Качествена дограма

• 302 012
  • 821
  •   1
Отговори
# 645
  • София
някой поръчвал ли е от следните фирми-ТРИПЛАСТ и УЮТ СТИЛ и ако да,какви са впечатленията му?

# 646
Аз съм ползвал на Уют Стил услугите, доволен съм. Ако ги избереш, препоръчвам да си сложиш дограма Veka с обков Sigenia AUBI. По нищо не отстъпва на Kьомерлинг и Саламандър с обков Maco. Вече какви стъкла и двоен или троен стъклопакет, според изложението.
Моята дори не е седемкамерна, а стандартната петкамерна 72мм(доволно дебела е) с двоен стъклопакет 4 сезона/бяло, но съм южен вътрешен апартамент с ТЕЦ. Изолация нямам и нямам нужда от гледна точка на топлина и тишина. Сметките паднаха значително, въздухът е много приятен, шумът спадна драстично. Смятам да сложа втора дограма и изолация, не за друго, а за усвояване на допълнително помещение. Разбира се, че ще има още по-голяма разлика и лятото особено, когато ще е по-хладно по-дълго време, дори да нямам нужда, пак казвам.
Конденз нямам, но ме съмнява, че на втората дограма може и да има, защото помещението няма как да се отоплява.
Задължително двуосово отваряне, за да има и пъпка отстрани за още по-добро уплътнение, дори и да не го ползваш. Комарници ролетни на всички отваряеми.
Можеш да сложиш троен стъклопакет, още по-добри ще са шумоизолацията и топлоизолацията. Отиди в офисът им на Опълченска. Румяна е готина и ще те консултира, както трябва, няма да ти вземе парите само.  Успех!

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 17:29 от FragranceFanatic

# 647
  • София
FragranceFanatic
благодаря за бързия отговор.
случайно да знаеш профилите от къде ги внасят?

# 648
  • ВАРНА
При минус 13 градуса от над 20 часа и минус 6 обедна темп. на терасата ми падна на пет градуса - пет камерна пвц с допълнителни Ка стъкло - доп. термо удебеление - отделно изолоция с най-дебелия фибран отвън  и вътре допълнително двоен пласт изолационен стериопор върху фибрана.

За първи път ми пада на 5 гр. - ама и минус 13 навън си е ужас

# 649
FragranceFanatic
благодаря за бързия отговор.
случайно да знаеш профилите от къде ги внасят?

Veka са немски профили. Пиши в гугъл има информация Wink Simple Smile

# 650
  • София
благодаря, другата седмица ще поръчаме при тях дано всичко е наред.

# 651
И аз търся качествена дограма. Преди две години от База Нова ООД ни остъклиха терасата и дограмата от първата година тече. КЗП наложи глоба, но от База Нова ООД така и не платиха.
Затова търся фирма, която е с доказан опит, цената не е определяща, важно е качеството.

# 652
Здравейте,

Колебая се между Саламандър и Кьомерлинг, механизъм Фолксваген- като за първата съм чувала добри отзиви като цяло, за втората нищо, но цената на Кьомерлинг е по-добра.
Някой със скорошни отзиви?

# 653
Добра е Кьомерлинг според мен, за цената си е супер Simple Smile За механизма обаче не знам.

# 654
  • София
Ние сме със Саламандър и механизъм Фолксваген, с гигантски стъкла, от които 1 се плъзга до края на другото и сме много доволни за момента.

# 655
  • В полите на Витоша :)
Ние от година сме с Кьомерлинг и Фолксваген, две стъкла по 1,6 м. се припокриват, както каза mishoto. Засега нямаме забележки.

# 656
Здравейте, прочетох назад в темата, че някой е искал оферта от Саламандър Койчев. Може ли да споделите цени от офертата, че мен леко ме изненадаха с висока оферта и просто не мога да преценя нормални ли са цените. Проверил съм общо взето всички онлайн калкулатори за дограма на фирмите предлагащи Кьомерлинг и Саламандър, като си бях предвидил с 10-20% по-високи цени, но ме изненадаха с 50% по-високи от предвидените от мен. Разбира се може тези онлайн калкулатори да са зарибявка и реалните оферти да не кореспондират с тях... но все пак Simple Smile

# 657
Да споделя за Уют- стил. Във вторник поръчахме Veka с обков Сегения. Цената е добра, дано и изработката и монтажа да са същите. При сключване на догвора дават дата и час за монтаж. Надявам се да ги спазват и да няма проблеми. По договор гаранция на профила 10г. (увериха ме, че е немски), на стъклопакет, обков и монтаж - 3г.Ще споделя окончателни мнения след монтажа.

# 658
Да споделя за Уют- стил. Във вторник поръчахме Veka с обков Сегения. Цената е добра, дано и изработката и монтажа да са същите. При сключване на догвора дават дата и час за монтаж. Надявам се да ги спазват и да няма проблеми. По договор гаранция на профила 10г. (увериха ме, че е немски), на стъклопакет, обков и монтаж - 3г.Ще споделя окончателни мнения след монтажа.

Прекрасен избор. Аз съм много доволен от дограмата. Дано си сложила двуосово на всички отваряеми, защото допълнителната пъпка отстрани си оказва значение за уплътняването. За мен лично това е изборът за дограма. Вече стъклата и стъклопакетите двоен или троен спрямо изложения и личен избор - шум, място и т.н. Неоправдано скъпи и нищо повче не дават Саламандър и Кьомерлинг.
Съветвам 2-3 пъти годишно пъпките на обкова да се смазват с машинно масло.

Предстои ми в близко обозримо бъдеще да си затворя балкона и понеже ще ми е втора дограма и няма нужда от сериозни уплътнения, ще сложа плъзгащо се, за да имам голям просвет и просто ми трябва затваряне. Пак ще сложа Века, вече стъклата ще се прецени, но навярно ще е двоен стъклопакет, няма смисъл от троен, че като сложа и 8см изолация, ще е прекалено. Ще  си направя прекрасно блаконче с кеф човек да си сяда на тиферич  Crazy Heart Eyes Simple Smile  Sunglasses с цветчета.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 17:53 от FragranceFanatic

# 659
Голям неотваряем прозорец (двоен) и балконска врата с неотваряем отдушник. Вратата е с двуосно отваряне, стъклопакет двоен, бял. Това е на голяма тераса, не пече и духа директно, а и тази година зимата в Пловдив беше в сряда Smile
Ако има нужда ще сложим външни щори.

Общи условия

Активация на акаунт