Качествена дограма

• 302 032
  • 821
  •   1
Отговори
# 165
...Реално в/у PVC профила отвън слагат и алуминнй, доколкото разбрах. Всики фирми ли предлагат това? колко % е горе-долу оскъпяването?
За алуминиевата дограма попитах, защото прочетох, че всеки голям предприемач слагал алуминиеви прозорци, а не PVC и ако това е така, сигурно има защо.
1.Коя марка алуминиеви профили препоръчваш?
2. Какви са марките на обкова тук, като на PVC или други, кои са качествените и кои лошите?
3. Кажи и за какво да се гледа при стъклопакетите? - и за ал. и за PVC, че вчера съм пропуснала да питам
Точно така. Дограмата е PVC, само отвън има капачки от ал.
Не всички...
За Ролопласт: http://rollplast.com/bg/products/22
и LOREX: http://www.lorex-ny.com/center.php?w=2&d=3&s=e7d2b51ecc3 … a9c0ee8262f286294
съм сигурен, че предлагат.
Но има и други.
За цената - не мога да кажа с колко %...трябва да провериш.
Всеки предприемач преценява според фасадата и структурата на самата сграда каква да е дограмата.

1. "ALUMIL" - но са доста скъпи
"ETEM" - също са добри

2. Добър обков е "LAVAL"

3. Стъклопакета си е стъклопакет. Какво имаш предвид?

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 19:58 от mitkooo, mitko, mitko

# 166
sivila, написах го, защото знам, че гърците предпочитат да слагат ал.
Може би и е заради меката зима... Peace

# 167
  • Sofia
"3. Стъклопакета си е стъклопакет. Какво имаш предвид?"
Имам предвид кои марки са добри или те си вървят стъклопакетите заедно с профилите?
за едни и същи профили и един и същи обков ми дават оферти с 40% разлика в цената, затова си мисля, че може едните да работят с по-лоши стъклопакети, другия варянт е просто едната фирма да си слага по-висока комисионна. Та се чудех могат ли по някакъв начин да ми сложат калпав стъклопакет.

# 168
....може едните да работят с по-лоши стъклопакети, другия вариант е просто едната фирма да си слага по-висока комисионна. Та се чудех могат ли по някакъв начин да ми сложат калпав стъклопакет.

Не, по принцип би могло, но не се прави...
Разликата идва от по- голямата комисионна, според мен.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 19:22 от mitkooo, mitko, mitko

# 169
Няма да изкажа мнение за качествена дограма, а искам да попитам тези които имат ПВЦ поне от 4-5 години дали шумоизолират толкова, колкото и в началото?

В едната къща сме с такава от 2 години - тихо е.
В другата е от 5 години - всичко се чува, все едно съм отворила прозорец. (като нова също било тихо)
Това се получавало защото постоянно се разширява и свива ПВЦ-то от слънцето, така ли е?
Дали и по-новата дограма след време няма да "даде фира"?  newsm78

Другото нещо е, че постоянно пукат тези дограми, когато се сменя температурата.
Говорим за Профилинк.

# 170
  • Sofia
Митко, отново благодаря за отговора ти. И сега още въпроси Simple Smile
Какво мислиш за "Прозорачни клапи с датчик за влага"/ Вентилационни отвори на прозорци или стени? През тях влиза въздух в стаята без да се проветрява, за да не се образува мухъл.
Искам да избегна овлажняването на стъклата - конденза, та се чудя има ли смисъл от такова нещо. Чудя се и дали при тройния стъклопакет е по-малко вероятно да се появява конденз и съответно дали да си взема такъв.
Моля, ако някой друг знае нещо по въпроса да отговори.

# 171
...
Какво мислиш за "Прозорачни клапи с датчик за влага"/ Вентилационни отвори на прозорци или стени? През тях влиза въздух в стаята без да се проветрява, за да не се образува мухъл.
Искам да избегна овлажняването на стъклата - конденза, та се чудя има ли смисъл от такова нещо. Чудя се и дали при тройния стъклопакет е по-малко вероятно да се появява конденз и съответно дали да си взема такъв.
...
Предпочитам прозоречните вентилационни клапи. Ако има прозорец помещението, е по- добре да са на прозореца, само ако няма /тип килер/ -тогава е оправдано да са стенни.
Има смисъл да се сложат вентилационни клапи. Добри са и вършат работа. Не се оскъпява толкова.  При намаляване на влагата се затварят сами. Когато се увеличи влажността се отварят, а когато намали - се затварят.
http://www.bezvlaga.com/distributori/

Конденз се появява, когато в стаята има влага.
Тройния стъклопакет се слага за по- добра шумо и топлоизолация, за влагата няма да помоне.

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 09:11 от mitkooo, mitko, mitko

# 172
  • Sofia
Митко отново благодаря  Hug
теб искам да те почерпя, ако имаш път към софия ми пиши на лични.
За тези клапи точно от този сайт съм чела, ти имаш ли преки наблюдения от тях - ползваш ли или твой близък дали ползва имам предвид дали всичко, което пише за тях е истина, а и дали се чува някакъв шум ме интересува?
Аз за мен взех решение, че двойния стъклопакет ще ми върши работа, защото достатъчно шумоизолира, а невчрвам с троен да ми стане много по-топло и да спестя много ел.енергия с него.

# 173
...
За тези клапи точно от този сайт съм чела, ти имаш ли преки наблюдения от тях - ползваш ли или твой близък дали ползва имам предвид дали всичко, което пише за тях е истина, а и дали се чува някакъв шум ме интересува?
Аз за мен взех решение, че двойния стъклопакет ще ми върши работа, защото достатъчно шумоизолира, а невчрвам с троен да ми стане много по-топло и да спестя много ел.енергия с него.

Във Франция ги използват масово. И тук на доста хора съм слагал. Даже скоро правих една цяла къща и човекът изрично поиска на всички прозорци да се сложат, защото другото му жилище е с такива и каза, че е супер доволен.

Клапите имат /като опция/ външни шумоизолиращи и прахоизолиращи капачки с мембрани, но трябва да кажете като ги поръчвате /вървят с обикновени капачки по принцип/ за да знаят колегите, които ще ви слагат дограмата, да сложат такива. Не знам каква е разликата в цената, трябва да си проверите. Масово се поръчват клапите с обикновени капачки, шумоизолиращи и прахоизолиращи са за наистина шумно и прашно място, лично на мен досега не ми се е налагало да монтирам такива някъде.
Клапите се слагат на отваряемите части, и трябва да предвидите изолацията /ако слагате такава/ отвън да не "захапва" много от дограмата, за да има място за капачката.
Но не всички фирми за дограма слагат. Питайте като искате оферти.

ПП: Обещаното си го търся кат наследство...   Wink
 beer3

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 09:30 от mitkooo, mitko, mitko

# 174
разликата между обикновен и троен стъклопакет е огромна.Ако е за тераса да-обикн.стъклопакет,но за стая,не си заслужава компромиса,а ценовата разлика е нищожна.

# 175
разликата между обикновен и троен стъклопакет е огромна.Ако е за тераса да-обикн.стъклопакет,но за стая,не си заслужава компромиса,а ценовата разлика е нищожна.

Ценовата разлика е малка, при нас някъде около 10 %. Ние сме решили да сложим троен стъклопакет. Със сигурност е по-добре.

# 176
  • София
И мен ме интересуват клапите,а  и в почерпката бих се включила Mr. Green.Ще си избистря ума и ще питам Joy

# 177
  • Sofia
Да разликата в цената не е голяма, но какви на практика са ползите? по-добра шумоизолация - ок, но на мен не ми трябва, защото в момента живея в този блок на по-долен етаж и с двоен стъклопакет, при затворени врати и прозорци шум не се чува. По-добра топлоизолация - колко по-добра? моля споделете колко ел. енергия спестихте, какви са другите ползи от тройния стъклопакет? Бих си сложила ако има смисъл.

# 178
Добър е тройният стъклопакет, естествено, но дали наистина има нужда от него?
Слага се най -вече за по- добра шумоизолация - т.е. ако жилището е на тихо място, просто няма смисъл. Но ако е на шумен булевард в голям град, тогава просто е задължително. За по -добра топлоизолация също има смисъл донякъде, но мнооого по- добър ефект има вида на стъклопакета /4 сезона или К стъкло/, отколкото тройния стъклопакет. Недостатък е, че е доста по -тежък от двойния  и затова не е добре да се слага на големи крила, става за по -малки крила или за неотваряеми части.
А и се оскъпява, естествено.

k@li, виж какво вече съм писал за клапите. Виж и линка, който дадох.
Ако имаш въпроси, питай. Каквото мога ще отговарям.

ПП: Еее, аз тряя отпуска да си зимам да дойда до София, че мноо почерпки станаха...Wink)))
 Joy

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 10:53 от mitkooo, mitko, mitko

# 179
Не съм съгласна че тройният стъклопакет се слага единствено за шумоизолация,напротив там ефекта е двоен шумо и топлоизолация.Ако накой държи на шумоизолиране може да се сложи и двоен стъклопакет но с различни дебелини на стъклата.Новата "мода" всесезонно стъкло,четири сезона или както там си го наричат различните фирми,всъщност е едно и също но за мен не е практично.Заблуждават се хората че стъклото се мени едвали не през сезоните.

Общи условия

Активация на акаунт