6мм, стандартните са 4 мм
7. Колко е хубаво да бъде разстоянието м/у отделните стъкла в стъклопакета?

Ще се радвам, ако някой отговори на поставените ми въпроси, за което предварително благодаря.

# 158
Не съм дама  Wink, но ще се опитам да ти отговоря:

...
Спряла съм се на профили Шуко, но съм поискала оферти и за Саламандър, Рехао.
Вече получих няколко оферти и най-добрата е от фирма Блиц ООД, но никъде не намерих отзиви за фирмата. Някой от вас да е ползвал фирмата? моля споделете впечатления.

Имам и няколко въпроса:
1. Има ли смисъл да си взема троен стъклопакет? какви са му предимствата пред двойния?
2. Има ли смисъл да си взимам 6 камерна дограма? какви са и предимствата пред 5 камерната?
3. Искам да сложа и комарник, но се чудя кой вид да избера - ролетен или с вратичка, ще бъде ли проблем той да се сложи на по-късен етап?
 Дограмата ще се слага в ЕПК апартамент на 7 етаж, ако това е от значение

Имам и още 2 въпроса, относно проблеми с дограма, която вече е монтирана
1. На единия прозорез нещо при дръжката се е развалило и ръчно я мърдам, за да мога да го затворя - какво трябва да се смени в случая? обкова ли? фирмата от която е купена е фалирала и се чудя дали новата би се наела да оправи този прозорец и колко би струвало?
2. Имам и една балконска врата, която много трудно се отваря и затваря - там дограмата е на Ролпласт, но е правена от предишни собственици и най-вероятно е извън гаранция - там също ли проблема е при обкова или е нещо друго? ще се размина ли само с леко ремонтиране без да сменям дограма на тази балконска врата?

3. По какво да разбера дали стъклопакета е хубав? никъде в офертите не ми пише какъв е стъклопакета, а само какви са профилите и обкова
4. Може ли да се смени стъклопакет и да се ползват старите профили след години ползване на дограмата?
5. Може ли да се смени само обкова - това пак след години ползване при нужда разбира се Simple Smile
6. При какви случаи се слага стъкло дебело 6мм, стандартните са 4 мм
7. Колко е хубаво да бъде разстоянието м/у отделните стъкла в стъклопакета?
....
И трите са добри, който и да изберете няма да сбъркате.
За фирмата нищо не мога да кажа...

1. Троен стъклопакет - предимствата са по -голяма шумо и топлоизолация, като се слага най -вече за по -добра шумоизолация.
2. Няма смисъл. Профилите са много малка част от прозореца - 90% е стъкло, а като качества дали ще е 5 или 6 камерна -почти няма разлика.
3. Който ще ви бъде по -удобен, може да се сложи и на по -късен етап, не е проблем.

1. Зависи какво се е развалило -дали е само дръжката или обкова /от това зависи и колко ще струва/, всичко подлежи на ремонт и няма проблем новата фирма да ремонтира старата дограма, всички го правят.
2. Докато не се види не може да се каже, но по- принцип всичко подлежи на ремонт и спокойно може да помолите новата фирма да я погледне и ремонтира.

3. Защото се уточнява на  място като отидете в офиса, стъклопакетите са няколко вида...
4. Да. Спокойно може да смените старият стъклопакет с нов и да ползвате старите профили.
5. Да, може да се смено само обкова, но със същата марка пак, защото някои панти не отговарят...
6. 6мм +4мм се слага за по -добра звукоизолация - две различни стълкла - за пречупване на звуковите вълни...
7. Стандартната дебелина на стъклопакета е 24мм.

# 159
  • Sofia
Митко, много благодаря за отговорите Simple Smile

Аз продължавам да чета за дограмата и днес някъде прочетох, че алуминиевата е по-добра от пвц-то, а досега мислех, че е обратното. Ти като човек от бранша кажи какво мислиш - алуминиева ли или пвц? сигурно има значение и от самата марка, посочи хубава такава алуминиева.

# 160
Не съм привърженик на алуминия.
- минуси - по -скъп е, студен метал е, застъпването му е по- малко от PVC и затварянето му е на две точки само /горе и долу/ и при силен вятър може да духа...
 - плюсовете са му само, че старее по -бавно...
Има  PVC с ал. капачки, което създава илюзия за ал. дограма, а е ПВЦ отвътре, само с капачки отвън от алуминий, което запазва дограмата от стареене, но и цената му е доста по -висока в сравнение с PVC -то...т.е. има предимствата на двата вида дограма, като са избегнати недостатъците им.

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 17:49 от mitkooo, mitko, mitko

# 161
  • в колонките
  Мен също ме интересува ДА Е качествена дограмата, финансовата страна не ме вълнува много. В държавата,в която живея е с приоритет алуминият. Ако някой наистина знае , моля да сподели. Peace

# 162
sivila, може би си по гръцко...може би Южна Гърция... Wink
Те уважават повече алуминия, поради по -топлия климат, а и стареенето, заради силното слънце, е по -малко...

Поинтересувай се за дограмата, разпространена там, ние от бг едва ли можем да помогнем с коректно инфо...ако питаш за конкретни профили - ако са ми познати и тук съм работил с такива - тогава мога да коментирам...

"ALUMIL" са гръцки, цената им е по- височка, но са добри. Ако сте там, де...  Peace

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 17:58 от mitkooo, mitko, mitko

# 163
  • Sofia
За дограма PVC с ал. капачки за първи път чувам, а звучи добре. Реално в/у PVC профила отвън слагат и алуминнй, доколкото разбрах. Всики фирми ли предлагат това? колко % е горе-долу оскъпяването?
За алуминиевата дограма попитах, защото прочетох, че всеки голям предприемач слагал алуминиеви прозорци, а не PVC и ако това е така, сигурно има защо.
1.Коя марка алуминиеви профили препоръчваш?
2. Какви са марките на обкова тук, като на PVC или други, кои са качествените и кои лошите?
3. Кажи и за какво да се гледа при стъклопакетите? - и за ал. и за PVC, че вчера съм пропуснала да питам

# 164
  • в колонките
sivila, може би си по гръцко...може би Южна Гърция... Wink

Ако Атина мислиш,че е в южна Гърция,  Laughing. А температурите тук и в Пловдив са почти същите,даже лятото като си ходя у българско е по-топло,  Mr. Green. Зимата е мека и влажна тук само. Аз наистина се интересувам от качествена дограма, че ни предстоят подмени, Peace

Общи условия

Активация на акаунт