Качествена дограма

• 302 018
  • 821
  •   1
Отговори
# 630
И аз поръчах с микровентилация, оскъпяването е 7,82 лв. на крило. Може би разликата идва от стъклопакета, макар че няма логика при положение, че Етиком си правят сами стъклопакетите.

# 631
  • София
Да се похваля с напълно сложени дограми! Всичко беше в срок и без проблеми, особено съм доволна от "витрината" в хола,за която много се притеснявахме, защото са 2 огромни стъкла и само 1 е подвижно, като застъпва изцяло другото с механизъм фолцваген. Добре инвестирани, макар и доста, пари:blush:

# 632
Честито! Коя фирма ти сложи дограмата? И аз имам витрини в хола...

# 633
  • София
Саламандър Койчев е фирмата, нямам лични впечатления от човека, т.к. архитектите комуникираха с него и доколкото разбирам е серт, но пък изпълнението,цената, срокове и монтаж са чудесни! Дано имаме същият късмет и с вратите за жилището ни.

# 634
Вече сме на финалната права. В крайна сметка видях наживо Саламандър обли и тъпи и всякакви. Такива ще са, но по никакъв начин не ме грабнаха визуално с нещо Уаууу. Оставаме с надеждата, че тройния стъклопакет си задлужава и че са нормално качество.

За съжаление скоро видях, че разбрицания прозорец на 8 год, в другото жилище, пише Maco. Пък го взимах за някакъв никакъв като заварен. Няма да го оправяме, няма смисъл вече.

# 635
Ако имат възможност, поръчай да е с лагери. По-здравичко се усеща и сигурно няма да се разбрица така.

# 636
Здравейте - имам следният въпрос
От три прозореца, при силен вятър от дограмата свири. 5 камерна е с КА стъкло, немски профил, но не знам точната марка.
Интересното е, че въпреки свиренето, няма течение отвън. Фирмата, която е монтира, след като я натегна докрай, каза че повече нищо не може да направи.
Свиренето продължава и не знам какво да мисля вече, моля за помощ

# 637
  • Сф
Да не да свири отвън, между външната ламарина и покрива?

# 638
Оправихме проблема  Hug

# 639
  • Сф
Къде беше проблемът?

# 640
Ами не са уплътнили добре разстоянието между перваза и дограмата, сложения силикон се беше свил и паднал.
ММ го силиконизира отново, но въпреки това очаквам от тях дългосрочно решение на проблема, ако има такова ...

# 641
  • София
При мен пък духа от пантите  Rolling Eyes

# 642
След като се сдобихме с новата дограма бих искал да споделя впечатления от дограмата и фирмата.

От извършване на авансовото плащане до монтажа на дограмата минаха един месец и 5-6 дни. Причината за забавянето беше, че при вносителя нямаше в наличност от стъклодържателите, които искахме, което наложи да се чака доставка от Германия. Доставката отне около 3 седмици, така че самата изработка отне едва десетина дни. Ако се бяхме съгласили на облите стъклодържатели дограмата ни щеше да е готова за нула време, но все пак чакането си заслужаваше, тъй като леко заоблените стъклодържатели ни харесват много повече.

Монтажа го извърши фирма-подизпълнител от Перник. В общи линии нямаме никакви забележки, дойдоха точно на минутата, работиха внимателно до колкото позволяваше късия ден, всичко нивелираха много внимателно и не пестиха пяната. Радваме се, че се съгласихме на предложението за къртене до балконските врати, защото в отвора от старата дограма вратите щяха да станат много тесни.

Имаме само две малки забележки. Първо на 2-3 места дограмата е била одраскана при транспорта. Не е нещо сериозно, но все пак неприятно да виждаш драскотини на чисто нова дограма. От фирмата реагираха и се опитаха да ги поправят. Сега се виждат по-малко, но все пак си ги има. Шнаперите също така много трудно затварят, трябва силно да се натиска вратата, за да се затвори. Препоръчаха ни да ги смажем и сега затварят по-леко.

От дограмата сме много доволни. Изработката е добра и всичко е точно както го поръчахме. Разлика в температурата веднага се усети. В кухнята, където не пускаме парното, температурата се вдигна с около 3 градуса. В другите две стаи с около 2 градуса. Радиаторите вече ги държим на 2.5 вместо както по-рано на 3 и работят съвсем слабо. Преди доста се нагряваха. Това имайки предвид, че старата дограма беше много зле и духаше отвсякъде. Стана и доста по-тихо. Ще видим лятото как ще бъде с К-стъклата. Сега за зимата са идеални, когато грее слънце вътре се усеща много приятна топлина.

Като заключение да кажа, че сме много доволни от дограмата и препоръчваме фирма Етиком. Хората бяха отговорни и нямахме никакви проблеми.

# 643
Здравейте, директно ще кажа негативно мнение за една Фирма - Валда . През 2016 г. си сложихме КБЕ 5-камерна дограма с 24 мм б/к, разбира се появи конденз по стъклопакета, в който в студеното време беше голям.Тогава не съм бил у дома и нямам пръв поглед на монтажа им. Към края на 2017 г. сложихме на южната стая Кьомерлинг76мм 4с/бяло/ка 44мм. От време на време се образува ужасно лек конденз, заради малко цветя там. В северната стая сменихме стъклопакета на 32 мм 4с/бяло/ка. Кондеза по стъклата намаля, но пак си го има. Но пък се появи кондез около двете отваряеми крила на дограмата около ъглите, там където е тази изолираща гума. В същото време остановихме, че там къдете е ъгъла между перваза и ПВЦ профила духа. Вследствие на това се образува и там конденз и сега  в големите студове се образува и лек лед, т.е замръзва кондеза. В резултат на това, директно мога да заключва, че тази фирма има проблем с монтажа. За дограмата в южната стая се уговорих с един познат, да приказва с най-добрия монтажник на тази фирма. Иначе тази фирма си къртят само с чук и още нещо, т.е много цапат и рушат. Така, че като избирате тази фирма да имате едно на ум, че монтажа може да не е много добър. Сега даже  ми казаха, че колкото по-малка е фирмата, толкова монтажа ще е по-добър, защото малките фирми ценят повече клиентите си. А големите, знаят че винаги ще имат клиенти. За това следващите дограми, че ще бъдат именно от фирма средно популярна в моя град.

# 644
  • София
искаме да си сложим алуминиева дограма с к стъкло.някой наскоро да е слагал и от коя фирма сте доволни.ще сменяме прозорците на целия апартамент.взехме оферти от 7 фирми и цената варира от 2170 лв. до 4500 лв. много сме объркани и не знаем коя да изберем.

Общи условия

Активация на акаунт