Качествена дограма

• 302 074
  • 821
  •   1
Отговори
# 225
към предишното мнение включително и гъби растат в дограмата

# 226
От доста време ви чета, много е полезно. И ние бяхме в чуденка дали да сложим дървена дограма, в крайна сметка сложихме пвц Саламандър. На крачка бях от дървото, но много приятели ме убеждаваха, че в БГ е трудно да се намери качествено дърво и след време има голям проблем с поддръжката. Сега като чета предишния пост се убеждавам, че взехме правилното решение. И при нас дръжките имат ключета за защита, слава богу досега не сме имали неканени гости. Освен това ни препоръчаха и сложихме и някакви нечупливи стъкла със смола за по-сигурно, че от там влизали крадците, друг е въпроса, че може и през входната врата да влязат, но смятам че човек трябва да се защити до колкото е възможно.

# 227
Благодаря на всички, които се отзоваха и дадоха мнение по моите питанки. Оказа се, че след всичките ми обиколки всъщност не съм минала през една от по-сериозните фирви за оферта. След като днес минах и от там, колебанията ми се сведоха до две и тъй като цените са близки, да не кажа еднакви, парите вече не са от значение. В този пост ще си позволя да използвам имената на фирмите, ако е против правилата на форума, моля да бъда извинена и ако трябва санкционирана.
Първи вариант
Фирма "Ворошилов" профил Veka обков Roto
Втори вариант
Фирма "Ролпласт" профил Трокал обков WinkHaus

Приемам всякакви мнения, които ще наклонят везните в някоя от двете посоки и ще ми помогнат да взема, надявам се, най-доброто решение.  Simple Smile

# 228
  • Варна
Тъй като твърдо не препоръчвам Ролпласт, а и Трокал твърдо губи сравнението с Века, остава да си подкрепя предишното мнение.

# 229
Никога ама никога Ролпласт  Naughty

# 230
Здравейте,
бихте ли ми предложили фирми за които имате положително мнение в района на Пловдив. Благадаря!

# 231
Много ви благодаря за компетентните мнения! Сама щеше да ми е трудно да взема решението, въпреки всичката информация, която изчетох по въпроса.
Профил, обков, фирма, сега вече всичко е ясно. Остава март да се поръча и да се надявам, че майсторите няма да си оставят ръцете при монтажа. Обезателно ще пиша, за да споделя впечатленията си и резултатите.
Още веднъж благодаря!   bouquet

# 232
Аз не бих ти препоръчала нито една от двете.Аз бих се спряла на Профилинк доста добра изработка и качествен монтаж.Ако се интерсуваш пиши на лични

# 233
  • Варна
Моля не пишете отявлени глупости!  ooooh!
Да препоръчаш Профилинк пред Века е все едно да пробутваш Москвич пред Мерцедес.- и двете са коли, но някак не съвсем еднакви. Wink
Е, ако мъжлето работи само Профилинк е разбираемо, но пак е непочтенно.

# 234
Века е хубава дограма спор няма ,но от Ворошилов не ,изработката им не ми харесва а и монтажа го претупват винаги липсва нещо

# 235
Моля не пишете отявлени глупости!  ooooh!
Да препоръчаш Профилинк пред Века е все едно да пробутваш Москвич пред Мерцедес.- и двете са коли, но някак не съвсем еднакви. Wink
Е, ако мъжлето работи само Профилинк е разбираемо, но пак е непочтенно.

Точно така е! Напълно подкрепям!  Peace

Монтажът е много важен - и най -скъпата дограма да избереш, не е ли монтирана както трябва... ooooh!

# 236
Ролпласт-  Peace

# 237
Здравейте! Имаме двойна дървена дограма, поставяна при строежа на сградата преди 10 години. Дървото явно е било добре изсъхнало, защото никъде не е изметната, уплътнява перфектно, никъде не се усеща по-студено около нея, а в същото време няма никакъв конденз. Проблемът е , че за 10 години външната част на дървото вече има нужда от обновяване, а за две години така и не успях да намеря майстор който да се занимава с дървени дограми.
Сега се колебая между дървен стъклопакет или отново двойна дървена дограма( за начало ще започна само с детската стая, така, че цената няма значение- става въпрос за един голям прозорец и една врата).
Проблемът е , че колкото и качествена да е дограмата, след 8-10 години този козметичен проблем отново ще е на лице, защото стаята е със западно изложение и лятото дървото се напича постоянно.
При дървения стъклопакет ми отговориха, че дървените части не подлежат на обновяване. Това означава ли на всеки 8-10 години изцяло смяна на дограмата?

Всъщност, приемам всякакви съвети, защото както 4 години, от както сме в този апартамент се радвахме, че нямаме никакви проблеми с дограмата , сега съм на път сама да си докарам беля на главата, но не мога да измисля какво да предприема.

# 238
Шайн, според мен, трябва ти по -скоро дърводелец, отколкото майстор на дограма.  Wink
Дървената дограма трябва да се подновява /лакира/боядисва/ на две -три години. Като преди това се сваля старото покритие.

ПП: не се занимавам с дървена дограма и не мога да помогна повече. Нито имам познат, когото да препоръчам.
Успех!

Иначе създава уют и е красиво с дървена, спор няма.  Peace

# 239
За съжаление след усърдно издирване не успях да намеря майстор, който да се занимава с дограми. Намерих фирма, която ми предлагат дървото във всякакви цветове- нюанси на бялото , сиво, каквото се сетите. Но след това не предлагат обслужване на вече поставена дограма.

Ако някой има с по-отдавна поставен дървен стъклопакет моля да се включи как успява да лакира дървената част.

Общи условия

Активация на акаунт