Качествена дограма

• 302 051
  • 821
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
  202uu
Много точно казано!
 "Новото" стъкло (чувала съм и "мултифункционално" и "енерджи") има спорен ефект. Зимата задържа топлото в по- малка степен от к-стъклото, а лятото има отразяващ ефект на слънчевите лъчи. Лошото е, че същия ефект го има и през зимата, но това се спестява и не се отчита.

# 181
  • Пловдив
.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 23:11 от *Бенджи*

# 182
  • Пловдив
Моля ако някой има впечатления от две фирми да сподели - Мушиков и Никрас-63.

# 183
  202uu
Много точно казано!
 "Новото" стъкло (чувала съм и "мултифункционално" и "енерджи") има спорен ефект. Зимата задържа топлото в по- малка степен от к-стъклото, а лятото има отразяващ ефект на слънчевите лъчи. Лошото е, че същия ефект го има и през зимата, но това се спестява и не се отчита.

А какво ще кажеш за комбинацията Ка, обикновено и 4 сезонно?

# 184
miraluba, ползвали сме услугите на Мушиков. Нямаме претенции към изработката на дограмата, но не сме  доволни от монтажа. И ние си търсим читава фирма, този път за остъкляване на тераса.

# 185
  • Пловдив
В крайна сметка майка ми поръча при Никрас.
Надявам се да остане доволна. Жилището е много голямо.

Те работят с профили Aluplast, а Мушиков с KMG и Salamander.

Надявам се изборът да е правилен.

# 186
  • Варна
  202uu
Много точно казано!

Засега е на- добрата на пазара откъм топло и шумоизолация. Сам по себе си тройният стъклопакет има много по- добри изолационни качества от двойния.

# 187
  202uu
Много точно казано!

Засега е на- добрата на пазара откъм топло и шумоизолация. Сам по себе си тройният стъклопакет има много по- добри изолационни качества от двойния.

И ние така мислим, а разликата в цената не е голяма. Разделили сме големите прозорци на по 3 крила, за да не стане твърде тежко. Раделих всяко крило и хоризонтално на по 3 (тези които са с височина по 2.7 м). Има ли смисъл и от хоризонталното разделяне, стават ли по-здрави?
Малко ми загрозява, но пък прозорците са от тавана до пода и при отваряне не искам да ми се блъска горе в корниза. А пък понеже са и на първия етаж, не искам да се ползват от мързеливите като врати  Mr. Green

И преди беше говорено, но как да различа обикновено от Ка и 4-сезонно стъкло? И особено като са сложени в стъклопакета.

# 188
  • Варна
Има смисъл от рзделянето, усилва конструкцията.
Никак не можеш да ги различиш, тук е мястото на доверието към фирмата която сте избрали?
Ти поръча ли си дограмата?

# 189
Има смисъл от рзделянето, усилва конструкцията.
Никак не можеш да ги различиш, тук е мястото на доверието към фирмата която сте избрали?
Ти поръча ли си дограмата?

Още не. Забави се строежа. Доверие - ох... Simple Smile

# 190
Мога да отговоря на всичките Ви въпроси,все пак се занимавам с дограма от близо 12 години.Също така и съм изпробвала лично всички видове щори и комарници.И пак повтарям,не всички фирми Ви предлагат коректно обслужване,да не говорим че по офисите се назначава персонал на база "външен вид" а не опит и интелект.Дограмата не е да продаваш "гащи" харесват ти...пробваш и ако ти станат купуваш.....утре ги хвърляш.Тук става въпрос за сериозна инвестиция в дълготраен период.Проверявайте на много места преди да поръчате.Другото важно нещо е ако имате проблем в какъв период ще Ви бъде отстранен,говоря за реглаж или друго дребно нещо което е гаранционно.Там където Ви предлагат твърде големи отстъпки НЕ поръчвайте,има нещо гнило.За да имате база сравнение прозорец с размели 206/136 с бяло/ка стъкло,разделен на три части и средното да се отваря в двете равнини с немска 5 камерна дограма,бяла струва 296лв.Заклевам се омръзна ми да се боря с некоректни фирми.Подаръци и простотии разни които са включени в цената.Около мен са 15 офиса и ги следя постоянно.Има и такива при които 5 пъти да смяташ една и съща дограма...5 различни цени дават.Да не говорим за тънкостите които се спестяват и като се "закачите на куката" и си поръчате при тях после цената набъбва ...Винаги питатайте какво Ви е включено в цената....профил?...стъклопакет вид?...монтаж?....демонтаж?....вътрешен перваз? външни алуминиеви первази/козирки/....за терасите уширения?...Ако имате въпроси пишете ми на лични защото не мога да следя постоянно тук.За Бога хора,не се оставяйте да Ви лъжат...

# 191
  • на брега на морето
В спалнята и вестибюла имам дървен праг, над който минават четирите крила на вратите - по две двойни са.  При смяната на дограмата дали ще е нужно да се маха?

# 192
Мога да се похваля със сложена дограма Simple Smile Преди 3 седмици монтираха и на третия етаж. Избрахме 4-сезонно, по средата обикновено и отвътре Ка. В сравнение със стъклата у дома, спира лъчите в по-голяма степен, което за момента е кофти, но се надявам, че след като се изолира добре и започне да се отоплява, всичко ще е наред.
Чудя се каква е тази магия - докато беше слънчево и топло навън, направо за къс ръкав, вътре слагахме якетата. Но все пак е още строеж, предполагам доста по-нататък във времето ще мога да усетя ефекта, от надявам се правилният избор.

# 193
  • Варна
Нормално, стъклата ви изолират от околната среда.  Simple Smile Като започнете да отоплявате ще ви задържат топлото вътре. За съжаление, няма да ви "пускат" макар и оскъдното топло от зимното слънце, но...няма пълно щастие.

# 194
  • у дома с любимите си хора
моля,препоръчайте ми фирма за качествена дървена дограма.

Общи условия

Активация на акаунт