Качествена дограма

• 302 007
  • 821
  •   1
Отговори
# 120
Таничка, потърси оферти на Шуко и Гутман, те също са добри.
Между другото в София доста надуват цените, въпреки транспортните разходи ако поискаш запитване от фирми в провинцията ще ти излезне по евтино със сигурност, а въпроса кой как работи е спорен  в този бранш Peace

# 121
Препоръчаната фирма е Ника. Чудех се дали да го пиша, да не се сметне за реклама, ама в крайна сметка темата е да си бъдем полезни. До тук подходиха систематично, направиха таблица, която ми върнаха да попълня с липсващите неща, после заедно с офертата ми пратиха схеми на всеки един прозорец и врата, както и инфо за тях и за дограмата. Цената обаче е най-високата, която получих. Знам, че качеството си има цена. Чудя се дали по принцип Саламандър е по-висок клас от Кьомерлинг или няма такова нещо.

Мислим външни щори, защото можем да ги сложим по-нататък, сега едва ли ще имаме пари, а е нещо, което търпи отлагане. До тук принципно попитах за щори, никой не ми каза: да, предлагаме това и това, Вие какво търсите? Та затова писах, че си правят оглушки по въпроса.

Северина, на мен пробиване на профила ми звучи лошо, защо не е за плашене? В една от офертите ми пише, че монтажа е без пробиване на профилите, правя заключение, че има и с пробиване. Монтаж на профилите и щорите са различни неща, ама с това пробиване, няма ли нещо да се наруши и после да имам конденз примерно?

За теб е безумие 2 бона отгоре, мъжо направо ще ме изсели, ако му кажа дай, щото искам  Mr. Green Не съм казала категорично Саламандър, идея си нямам кое какво е, ако ги видя сигурно няма да ги различа едно от друго  Wink Просто четох добри отзиви за Саламандър, проектантката по отопление и вентилация също спомена за него.
Над 3 хил. сме, доста над 3. Но повечето ми оферти са с 50% аванс и 50% след монтаж, в деня на монтажа или до 3 дни след него. Ако аз не си доплатя, те ще ме осъдят да им платя с лихвите. Ако те не си свършат работата изобщо или пък се забавят, на мен ми се спира целия проект, чакам, без да мога да ги притисна по какъвто и да било начин, а отделно си плащам през това време на банката вноските по кредита. Дори и да ги осъдя, ще минат години.

Г-жа Нервакова, тъкмо преди малко мъжо поръча да търся провинциални фирми. Негов колега си поръчал мебелите и с доставката пак му излязло по-евтино. Но с дограмата не е ли по-различно? На мебелите можеш да им ковнеш два гвоздея и сам, ако нещо мърда, ама за дограмата... нали си има гаранция, как аз да пипам, ако нещо не е в ред?

# 122
  • Варна
Ами не е за плашене, защото в отвора се вкарва крепеж, който затваря т.нар. дупка. Конденз няма да има, защото той се влияе от други фактори. Монтаж без пробиване на профили е добро решение, но е по- скъпо, а ефекта не е кой знае какъв. Досега не съм имала случай на конденз по профила, а 99% от дограмите са "дупкани".

Безумието в двата бона отгоре е, че не ги даваш за нещо по- класно, даже напротив. Явно профилите Саламандър имат добри позиции в София. Не бих разчитала много на мнението на проектант ОиВ, по- скоро бих потърсила за такова човек, който е монтирал различни типове дограма.

Не ми допада идеята с фирми извън София, точно поради евентуални проблеми с последващата гаранционна поддръжка. А за цените.... Нашата фирма работи в София на цени с 5% надолу, така че не винаги е по- евтино в провинцията.

И още нещо.... виждам, че обекта е голям, натискай ги за отстъпки! Ще клекнат, почти сигурна съм.

# 123
.....
И още нещо.... виждам, че обекта е голям, натискай ги за отстъпки! Ще клекнат, почти сигурна съм.

Дават ми различни отстъпки - от 5% до 16% и още 2% или 3% при 100% авансово плащане. 100% авансово няма да има.
За мен не е малък обекта, къщата е голяма, двуетажна, прозори дал бог, архитекта в случая  Laughing Е, сигурно фирмите ще предпочетат някой блок, вместо къща, ама това е положението и аз съм клиент  Crossing Arms

Като споменах конденза, я кажете от какво се влияе. Когато вън е минус 20, а вътре плюс 20 и няколко, плюс факторите дишам, за да живея Wink готвя, поради същата причина (имам абсорбатор, но не всичко се изсмуква все пак), като са болни децата пускам овлажнител и т.н. Всичките тези неща причиняват у дома огромен конденз, но сме с 35 годишна дървена дограма, която е зле. Та как е решен проблема при новото? При 16 мм между двете стъкла и дебелина по 4 на стъклата, да очаквам ли пак същото?
Интересува ме по принцип конденза, и върху профила, и върху стъклата. Никъде не го искам Wink

# 124
  • София
И мен ме интересува,знам че има някакви с-ми за вентилация...допълнително се слагат(но са скъпи)
Какво трябва да гледаме,когато избираме профила или стъклопакета,или е съвкупно....знач,че и на самия профил има някакви микро отвори newsm78....незнам дали всички имат Tired

# 125
  • Балчи-Варна
Преди да отиде дръжката на прозореца до горе, за да се отвори прозореца отгоре,има едно положение на открехване колкото 1мм.,това е микровентилационен отвор.Фирма ВАЛДА ми направиха много добра отстъпка-за над 25кв.м.отстъпката им е била друга.За 9 стаи,3 бани и коридор платих 4800лв. пет камерно рехау троен стъклопакет с К стъкло навсякъде и монтажа беше на ниво.А друга фирма за същото ми искаше 7400лв.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 09:21 от gul4i

# 126
  • София
Това с дръжката не го разбрах Whistling

# 127
  • Балчи-Варна
Нали има нормално отваряне на прозореца и отваряне-падане отгоре.За да го отвориш отгоре завърташ дръжката на дясно до горе-преди да отиде дръжката до горе има едно положение когато прозореца се открехва-това е.

# 128
  • София
 Peace

# 129
От личен опит бих препоръчал СААВ за Саламандър,обкова е Сигения.Доволен съм от всички етапи на сделката,но инфото е от 2011г.

Благодаря, но едва ли ще ги изберем. Много бързо ми изготвиха оферта, но е 5 цифрена... Правят ми някаква отстъпка 12%, ако поръчам до края на месеца. И плащането не ми харесва - само последните 5% са след монтажа.
Чакам още оферти за Кьомерлинг, пуснах запитване и за THYSSEN.

# 130
  • София
Между другото за Тисен да кажа,преди 7/8 г.сложихме на целия апартамент и сме доволни,единствено единия прозорец трябва да се регулира,защото по някога се отваря и от горната страна...без да иска,но това е защото е доста голям.
Те са и на добра цена....да се изкаже някой професионалист моля Praynig
Северина Praynig

# 131
  • Варна
"Тисен" е много добра марка, но наблюденията ми за нея са от преди доста време. Не знам в момента с какво качество ги произвеждат. Преди години бяха най- добрите на нашия пазар заедно с Шуко.

Като цяло добрата дограма не е само добър (качествен) профил. Той е само едната съставка. Важно  е също какви стъкла ще се подберат, обкова да е надежден и не на последно място да се избработи и монтира качествено. Търсете изпитани фирми с добра технологична база. Препоръките от предишни доволни клиенти също не са за подценяване.
Не задълбавайте прекалено много в подробности, повечето са търговски трикове. Wink

Аз например, преди години поставих на една квартира, в която живеехме обикновена българска дограма Блик, трикамерна с К стъкло, но шест години си я ползвах без оплаквания- нямах никакъв конденз, затварях си я перфектно и ми беше доволно топло.

# 132
  • София
Нашият Тисен го взехме от Трипласт Peace
Таничка,ти от къде чакаш оферта?Пиши после как е сумата,спрямо другите Mr. Green

# 133
Нашият Тисен го взехме от Трипласт Peace
Таничка,ти от къде чакаш оферта?Пиши после как е сумата,спрямо другите Mr. Green

Точно от Трипласт НЕ получих оферта, минаха повече от 10 дена. Чакам сега от едни други, да видим дали те ще благоволят.

Днес се видяхме с един приятел и се заприказвахме за дограми, то аз вече си ги и сънувам... Та той каза, че май е по-добре сега да си сложим и щорите, че после ще е по-сложно, ще ни пробивали дограмата, а ако е сега, ще се закачели в стената. Той не е специалист в тази област, но ме накара да се замисля. Дали е така?

# 134
  • София
Скъпи дами, дайте съвет за добра фирма в София за комарници. Дограмата у дома еалуминиева и кафява. Бюджетът ми е ограничен!

Общи условия

Активация на акаунт