Качествена дограма

• 302 020
  • 821
  •   1
Отговори
# 615
В нашия случай оскъпяваше с 30 лв. за 3 прозореца, което на фона на 2500 лева реших, че е незначително. При троен стъклопакет ще е по-малък ефектът от ПВЦ дистанционера, но аз все пак бих заложил на него. По-добре да ги дам тези 30 лв, отколкото после да си мисля "абе защо ли не сложих".

# 616
  • Варна
Благодаря bouquet! Ще го помисля още малко.

# 617
  • София
Здравейте, след доста ровене и четене, най-накрая поръчахме дограма за цялото ни жилище от  Саламандър койчеви и чакаме монтаж.
Някой с препоръка за фирма, от която да поръчаме безпрофилно остъкление за 1 тераса? И трябва ли да внимаваме за нещо, не ми е много ясно този вид остъкление, а и смятам, че е неоправдано скъпо, но МП държи да не се затваря и този балкон.

# 618
Скъпичко е, но според мен си заслужава, с оглед, че няма да се "захлупите" Simple Smile Ние само си полуостъклихме едно ъглче от балкона, за да имаме все пак балкон. При това леко остъкляване тея идиоти от някаква фирма, не помня вече, не ни бяха демонтирали добре винкела(много стара дограма на същото ъгълче) и монтираха новата дограма, така че се виждаше тоя зелен ужасен винкел. След това си демонтираха новата дограма и махнаха винкела добре. Та стой им на главата и не прави компромиси с каковото и да е по външния вид. Ако не се затваря добре, скърца или нещо стърчи - не подписвай нищо и им кажи, че давате немалко пари.

# 619
Здравейте, ето че все повече наближава моментът за нови дограми. Може ли да ме ориентирате чисто визуално има ли естетическа разлика между Саламандър и Кьомерлинг?
Като че ли засега има малко повече неутрални коментари за Саламандър, аз втората срещам положителни...Със сигурност ще са 3-ен стъклопакет, но не мога да реша коя марка....

# 620
Има голяма разлика. Саламандър е доста по-бяла и е със заоблена оптика (около стъклото отвън е заоблено). Може да се поръча и с права оптика като Кьомерлинг, но стандартно ги предлагат заоблени. Стъклодържателите на Саламандър може да се поръчат прави, леко заоблени или много заоблени, докато при Кьомерлинг са прави.

# 621
Ако се сложат заоблени стъклодържатели не може да се лепят лайсните на роло щорите. За повечето хора това не е проблем, споменавам само, защото едва ли някой ще се сети.

# 622
Ще видя как са офертите идната седмица и май ще се пробваме за Кредит Енергийна Ефективност, само дето нямам интерес да е кредит. Та доколкото набелязах Пласт Маркет работят по тази програма, но се чудя защо не са в офиц.списък на вносителя на Саламандър, или той не е един?

# 623
Ако се сложат заоблени стъклодържатели не може да се лепят лайсните на роло щорите. За повечето хора това не е проблем, споменавам само, защото едва ли някой ще се сети.
Супер си! Благодаря! Втори полезен съвет за една сутрин от теб. Аз ползвам руло щори ден и нощ и ми е важно да стават на прозорците, които ще сложа. Гледах партньорите на офиц. дистрибутор на Саламандър - ами само СААВ съм я чувала, другите известни явно работят с Кьомерлинг. А и като чета какви екстри имате вече в дограмите - аз явно второ висше трябва да завърша, че да съм наясно какво поръчвам и какво да изисквам.

# 624
Та доколкото набелязах Пласт Маркет работят по тази програма, но се чудя защо не са в офиц.списък на вносителя на Саламандър, или той не е един?
Един е вносителят на Саламандър. Пласт маркет не фигурират в списъка, защото са просто търговец. Поръчват дограмата при друга фирма (Етиком) и ви я препродават. Така правят всички фирми, които предлагат Саламандър, но не фигурират в списъка с партньори на Митев-Радулов. За разлика от по-евтините дограми като Рехау, при Саламандър не може всеки да отиде при вносителя и да каже "дайте ми еди какъв си профил".

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 13:35 от Tungsram

# 625
Не знам дали я препродават, но цената сравнена със Саав например е по-ниска.

# 626
Саав е най-скъпата фирма, нормално офертата на пласт маркет да е по-ниска. Проверете в Алсистемс и Алвик 1 и ще видите колко по-висока е офертата на пласт маркет.

# 627
Оф, тотално се шашнах. За едно и също запитване, с разлика в обкова, имам оферти от 3000 до 5400 лв., от 6 фирми.
Защо така Алсистемс и Алвик са с по 2 бона и нагоре по-ниски цени от другите?? Обков Мако на почти двойна цена срещу Рото и Сигения. Честно казано ми е все едно, щом е удобрен от Саламандър и пр.

# 628
Откъде идва тази голяма разлика в цената и аз се чудех, но не знам. Аз избрах най-евтиният вариант, който отговаряше на критериите ми, вземайки предвид изпълнените обекти на всяка фирма и общото ми впечатление от тях. В крайна сметка профилите са едни и същи. Както вече споменах по-назад, най-ниските оферти за Саламандър бяха на Етиком, Алвик 1 и Алсистемс. Алсистемс бяха с обков Сигения и черни уплътнения, което не ни устройваше, а Етиком са по-голяма фирма от Алвик с доста изпълнени обекти и ми оставиха впечатление на професионалисти с опит. Та така направих своя избор. Дали е бил правилен, предстои да разбера.

# 629
Благодаря и за тези препоръки, бях ги запитала всичките, както и другите 3 - Ника, Саав и Пласт Маркет. На мен пък Етиком ми дават по-висока оферта, може би заради микровентилацията или нещо за 3-ния стъклопакет спрямо другите. При положение, че всичките фирми са сертифицирани и изглеждат с нормална дейност.

Общи условия

Активация на акаунт